Ubuntu na smartphoneima

poruka: 56
|
čitano: 13.149
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu na smartphoneima".
15 godina
protjeran
Re: Ubuntu na smartphoneima
zerocool12 kaže...

Jel to znaci da cemo i mi koji imamo vec sada mobove s podrzanim specifikacijama moci instalirati ubuntu gore? (1.5GHZ proc, 512 rama i 4gb karticom)

Da

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
17 godina
neaktivan

1 7 hvala 0
17 godina
Ubuntu na smartphoneima
A može li se telefonirati i slati sms/mms uređaja koji imaju taj Ubuntu? Gledao video, ali nisam vidio
http://www.Hedonist385.in
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu na smartphoneima

jako mi se sviđa izgled os-a ali i dalje me brine ono najvažnije broj aplikacija 

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
intel97 kaže...

jako mi se sviđa izgled os-a ali i dalje me brine ono najvažnije broj aplikacija 

Sve aplikacije koje se nalaze u repozitorijima, a imaju port na ARM mogu raditi na Ubuntu mobile (bar bi trebale). Jedino sto treba dotjerati je UI, a to nije toliko tezak posao (u odnosu na kodiranje aplikacije iz nule).

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
14 godina
Ubuntu na smartphoneima

Evo i reklame

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ubuntu na smartphoneima

Bilo bi lijepo samo da je release date malo raniji.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
g12356 kaže...

Bilo bi lijepo samo da je release date malo raniji.

Nekako sumnjam da ćemo toliko čekati.

Prenapuhan mi je taj datum. 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao.
15 godina
protjeran
Ubuntu na smartphoneima

To će se portati na Droide ili ?  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ubuntu na smartphoneima

Pogledao video, malo prosurfao i nakon pocetnog odusevljenja slijedi pad istoga. Da li je netko slucajno procitao sys req? :(

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zahtjevi uopće nisu nešto dramatični...pogotovo zato jer ciljaju na high end mobitele,a moramo uzeti u obzir i to da to bude izašlo tek za godinu dana,i to vjerojatno u 4. mjesecu(14.04).

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
Ubuntu na smartphoneima

Zanimljivo... No nekako mi se cini ovisan o internetu. Iako se ocekuje sve veci internet promet priko mobitela, nije mi drago sta je tako istaknuto. Mozda samo pocetnicki dojam

Nadam se da ce se lijepo dotjerati do izlaska

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Zanimljivo... No nekako mi se cini ovisan o internetu. Iako se ocekuje sve veci internet promet priko mobitela, nije mi drago sta je tako istaknuto. Mozda samo pocetnicki dojam

A gledaj, smartphone bez neta je kao seks s kondomom, dobro je, ali nije to to... Mislim, danas je cijela poanta smartphonea da imas vezu sa Internetom te budes u kontaktu s kolegama s posla, prijateljima, da imas brz pristup informacijama koje ti mogu zatrebati i sl. Pogotovo kad uzmes u obzir da smartphonei danas vise nisu privilegija poslovnjaka, vec su roba za konzumaciju sadrzaja, integracija s web aplikacijama je prirodna evolucija.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 14:35 (1domagoj1).
16 godina
odjavljen
Ubuntu na smartphoneima

Očekuje se poplava trapavo napisanih aplikacija... Inače, izgleda vrlo zanimljivo, samo da bude dobra optimizacija i da ne pojede bateriju za 8 sati, mora barem 12 preživjeti sa upaljenim WiFi-jem ili 3Gom.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Abomb kaže...

A gledaj, smartphone bez neta je kao seks s kondomom, dobro je, ali nije to to... Mislim, danas je cijela poanta smartphonea da imas vezu sa Internetom te budes u kontaktu s kolegama s posla, prijateljima, da imas brz pristup informacijama koje ti mogu zatrebati i sl. Pogotovo kad uzmes u obzir da smartphonei danas vise nisu privilegija poslovnjaka, vec su roba za konzumaciju sadrzaja, integracija s web aplikacijama je prirodna evolucija.

slazem se, i izgleda idealno u teoriji ali praksa je skroz druga stvar. Sam internet je jos skup bar sta se mobitela tice. a i smartphone uredjaji trose puno baterije sami od sebe a da ne govorim sa konstantnom vezom sa internetom koliko bi cucao. Danas smartphone jos ne mozes koristit intezivno u danu a da se ne prikljucis na struju.

Po meni su baterije najveci problem mobilnih uredjaja, sa kojima se nitko nece da bavi i razvija.Fali nekakav brake-through u tom segmentu.

Teorija je kazem dobra ali prakticno jos triba poradit... ali bude odnija djava prisu

BTW. dobra usporedba...

16 godina
neaktivan

*edit

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 15:10 (Abomb).
17 godina
neaktivan
Abomb kaže...

slazem se, i izgleda idealno u teoriji ali praksa je skroz druga stvar. Sam internet je jos skup bar sta se mobitela tice. a i smartphone uredjaji trose puno baterije sami od sebe a da ne govorim sa konstantnom vezom sa internetom koliko bi cucao. Danas smartphone jos ne mozes koristit intezivno u danu a da se ne prikljucis na struju.

Po meni su baterije najveci problem mobilnih uredjaja, sa kojima se nitko nece da bavi i razvija.Fali nekakav brake-through u tom segmentu.

Teorija je kazem dobra ali prakticno jos triba poradit... ali bude odnija djava prisu

BTW. dobra usporedba...

pa internet baš  i nije skup. žena i ja imamo extra obitelj tarifu. zajednički račun je  160 kn mjesečno  u prosjeku, a oboje imamo flat internet.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
13 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
Abomb kaže...

BTW. dobra usporedba...

pa internet baš  i nije skup. žena i ja imamo extra obitelj tarifu. zajednički račun je  160 kn mjesečno  u prosjeku, a oboje imamo flat internet.

Tarifa na Vipu. Prvi mjesec sam koristio internet-1000kn! Sad samo WiFi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 23:59 (logik).
17 godina
neaktivan
logik kaže...
hrvooje kaže...
Abomb kaže...

BTW. dobra usporedba...

Tarifa na Vipu. Prvi mjesec sam koristio internet-1000kn! Sad samo WiFi.

a čuj, ja ne bih odabrao tu tarifu. ne možeš kriviti vip za to. ove tarife u t-comu imaju flat. link. moram priznati da meni odlično odgovara. dva broja, jedan račun, zadovoljava naše potrebe razgovora, a internet stalno prisutan. sad su čak i nešto digli cijenu, koliko vidim.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
16 godina
neaktivan
Ubuntu na smartphoneima

Evo i u praksi kako radi Ubuntu na tulufonu 

4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Ubuntu na smartphoneima

uzet cu ovih dana galaxy nexus, posto ce bit ranije dostupni romovi ubuntua pa da vidimo to cudo

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Pogledao video, malo prosurfao i nakon pocetnog odusevljenja slijedi pad istoga. Da li je netko slucajno procitao sys req? :(

To je linux. Ti zahtjevi nisu urezani u kamen.

0xBADC0DE
15 godina
neaktivan
Ubuntu na smartphoneima

evo još jedan video 

0 0 hvala 2
17 godina
Ubuntu na smartphoneima

12 aplikacija koje će se pojaviti na prvim uređajima:

8 “traditional” apps:

• File Manager
  • Calendar
  • Clock/Alarm
  • Weather
  • Terminal
  • Calculator
  • E-Mail Client
  • Document Viewer

4 “social” apps

• YouTube
  • Twitter
  • Facebook
  • RSS Reader

Interesantno je vidijeti (uočiti) Terminal, prava app za Linux i sve željne "jačeg" igranja sa platformom.

2 0 hvala 2
14 godina
Bilo bi svetogrđe da nema Terminala.
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

12 aplikacija koje će se pojaviti na prvim uređajima:
...

Interesantno je vidijeti (uočiti) Terminal, prava app za Linux i sve željne "jačeg" igranja sa platformom.

To je i ocekivano, govorimo o punokrvnom Linux OS-u, ne mozes izbaciti takvu bitnu i krucijalnu komponentu van.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice