Tesla priprema solarni krov s integriranim baterij

poruka: 6
|
čitano: 2.028
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tesla priprema solarni krov s integriranim baterij".
15 godina

Ovaj Tesla samo prodaje maglu. Svaki dan vjest o tome kako razvija nesto novo i revolucionarno, a ubiti samo peru pare. Svaki put su u sve većem dugu, a dionice im naravno rastu zbog ulaganja u ovakve "revolucionarne" projekte.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

1 10 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Tesla priprema solarni krov s integriranim bat
stirko55 kaže...

Svaki put su u sve većem dugu, a dionice im naravno rastu zbog ulaganja u ovakve "revolucionarne" projekte.

naravno da ovo nije ništa revolucionarno, ali ne možeš reći da nije dobar potez.. musk uspijeva prodavati svoje ideje i proizvode, i dok god gura nešto novo naprijed i tjera konkurenciju na R&D, mi korisnici smo na dobitku..

jedino onaj hyperloop mu je malo pretjerano ambiciozan (čak bi se usudio reći sulud) projekt.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
neaktivan

Baterije raznih tipova i kemija ne vole baš pretjerano toplinu.

Low-ESR kondenzatori u današnjim DC-DC ili DC-AC pretvaračima također ne vole toplinu.

Oni će izgleda imati oboje montirano na krovu.

Bilo bi zanimljivo vidjeti tekst garancije na nešto takvo.

1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ja vec vidim pozar
SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
nine kaže...
stirko55 kaže...

Svaki put su u sve većem dugu, a dionice im naravno rastu zbog ulaganja u ovakve "revolucionarne" projekte.

naravno da ovo nije ništa revolucionarno, ali ne možeš reći da nije dobar potez.. musk uspijeva prodavati svoje ideje i proizvode, i dok god gura nešto novo naprijed i tjera konkurenciju na R&D, mi korisnici smo na dobitku..

jedino onaj hyperloop mu je malo pretjerano ambiciozan (čak bi se usudio reći sulud) projekt.

Ali budimo realni, jesu li solarni paneli na krovu njegove ideje? Samo njegovi proizvodi. Vjerujem da ima mnogo razvijenijih konkurentskih rješenja: fotonaponska boja za fasadu, fotonaponski prozori, solarni paneli sa mikrolećama, Paneli sa nano fotosintezom... ja nište takvoga nisam pročitao od njih. Samo hype na nivou Applea. Navijam za čovjeka, ali malo pomalo, primjećujem da tu igra jaki marketing i dobrim dio mužnja novca iz nacionalnih subvencija.

Djuro von Prekoplotovich kaže...

Baterije raznih tipova i kemija ne vole baš pretjerano toplinu.

Low-ESR kondenzatori u današnjim DC-DC ili DC-AC pretvaračima također ne vole toplinu.

Oni će izgleda imati oboje montirano na krovu.

Bilo bi zanimljivo vidjeti tekst garancije na nešto takvo.

Ako će spajati na powerwall "Solarni krov koristiti će TeslinePowerwall 2.0 baterije u kombinaciji s Teslinim punjačem." Mislim da će sve skupa biti standardno upakirano i sprovedeno kao i kod svih ostalih koje možete danas naručiti za instalaciju. Jedino što oni , eto nude integrirani paket, da nebi netko nešto kupio mimo njih.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina

Vidim samo pljuvanje i pljuvanje....

Ne radi se o tome da on izmislja toplu vodu, radi se o tome da je to prva tvrtka kojoj je cilj masovna implementacija elektricnih rjesenja... Nije on izumitelj, on je inzenjer i tako gledajte njegov posao.

Danas vec postoje slicna rjesenja ali niti su jeftina niti su laka za implementaciju... a kako je Tesla krenula sa svojim idejama tu su se odmah smjestili i drugi igraci konkurentnim proizvodima, sto u konacnici takva rjesenja cini jos dostupnijima.

Nemojte zaboraviti da je cilj za gigafactory 50% proizvodnje baterijskih celija u svijetu a nakon prve dolaze i druge takve mega tvrornice, nitko do sada nije razmisljao u ovome smijeru...

7 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice