Sandy Bridge u proizvodnji

poruka: 34
|
čitano: 8.645
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sandy Bridge u proizvodnji".
15 godina

Zašto bih koristio integriranu grafiku na procesoru i matićnoj koji koštaju zajedno preko 10k kuna?

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
4 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Sandy Bridge u proizvodnji
GimmieCorsair kaže...

Zašto bih koristio integriranu grafiku na procesoru i matićnoj koji koštaju zajedno preko 10k kuna?

Pa niko te netjera na to!

To je samo jedna od dodatnih funkcija procesora, isto kao što mb ima integriranu grafiku.

17 godina
odjavljen
GimmieCorsair kaže...

matična i proc sandy ne koštaju 10k,ne pričaj gluposti

kad se uzme top model sandy bridge proca i neka high end matična onda su cifre velike...

za optimalni procesor i matičnu bit će potrebno negdje oko 3k kuna

15 godina
odjavljen

1700-1800kn procesor + 1000kn ploča. To je moja pretpostavka.

I to ne najbrzi Sandy Bridge trenutno, vec neki prvi vrhu sa nizim standardnim taktom.

Operation Flashpoint
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zbog ovog sranja će mi slijedeći proc biti AMD-ov jer ono što mi ide na živce je to da 3 godine stara matična sa AM2 socketom podržava i AM2+ i AM3 procesore, dok ovi šupci nakon godinu i pol izbacuju novi socket i novi chipset koji nije kompatibilan sa starim. Epic fail by Intel za brigu o kupcima!!! Mislim, performanse su izvrsne i nakon godinu i nešto sitno od kada sam kupio proc (konkurencije bez) ali ovo je strašno. Šta bi ja nakon 3 godine uporabe trebao svaki put mijenjat ploču?! No thanks!!!!!

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
16 0 hvala 0
15 godina

10k je bilo karikirano ali mislim da shvaćate poantu (zašto bi netko sa skupim kompom imao integriranu grafu) ... msilim da shvaćam zašto ovo rade... pošto su se grafe stavljale na matićne ploče proizvođać procesora nije imao zaradu od toga (pa nebi ni trebao) a ovako sve prebacuju na procesor i time zarađuju više.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A u redu je kada AMD to radi? Btw. ova integrika je dosta jaca od onoga sto inace dolazi iz Intela...

I ne kuzim sto te to dira buduci da si tako ponosno istaknuo AMD-ov logotip kao avatar.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 20:27 (rustweaver).
15 godina
rustweaver kaže...

A uredu je kada AMD to radi? Btw. ova integrika je dosta jaca od onoga sto inace dolazi iz Intela...

I ne kuzim sto te to dira buduci da si tako ponosno istaknuo AMD-ov logotip kao avatar.

Zar to nije stvar matićne a ne proca??

15 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

A zasto to mora biti stvar maticne? Samo zato sto smo tako navikli? Kakve su sve stvari u proslosti bile integrirane na maticnu koje su danas sastavni dio procesora, eh...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina

a bulldozer je trenutno.. gdje?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
rustweaver kaže...
GimmieCorsair kaže...

A zasto to mora biti stvar maticne? Samo zato sto smo tako navikli? Kakve su sve stvari u proslosti bile integrirane na maticnu koje su danas sastavni dio procesora, eh...

Zato jer ima više proizvođaća matićnih i samim time mogu birati hoću li matićnu sa ili bez grafe.

15 godina
neaktivan

Bit ce i novih intelovih procesora bez integrirane grafike. A uvijek imas AMD, ali i on ce uskoro na trziste sa svojim Fusionima...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 20:43 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

A u redu je kada AMD to radi? Btw. ova integrika je dosta jaca od onoga sto inace dolazi iz Intela...

Integrirana grafika bez obzira bila ona AMD ili Intel se moze opravdati samo u 2 slucaja:

1) Kod prijenosnih racunala

2) Kod uredskih racunala

Sve ostalo je bacanje resursa.

Sto je sljedece?! Da novi Xseoni/Opteroni (ili kako ce se vec zvati njihovi nasljednici) imaju graficku jezgru i kod slaganja farme rendera cemo imati "n" neiskoristenih grafickih jezgri -> WTF!

Stvar je u tome sto smo prije sa plocom mogli birati jel nam treba integrusa ili ne - a sad nam ocito svima treba.   Neodlučan

Pravi programeri programiraju binarno!
17 godina

Heh... i onda se ljudi cude kako intel drzi najveci dio trzista. Naravno da drzi kad ih moras kupit htjeo ti ili ne. Pola ljudi koji ih imaju ih ne koriste. Ok ima ih i dosta koji koriste ali hrpa ih ne zeli koristiti, a mora imati. To mi je bezveze.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo mi se ne svidja ova intelova politika, svaka generacija procesora novi socket...i onda si ogranicen samo na tu generaciju...glupost...

He who dares, wins
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...

Integrirana grafika bez obzira bila ona AMD ili Intel se moze opravdati samo u 2 slucaja:

1) Kod prijenosnih racunala

2) Kod uredskih racunala

Na ovo se djelomicno i cilja

Pentium100 kaže...

Stvar je u tome sto smo prije sa plocom mogli birati jel nam treba integrusa ili ne - a sad nam ocito svima treba.  Neodlučan

I sada imas izbor. Nece svi novi Intelovi procesori imati integriranu grafiku, a tu je uvijek i AMD

Pitanje je koliki ce uopce utjecaj na cijenu imati ta integrika, ja tvrdim da ce biti gotovo zanemariv.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 21:28 (rustweaver).
15 godina
rustweaver kaže...

Pentium100 kaže...

Stvar je u tome sto smo prije sa plocom mogli birati jel nam treba integrusa ili ne - a sad nam ocito svima treba.  Neodlučan

I sada imas izbor. Nece svi novi Intelovi procesori imati integriranu grafiku, a tu je uvijek i AMD

Pitanje je koliki ce uopce utjecaj na cijenu imati ta integrika, ja tvrdim da ce biti gotovo zanemariv.

Nekako sumnjam da će intel nešto pod-naplatititi ....

15 godina
neaktivan
GimmieCorsair kaže...

Pa ces kupiti AMD-ov i biti zadovoljan...

Prvi testovi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 22:09 (rustweaver).
17 godina
odjavljen

mislim da taj sandy bridge kod nas u rh neće proć nikako odnosno slabo...još ima i velika ograničenja u overkloku tako da mu predviđam fail

kupit će ga možda pokoji poslovni korisnik koji neželi imat diskretnu grafiku a istovremeno mu treba jaka procesorska snaga

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rustweaver kaže...
GimmieCorsair kaže...

Pa ces kupiti AMD-ov i biti zadovoljan...

Prvi testovi...

pa ovo solidno izgleda..

taman za laptop

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan

Sandy Bridge cilja na uredska racunala i HTPC(ako prodje dobro u dekodiranju HD videa)i socket sa kojim dolazi necete vidjeti na high-end/enthusiastic plocama sa chipsetima(x68)nego samo na mainstream plocama sa x65 chipsetima i mozda na ponekom low endu (x63).

Naslijednik x58 chipseta i Nehalema stize iduce godine.

dasHHa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M4X kaže...

mislim da taj sandy bridge kod nas u rh neće proć nikako odnosno slabo...još ima i velika ograničenja u overkloku tako da mu predviđam fail

kupit će ga možda pokoji poslovni korisnik koji neželi imat diskretnu grafiku a istovremeno mu treba jaka procesorska snaga

A ono svi clockaju? LOL

Da vidiš kakvih ljudi ima rekao bi da je kompjuter fail.

Čak ni ti neznaš clockat šta se uopće brineš, za to se trebaju brinut overclockeri i napredniji kompjuteraši.

Koliko znam o tom sandy-u skoro sve kontrolere su premjestili na procesor i time jako uštedili.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 23:55 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

A ono svi clockaju? LOL

Da vidiš kakvih ljudi ima rekao bi da je kompjuter fail.

Čak ni ti neznaš clockat šta se uopće brineš, za to se trebaju brinut overclockeri i napredniji kompjuteraši.

Koliko znam o tom sandy-u skoro sve kontrolere su premjestili na procesor i time jako uštedili.

Prijatelju za OC se najmanje trebaju brinut ozbiljni Overclockeri i napredniji kompjuteraši. Kao prvo na nadolazečoj X68 platformi če i dalje vrijedit standardno OC-anje putem BCLK-a, a kao drugo i Sandy Bridge če imat Procesore sa oznakom K koji če imat otključan množitelj.

Tako da nema nikakve brige za Overclockere. Uostalom pođi na HWbot pa vidi koji je odui korisnika sa i7 980X i koliki je udio korisnika sa trostruko jeftinijim 1090T od AMD-a. Čak sam i ja pao na dupe kad sam ugledao cifru benchmarka sa i7 980X procesorom.

I'll be back
17 godina
microman kaže...

Prijatelju za OC se najmanje trebaju brinut ozbiljni Overclockeri i napredniji kompjuteraši. Kao prvo na nadolazečoj X68 platformi če i dalje vrijedit standardno OC-anje putem BCLK-a, a kao drugo i Sandy Bridge če imat Procesore sa oznakom K koji če imat otključan množitelj.

Tako da nema nikakve brige za Overclockere. Uostalom pođi na HWbot pa vidi koji je odui korisnika sa i7 980X i koliki je udio korisnika sa trostruko jeftinijim 1090T od AMD-a. Čak sam i ja pao na dupe kad sam ugledao cifru benchmarka sa i7 980X procesorom.

Nepričam za strance, govorim za naše "overclockere" plitkog džepa. Sandy bridge sa otključanim množiteljom sigurno neće biti ispod 2 soma.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

.

Nepričam za strance, govorim za naše "overclockere" plitkog džepa. Sandy bridge sa otključanim množiteljom sigurno neće biti ispod 2 soma.

Da a naši "overclockeri" plitkog đepa čine koliko ono udijela Intelove prodaje?

A uostalom ima dosta i naših Overclockera dubljih đepova, čak su se i po ovom forumu dosta raširili.

I'll be back
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

Ali ima puno jaci turbo boost od prethodnika, to nadoknaduje potrebe za overclockom vecini korisnika. Oni koji bas zele tjerati procesore na ludim frekvencijama ce si kupiti varijante koje ce im to i omoguciti i svi zadovoljni.

17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Heh... i onda se ljudi cude kako intel drzi najveci dio trzista. Naravno da drzi kad ih moras kupit htjeo ti ili ne. Pola ljudi koji ih imaju ih ne koriste. Ok ima ih i dosta koji koriste ali hrpa ih ne zeli koristiti, a mora imati. To mi je bezveze.

?

tko te tjera kupiti mbo (do sada, a u buducnosti CPU) s integriranom grafickom? ima ih i vise nego dovoljno na trzistu (mbo) koje nemaju integriranu graficku a tako ce ostati i u buducnosti (cpu).

ja osobno volim integriranu grafu imati.. za slucaj da primarna grafa krepa ili sam u fazi zamjene iste (dok ovu utopim i ne nabavim novu volim biti u mogucnosti pokrenuti komp bez posudjivanja privremene graficke kart).

uostalom.. past ce cijena i tim procesorima i plocama u buducnosti, i kao sto se sada polako prelazi na C2D tako ce se i u buducnosti prelaziti na ove procove (pazi.. govorim o velikim poslovnim korisnicima kojima je vecina potreba trenutno zadovoljena sa P4 procesorima).

isto tako i novi socket.. iako mislim da je uzasno glupo i bezobrazno od intela da lansira sockete kad god se sjete.. poslovni korisnici takodjer nece osjetiti to previse - racunala se koriste do amortizacije (i puno duze), isteka jamstva (u slucaju super skupoga kvara).

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
neaktivan

Gigabyte je predstavio tri matične ploče iz srednjeg segmenta namijenjene novim 32nm procesorima iz Sandy Bridge obitelji. P67A-UD3R i P67A-UD3 su ATX standarda, a H67MA-UD2H micro ATX.

Sve tri matične primaju do četiri DDR3-2200 memorije, imaju po 2 USB 3.0 izlaza, 2 PCI-Express x16 utora (podrška za CrossFireX je potvrđena, a za SLI još nije), gigabitni ethernet, 7.1 kanalni audio, DualBIOS i 2 SATA 6.0 Gbps priključka.

H67MA-UD2H ima i D-Sub, DVI, HDMI i DisplayPort izlaze koji   se mogu koristiti s grafičkom integriranom u procesor.

Gigabyte’s Sandy Bridge P67A-UD3R, P67A-UD3 and H67MA-UD2H motherboards previewed 

P67A-UD3 P67A-UD3
P67A-UD3R P67A-UD3R
H67MA-UD2H H67MA-UD2H
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.10.2010 16:00 (klimama).

0 0 hvala 2
15 godina

Evo još malo ploča iz Gigabyte-ove 6 serije.

Radi se o pločama:

H67A-UD3H

P67A-UD7 (24-fazna regulacija napona) 3-way SLI i 3-way CrossFireX

P67A-UD5 (20-fazna regulacija napona)

P67A-UD4 (12-fazna regulacija napona)

P67A-UD3P

Slike ploča, kao i neke specifikacije, pogledajte na slikama. Ispod svake slike piše o kojoj se ploči radi.

H67A-UD3H H67A-UD3H
H67A-UD3H H67A-UD3H
P67A-UD7 P67A-UD7
P67A-UD7 P67A-UD7
P67A-UD5 P67A-UD5
P67A-UD5 P67A-UD5
P67A-UD4 P67A-UD4
P67A-UD4 P67A-UD4
P67A-UD3P P67A-UD3P
P67A-UD3P P67A-UD3P
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 10:15 (zabranjeniples).
Moj PC  
4 0 hvala 5
15 godina

Evo malo sandy bridge-a iz asusa. Nove P67 ploče!!!

P8P67 PRO

P8P67 DELUXE

MAXIMUS IV EXTREME

P8P67 PRO P8P67 PRO
P8P67 DELUXE P8P67 DELUXE
Moj PC  
2 0 hvala 4
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice