Strojno učenje moglo bi predviđati potrese

poruka: 3
|
čitano: 894
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Strojno učenje moglo bi predviđati potrese".
17 godina
neaktivan

pa i mogli bi. čak i do 5 sekundi prije nego što se dogodi. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

To se nesmije , dok svi nedobiju mogućnost , da koriste ovu tehnologiju ... Jer zašto bi životi , u Americi , bili vrijedniji od života , u Hrvatskoj , koja nema ovakav sistem predviđanja?

0 1 hvala 0
16 godina

Japan tako nesto vec odavno ima. Samo ne u omjeru da predvidis par dana prije nego par minuta prije, ali dovoljno da se evakuira kuca ili zgrada. 

Dakle radi na principu da senzori dalje od obale ocitaju P valove koji dolaze prije samog potresa te se dalje salje u sustav za globalno upozoravanje  ( mobiteli, radio, TV itd ). 

Evo jedan video kako to sljaka dok japanci gledaju neku emisiju pa odjedanput izleti upozorenje.

Dosta je stvar i uvjezbavanje, kao sto smo mi nekada imali vatrogasne vjezbe u skoli da svi evakuiramo se kada se upali alarm...tako i oni imaju za potrese radi tsunamija i slicno.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice