Stabilni Chrome 4.0

poruka: 83
|
čitano: 18.426
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stabilni Chrome 4.0".
17 godina
neaktivan
RE: Stabilni Chrome 4.0

E, kad smo kod toga, dal još uvijeko koriste onaj unikatni ID browsera za identifikaciju korisnika?

Faith is only fiction.
16 godina
protjeran
Stoja kaže...
HaHa kaže...
ima i za 7icu, treba obrisati neki ključ...

Evo uspio sam, onaj tutorijal koji opisuje za vistu radi i za sedmicu...pa mislim da je to ipak glupo da čovjek mora po registryu švrljat da instaliraš browser...Neodlučan

Nije to problem Chroma, kuzis??? problem je u windowsima....

kupi original, a ne koristiti oem piratsku verziju i neces imati taj problem...

sam si kriv za gresku, suoci se s time... nije lgupo... taj je regkey tam os razlogom....

pozz

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

nemam chrome,ali mora biti opcija da se automatski briše ono što želiš kad ga zatvoriš..
to hoćeš jel?

Iznenađen

16 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Firefox je zakon!

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dac kaže...

Chrome je ok, ali meni se nikada ne pojavljuje ovo  "Chrome is up to date", nego mi stalo,  od kad ga imam, verzija 3.xxx, stalno pise da se ne moze ažurirati. Instalirao sam ba vec par puta, ali isto... Ne znam u cemu je problem... Izlanuo se

Meni se doma isto to javljalo, pa sam nakratko izgasio ZoneAlarm i onda mi prođe. Radi nečeg nije dopuštao autoupdate na Chrome-u.

"It is owing to their pride that they seek to be the reformers of others while they forget to reform themselves." - Pope Pius X
16 godina
neaktivan
Nelosa nova nadogradnja...
[img]http://wiipowered.com/portal/dp-progress.php[/img]
16 godina
neaktivan
JosoT kaže...
seneka kaže...

nemam chrome,ali mora biti opcija da se automatski briše ono što želiš kad ga zatvoriš..
to hoćeš jel?

Iznenađen

čemu  se čudiš joso?

17 godina
zoran123456 kaže...

mah, svaki cigan svoga konja hvali. Imam ih svih 5 instaliranih na računalu, svi imaju svoje prednosti osim FFa, IEa i Safarija koji su bezveze ... ali je zato Opera sjajna ! U radu koristim Chrome za surfanje netom, Operu tj. njen Dragonfly za "istraživanje" HTML koda mojeg projekta, a IE koristim zato jer moram jer radimo intranet aplikacije za naručitelja.

Ali opet kažem, svaki cigo ...

P.S.

a kad počnu s uspoređivanjem brzine pa brzina ajaxa, pa DOM selektora, pa ACID testovi, pa vako, pa onako, ... pa ti kažu da je Chrome najbrži browser na svijetu i skontaš da će ti se stranica učitati za čitave 4 milisekunde brže od FFa ... WOO HOO !

Ma ok, ACID test priznajem kao mjerilo kvalitete browsera, ali ta brzina javascripta mi nikad nije bila niti ce mi biti jasna. Zaboli me koliko brzo on radi sa javascriptom. Nije bas da cu predvidjati vrijeme preko javascripta pa mi ovisi koliko brzo mi se koji algoritam u kojem browseru izvrsava. Sto mi je bitno je da chrome ne "zapinje" kao mozilla, da se ucitava jedno 3x brze, samo otvaranje novog blank taba ide 3x brze u chromeu nego u ffoxu. Do prije jedno 2 tjedan sam odbijao preci na Chrome radi pluginova koje FFox ima, ali nakon sto mi se ffox par puta srusio odlucio sam mu reci bye bye... Jos samo da postoji plugin za Chrome kao sto FFox ima WebDeveloper to bi bilo divno, mojoj sreci nikad kraja :)

Sto se tice IE-a kao browsera... jos nisu ni blizu svojoj konkurenciji, ako misle ISTA od njega napravit, trebalo bi ga ponovo napisati, jos uvijek tu ima gresaka, nekompatibilnosti sa standardima (famozni ACID), problema ja jQuery-em itd itd...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 9:01 (tnakir).
16 godina
protjeran
Stabilni Chrome 4.0

jel ko probao addblock za chrome..odlican je radi savrseno

BUCKETHEAD /// ceka se 11.2
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Stabilni Chrome 4.0

Sve koje muči privatnost Chrome browesra, postoji i Chromium te Iron. To su modifikacije Chrome-a iz kojih su počupana sva sranja da vas Google ne prati što radite, kad radite i kako radite. Preporuka, jer korištenjem Chrome-a pokazujete Google-u gdje da puca više reklama itd itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stabilni Chrome 4.0

Mali update... pronasao sam alternativu za WebDeveloper, ne bas tako opsirnu kao i on (jer se nudi nekakav WebDeveloper lite koji nema nista) ali radi svoj posao, takodjer sam pronasao firebug. Firefox bye bye... Nemam ga vise namjeru NIGDJE instalirat.

Vidoviti tnakir prognozira drastican pad popularnosti Firefoxa!!!!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Ja sam upravo danas, a nakon 5 godina korištenja FF upravo prešao na Chrome. Bila mi je čast ali je sada Chrome sa ovim ekstenzijama odličan!

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Ja sam s chromom imao velikih problema sve do prije 2 dana kad sam reinstalirao windowse i sad radi savršeno,bila je neka greška ili u instalaciji windowsa ili u postavkama mreže pa mi nije stranice otvaralo kak treba.(ista stvar mi je bila i na ff i operi)

Dok mi je u linuxima i beta radila savršeno. Ali sad nakon reinstala windowsa radi više nego savršeno.

A oni koji hvale FF,pa i ja sam bio veliki njegov zagovornik do prije mjesec ili 2 ili možda više kad su stavili update koji se stalno rušio.

Sad kad sam na chromu ne namjeravam se više vraćati jer otkad ima addonove  savršen je.

Netko je spominjao smooth scrolling?

Imate u chromu

Chrome Gesture  -  https://chrome.google.com/extensions/detail/jpkfjicglakibpenojifdiepckckakgk

Smooth Gestures   -  https://chrome.google.com/extensions/detail/lfkgmnnajiljnolcgolmmgnecgldgeld .

Pa je netko spomenuo Adblock?

Evo ga i za Chrome   -   https://chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom

Nekima fali WOT?

Eto i njega   -  https://chrome.google.com/extensions/detail/bhmmomiinigofkjcapegjjndpbikblnp

Download status bar?

Chrome ima to po defaultu.

PA ima i za gmail  -  https://chrome.google.com/extensions/detail/pgphcomnlaojlmmcjmiddhdapjpbgeoc

Druga stvar brisanje podataka nakon gašenja?

Ctrl+Shift+N  -  Nakon gašenja inkognito prozora ne ostaju nikakvi tragovi.

Još jedan addon koji imam instaliran je 

Google similar pages,koji prikazuje slične stranice onoj po kojoj trenutno surfate  - https://chrome.google.com/extensions/detail/pjnfggphgdjblhfjaphkjhfpiiekbbej

Onda za one kaj koriste google translate često tu je  -  https://chrome.google.com/extensions/detail/aapbdbdomjkkjkaonfhkkikfgjllcleb

Još jedan za gmail  -  https://chrome.google.com/extensions/detail/cfkohgkpafhkpdcnfadadcibfboapggi

a nekima fali i FastestFox  -  https://chrome.google.com/extensions/detail/mmffncokckfccddfenhkhnllmlobdahm

7 0 hvala 2
16 godina
Stabilni Chrome 4.0

Aj hvala puno na ovome...ja sam jučer cijelu stranicu sa ekstenzijama prekopao, i nisam našao niš pametno...čak sam tražio u search "scroll" i "smooth" i niš nije našao,aj sad ću dat još jednu šansu chromu sa ekstenzijama, još jednom hvala punoSmijeh

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

eh, extenzije rade samo na win...

aaa aaa
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 13:01 (nadimak888).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...

eh, extenzije rade samo na win...

Znam da rade i na linuxima. A sad za Mac,probaj instalriat drugu verziju chromea.

Prije stabilne 4. extenzije nisu radile na 3. pa sam imao instaliranu 4.betu  da ih mogu koristit.

A za windowse ima programčić koji mjenja chrome iz bete u dev. pa probaj proguglat pa možda ima i za mac.

Ja sam taj programčić koristio da 3. promjenim u dev pa da mogu updejtat na 4.

16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Aj hvala puno na ovome...ja sam jučer cijelu stranicu sa ekstenzijama prekopao, i nisam našao niš pametno...čak sam tražio u search "scroll" i "smooth" i niš nije našao,aj sad ću dat još jednu šansu chromu sa ekstenzijama, još jednom hvala punoSmijeh

Molim. A chrome je odličan samo mu treba dat priliku. Ja sam bio skeptičan kad je prvi izašao pogotovo jer je bio bugovit,pa nije podržavao addonove,ali sad sam ga morao koristiti jer sam imao linuxe mjesec dana a chrome mi na njima najbolje radi,tako da sam se prisilio da gledam minimalno sučenje,tabove na vrhu...

ali kad ga "upoznaš" vidiš da je odličan browser. pogotovo sa svim ovim dodacima.

tako da se više ne vraćam na FF.

16 godina
Stabilni Chrome 4.0

Da li netko zna kako se može napravit da kad otvorim novi tab, da mi otvori homepage, a ne popis stranica koje sam posjetio, dosta iritiraBelji se I dali ima neka ekstenzija sa kojom mogu skidat video sa raznih stranica? Evo moram priznat sad je chrome sa nekoliko ekstenzija puno ugodniji za korištenje i korisniji, a i još je ktome bržiSmijeh Jedino me muči što kad šaltam između tabova, moram skroz gore ić sa strelicom, i što se opcije otvaraju kao tabovi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

ja sam chrome koristio od kada je izasao i jedino sta me sada smeta da se vratim na njega je nemogucnost instaliranje skripti za erep isto kao i neimanje ekstenzije google redesigned

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Chrome je odličan ali nedostatak mu je što ne može blokirati reklame. Može ih samo skrivati ali to neće ubrzati učitavanje stranice. Google živi od reklama pa je upitno dali će ikada dozvoliti blokiranje elemenata.

"Chrome does not yet allow extensions to prevent resources from being fetched, it just allows hiding page elements."

Is it weird that this gave me an orgasm?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Ima jedna ironija u sukobu Firefox/Chrome.

Naime, već je podosta poznato da mnogima pokretanje Chromea na Windows 7 x64 smrzava sustav. Nakon nekog vremena dođe do odmrzavanja, ali je par minuta bolno. Naišao sam i ja na taj problem, pa sam malo kopao po webu. Rješenje developeri nisu još ponudili iako čak i na njihovim forumima rulja viče o tome (kliknuti na "Show all 31 replies or post an answer..."), da ne govorim o ostalim forumima.

Međutim, jedini workaround (na istoj toj temi koju sam naveo) ispada da je najprije pokrenuti Firefox, pa potom Chrome i sve radi kako treba Osmijeh

Bugova mora biti, ali zašto nemar developera?

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stoja kaže...

Da li netko zna kako se može napravit da kad otvorim novi tab, da mi otvori homepage, a ne popis stranica koje sam posjetio, dosta iritiraBelji se I dali ima neka ekstenzija sa kojom mogu skidat video sa raznih stranica? Evo moram priznat sad je chrome sa nekoliko ekstenzija puno ugodniji za korištenje i korisniji, a i još je ktome bržiSmijeh Jedino me muči što kad šaltam između tabova, moram skroz gore ić sa strelicom, i što se opcije otvaraju kao tabovi...

Options/Basic i tamo si odaberi homepage....

Nacin na koji neke ekstenzije rade (gmail, accuweather...) mi je nekako simpaticniji u chromeu nego li u FF... sto je plus, ali nista presudno...

Naime, koristim aktivno Chrome jos od verzije 2.0... Verziju 1.0 sam koristio paralelno sa FF, ono prijelazno razdoblje :) i odmah mi se chrome dopao...

16 godina
protjeran
Zeljko B kaže...

Ima jedna ironija u sukobu Firefox/Chrome.

Naime, već je podosta poznato da mnogima pokretanje Chromea na Windows 7 x64 smrzava sustav. Nakon nekog vremena dođe do odmrzavanja, ali je par minuta bolno. Naišao sam i ja na taj problem, pa sam malo kopao po webu. Rješenje developeri nisu još ponudili iako čak i na njihovim forumima rulja viče o tome (kliknuti na "Show all 31 replies or post an answer..."), da ne govorim o ostalim forumima.

Međutim, jedini workaround (na istoj toj temi koju sam naveo) ispada da je najprije pokrenuti Firefox, pa potom Chrome i sve radi kako treba Osmijeh

Bugova mora biti, ali zašto nemar developera?

Zanimljivo, ja taj problem nisam nikada primijetio na 7 x64... zapravo sve radi glatko....

Al sam znao imati drugi problem na XP 32bit... naime, ja ti ne gasim sustav, niti restartam po mjesec dana... to znaci da stalno imam pokrenutu masu softwarea koji nikad ne gasim...

Znalo mi se desiti da pustim chrome sa puno flash sadrzaja... 10tak tabova sa youtubeom upaljen preko noci, uz naravno bug, index, net, msdn... i dan kasnije kad bih dosao za racunalo, chrome bi bio blokiran, pa bi poceo raditi jakooooooo sporo i nakon par minuta bi se kao razradio i onda bi bilo sve normalno...

srecom, FF mi je puno visep roblema pravio, pa mi nije palo na pamet vratiti se na to smece :)

15 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

meni je Chrome  bolji od Firefoxa jer je firefox spor dok je chrome je punoooo brži ,a i chrome može imati add-onse kao i firefox.

baffo

0 0 hvala 0
16 godina
Stabilni Chrome 4.0

A meni se čini da ste se vi malo preopteretili browserimaNamigiva I ne kužim da ima onih što instaliraju pet preglednika za Internet. Pitam se na što sliče ta računala...

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 17:15 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Ja sam instalirao najnoviju verziju Chrome-a.

Zove se Firefox 3.6Namigiva

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 0 hvala 0
16 godina
Stabilni Chrome 4.0

Može mi samo netko objasnit kako da isključim provjeru gramatike? Ne želim koristit hrvatsku verziju chroma a ove linije brzo počnu dosađivati...Neodlučan I da u opcijama nema opcije da otvaranjem novog taba se odmah otvori homepage, već samo pri pokretanju chroma

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 19:33 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stabilni Chrome 4.0

Mene interesira jel' netko naišao na plugin za Chrome ili neki workaround da se tabovi otvaraju automatski iz URL trake, iz bookmarka i iz history (poput TabMix Plus za Firefox)?

Znam da ima kemija gdje moraju obje ruke biti zaposlene Osmijeh Alt+Enter i Ctrl+Click, ali to nije elegantno ni praktično kao kod Firefox.

A skeptic is a person who would ask God for his ID card.

0 0 hvala 0
16 godina
Stabilni Chrome 4.0

Malo prošvrljaj po chrome extensions stranici, ja sam dosad našao skoro sve što koristim u firefoxu, stim da neki rade čak i bolje nego u firefoxu(tipa gmail notifier ili smooth scroll)dok trenutno još imam problema sa auto loading page(ne loada određenu stranicu već cijeli tab,pa me onda zeznuo par puta sad dok sam pisao post da je refreshao stranicu i sve izgubio što sam napisaoBelji se) još samo da nađem extension da nemoram kliknut na tab već samo da prođem sa strelicom i mislim da sam na 75% da se prešaltam na chromeSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Da to znam... Ali kako da mu kažem da to on sam učini svaki put kada zatvorim prozor?

Postoji način da podesiš Chrome da se automatski pokrene u incognito modu.

Desni klik na prečac Chromea > kartica Shortcut > na kraju polja Target dodaj:

--incognito

(Ovo je za XP)

Ako želiš možeš imati i dva prečaca na Desktopu; jedan za normalan rad, drugi za inkognito.

Stoja kaže...

Da li netko zna kako se može napravit da kad otvorim novi tab, da mi otvori homepage, a ne popis stranica koje sam posjetio, dosta iritiraBelji se

Možeš pinati početnu stranicu za novu karticu i onda kliknuti svaki put kada ju otvoriš.

Možeš uključiti gumb Početna stranica na alatnoj traci i onda kliknuti na to.

A ako želiš imati Google kao početku stranicu, to ti nema smisla zato što je adresna traka ujedno i traka za pretraživanje.

Stoja kaže...

Jedino me muči što kad šaltam između tabova, moram skroz gore ić sa strelicom, i što se opcije otvaraju kao tabovi...

Zašto te muči? To je prednost, a ne nedostatak.

Edges and corners of the computer display (e.g., "Start" button in the Luna theme of Windows XP and the menus and Dock of Mac OS X) are particularly easy to acquire because the pointer remains at the screen edge regardless of how much further the mouse is moved, thus can be considered as having infinite width.

Similarly, top-of-screen menus (e.g., Mac OS) are easier to acquire than top-of-window menus (e.g., Windows OS).

--Fitt's Law

Stoja kaže...

Može mi samo netko objasnit kako da isključim provjeru gramatike? Ne želim koristit hrvatsku verziju chroma a ove linije brzo počnu dosađivati...Neodlučan

Desni klik > Opcije provjere pravopisa

Ovdje možeš podesiti jezik i isključiti pravopis.

Zašto ne želiš koristiti hrvatsku verziju?

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 21:28 (andy0101).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice