Stagnacija prodaje u Hrvatskoj

poruka: 15
|
čitano: 3.440
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stagnacija prodaje u Hrvatskoj".
17 godina

Ja nista ne kupujem dok se kriza ne smiri, ni informaticku opremu ni nista drugo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hraniš se u pučkoj kuhinji?

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stagnacija prodaje u Hrvatskoj

di si sad ti isapo ....hehehe

reci mi jedan dobar razlog zasto ne kupovati ?

nema gaaa...
17 godina
neaktivan
rjakopec kaže...

Ja nista ne kupujem dok se kriza ne smiri, ni informaticku opremu ni nista drugo.

Cekas da pojeftini, ha? :-)

Recesija u kompovima postoji od kad postoje u kompovi. Stalno pojeftinjuju i stalno mozes cekati na novi, jeftiniji, a bolji komp. Pa eto, ti nastavi cekat.
17 godina

Kako će se pokrenuti gospodarstvo i kriza proći, ako nitko ništa ne kupuje?

17 godina
protjeran

cekaj, kako trgovina stranom robom ima veze sa rastom domaće proizvodnje?!?

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vani cijene hardvera padaju i do 25%, a u nas rastu i do 15% što je samo odraz kakvi debili su naši trgovci, a pad prodaje je samo produkt njihovih loših poslovnih poteza. Ništa čudno s obzirom da je jeftinije postalo kupiti nešto u SAD-u i uvesti to osobno nego kupiti od domaćih distributera.

Preporučam gospodi da digne cijene za još 50% i tako u potpunosti ubije lokalno tržište, a tada ću ja otvoriti web dućan i ljudima za 50% cijene naručivati robu direktno iz USA i to s njihovim garancijama i uslugom.

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ali meni to nikada nije bilo jasno kako oni broje prodana računala. A što ako ja kupim po 2-3 komponente u par dućana... Ja sam kupio novo računalo, ali ga oni nemaju na statistici... Ili imaju? Ili ako kupim sve komponente osim kućišta. Da li to je novo računalo ili nije?

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Hm,da...stagnacija podaje u Hrvatskoj kao i stagnacija morala,proizvodnje(imamo li mi to još????),građanskog društva,ljudskih prava i još koječega.

Da se razumijemo,ne blatim ja Domovinu(još uvijek sam DVO),no čini mi se da je povod ovoj temi logičan slijed svega što se događa u našem društvu.

On topic:

Osobno sam ove godine složio 5 računala frendovima i sam potrošio 3000 kn za nadogradnju svojih računala,

tako da mislim da to još nije kritično.

Istina je da bi naši trgovci mogli malo spustit cijene,pogotovo kad netko kupuje sve komponente u takvim količinama

- u istoj trgovini već godinama.

E5200/OC@3.75Mhz,GIGABYTE P-35 DS3-L,2Gb DDR2 Kingmax/OC@900Mhz,Gigabyte Radeon 4850 512Mb DDR3&Zalman cooler,HDD Seagate 320&500Gb Sata2,2x DVD Rom LG 18x,Fortron Bluestorm2 500W,Chieftec medium tower 2x120mm fan,5x92 mm fan,Lcd LG 19"-1440x900.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 11:05 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Normalna stvar da im prodaja pada kad i ono malo artikala što nude su većinu vremena nedostupni.

0 0 hvala 0
17 godina

Teško.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Vani cijene hardvera padaju i do 25%, a u nas rastu i do 15% što je samo odraz kakvi debili su naši trgovci, a pad prodaje je samo produkt njihovih loših poslovnih poteza.

Nisu krivi trgovci što kuna deprecira.

Vrijednost kune konstantno slabi, i to prema svim valutama za više od 1%. Srednji tečaj prema euru na današnji dan iznosi 7,457480, što je posljednji put bilo još 2005. godine. Veći krivac su recimo banke. Ovih dana čak se zalažu za pad vrijednosti od 10% i smanjenje kunske pričuve na 50%! To je suludo.

I zamisli sad poziciju trgovca, koji mora naručiti određenu robu iz inozemstva, a za nju mora davati sve više i više kuna.

A kad kažeš da vani cijene padaju do 25%, to može biti točno, ali ne generalno. Jer situacija varira. Spomenuta analitička kuća radila je istraživanje za zemlje u regiji, ali to baš i nema smisla. Kako uspoređivati tržište u Sloveniji, gdje se plaća eurom i tržište u Hrvatskoj, gdje se plaća kunom - koja sve manje i manje vrijedi. Dakle, platežna moć u Hrvatskoj pada. Jednako besmisleno bilo bi uspoređivati Sloveniju i primjerice Poljsku, jer je poznato da je poljski zlot valuta koja najbrže gubi na vrijednosti, te je u svega par mjeseci vrijednost pala za 18% do kraja mjeseca siječnja, a u međuvremenu i još više.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan

Hmm, imaš donekle pravo, ali razlika je puno veća. Dolar je sa skoro 4.5 došao na preko 5.5 što je ogroman porast od ljeta. Međutim, ja govorim o razdoblju početkom prosinca kada sam u maloprodaji platio diskove 1500kn svaki (WD VR) koji je tada u nas koštao 2100kn. Disk tamo gdje sam ga kupio sada košta 1300kn (s porastom tečaja), a u nas 2500kn.

Dakle, govorim o tome da je carina 10% a porez 22% što je s maloprodajnom cijenom oko 1900kn MAX, a čista zarada je preko 600kn ili preko 30% na maloprodajni, a distributeri imaju manje cijene od tih...

Da netko na meni ima čistu zaradu od 30% (kod nekih artikala je i preko 70%)? Daaaaj....

LOL @ http://www.youtube.com/watch?v=Y_uCjnuY9D4
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2009 13:39 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sused kaže...

Ali meni to nikada nije bilo jasno kako oni broje prodana računala. A što ako ja kupim po 2-3 komponente u par dućana... Ja sam kupio novo računalo, ali ga oni nemaju na statistici... Ili imaju? Ili ako kupim sve komponente osim kućišta. Da li to je novo računalo ili nije?

Nemaju. Broji se samo ako u jednoj firmi kupis HDD, CPU i MBO zajedno. Kuciste se ne broji, isto kao ni monitor.
16 godina
neaktivan

Na stranicama Toms Hardware-a ima tekst Gaming PC za 625$.

Evo link.

www.tomshardware.com/reviews/overclock-e5200-radeon,2144.html

Da su svi bogati, nitko nebi krao!!!!!!! ______________ Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Sloboda mišljenja na ovom Forumu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice