Ja nista ne kupujem dok se kriza ne smiri, ni informaticku opremu ni nista drugo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hraniš se u pučkoj kuhinji?
di si sad ti isapo ....hehehe
reci mi jedan dobar razlog zasto ne kupovati ?
Ja nista ne kupujem dok se kriza ne smiri, ni informaticku opremu ni nista drugo.
Kako će se pokrenuti gospodarstvo i kriza proći, ako nitko ništa ne kupuje?
cekaj, kako trgovina stranom robom ima veze sa rastom domaće proizvodnje?!?
Vani cijene hardvera padaju i do 25%, a u nas rastu i do 15% što je samo odraz kakvi debili su naši trgovci, a pad prodaje je samo produkt njihovih loših poslovnih poteza. Ništa čudno s obzirom da je jeftinije postalo kupiti nešto u SAD-u i uvesti to osobno nego kupiti od domaćih distributera.
Preporučam gospodi da digne cijene za još 50% i tako u potpunosti ubije lokalno tržište, a tada ću ja otvoriti web dućan i ljudima za 50% cijene naručivati robu direktno iz USA i to s njihovim garancijama i uslugom.
Ali meni to nikada nije bilo jasno kako oni broje prodana računala. A što ako ja kupim po 2-3 komponente u par dućana... Ja sam kupio novo računalo, ali ga oni nemaju na statistici... Ili imaju? Ili ako kupim sve komponente osim kućišta. Da li to je novo računalo ili nije?
Hm,da...stagnacija podaje u Hrvatskoj kao i stagnacija morala,proizvodnje(imamo li mi to još????),građanskog društva,ljudskih prava i još koječega.
Da se razumijemo,ne blatim ja Domovinu(još uvijek sam DVO),no čini mi se da je povod ovoj temi logičan slijed svega što se događa u našem društvu.
On topic:
Osobno sam ove godine složio 5 računala frendovima i sam potrošio 3000 kn za nadogradnju svojih računala,
tako da mislim da to još nije kritično.
Istina je da bi naši trgovci mogli malo spustit cijene,pogotovo kad netko kupuje sve komponente u takvim količinama
- u istoj trgovini već godinama.
Normalna stvar da im prodaja pada kad i ono malo artikala što nude su većinu vremena nedostupni.
Teško.
Vani cijene hardvera padaju i do 25%, a u nas rastu i do 15% što je samo odraz kakvi debili su naši trgovci, a pad prodaje je samo produkt njihovih loših poslovnih poteza.
Hmm, imaš donekle pravo, ali razlika je puno veća. Dolar je sa skoro 4.5 došao na preko 5.5 što je ogroman porast od ljeta. Međutim, ja govorim o razdoblju početkom prosinca kada sam u maloprodaji platio diskove 1500kn svaki (WD VR) koji je tada u nas koštao 2100kn. Disk tamo gdje sam ga kupio sada košta 1300kn (s porastom tečaja), a u nas 2500kn.
Dakle, govorim o tome da je carina 10% a porez 22% što je s maloprodajnom cijenom oko 1900kn MAX, a čista zarada je preko 600kn ili preko 30% na maloprodajni, a distributeri imaju manje cijene od tih...
Da netko na meni ima čistu zaradu od 30% (kod nekih artikala je i preko 70%)? Daaaaj....
Ali meni to nikada nije bilo jasno kako oni broje prodana računala. A što ako ja kupim po 2-3 komponente u par dućana... Ja sam kupio novo računalo, ali ga oni nemaju na statistici... Ili imaju? Ili ako kupim sve komponente osim kućišta. Da li to je novo računalo ili nije?
Na stranicama Toms Hardware-a ima tekst Gaming PC za 625$.
Evo link.
www.tomshardware.com/reviews/overclock-e5200-radeon,2144.html