Stabilni Chrome 4.0

poruka: 83
|
čitano: 18.437
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stabilni Chrome 4.0".
16 godina
RE: Stabilni Chrome 4.0

andy0101 kaže...

1)Možeš pinati početnu stranicu za novu karticu i onda kliknuti svaki put kada ju otvoriš.

Možeš uključiti gumb Početna stranica na alatnoj traci i onda kliknuti na to.

A ako želiš imati Google kao početku stranicu, to ti nema smisla zato što je adresna traka ujedno i traka za pretraživanje.

2)Zašto te muči? To je prednost, a ne nedostatak.

Edges and corners of the computer display (e.g., "Start" button in the Luna theme of Windows XP and the menus and Dock of Mac OS X) are particularly easy to acquire because the pointer remains at the screen edge regardless of how much further the mouse is moved, thus can be considered as having infinite width. --Fitt's Law

3)Desni klik > Opcije provjere pravopisa

Ovdje možeš podesiti jezik i isključiti pravopis.

Zašto ne želiš koristiti hrvatsku verziju?

1) To sam već riješio, našao sam extension koji rješava taj problemNamigiva

2) A stvar je u tome da moram skroz gore gledat da vidim tabove(ima CRT monitor 1280x1024 reze dok mi u FF-u tabovi odmah iznad same stranice pa mi je lakše vidjet tabove) al polako se navikavam a i koristim mouse gestures za mjenanje tabova tako da je pitanje vremena kad ću prebrodit toOsmijeh

3) Hrvatski općenito ne volim na kompjuteru gledat, jer obično dosta stvari čudno prevedene i neznam se snalazit u njimaBelji se

16 godina
protjeran
BlackMoon kaže...

A meni se čini da ste se vi malo preopteretili browserimaNamigiva I ne kužim da ima onih što instaliraju pet preglednika za Internet. Pitam se na što sliče ta računala...

developerske masine ?

Chrome, FF, IE pack(v4-v7), IE8, Opera, Safari... jos koja alternativa.... jbga... web developerima je to musthave :)

15 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Može mi samo netko objasnit kako da isključim provjeru gramatike? ...

Options->Under the hood->Change font and language settings->Languages->odznači check spelling

mislim probaj malo pogledat po opcijama ako nešto neznaš, stvarno nije problem naći

"I want to know God's thoughts, the rest are just details..." Albert Einstein
16 godina
 Creep kaže...

Options->Under the hood->Change font and language settings->Languages->odznači check spelling

mislim probaj malo pogledat po opcijama ako nešto neznaš, stvarno nije problem naći

Već je par postova prije objašnjeno al ipak hvala. Jbg, novi sam u chromu pa mi malo teže se snać, u FF-u je sve u opcijama bilo,odnosno nije ni bilo provjere gramatike pa nisam imao problema sa timBelji se Evo danas jutro, pali se chrome bez FF-a hehe, izgleda da ću se brzo 100% prešaltat sa FF-aOsmijeh

17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

evo ekstenzije za brisanje history-a

https://chrome.google.com/extensions/detail/ghgabhipcejejjmhhchfonmamedcbeod

najbolji tweeter kljent

https://chrome.google.com/extensions/detail/ffcbeckjmgmgigkmnhmgjplmomcpfall

bolji automatski reloader nego na svim ostalim browserima

https://chrome.google.com/extensions/detail/njoipeaphfnaplplihpbgndfojhdhmjo

po meni bolje rijesenje i integracija od svih FF flash blockera

https://chrome.google.com/extensions/detail/gofhjkjmkpinhpoiabjplobcaignabnl

Dodatak koji omogucuje ono sta FF ima vec ugrađeno u sebi a to je da vraca netom zatvorene tabove..ima to i u chromeu al neprakticno rijeseno

https://chrome.google.com/extensions/detail/bcennaiejdjpomgmmohhpgnjlmpcjmbg

opet cu ja napisati da je najbolji al et prosudite sami ova ekstenzija je smooth scrool u tom smislu i stvarno je odlicna ja sam zadovoljan s njom

https://chrome.google.com/extensions/detail/khpcanbeojalbkpgpmjpdkjnkfcgfkhb

ekstenzija koja zaustavlja automatski play na youtubeu a ujedino omogucuje buffering

https://chrome.google.com/extensions/detail/lgdfnbpkmkkdhgidgcpdkgpdlfjcgnnh

et toliko za sada ak naidjem na jos neku dobru budem ja uredio post

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 13:00 (ja00022).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Pa to ćemo isprobati u narednim tjednima...  Chrome zaista ima potencijala i koristio bih ga svakodnevno da se nisam toliko naviknuo na FF Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Pa to ćemo isprobati u narednim tjednima...  Chrome zaista ima potencijala i koristio bih ga svakodnevno da se nisam toliko naviknuo na FF Neodlučan

E vidiš to sam i ja mislio, pa evo već cijeli dan surfam bez paljenja FF-a ,jes da je trebalo malo vremena dok sam prokopao extensione koji mi pašu i fino ih prilagodio ali se isplatilo. Više-manje većina stvari koje sam koristio u FF-u u chromu rade još i bolje, jedino još ima problema sa automatskim čiščenjem historya i sve po izlasku iz chroma, ima jedan extension za to, ali mi radi probleme(svim ostalim extensionima po izlasku ressetira postavke)ali opet to Ccleaner prije ili kasnije počisti, samo što bude puno smeća(i do 200MB-a)Al eto, chrome sa extensionima= FF+brzinaCool

16 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

chrome sam do sad korisio iz jednostvnog razloga sto mi se ff palio 10 godina i bio je uzasno spor... brzo sam se navikao na njega ,a sad kad su extenzije tu ugodnom i brzom surfanju nema kraja :) svima ga toplo preporucam!!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Stabilni Chrome 4.0

zasto je u chromi sve tako sitno?

stalno moram pritiskati ctrl+  ,za poludit

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

neznam,meni je sve ok,rezolucija mi je na 1024768 i sve se vidi,s tim da je monitor udaljen oko 90cm.

16 godina
nsoul kaže...

neznam,meni je sve ok,rezolucija mi je na 1024768 i sve se vidi,s tim da je monitor udaljen oko 90cm.

tvoja rezolucija je jako mala,ja radim na 1680x1050

15 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Chrome je odlican i znao sam od prvog instaliranja prvih verzija chromea da ce biti moj odabir za browser jer je daleko brzi i od IE i od FF a svidjela mi se i jednostavnost sucelja.

dodaci su fenomenalni...jedino sto nitko nije primijetio je to da nazalost neki javascript kodovi ne rade kako treba, odnosno muci se kod njihovog otvaranja. jedan od najocitijih primjera je cak i fb gdje zna stekat (provjereno jer sam dizao istu stranicu sa IE i radilo je ok). drugi je otvaranje javascript prozorcica sa opisom i slikom proizvoda. to je dosta velika mana koju moraju ispravit. inace sve 5...

inace jedan od najomiljenijih dodataka je onaj gdje samo oznacis ime nekog filma i on ti gore u traci izbaci ocjenu tog filma na internet movie database..kao i pametni kalkulator tipa wolfram alpha...fenomenalno...

0 0 hvala 0
15 godina

Prije sam stalno koristio Operu (jos u vrijeme dok nije bila free) i od kako je izasao FF stalno njega koristim.

Chrome sam isprobao i nije mi bas "sjeo", vjerojatno bih se trebao malo naviknuti ili nesto......

Dali Chrome sve stranice ucitava kako treba?

Koji su plusevi, a koji minusi u odnosu na FF...po vama?

P.S.

Cudi me tako nagli pad "popularnosti" Opere!? U cemu je problem!?

http://www.speedtest.net/result/724268199.png
16 godina
protjeran
Stabilni Chrome 4.0

jeste znali za ovo

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Hmmm.... Chrome mi se cinio po prvotnim najavama kao preglednik koji ce potuci sve ostale, ali.... Koristio sam ga od prvih dostupnih verzija za download i u pocetku je bio katastrofa koja se vise rusila nego sto je radila. I sada kada je cetvorka dostupna za download nije se mnogo promjenilo po stabilnosti, gdje god ga koristio, u nekome trenutku se sronda i gotovo... opet pokretanje i ispocetka....

To mi i nebi toliko smetalo da nisam naisao na nesto u svezi Chromea sto bas bode u oci. Naime, kod svih preglednika se moze namjestiti da kada se gasi da brise sve ono sto ste oznacili, eventualno da pita za dopustenje prije nego obrise, ali kod Chromea to nije slucaj. Nakon mnogo pokusaja koristenja Chromea, nakon vise od mjesec dana sam odustao od njega i vratio se na Firefox. To ne bi bilo nista cudno da par dana nakon toga nisam testirao na racunalu odavno zaboravljene (bar od mene) Norton System Works, i dio za brisanje smeca mi je pronasao Chromeov folder u kojem je uredno bilo zapisano preko 20.000 datoteka, za koje sam mislio da su izbrisane... ne samo da nisu izbrisane tokom rada u Chromeu, nego nisu izbrisane niti prilikom njegove deinstalacije... nemam sto skrivati, ali ne volim kada se pojedini software tako ponasa.

Ostavlja dojam da google nas prati i da je svuda oko nas, kada pridodate da sada imaju i svoj telefon sve vise nam je google dostupan ali i mi njemu... (sala) :))))

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
K4i53r kaže...

Hmmm.... Chrome mi se cinio po prvotnim najavama kao preglednik koji ce potuci sve ostale, ali.... Koristio sam ga od prvih dostupnih verzija za download i u pocetku je bio katastrofa koja se vise rusila nego sto je radila. I sada kada je cetvorka dostupna za download nije se mnogo promjenilo po stabilnosti, gdje god ga koristio, u nekome trenutku se sronda i gotovo... opet pokretanje i ispocetka....

To mi i nebi toliko smetalo da nisam naisao na nesto u svezi Chromea sto bas bode u oci. Naime, kod svih preglednika se moze namjestiti da kada se gasi da brise sve ono sto ste oznacili, eventualno da pita za dopustenje prije nego obrise, ali kod Chromea to nije slucaj. Nakon mnogo pokusaja koristenja Chromea, nakon vise od mjesec dana sam odustao od njega i vratio se na Firefox. To ne bi bilo nista cudno da par dana nakon toga nisam testirao na racunalu odavno zaboravljene (bar od mene) Norton System Works, i dio za brisanje smeca mi je pronasao Chromeov folder u kojem je uredno bilo zapisano preko 20.000 datoteka, za koje sam mislio da su izbrisane... ne samo da nisu izbrisane tokom rada u Chromeu, nego nisu izbrisane niti prilikom njegove deinstalacije... nemam sto skrivati, ali ne volim kada se pojedini software tako ponasa.

Ostavlja dojam da google nas prati i da je svuda oko nas, kada pridodate da sada imaju i svoj telefon sve vise nam je google dostupan ali i mi njemu... (sala) :))))

meni se nije nijednom srusio vjerujem da nije problem u chrom-u

15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...
K4i53r kaže...

hehehe, sumnjam da nije niti jednom, koliko god zelimo da postoje savrseni proizvodi, oni nazalost ne postoje, a vjerujem da nikada i nece (sto zbog potrebe prodaje novijih verzija sto iz drugih razloga)... nisam ovo napisao da bih pokrenuo rat fanova internet preglednika, ovo je moje iskustvo sa doticnim preglednikom. Inace informatikom se aktivno bavim skoro 20 godina, tako da ne lupam bez veze nakon par minuta uporabe istog...

17 godina
K4i53r kaže...

hehehe, sumnjam da nije niti jednom, koliko god zelimo da postoje savrseni proizvodi, oni nazalost ne postoje, a vjerujem da nikada i nece (sto zbog potrebe prodaje novijih verzija sto iz drugih razloga)... nisam ovo napisao da bih pokrenuo rat fanova internet preglednika, ovo je moje iskustvo sa doticnim preglednikom. Inace informatikom se aktivno bavim skoro 20 godina, tako da ne lupam bez veze nakon par minuta uporabe istog...

Ja ne sumnjam u tvoje iskustvo ali moram se sloziti sa kolegom gore i reci da je meni Chrome najbrzi i najstabilniji preglednik sa kojim sam ikad radio. Koristim ga kao primarni browser i do sada se pokazao kao vrhunki komad softwarea, pogotovo nakon sto su ukljucili pluginove u novoj verziji.

I'm going woo woo
16 godina
Stabilni Chrome 4.0

Koristim chrome od ove zadnje verzije, i do sad mi se srušio 5-10 puta,ništa manje ni više od firefoxa kojeg sam dosad koristio. Uglavnom sam zadovoljan, a ovom problemu sa nečiščenjem pdoataka prilikom izlaska iz chroma sa kompenzirao da češće palim Ccleaner(svakih par dana) pa počistim 300-tinjak MB-a smeća što ovaj ostavi. Jedino neznam zašto svi govore da troši puno manje resursa, neznam je li to do mene jer imam 6GB-a pa imam puno slobodne memorije pa se chrome širi, ali meni on zna gutat i do 300MB-a što je povelika količina naprema nekih 100MB-a koliko mo je FF trošio. Al kažem imam memorije pa mi to nije problemBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
K4i53r kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...
K4i53r kaže...

niti jednom...(rusio mi se  na neki piratskim windowsima gdje mi se sve rusilo ne sam chrome tak da to neracunam jer to on nije kriv)

15 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Ok, da pojasnim... piratske verzije ne koristim niti od jednog komada software-a, uredno platim sve sto koristim a nema freeware ili open source zamjenu, tako da nema govora da se Chrome rusi radi piratiziranih windowsa ili nekog drugog software-a.

Vise me cudi sto ste se svi uhvatili na moje iskustvo sa nestabilnoscu, a nitko ne komentira sto Chrome ostavlja tragove cak i po deinstalaciji... Ok u doba facebooka i sl. privatnost nije nikome na prvom mjestu. :)))

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nazalost veliki minus je da ne ucitava sve stranice kako treba, odnosno to cini slabije od IE i FF-a. nemam najnoviji pc ali ako isti javascript otvara s IE a ne otvara sa Chromeom onda je to velika mana.

uzmi za primjer fb i one njihove aplikacije, ali ima jos dosta primjera gdje dosta steka. mozda je to naustrb brzine, ako je tako to je lose. inace ova verzija mi se dosada nije srusila za razliku od nekih ranijih verzija (ali i FF-a ne samo chromea.) ja jos uvijek drzim instaliran IE, hbg...

sta se tice privatnosti, ne vidim sta se dize halabuka oko toga, pa fb i razne socijalne mreze jos vise krse privatnost a google-u je vjerovatno cilj da objedini sve u jednom sucelju, odnosno brandu, sto pokusava s google wave-om i slicnim pisdarijama.. sto je toliko tajno da se ne moze dijeliti, pa ne radi se o brojevima kreditnih kartica zaboga...Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 21:08 (Milan Tarot).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice