Samung zahtjeva da vidi iPad 3 i iPhone 5

poruka: 57
|
čitano: 10.211
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samung zahtjeva da vidi iPad 3 i iPhone 5".
14 godina
protjeran
Re: Samung zahtjeva da vidi iPad 3 i iPhone 5
sirka666 kaže...
qube kaže...

Prije bi to rekao "usavršava".

Apple izbaci iP4, Samsung izbaci nešto potpuno slično samo bolje..

Apple izbaci jednu tužbu, Samsung ih pokopa drugom :D

Skidam kapu Samsungovom odvjetničkom timu :)

Sada ih Apple ne može tužiti za kopiranje jer će Samsung uvijek moći reći "jesmo vas lijepo tražili primjerke iP5 i iPad3 da bi izbjegli ovakvu scenu opet, ali vi niste htjeli" :)

Genijalno hahaha :)

Prije bi reka da je jadno nego genijalno kopirat druge.

A ti kopiraš Sotonu sa te tri šestice ili? :)

16 godina
Slash 666 kaže...

Ma ti si fulao ceo fudbal.

Zbog likova kao ti, svaki put pozalim na sudjelovanju u forumskoj raspravi, bar razmisli sta je covjek htio reci prije nego opalis po svome....opet se povlacim po ne znam koji put , U win...

14 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Dkc kaže...

Proizvode koji su izašli već i odavno se zna kako će izgledat.

Ovaj Samungov zahtjev dolazi tjedan dana nakon što je Apple zatražio od Samsunga da im predoči primjerke brojnih svojih najavljenih, no još uvijek neizdanih proizvoda, uključujući tablete Galaxy Tab 10.1 i 8.9, te "pametne" mobilne telefone poput Galaxy S II, Droid Charge, i Infuse 4G.

Da, ali Apple ima osnovu za tužbu i pokazivanje, budući da ga je Samsung već ranije doveo u neugodnu situaciju besramnim kopiranjam iPhonea modelom Galaxy S II.

14 godina
protjeran

U neugodnu situaciju što ja napravio bolji mobitel od ajfona a da izgleda ko ajfon?

Pritom misliš na iP3Gs i SGS? Ili sam nešto propustio?

Pojasni malo, kako to misliš u neugodnu situaciju? Apple se srami što je uređaj koji izgleda ko njihov stari model, bolji od novog?

15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Da, ali Apple ima osnovu za tužbu i pokazivanje, budući da ga je Samsung već ranije doveo u neugodnu situaciju besramnim kopiranjam iPhonea modelom Galaxy S II.

Osnovu za tužbu možda i ima (kao što osnova za tužbu postoji za bilo što), ali osnovu za zahtjev kojima se traži predočavanje prototipa nadolazećih modela nikako nema. Naravno, pričam o pravnim osnovama, a ne o osobnim "ima-nema" stavovima.

EDIT:

I upravo zato je Samsungov protu-zahtjev po meni najbolje što su mogli vratiti Appleu. Jer ako se kojim slučajem ipak dogodi presedan (malo vjerojatno!) i dozvoli se Appleu pregledavanje Samsungovih pre-release modela, onda istu stvar treba po automatizmu dozvoliti i u drugom smjeru. Tocuhe.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 12:34 (vlad0).
15 godina
neaktivan
Korisnik1 kaže...
Slash 666 kaže...

Ma ti si fulao ceo fudbal.

Zbog likova kao ti, svaki put pozalim na sudjelovanju u forumskoj raspravi, bar razmisli sta je covjek htio reci prije nego opalis po svome....opet se povlacim po ne znam koji put , U win...

Pa rekao si glupost, slažeš se sa time kako su se u Samsungu toga dobro sjetili, a lijepo piše da je Apple tjedan dana prije toga zahtjevao od Samsunga da im pokaže ne izdane uređaje.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
linuxjuzer kaže...
izith kaže...

"Samung"? To su oni što rade fejk Samsunge, nešto slično kao što postoje Adibas trenirke i Nikke tenisice {#}

to su oni koji tvoju prćiju od države kupe sa kvartalnim prihodima..

Mislim da ste propustili uvidjeti smisao mog posta, gospodine kozmopolitu.

17 godina
neaktivan
meni je ovo sve cista glupost pohlepnih kompanija. Cekaj malo, ti si nesto napravio i ja vidio da to ide, pa zasto ne bi i ja? Po apple-ovom principu nitko nebi vise smio napravit mobitel koji ima ekran preko cijelog uredjaja? To znaci da onaj ko je napravio prvi automobil s 4 gume, trebao tuzit sve ostale aute s 4 gume? Onaj ko je prvi napravio kucu na kat tuzit sve nebodere? Znaci svaka internet stranica na netu je ustvari KOPIJA? Ko je napravio napravio web browser bi trebao tuzit sve ostale jer ga kopiraju, jel tako? Pa isto sranje samo malo izmjenjeno... Etc etc ja to tako gledam ebga... na kraju ce i mene neko tuzit jer je moj post kopija njegovog ugh kamo je svijet otisao neko ce me tuzit jer sam curi dijete napravio a taj je prije mene svojoj i oba2 su decka...
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
15 godina
neaktivan

Tesko da ce ista bit od svih tih tuzbi tj. kao sto je vec netko spomenuo radi se o prostom marketingu. Apple zeli da laici, otprilike,  zakljuce da su oni unikatni ,jer su svojim d677/d970 patentom zastitili 3GS. No posto je Samsung izbacio svoj "F700" model jos 2007. tj. kojeg je najavio jos 2006. na CEBIT-u. tuzba malo visi u zraku. Apple je zato krenuo na usporedbu ikona, sto je defakto sasvim nova tuzba i nema veze sa d970 patentom, a prema nekima puno je veca sansa da ce ta tuzba proci nego ona prva.

In the end there will be only ( c )haoss ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 13:09 (Leglo).
17 godina
mapir kaže...
Psiho246 kaže...
mapir kaže...
Tonchek kaže...

ovaj Apple ko da je izumio mobitel -.-

Pa takav o kakvima je ovdje rijec, doslovno i jest.

Inace nisam stovatelj iPhonea. Ne lezi mi taj koncept.

Iz kojeg si ti filma ispao?

Ajde molim te, moras bit corav kako ne bi primjetio da ova dva telefona - kompletan izgled izbornika, traka na dnu pa i sam uredjaj - nalikuju jedno drugom kao jaje jajetu.

A Apple je ipak prvi dosao na trziste s takvim ustrojem. I nitko prije nije.

Tko stavi prst dolje na moj post, neka i argumentira koji je to proizvodjac i koji je to konkretan model telefona prije iPhonea stvorio nesto slicno iPhoneu

Iliti, navedi mi jedan uredjaj bilo kojeg proizvodjaca koji je Apple iskoristio da stvori iPhone.

Neki ce se uhvatit LG Prade, koja je pustena u prodaju prije iPhonea no predstavljena nakon sto se znalo kako ce prvi iPhone izgledati. Od sluzbene objave do prodaje prvog iPhonea proslo je sest mjeseci, a Prada je izasla bas u tom razdoblju. 

Tu je i prvi Neonode, s kojim sam se svojevremeno i poigrao jos negdje 2005 i koji mada cijeli sazdan od ekrana osjetljivog na dodir totalno odudara svojim konceptom od iPhonea. 

Zatim je bilo nesto UIQ baziranih SE telefona i pokoja Motorola, opet miljama daleko od iPhone koncepta i to je to.  Sto je jos preostalo?

Neinformiran si i pricas gluposti.

Govorimo o iPhone-u opcenito, ovo da je Samsung kopirao dizajn je sasvim moguce.

Prvi Smartphone sa touchscreenom - Ericsson R380

Prvi TS mobitel od Nokie - Nokia 7700

Njega je ubrzo sljedila 7710, takoder TS.

Dizajn prva tri iPhone-a - slika (zanemari fizicku tipkovnicu)

A sve dalje je samo evolucija. Smartphoneova je bilo pun kufer prije IP, izuzev TS-a.

Apple nije nista stvorio, mozda popularizirao ali nista vise, nemoj biti u zabludi. Rade ti meni dokazi sto je to iPhone novog uveo, a da nije postojalo i prije.

Evo jos koji - Motorola Accompli 008 , HP iPAQ h6315 i prakticki cijela linija od desetak modela iPAQ-a.

Sad ti meni reci ko je koga kopirao.

- Psiho246
16 godina

@Slash 666

To sto imaju 2 ista zahtjeva, ne znaci da imaju iste ucinke. Nisu ovo filmovi, aha tuzili su nas, tuzit cemo i mi njih, u civilnom pravu sve mora imat svoju osnovu.

Osnova Applea je naknada stete za povredu intelektualnog vlasnistva.

Sporedni tuzbeni zahtjev je u praksi uvjek da se sprijeci i svaki daljni oblik povrede (kopiranja u ovom slucaju), tocnije buduci da je sud vec udovoljio Appleu da Samsung preda predprodukcijske primjerke na uvid, a jos nije odluceno o tuzbenom zahtjevu, ovo je vise kao privremena mjera u nasem pravu= da se odmah djeluje prije nego li nanese jos vecu stetu Appleu iducom linijom proizvoda.

Mjera sama po sebi porilicno suvisna jer joj je sud vecinom i udovoljio buduci da su neki od uredaja vec van, objavljene su slike i sl, dakle radi se vise o "Apple makeing statment" i stvari marketinskog spina i napadanja svi sta imaju, nego li ozbiljnom udarcu po Samsung.

I tu se otvara "prostor" za ovakav manevar Samsungovog odvjetnickog tima.

Kad je vec sud dozvolio Appleu uvid, Samsungov zahtjev cini se savrseno razuman, zasto im se ne bi omogucilo, pod uvjetom reciprociteta, uvid u A proizvode, da izbjegnu svaku buducu "slicnost" i potencijalnu tuzbu. Zahtjev se cak potiza na iste uvjete "dakle samo odvjetnicki tim, ne inzinjeri, bla,bla. Medutim takva uzajamnost, nije propisana pravno (bar ne u nasem pravnom sustavu, i vecini euro.), al sumljam i za amere.

Samo sad je Apple na tankom ledu, ako ih odista brine kopiranje, sad se moraju brinuti jos vise, ako sud odbije Samsung, iduci postupak za ovakvu povredu Samsung ima idealnu obranu: trazili su uvid da izbjegnu bilo kakvu slicnost, sud ih je odbio, sto je parvno gledajuci poprilicno jak argument, pogotovo u svijetu zastite intelektualnog vlasnistva gdje su granice tanke.

I zato jedan zahtjev s drugim nemaju nikakve veze, i zato su se dobo sjetili, i zato trebas citati pazljivije i razmisljati svojom glavom, a ne odmah opalit po nebitnom.

I jos nesto, unatoc cinjenici da se ovi clanci linkaju samo da se rasplamsa postanje fanboyeva, kao i svaki do sad Ap vs World c/p clanak, radi se o jako zanimljivoj temi, koja veze nema s proizvod vs prouizvod i ciju ce stranu tko zauzeti, radi se o korporativnim ratovima (i zamisli svi kradu!), koji ce biti sve ucestaliji buduci da je nepotrosenih ideja sve manje ( pogotova za uredaje malih dimenzija), zastita int. vlasnistva sve bizarnija i udaljenija od prvobitne ideje, a kad na sve to povezes branenje samog BRENDA koji je ipak najvazniji i najveci izvor prihoda, cak i ispred samog proizvoda i kvalitete i sl.

Evo istipkah esej (s mobitela!), a rekao sam da se necu uvlaciti ....opet pobjedujes :( Internet Hate Machine je surov, cinjenica je da vecina u ovakvim medijskim objavama vide: a) kradu! b) ovi su debili zastitili bi sve zivo! - je upravo i razlog zasto se ovakve bitke vode, jer ce to i vecinom utjecati, znao ti to il ne na tvoj odabir iduceg proizvoda....

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 13:27 (Korisnik1).
17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
Danny_HR kaže...
Dkc kaže...

Ovaj Samungov zahtjev dolazi tjedan dana nakon što je Apple zatražio od Samsunga da im predoči primjerke brojnih svojih najavljenih, no još uvijek neizdanih proizvoda, uključujući tablete Galaxy Tab 10.1 i 8.9, te "pametne" mobilne telefone poput Galaxy S II, Droid Charge, i Infuse 4G.

Apple nema osnovu za pokazivanje jer niti jedan normalni sud neće odobriti da tuđa tvrtka ima pravo diktiranja dizajna proizvoda neke tvrtke. Ne funkcionira to na način: daj dizajn - ne valja jer je sličan našem ali nedamo naš da vidite po čemu sliči - napravi novi dizajn - opet sve u krug

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 14:08 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan

Znaci tako izgleda naprednija verzija igre "pokazat cu ti svog, ako ti meni pokazes svoju" :D

So then I typed GOTO 500 - and here I am!

5 0 hvala 0
16 godina
Pa Nokia je prva krenula s Smartphoneima(u vecim kolicinama) na trziste kad je bio vrhunac Symbiana, a ne sad tu govore neki da je Apple "izmislio" smartphone.
:D
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
CroVandal kaže...
Vjerovatno je mislio na dizajn i funkcionalonst kad je izasao prvi iphone posto mu onda nije niti jedan mobitel bio slican! Ocito je da samsung kopira apple o tome smo raspravljali vec u raznim temama ali nerazumijem i dalje tu politiku! Najbolje kad napravis nesto svoje ovako svi na to gledaju kao blijedu kopiju iako je drugaciji OS i sve ostalo!

bitno samo pomodnim mačkovima..ozbiljni gledaju funkcionalnost prije svega..

{#}

Kad ne spavam budan sam
15 godina
neaktivan

Ma 'ajde, samsung hoće ukloniti jedan od 3 proizvođača koji mu mogu konkurirati (Apple, HTC i ako počne proizvoditi mobitele s WP7, Nokia).

12 Laž
1 Istina
1 Dobro govoriš

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
Sinatra kaže...
Danny_HR kaže...
Dkc kaže...

Apple nema osnovu za pokazivanje jer niti jedan normalni sud neće odobriti da tuđa tvrtka ima pravo diktiranja dizajna proizvoda neke tvrtke. Ne funkcionira to na način: daj dizajn - ne valja jer je sličan našem ali nedamo naš da vidite po čemu sliči - napravi novi dizajn - opet sve u krug

http://www.courthousenews.com/2011/05/19/36708.htm

koliko sam uspio shvatiit samsungu je sud već naredio da se isprsi sa modelima ... iako neznam koliko je to bitno obzirom samsung ima običaj pokazivati preproduction modele za razliku od applea.

The judge gave Samsung 30 days to hand over product samples, packaging, and package inserts to the Galaxy S2, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 10.1, Infuse 4G, and 4G LTE or "Droid Charge."
      "The Court is also sensitive to Samsung's argument that production of samples of unreleased products to its competitor would be prejudicial," said Koh. "The Court notes, however, that this argument is undermined to some extent by evidence that Samsung has already released images and samples of its forthcoming products to the media and members of the public."
     The judge added, "Indeed, at the motion hearing, Apple represented that Samsung gave away 5,000 samples of its Galaxy Tab 10.1 to members of the public on May 10, 2011, a claim that Samsung did not dispute," the order reads.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 16:11 (grzzi).
15 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Govorimo o iPhone-u opcenito, ovo da je Samsung kopirao dizajn je sasvim moguce.

A sve dalje je samo evolucija. Smartphoneova je bilo pun kufer prije IP, izuzev TS-a.

Apple nije nista stvorio, mozda popularizirao ali nista vise, nemoj biti u zabludi. Rade ti meni dokazi sto je to iPhone novog uveo, a da nije postojalo i prije.

Evo jos koji - Motorola Accompli 008 , HP iPAQ h6315 i prakticki cijela linija od desetak modela iPAQ-a.

Ma nema previse smisla to sto si naveo za argument.

Jasno je da Ericsson ne moze optuziti Apple da je pokupio ideju za iPhone s njihovog R380 telefona, kao sto ni Apple ne moze optuziti mene da sam kopija iPhonea obzirom da smo oboje izgradjeni od atoma i molekula. Rijec je o konceptualno potpuno razlicitim uredjajima (ne zaboravi Appleov Newton koji je pak bio prvi od prvih, no njemu takodjer ovdje nije mjesto). Neinformiran bogme nisam, spomenuo sam UIQ telefone i ostale.

Ali nije mi se dalo navodit linkove za te uredjaje u svom postu jer su oni konceptom daleko drugaciji od iPhonea.

Moras shvatiti da nije ovdje rijec o touch screen uredjajima, vec o famoznom "Look & Feel" efektu. Nema previse od toga izmedju Accomplia (jedan od tvojih primjera) i iPhonea, dok je taj isti "Look & Feel" predmetnog Samsunga...pa...gotovo identican u puno, puno, puno stvari. U previse toga da bi se moglo proglasiti slucajnim.

Bas prvo sto sam pomislio kada je Samsung predstavio i9000 Galaxy S bilo je nesto u stilu "Sta je ovo, zar je Samsung poceo proizvodit iPhone"... Pa eto, pogledaj i sam prilozenu sliku pa me uputi gdje grijesim!

17 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Tesko da ce ista bit od svih tih tuzbi tj. kao sto je vec netko spomenuo radi se o prostom marketingu. Apple zeli da laici, otprilike,  zakljuce da su oni unikatni ,jer su svojim d677/d970 patentom zastitili 3GS. No posto je Samsung izbacio svoj "F700" model jos 2007. tj. kojeg je najavio jos 2006. na CEBIT-u. tuzba malo visi u zraku. Apple je zato krenuo na usporedbu ikona, sto je defakto sasvim nova tuzba i nema veze sa d970 patentom, a prema nekima puno je veca sansa da ce ta tuzba proci nego ona prva.

mapir kaže...
Psiho246 kaže...

Jasno je da Ericsson ne moze optuziti Apple da je pokupio ideju za iPhone s njihovog R380 telefona, kao sto ni Apple ne moze optuziti mene da sam kopija iPhonea obzirom da smo oboje izgradjeni od atoma i molekula. Rijec je o konceptualno potpuno razlicitim uredjajima (ne zaboravi Appleov Newton koji je pak bio prvi od prvih, no njemu takodjer ovdje nije mjesto). Neinformiran bogme nisam, spomenuo sam UIQ telefone i ostale.

Ali nije mi se dalo navodit linkove za te uredjaje u svom postu jer su oni konceptom daleko drugaciji od iPhonea.

Moras shvatiti da nije ovdje rijec o touch screen uredjajima, vec o famoznom "Look & Feel" efektu. Nema previse od toga izmedju Accomplia (jedan od tvojih primjera) i iPhonea, dok je taj isti "Look & Feel" predmetnog Samsunga...pa...gotovo identican u puno, puno, puno stvari. U previse toga da bi se moglo proglasiti slucajnim.

Bas prvo sto sam pomislio kada je Samsung predstavio i9000 Galaxy S bilo je nesto u stilu "Sta je ovo, zar je Samsung poceo proizvodit iPhone"... Pa eto, pogledaj i sam prilozenu sliku pa me uputi gdje grijesim!

http://www.bug.hr/_cache/0465e08d0360c8f135d668193e9f1807.jpg?rand=25518357

Ovu sliku je forumaš Leglo postao al se ne vidi u citatu. Meni sgs više liči na ovaj player nego na ajfon. Al touchwiz 3 ikone nisu daleko od kopije to je istina.

Tko tu koga kopira? :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 19:17 (Dkc).
17 godina
mapir kaže...
Psiho246 kaže...

Na prvom linku, kod Ericsson R380 u tekstu jasno pise da su njegovi nasljednici P800 i P900, koji koriste UIQ sucelje.

Prvi TS nema veze s Appleom i newtnom - link.

Hocu reci da je cesta zabluda da je Apple nesto izmislio i da su inovativni.

Oni su samo copy cats sa zgodnim logom i jako mocnom PR masinom.

Uglavnom, svi kopiraju svakoga, to uopce nije upitno. Samsung vrlo vjerojatno jest kopirao Apple u nekim aspektima, isto kako je i Apple kopirao Nokiu i Ericsson u nekim aspektima, isto kako su oni kopirali nekog treceg itd.

Jedina razlika jest sto je Apple jedina tvrtka koja je toliko arogantna da si daje na pravo patentirati svakakve gluposti i praviti se vlasnicima istoga te na temelju nicega okolo tuzakati ostale tvrtke u nadi da ce si maknuti koju prepreku sa trzista.

- Psiho246
16 godina
neaktivan
qube kaže...

U neugodnu situaciju što ja napravio bolji mobitel od ajfona a da izgleda ko ajfon?

Pojasni malo, kako to misliš u neugodnu situaciju? Apple se srami što je uređaj koji izgleda ko njihov stari model, bolji od novog?

Apple je po meni neshavćena firma.

Oni drže do svog branda, i sve što stvore njima je sveto, kao da su to jedva napravili. I onda ih Samsung iskopira, ali onako ko fol se ne kuži, i ovima se sasvim logično digne tlak, jer ako se ja ko budala trudim napravit nešto, a onda ti to malo zamaskiraš i plasiraš kao svoje naravno da neću mirno stajat. Uglavnom u ovom slučaju sam uz Apple, ali da Sasmung kopira nije ništa novo, i Nokia ima tužbu protiv Samsunga, jedino što Samsung na svaku tužbu odgovara tužbom.

EDIT: Psiho, Apple patentira već patentirano, jer misli da su napravili revoluciju, itd. hebiga šta je tu je, ovakvo sučelje nije ništa nvo, ali ga je Apple progurao, kao i puno drugih starih fora, samo s boljom realizacijom.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 0:44 (EVO).
15 godina
neaktivan
qube kaže...

Dat ce im Apple to malo sutra. Nema šanse da im nešto tako ustupe. Jedan od važnijih praksa Applea je stvaranje hype-a,

a ako bi tako šta odavali Samsungu morali bi se toga odreci a to nece ni za živu glavu.

Samsung više no ocito kopira Apple i druge(DELL, LG[iako i LG njih]) i to može uociti svatko s imalo racionalnosti.

To bi još bilo još razumjivo da je u pitanju neka no-name kompanija ili neke sitnija lokalna kompanija koja nema

dovoljno snažan brand pa se pokušava provuc kroz sjenu neke puno uspješnije, ali ovdje je u pitanju ogromna

multinacionalna kompanija i nije mi jasno da nemaju srama i kako si takve stvari dopuštaju.

Zar doista nisu sposobni napraviti neki svoj originalni dizajn. Po meni ce uvjek ostati u sjeni Applea u toj domeni,

sve dok ne vidim neki proizvod od Applea koji se fura na neki Samsungov.

I u neugodnu situaciju definitivno nije došao Apple, on ionako izbacuje uređaje po svom tempu i potpuno

neovisne u izgledu od drugih. Samsung se jedini može sramiti što gotovo svaki njihov uređaj izgleda kao

lanjski Appleov. Možda jednom i uspiju skopirati nešto brže pa bude ta razlika mjesec dana.

Osim toga, da ne kopiraju, zašto bi izbacili jednu verziju Galaxy taba tvrdeci kako je najbolji,

kako su ga jako dugo dizajnirali, kako je najtanji, najjaci i kako je to nešto najbolje što su mogli napraviti.

Vidi cuda, izađe za par tjedana iPad 2, Samsung stopira proizvodnju navedenog. Proizvodene

jedinice uvaljuje Vodafoneu pod nekom kakti ekskluzivam i ni par mjeseci nakon najboljeg što su mogli napraviti

izrade nešto bolje. Kladim se da je izašao iP5 u 5.mj. sa par boljih karakteristika od SGS II,

za mjesec dana bi imali neku novu inacicu SGS II.

Da je manja firma u prici bilo bi smješno, ovako je tragicno.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
14 godina
protjeran

To su mobiteli za Boga miloga, naravno da sliče! Neka Ericsson i Nokia tuže te seratore i jadnike iz Applea. Oni ne mogu napravit niš korisno čovječanstvu pa se zabavljaju tužeći sve konkurente (HTC, Nokiu i Samsung)

5 Slažem se
2 Glupost
0 Moguće
Dodo Bui
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
To rade jer su im konkurencija, naravno da će ga ić prepravljat da bude bolji... I je!
Dodo Bui
14 godina
protjeran
Samsung ima protutužbe jer ima za što, samo nisu bili dovoljno bezobrazni ko Apple da ih odmah tuže zbog krađe, samo ako se drugi drznu njih tužiti!
Dodo Bui
17 godina
alen-c kaže...
qube kaže...

Dat ce im Apple to malo sutra. Nema šanse da im nešto tako ustupe. Jedan od važnijih praksa Applea je stvaranje hype-a,

a ako bi tako šta odavali Samsungu morali bi se toga odreci a to nece ni za živu glavu.

Samsung više no ocito kopira Apple i druge(DELL, LG[iako i LG njih]) i to može uociti svatko s imalo racionalnosti.

To bi još bilo još razumjivo da je u pitanju neka no-name kompanija ili neke sitnija lokalna kompanija koja nema

dovoljno snažan brand pa se pokušava provuc kroz sjenu neke puno uspješnije, ali ovdje je u pitanju ogromna

multinacionalna kompanija i nije mi jasno da nemaju srama i kako si takve stvari dopuštaju.

Zar doista nisu sposobni napraviti neki svoj originalni dizajn. Po meni ce uvjek ostati u sjeni Applea u toj domeni,

sve dok ne vidim neki proizvod od Applea koji se fura na neki Samsungov.

I u neugodnu situaciju definitivno nije došao Apple, on ionako izbacuje uređaje po svom tempu i potpuno

neovisne u izgledu od drugih. Samsung se jedini može sramiti što gotovo svaki njihov uređaj izgleda kao

lanjski Appleov. Možda jednom i uspiju skopirati nešto brže pa bude ta razlika mjesec dana.

Osim toga, da ne kopiraju, zašto bi izbacili jednu verziju Galaxy taba tvrdeci kako je najbolji,

kako su ga jako dugo dizajnirali, kako je najtanji, najjaci i kako je to nešto najbolje što su mogli napraviti.

Vidi cuda, izađe za par tjedana iPad 2, Samsung stopira proizvodnju navedenog. Proizvodene

jedinice uvaljuje Vodafoneu pod nekom kakti ekskluzivam i ni par mjeseci nakon najboljeg što su mogli napraviti

izrade nešto bolje. Kladim se da je izašao iP5 u 5.mj. sa par boljih karakteristika od SGS II,

za mjesec dana bi imali neku novu inacicu SGS II.

Da je manja firma u prici bilo bi smješno, ovako je tragicno.

Skoro si se rasplakao.

Ali ti nisi fanboy i religiozni Apple manijak, jel tako? {#}

Jesi li ikada tako kriticno gledao na Apple kako sada gledas na Samsung?

- Psiho246
16 godina
neaktivan
dodo_zna kaže...

To su mobiteli za Boga miloga, naravno da sliče!

WTF? Ne zapravo da sliče, nego su skoro isti, ali iPhone je bolji, ajde molim te pogledaj dizajn pa vidi da li je Samsung sasvim slučajno napravio takav mobitel da po dizajnu bude gotovo isti (sučelje, ovaj dolje dock..) kao iPhone

PS: Nisam nikakav Apple fanboy, baš naprotiv, koristim Samsung sa Androidom (Galaxy i7500).

dodo_zna kaže...
To rade jer su im konkurencija, naravno da će ga ić prepravljat da bude bolji... I je!

{#} Da, bolji je od 3G-a koji je izašao sredinom 2008.?!

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice