Stallman sretan što nema Jobsa

poruka: 377
|
čitano: 47.954
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stallman sretan što nema Jobsa".
17 godina
neaktivan
Re: Stallman sretan što nema Jobsa
Shody_1994 kaže...

Toliko tome o Stevi, a nitko ni da spomene jednog od glavnog po meni čovjeka, bez kojeg nebi bilo niti C-a(samim time C++ i C šarpa), te jednog od tvoraca UNIX-a, bez kojeg nebi bilo Linuxa.

Dennis Ritchie, you are the best for me. 

Da samo nabrojanog ne bi bilo... puno vise toga ne bi bilo, puno vise.

Postoji i tema, bar nesto za tog velikana racunarstva.

UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity.
17 godina
Shody_1994 kaže...

Toliko tome o Stevi, a nitko ni da spomene jednog od glavnog po meni čovjeka, bez kojeg nebi bilo niti C-a(samim time C++ i C šarpa), te jednog od tvoraca UNIX-a, bez kojeg nebi bilo Linuxa.

Dennis Ritchie, you are the best for me. 

A zašto bi ga spominjali u temi o Stallmanu i Jobsu? {#}

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...
grzzi kaže...

da, naravno ...1. Jobs koji je sa 600 dolara početnog kapitala i prijateljem geekom stvorio tvrtku koja je trenutno najjača financijska utvrda svijeta. Uz to je onako usput tu firmu izvadio sa ruba propasti, a u slobodno vrijeme sa desetak milijuna dolara džeparca iz2. applea stvorio Pixar koji mu je postao ulaznica za upravljanje Disneyem i priskrbio dobit 1000 puta veću od uloga.3. Za to vrijeme je napravio i NeXT koji je baza OSX-a i svega što izlazi iz applea zadnjih 10 i kusur godina.

Gatesu svaka čast, al to što je Windows rašireniji sustav na desktop platformi 4. je rezultat Jobsove politike nelicenciranja da ne ide široko nego da se drži kvalitete. 5.Apple je na isti način i svijesno propustio biti najrašireniji mobilni OS. Za sad im dobro ide. Osobno bih da mogu također uvijek izabrao mali promet, a veliku zaradu umjesto obratnog modela PC i smartphone proizvođača.

1. Da, stvorio tvrtku na leđima Wozniaca.
  2. Kupio Pixar.
  3. Pokrao Unix inačicu i zatvorio je, te nazvao OSX.
  4. Glupost. OSX je oduvijek bio inferioran windowsima. Ionako apple patentira sve i svašta, tako da je to - Glupost.
  5. Još veća glupost.

zašto pišeš gluposti?

1. bez Jobsa Woz bi i dalje trunuo u HP-u Što je veliko napravio nakon što je otišao iz Applea? Woz je inžinjerski genije al izgleda da je jedino Jobs iz njega mogao izvuči neki potencijal gurajući ga u projekte.

2. kupio je odjel od Lucasovog pogona koji je bio pred zatvaranjem jer Lucas nije znao što bi sa njima. kupio ga je za 5 miljuna ( prodao Disneyu za 8 milijardi - dakle što je kupio? ), uložio u njega energiju i novac u periodu kad su stvarali samo gubitke, vjerovao u ekipu, dao im odrješene ruke i dogovorio posao sa Disneyem, da navedem samo par stvari koje je napravio za njih. Sami ljudi iz Pixara sa Lasseterom na čelu kažu da je divno čudo da je baš Jobs došao i izvukao ih. Kasnije je tog istog Lassetera kojeg je Disney otpustio stavio na čelo Disneya, toliko o tome koliko je Jobs kužio i tehnologiju i potencijal ljudi i cijenio kvalitet tamo gdje ga ima.

3. Lolčina , prouči malo povijest NeXT-a, BSDa i njegove free verzije i OSX -a pa ako možeš izvuci neki inteligentniji zaključak.

4. ovo može napisati samo idiot.

5. Jobs je odbio licencirati MacOS što je dalo priliku Gatesu da krene u razvijanje svojeg OSa. Gates je imao priliku dobiti jednog od nekoliko prvih Macova van applea i prije javnog predstavljanja obzirom je MS bio glavni developer za Apple , Gates je svršavao na tu kutiju btw. Jobs je kasnije ubio Mac klonove, a oduvijek je zagovarao manje je bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 11:35 (grzzi).
17 godina
segregator kaže...
Ja o managerima, ti o inžinjerima

Ah, znači ipak ne kužiš na što ciljam... Ti si u priču uveo inženjere i managere, ne ja. Što se mene tiče, problem je u tome što su ljudi fascinirani likovima koji su zaradili puno love, pa si svakodnevno bombardiran informacijama o Jobsu, Gatesu, Ecclestoneu (ili još gore, Ecclestoneicama).

Kao što dečki gore kažu, Dennis Ritchie - koga briga za njega?

Od onih koji su stvarno nešto stvorili u životu, ljudima je interesantan valjda jedino Reiser, obzirom da je (navodno) ubio svoju ženu. Tužno :(

Gledam te!
14 godina
protjeran

Prvo trebate znati što je lab u Paolo Altu značio, kako se radilo u njemu itd. To nije bila firma koja je išla na proizvodnju proizvoda za konzumente nego laboratorij. Štoviše, bila je to studentska meka, jer svatko tko je imao imalo dobru ideju, dobio je financije i mogućnost da tu ideju sprovede u djelo tamo.

To što je Jobs pokrao ideje iz tog laboratorija ga ne čini genijalcem, nego jednostavno plagijatorom. Ali to nikako da shvate fanboyevi.

( ˘͡ -˘͡)

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran
grzzi kaže...

zašto pišeš gluposti?

1. bez Jobsa Woz bi i dalje trunuo u HP-u Što je veliko napravio nakon što je otišao iz Applea? Woz je inžinjerski genije al izgleda da je jedino Jobs iz njega mogao izvuči neki potencijal gurajući ga u projekte.

2. kupio je odjel od Lucasovog pogona koji je bio pred zatvaranjem jer Lucas nije znao što bi sa njima. kupio ga je za 5 miljuna ( prodao Disneyu za 8 milijardi - dakle što je kupio? ), uložio u njega energiju i novac u periodu kad su stvarali samo gubitke, vjerovao u ekipu, dao im odrješene ruke i dogovorio posao sa Disneyem, da navedem samo par stvari koje je napravio za njih. Sami ljudi iz Pixara sa Lasseterom na čelu kažu da je divno čudo da je baš Jobs došao i izvukao ih. Kasnije je tog istog Lassetera kojeg je Disney otpustio stavio na čelo Disneya, toliko o tome koliko je Jobs kužio i tehnologiju i potencijal ljudi i cijenio kvalitet tamo gdje ga ima.

3. Lolčina , prouči malo povijest NeXT-a, BSDa i njegove free verzije i OSX -a pa ako možeš izvuci neki inteligentniji zaključak.

5. Jobs je odbio licencirati MacOS što je dalo priliku Gatesu da krene u razvijanje svojeg OSa. Gates je imao priliku dobiti jednog od nekoliko prvih Macova van applea i prije javnog predstavljanja obzirom je MS bio glavni developer za Apple , Gates je svršavao na tu kutiju btw. Jobs je kasnije ubio Mac klonove, a oduvijek je zagovarao manje je bolje. 

Ajmo malo opet po brojecima.

1. Zar je bitno gdje bi bio Wozniak? I dalje je napravio tvrtku na wozniakovim leđima, odnosno idejama. Čitaj malo sa razumjevanjem drugi puta.

2. Time ti pobijaš moju tvrdnju da je kupio Pixar? Objašnjavajući meni kako je on zapravo kupio pixar i na to dodavajući hrpu nepotrebnih podataka s obzirom na moj odgovor? Bravo za dedukciju.

3. OSX nije nastao iz Unix-a? Dakle opet pobijaš moju tvrdnju u kojoj kažem da je OSX direktni nasljednik verzije UNIX-a govoreći kako je on nasljednik UNIX-a. Bravo još jednom.

4. Ovo može napisati samo balavi fanboy. A idiotima možeš roditelje zvati, ne mene.

5. Apsolutna neistina. Moraš malo bolje čitati o povijesti Microsofta, ms dos-a, prvog spreadsheet programa, IBM-u i slično. Sve je to zajedno povezano, a na tebi je da učiš.

Zaključak: Sve u svemu si naprdio brdo gluposti, misleći da ispadaš pametan.

Hvala.

( ˘͡ -˘͡)
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Pa nije direktno rekao da ga treba spominjati u ovoj temi vec da nitko ne kaze nista o njemu. Nisam vidio sluzbenu vijest o njegovoj smrti na Bug-u (osim u Vijesti by forumasi temi). Dapace, jednostavan upit na Google daje do znanja da niti zutilo nije objavilo tu vijest, niti index.hr, net.hr, vidio sam samo sarajevo-x, radiosarajevo i VIDI da su objavili tu vijest. I to je tuzno. Covjek koji je oblikovao racunarstvo (uz jos par takvih velikana) kakvo danas poznajemo, covjek koji je dobio Turingovu nagradu (koja je btw u racunarskoj znanosti ekvivalent Nobelovoj nagradi), a da se o njemu ne kaze niti par linija kao sluzbena vijest na BOL-u, to je tuzno.

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
segregator kaže...

..., a da se o njemu ne kaze niti par linija kao sluzbena vijest na BOL-u, to je tuzno.

http://www.bug.hr/vijesti/odlazak-dennisa-ritchieja/111608.aspx

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...
grzzi kaže...

zašto pišeš gluposti?

Ajmo malo opet po brojecima.

1. Zar je bitno gdje bi bio Wozniak? I dalje je napravio tvrtku na wozniakovim leđima, odnosno idejama. Čitaj malo sa razumjevanjem drugi puta.

2. Time ti pobijaš moju tvrdnju da je kupio Pixar? Objašnjavajući meni kako je on zapravo kupio pixar i na to dodavajući hrpu nepotrebnih podataka s obzirom na moj odgovor? Bravo za dedukciju.

3. OSX nije nastao iz Unix-a? Dakle opet pobijaš moju tvrdnju u kojoj kažem da je OSX direktni nasljednik verzije UNIX-a govoreći kako je on nasljednik UNIX-a. Bravo još jednom.

4. Ovo može napisati samo balavi fanboy. A idiotima možeš roditelje zvati, ne mene.

5. Apsolutna neistina. Moraš malo bolje čitati o povijesti Microsofta, ms dos-a, prvog spreadsheet programa, IBM-u i slično. Sve je to zajedno povezano, a na tebi je da učiš.

Zaključak: Sve u svemu si naprdio brdo gluposti, misleći da ispadaš pametan.

Hvala.

Da bitno je gdje je Wozniak. Jobs je dokazao da i bez Wozniaka može napraviti što god želi, Woz sa druge strane nije uspio napraviti nešto toliko značajno bez Jobsa ... Wheels of Zeus mu je zadnji projekt kojeg se sjećam, wow.

Pobijam tvoju besmislicu. Jobs nije kupio Pixar, uložio je u ljude u koje drugi nisu vjerovali i od njih napravio zvijezde i obogatio ih kao što je napravio i sa wozom koji može više biti zahvalan Jobsu nego obratno. Kad Jobs kupi nešto čega se Lucas pošto-poto želi rješiti za 5000 kn, a kasnije proda to za 5 000 000 kn ( ekvivalent kupljeno/prodano u "Pixar" investiciji ) onda je svakoj budali jasno što se dogodilo, osim tebi.

OSX je Unix samo uvjetno rečeno. Isto tako je obična laž da je išta ukradeno, da je ukradeno, odavno bi bili tuženi kako to obično biva ...  Prouči malo povijest NeXT-a i BSD-a i njegove Free verzije kao što sam ti već rekao. Evo fina ilustracija.

Ms kopira ( mahom loše ) Apple oduvijek i u svemu. Ponekad naprave i nešto originalno. Koristim oba sistema, svaki ima svoje mane i vrline. Nikad ne tvrdim da je nešto ultimativno bolje. Osobno mi je OSX daleko završeniji i ugodniji proizvod. Činjenica je da je MS godinama sustizao Apple ... a ne obratno.

Što je neistina? MS je razvio Word za Mac prije nego je to napravio za Windowse. MS je bio jedan od bitnijih proizvođača softvarea za Apple i onda i sad, a prodaja officea je godinama bila veća na Mac platformi nego na PCju.

Prior to packaging its various office-type Macintosh software applications into Office, Microsoft released Mac versions of Word 1.0 in 1984, the first year of the Macintosh computer;Excel 1.0 in 1985; and PowerPoint 1.0 in 1987.[26] 

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:18 (grzzi).
17 godina
Veliki Brat kaže...
segregator kaže...

Ah, znači ipak ne kužiš na što ciljam... Ti si u priču uveo inženjere i managere, ne ja. Što se mene tiče, problem je u tome što su ljudi fascinirani likovima koji su zaradili puno love, pa si svakodnevno bombardiran informacijama o Jobsu, Gatesu, Ecclestoneu (ili još gore, Ecclestoneicama).

Nisam...ja sam isključivo spomenuo 120 nesposobnih managera iz Xeroxa i jednog sposobnog (Jobsa) želeći potcrtati da je uzalud sva ingenioznost ako to sve ostane u laboratoriju (kao što bi i ostalo da nije bilo Jobsa)

Bypass kaže...

Prvo trebate znati što je lab u Paolo Altu značio, kako se radilo u njemu itd. To nije bila firma koja je išla na proizvodnju proizvoda za konzumente nego laboratorij. Štoviše, bila je to studentska meka, jer svatko tko je imao imalo dobru ideju, dobio je financije i mogućnost da tu ideju sprovede u djelo tamo.

To što je Jobs pokrao ideje iz tog laboratorija ga ne čini genijalcem, nego jednostavno plagijatorom. Ali to nikako da shvate fanboyevi.

Nije to bio l'art pour l'art laboratorij, Xerox nije dao lovu jer su dobrotvori, nego zato da iz toga izađe nešto što će vratiti uložene novce.

Problem je što vi hateri nikako da skužite da je Jobs genijalac među MANAGERIMA i uopće nije važno što nije bio geek, znanstvenik i programer,

ali je važno što je bio vizionar...zbog čega je u nekoliko sati shvatio potencijal koji desetine drugih bezličnih korporativnih managera nisu

skužili godinama

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan

Ti stvarno mislis da kad nekoga nazivas budalom i idiotom to govori o njemu a ne o tebi?

Nivo odgoja i kulture ti je u skladu s nivoom informatickog znanja.

I Kerum je kupio Atlansku plovidbu Zadar kad je bila pred kolapsom pa ga to ne cini bitnom licnoscu u povijesti hrvatskog pomorstva. Shvati da je Jobs bio iskljucivo dobar trgovac i prevarant i da se kao takav uhvatio prodaje krumpira takodjer bi umro mlad, bogat i uspjesan. On je za informatiku marginalac. Za ekonomiju i trgovinu je velikan.

5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mea culpa, ocito sam propustio, a Google izgleda nije izbacio. Isprike.

17 godina
BlueMax kaže...

Ti stvarno mislis da kad nekoga nazivas budalom i idiotom to govori o njemu a ne o tebi?

I Kerum je kupio Atlansku plovidbu Zadar kad je bila pred kolapsom pa ga to ne cini bitnom licnoscu u povijesti hrvatskog pomorstva. Shvati da je Jobs bio iskljucivo dobar trgovac i prevarant i da se kao takav uhvatio prodaje krumpira takodjer bi umro mlad, bogat i uspjesan. On je za informatiku marginalac. Za ekonomiju i trgovinu je velikan.

Opet dezinformacije...Atlantska Plovidba je iz Dubrovnika, a nisam čuo da ih je Kerum kupio...

a ako im uveća vrijednost 1000 puta i zaposli još 50.000 ljudi, bit će genijalac skoro kao Jobs...

al nekako sumnjam u to

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

hahah, balavac nije name calling ... ? 

I tebi treba crtati? Jobs je platio nešto 5 milijuna dolara, a to je prodao za 8 milijardi. Brojke navodim samo da bi tebi i sličnima pokušao objasniti koliko je beznačajna investicija to bila za Jobsa te da je bitno što je Jobs znao napraviti sa tim ljudima u vrijeme kad Lucas ( koji btw nije idiot ) nije znao što bi, a nitko drugi ih nije želio. 

segregator ti je već objasnio ovo drugo. pa da se ne ponavljam. Jobs je bio u stanju trenutno shvatiti koncepte i stvari o kojima ni mnogi "inžinjeri i programeri" _______ dodaj titulu koja više godi tvom egu nisu mogli viditi. Druga najveća kvaliteta mu je bila u tome što je za svoje zamisli znao izabrati i zadržati najveće umove, inspirirati ih i usmjeriti. To treba cijeniti, to što ej pritom zgrnuo brdo novaca je samo nusproizvod još jednog genija u njemu, onog menađera i trgovca. Srećom obogatio je i mnoge koji su radili sa njim.

17 godina
segregator kaže...
Veliki Brat kaže...
segregator kaže...

Nisam...ja sam isključivo spomenuo 120 nesposobnih managera iz Xeroxa i jednog sposobnog (Jobsa) želeći potcrtati da je uzalud sva ingenioznost ako to sve ostane u laboratoriju (kao što bi i ostalo da nije bilo Jobsa)

...

Nije to bio l'art pour l'art laboratorij, Xerox nije dao lovu jer su dobrotvori, nego zato da iz toga izađe nešto što će vratiti uložene novce.

Problem je što vi hateri nikako da skužite da je Jobs genijalac među MANAGERIMA i uopće nije važno što nije bio geek, znanstvenik i programer,

ali je važno što je bio vizionar...zbog čega je u nekoliko sati shvatio potencijal koji desetine drugih bezličnih korporativnih managera nisu

skužili godinama

Pošteno. Krivo sam pročitao tvoj post.

No i dalje ne vidim što to mijenja na stvari - Jobs je uspješan manager. I? Isto tako je uzalud Jobsu sva managerska ingenioznost ako nema što prodati. Pa ipak, nitko od ovih koji veličaju Jobsa ne zna za Ivana Sutherlanda, Douga Engleberta ili Chucka Thackera. Nemoj me krivo shvatiti, i ja moram izguglati te informacije, ali ja barem ne guram Stevea u nebo, niti sam odgovoran što takve informacije ne stižu do ljudi.

Gledam te!
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

No i dalje ne vidim što to mijenja na stvari - Jobs je uspješan manager. I? Isto tako je uzalud Jobsu sva managerska ingenioznost ako nema što prodati. Pa ipak, nitko od ovih koji veličaju Jobsa ne zna za Ivana Sutherlanda, Douga Engleberta ili Chucka Thackera. Nemoj me krivo shvatiti, i ja moram izguglati te informacije, ali ja barem ne guram Stevea u nebo, niti sam odgovoran što takve informacije ne stižu do ljudi.

Tko kaže da ne zna? Po tebi preferiranje apple ovog sustava znači biti ignorant što se tiče ostalog? Oko javno eksponiranih ljudi uvijek se stvara kontroverza. Radi se samo o tome.

14 godina
neaktivan
segregator kaže...

skužili godinama

Nije problem u "kuzenju". Mnogi su vjerovatno vidjeli potencijal u necemu samo nisu znali kako to upakovati, izreklamirati i prodati. Poslijednjih par godina Apple je veliki igrac i to prvenstveno zahvaljujuci igrackama. Nekad su proizvodili vrhunske stvari za uski krug korisnika a danas proizvode igracke za siroke mase. Jobs je svjesno srozao kvalitet zbog zarade (x86). Onaj ko pridonosi kvantiteti na ustrb kvalitete ne moze, biti niti je, pokretac i vizionar. Za vizionare je karakteristicno to da zele napredak. Prica o Wozniacu i Jobsu je ko prica o Tesli i Edisonu. Jedan je bio inovator i brilijantan um a drugi je bio ambiciozni trgovac. Edison, kao Jobs danas u informatickim, slovi za veliko ime u inovatorskim krugovima no koja je njegova osobna inovacija? Nista bitno. Velika vecina izuma koja se njemu pripisuje je plod njegove tvornice izuma. Ljudi koji su radili za njega. Ima li on kakve zasluge? Ima nesto. Ko zna za koliko Teslinih izuma svijet nikad ne bi upoznao da nije bilo Edisona. Koji su njegovi dometi? Kao kod nekog dobrog trgovca na stocnom sajmu, samo sa puno vise ambicije, stila i veza.

14 godina
neaktivan
segregator kaže...

Opet dezinformacije...Atlantska Plovidba je iz Dubrovnika, a nisam čuo da ih je Kerum kupio...

a ako im uveća vrijednost 1000 puta i zaposli još 50.000 ljudi, bit će genijalac skoro kao Jobs...

al nekako sumnjam u to

Lapsus, Tankerska plovidba.

i danas uspjesno funkcioniraju a bili su pred pusionu.

Ali ajmo na ocitiji primjer. Konzum. Da li je Konzum uspjesna firma i da li je todoric velikan hrvatske ekonomije? Dioma je bila rasulo. Todoric je kupio za sicu a danas drma drzavom i odredjuje politiku. Pozitivac?

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 13:57 (BlueMax).
17 godina
grzzi kaže...
Veliki Brat kaže...

Tko kaže da ne zna? Po tebi preferiranje apple ovog sustava znači biti ignorant što se tiče ostalog? Oko javno eksponiranih ljudi uvijek se stvara kontroverza. Radi se samo o tome.

Ne, nego se javno eksponiraju ljudi koji imaju love. Uostalom, pročitaj si postove na prvoj i drugoj strani ove teme, pa ćeš vidjeti što ljudi spočitavaju Stallmanu - da je neuredan i da ima bradu :)

Gledam te!
17 godina
BlueMax kaže...

Haha, super si ovo napisao.

Kao i obicno, appleovac namjerno ili nenamjerno promasi poantu.

- Psiho246
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
segregator kaže...

skužili godinama

Nije problem u "kuzenju". Mnogi su vjerovatno vidjeli potencijal u necemu samo nisu znali kako to upakovati, izreklamirati i prodati. Poslijednjih par godina Apple je veliki igrac i to prvenstveno zahvaljujuci igrackama. Nekad su proizvodili vrhunske stvari za uski krug korisnika a danas proizvode igracke za siroke mase. Jobs je svjesno srozao kvalitet zbog zarade (x86). Onaj ko pridonosi kvantiteti na ustrb kvalitete ne moze, biti niti je, pokretac i vizionar. Za vizionare je karakteristicno to da zele napredak. Prica o Wozniacu i Jobsu je ko prica o Tesli i Edisonu. Jedan je bio inovator i brilijantan um a drugi je bio ambiciozni trgovac. Edison, kao Jobs danas u informatickim, slovi za veliko ime u inovatorskim krugovima no koja je njegova osobna inovacija? Nista bitno. Velika vecina izuma koja se njemu pripisuje je plod njegove tvornice izuma. Ljudi koji su radili za njega. Ima li on kakve zasluge? Ima nesto. Ko zna za koliko Teslinih izuma svijet nikad ne bi upoznao da nije bilo Edisona. Koji su njegovi dometi? Kao kod nekog dobrog trgovca na stocnom sajmu, samo sa puno vise ambicije, stila i veza.

Jobs je želio i znao "to nešto" približiti masama. Fascinirale su ga te stvari od kad je bio klinac ( sa 12 godina tražio je da ga primi Bill Hewlett, HP Ceo i suosnivač, koji ga je i primio )

When he was in eighth grade, Steve Jobs decided to build a frequency counter for a school project and needed parts. Someone suggested that he call Bill Hewlett. Finding a William Hewlett in the telephone book, the 12-year-old Jobs called and asked, "Is this the Bill Hewlett of Hewlett-Packard?" "Yes," said Bill. Jobs made his request. Bill spent some time talking to him about his project. Several days later, Jobs went to HP and picked up a bag full of parts that Bill had put together for him. Subsequently, Jobs landed a summer job at HP. He later went on to co-found Apple Computer. 

ti ćeš reći da je to zbog slave i bogatstva. Ja tvrdim da je tako iz čiste fascinacije i gladi za kreacijom. Jobs je živio poprilično jednostavan i povučen život kad god je mogao, čak i Bill Gates se ponašao poput celeba mnogo češće, unajmljivao jahte, avione i slično.

Mene zanima što tebe i slične tjera na omalovažavanje Jobsa i njegovih kreacija? Sve što sam o njemu pročitao, što je sam rekao i što su o njemu rekli ljudi koji su ga poznavali osobno samo je potvrdilo moje visoko mišljenje o njemu. Guranje legendi o Tesli i Edisonu je potpuno promašeno. Jobs je veličina sam za sebe, kao i Tesla. Također o Bill - u Gatesu, premda ne preferiram njegove proizvode ne mogu reći ništa pogrdno ... osim se složiti sa Jobsom da nema stila.

14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

segregator ti je već objasnio ovo drugo. pa da se ne ponavljam. Jobs je bio u stanju trenutno shvatiti koncepte i stvari o kojima ni mnogi "inžinjeri i programeri" _______ dodaj titulu koja više godi tvom egu nisu mogli viditi. Druga najveća kvaliteta mu je bila u tome što je za svoje zamisli znao izabrati i zadržati najveće umove, inspirirati ih i usmjeriti. To treba cijeniti, to što ej pritom zgrnuo brdo novaca je samo nusproizvod još jednog genija u njemu, onog menađera i trgovca. Srećom obogatio je i mnoge koji su radili sa njim.

Daleko od toga da ja ne cijenim Jobsa kao poslovnog covjeka. Bio sam korisnik (jos uvijek sam) i obozavatelj (vise nisam) njegovih racunala dok su bila drukcija i bolja. Niko Henry Fordu ne spocitava veliku ulogu u autoindustriji, no mnoga imena su tu prije njega. Tako osobno i Stallmana smatram vecim informaticarem od Gatesa. 

EDIT: necu ja reci da je zbog slave i bogatstva. to je zbog fasciniranosti, ljubavi i ambicije. neki drugi njegovi potezi su bili zbog bogatstva bas u trenucima kad je trebalo ici za napretkom on je otisao za profitom. Valjda je splasnula ta mladenacka zanesenost i ponio se ko sto bi svaki dobar poslovni covjek.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:05 (BlueMax).
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
grzzi kaže...
Veliki Brat kaže...

Ne, nego se javno eksponiraju ljudi koji imaju love. Uostalom, pročitaj si postove na prvoj i drugoj strani ove teme, pa ćeš vidjeti što ljudi spočitavaju Stallmanu - da je neuredan i da ima bradu :)

Ja jednostavno ne znam dovoljno o čovjeku da bih imao konkretan stav o ovoj izjavi. Osim da mi je jasno da nije zadovoljan kako open source model prolazi financijski u usporedbi sa zatvorenim sistemima.

14 godina
protjeran
segregator kaže...

skužili godinama

Oprosti što ne štujem kult apple-a i Jobs-a. Mora da sam zato hejter. Mada, bolje hejter nego lover.

Da bio je dobar manager. I? Da se klanjamo trgovcima? Kud ovaj svijet ide pitam se. Dennis Ritchie je za njega bio uber čovjek, pa ljudi ne plaču na ulici zbog njega, niti ne rade od njega nešto što nije bio, mada je bio genije.

Da, nitko nije shvatio osim njega potencijal miša i mreže (koja se btw i prije toga koristila, ali o tome nekom drugom prilikom). Strašno kako su ljudi slijepi.

( ˘͡ -˘͡)
17 godina

A kakav je tek Todorić vizionar i manga...

Od prodaje jaja pa do vlasnistva nad gotovo cijelom zemljom!

Jobs je mala beba za njega pa mi nije jasna tolika fascinacija istim

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
grzzi kaže...

Daleko od toga da ja ne cijenim Jobsa kao poslovnog covjeka. Bio sam korisnik (jos uvijek sam) i obozavatelj (vise nisam) njegovih racunala dok su bila drukcija i bolja. Niko Henry Fordu ne spocitava veliku ulogu u autoindustriji, no mnoga imena su tu prije njega. Tako osobno i Stallmana smatram vecim informaticarem od Gatesa. 

EDIT: necu ja reci da je zbog slave i bogatstva. to je zbog fasciniranosti, ljubavi i ambicije. neki drugi njegovi potezi su bili zbog bogatstva bas u trenucima kad je trebalo ici za napretkom on je otisao za profitom. Valjda je splasnula ta mladenacka zanesenost i ponio se ko sto bi svaki dobar poslovni covjek.

Koristim ih dosta dugo, negdje od prije PowerPC-a na koje mi se čini da referiraš. Ne vidim u čemu je apple onda bio drugačiji nego danas. PowerPC je bio dobar dok je IBM imao interesa ulagati u njega. U trenutku kad su se IBM i Motorola prestali pokazivati interes za Appleove specifične potrebe Jobs je napravio jedini logični potez i našao novog saveznika. IBM i Moto bi bili uništili Apple da je Jobs čekao još samo 6 mjeseci. Veličina Jobsa je u tome što je čitavo to vrijeme dok su u Apple u vjerovali u PowerPC alianzu imao spremnu rezervnu opciju i razvijao OSX i aplikacije za x86 arhitekturu. I to sve držao poznatim samo onima koji su na tome radili.

Za ovo drugo ti mogu samo reći da kad si CEO firme a ne njen vlasnik imaš odgovornost prema ulagačima.

14 godina
neaktivan
Kant kaže...

Čime te Todorić fascinirao? Kojim svojim proizvodom? Kojom svojom izjavom?

17 godina
grzzi kaže...
Kant kaže...

Čime te Todorić fascinirao? Kojim svojim proizvodom? Kojom svojom izjavom?

Fasciniro me uspjehom, kao tu vecinu Jobs....

A cujem da se i K plus brend dobro prodaje!

Genijalan potez Todorića!

\o/

Vizionar, mislim da takvih proizvoda prije kod nas nije bilo...

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:20 (Kant).
16 godina
neaktivan
grzzi kaže...
.... Veličina Jobsa je u tome što je čitavo to vrijeme dok su u Apple u vjerovali u PowerPC alianzu imao spremnu rezervnu opciju i razvijao OSX i aplikacije za x86 arhitekturu.

Jobs razvijao??? LOL ... {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:23 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...
.... Veličina Jobsa je u tome što je čitavo to vrijeme dok su u Apple u vjerovali u PowerPC alianzu imao spremnu rezervnu opciju i razvijao OSX i aplikacije za x86 arhitekturu.

Jobs razvijao??? LOL ... {#}

Dan mu je bio prekratak...

Da je mogao i 25 sati dnevno bi kuckao kod i razvijao OSX za x86 arhitekturu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice