Prošle godine trostruko više malwarea za macOS i L

poruka: 35
|
čitano: 3.817
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prošle godine trostruko više malwarea za macOS i L".
10 godina

I koliko tih malwarea dolazi preinstalirano sa distribucijama?

Samo naivni mogu misliti da je free i bez virusa, kao i Windows Ultra Black Edition 2016

Moj PC  
0 14 hvala 0
12 godina
Re: Prošle godine trostruko više malwarea za macOS

Vidim da voliš pričati gluposti od trenutka kad se probudiš.

Samomrzeći hrvat
14 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Samo naivni mogu misliti da je free i bez virusa, kao i Windows Ultra Black Edition 2016

Baš me zanima, u 23 mjeseca od kad si tu, koliko ljudi je dobilo karton jer su ti napisali da si glup.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 7:18 (BlueMax).
17 godina
neaktivan

Bezveze je spominjati postotke bez pravih brojki. Ovo kao da je sročen tekst na Indexu za PR MS-a. Linux povećanje od 300%, a MS smanjenje od 15 %. To može biti sa 10 na detektiranih 40 na Linuxu i 850 000 sa 1 000 000 na Windowsima. 

I malo me tu matematika je**. Povećanje od 100% je dvostruko, 200% je onda trostruko, pa bi 300% moralo biti četverostruko ?! Neka netko nazove Miluna :)

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

20 0 hvala 5
10 godina
Entry Point kaže...

Vidim da voliš pričati gluposti od trenutka kad se probudiš.

Zašto bi bila glupost?

BlueMax kaže...
win10pro kaže...

Baš me zanima, u 23 mjeseca od kad si tu, koliko ljudi je dobilo karton jer su ti napisali da si glup.

O super još jedan pingvin. Provjeri da nemaš malware.

16 godina
hrvooje kaže...

Bezveze je spominjati postotke bez pravih brojki. Ovo kao da je sročen tekst na Indexu za PR MS-a. Linux povećanje od 300%, a MS smanjenje od 15 %. To može biti sa 10 na detektiranih 40 na Linuxu i 850 000 sa 1 000 000 na Windowsima. 

I malo me tu matematika je**. Povećanje od 100% je dvostruko, 200% je onda trostruko, pa bi 300% moralo biti četverostruko ?! Neka netko nazove Miluna :)

to ti znači da sada nema 1 malware nego 3

17 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

to ti znači da sada nema 1 malware nego 3

Da, ali to nije 300% kako piše u tekstu, nego 200% onda. 

14 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Naravno da nemam na Linuxu i naravno da imam na Windowsima.

10 godina
BlueMax kaže...
win10pro kaže...

Naravno da nemam na Linuxu i naravno da imam na Windowsima.

Baš me zanima kako si provjerio na linuxu.

Sigurno nema jer na ruskom fourumu piše da je nemoguće.

10 godina
neaktivan
Trololololo....
16 godina
hrvooje kaže...

..Neka netko nazove Miluna :)

- osnovica + ili index, ili-ili. U ovom slučaju je index (bez zbrajanja s početnom osnovicom). Ostavite Miluna na miru.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Čista jedinica autoru za članak.

Niti kakvog linka za potkrijepiti navedeno niti logike.

moje aplikacije na play-u : https://play.google.com/store/search?q=nik02droid
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad neće autor:

The AV-TEST Security Report 2016/2017

niže u tekstu ima za skiniti PDF dokument.

10 godina
protjeran

Kad ce se uvesti opcija da formuasi daju karton i ban, spisateljima ovih vrlih clanaka. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Provjeravati imam li malware na Linuxu bilo bi kao provjeravati imam li rak maternice.

Još besmislenije je provjeravati imam li malware na Windowsima kad su Windowsi sami po sebi malware.

10 godina
neaktivan
gReMLiN kaže...

Kad neće autor:

The AV-TEST Security Report 2016/2017

niže u tekstu ima za skiniti PDF dokument.

I na kraju, čitava glupost oko "300% porasta Linux malware-a" se svodi na - Mirai botnet. 

To je bila ona glupost kad se masovno instalirala wi-fi kamera koja je imala neki zastarjeli firmware s generičkim passwordom, a formalno na Linuxu. Pa ih se umrežilo za ddos napad. 

"For the DDoS attacks, the bundled computing power of hundreds of thousands of captured routers, printers, webcams and video recorders were harnessed via a botnet. At the end of November, criminals with other variants of the same Linux malware unleashed devastating attacks against DSL routers of Telekom customers. 900,000 devices were taken down."

Podsjeća na onu šalu kako je Hrvatska bila prva free wi-fi zemlja, zahvaljujući genijalcima iz T-Coma koji su svakome ostavljali wi-fi router sa generičkim passwordom. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 22:08 (Zechina).
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...
BlueMax kaže...
win10pro kaže...

Provjeravati imam li malware na Linuxu bilo bi kao provjeravati imam li rak maternice.

Još besmislenije je provjeravati imam li malware na Windowsima kad su Windowsi sami po sebi malware.

Prevedeno: "google nije ništa našao za copy paste u terminal"

Dečko, a zašto si ti opsjednut tim terminalom? Pa terminal imaš na svakom OSu, za slučaj da ti grafika ne radi. 

Ako misliš na bash skripte, pišeš ih u notepadu kao i u npr Windowsima. A startaš je mišem na shortcut ikonu. 

Ali, zašto bi to uopće radio? 

Doduše, neki software ti je lakše i brže instalirati sa copy&paste "apt-get software" u terminal. 

No budući da si ti motorički osakaćen na kliketi-klik mišem, razumijem frustraciju. Ti vjerojatno mišem unosiš slova i u Word. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.7.2017 14:38 (Zechina).

4 0 hvala 1
16 godina
Zechina kaže...
.. Ti vjerojatno mišem unosiš slova i u Word. 

- ...

tu sam 'zalego'... :))

al ipak prednost, pod win radi (skoro) svaki malware, outofbox, dok na lin samo ako se potrudiš (ili terminal).. -> win ima odličan support, čak i malwarea.

.. no dečko koji obečaje, sad (ovom statistikom) preuzima.. polako.. samo što nije. .. primat :))) no srećom, tu je andorid!

8 godina
neaktivan
ihush kaže...

- ...

tu sam 'zalego'... :))

a ja se posramio... apsolutno sve radim mišem i on screen keyboardom, jedino kad upotrijebim tipkovnicu je kad se igram ...ne znam valjda sam idiot, nema druge

sleti mi na Tuđmana
10 godina
neaktivan
^Ma žao mi se više i sprdat s njim. Siroček bi trolao a ne zna ni što je napisao.

0 0 hvala 0
10 godina

Sam sebe sprdaš. I dalje neznaš provjeriti startup procese na linuxu, niti na bilo koji način obrisati malware ako je zaraženo.

Bitno da imaš 10 multi acca na fourumu i sam sebi odgovaraš. Bravo.

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
neaktivan

win10pro, koliko ti je godina? Po mojoj procjeni 15-16, očito još hormoni rade svoje...

Osim što nisi upoznat s tematikom o kojoj pišeš, djeluje mi kao da ti je Ballmer životni uzor

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
10 godina
neaktivan
win10pro kaže...

Sam sebe sprdaš. I dalje neznaš provjeriti startup procese na linuxu, niti na bilo koji način obrisati malware ako je zaraženo.

Bitno da imaš 10 multi acca na fourumu i sam sebi odgovaraš. Bravo.

Evo, ni za to ne moraš koristit terminal.
Trebalo mi je... 5 minuta. Da napravim Windows Blue Screen Of Death ikonu za launcher. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 14:53 (Zechina).
10 godina
southy kaže...

win10pro, koliko ti je godina? Po mojoj procjeni 15-16, očito još hormoni rade svoje...

Osim što nisi upoznat s tematikom o kojoj pišeš, djeluje mi kao da ti je Ballmer životni uzor

Ajmo još 5 stranica uvreda i niti jedan komentar koji dokazuje da sam u krivu. Ali malo više kreativnosti postalo je dosadno...

10 godina
neaktivan

Da završimo s ovim: evo kako se briše malware na Linuxu:

10 godina
protjeran
win10pro kaže...

Ajmo još 5 stranica uvreda i niti jedan komentar koji dokazuje da sam u krivu. Ali malo više kreativnosti postalo je dosadno...

Lol, mali me prijavio Dragi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 17:02 (Magnolia_fan).
16 godina
Magnolia_fan kaže...
win10pro kaže...

Lol, mali me prijavio Dragi.

-kakve on ima veze (s temom) :))

17 godina

Hm dosta čudne komentare čitam u temi.

Linux/Unix uopće nije ekvivalencija za sigurnost. Samo nije target skupina kao što su Windowsi.

Dobar korisnik neće ni na jednoj platformi pronać malware/virus u današnje doba.

A dobar programer čudnih moralnih odluka/haker će napisat rookit za bilo koju platformu. 2015 bih čak rekao da je lakše probit Linux kernel.

I zaboravljate da Ubuntu (Canonical) i sl. grupe krpaju rupe koje su nađene prije 10 godina, a MS krpa rupe u tjedan dana.

Evo tri linka pa odlučite sami

https://www.cvedetails.com/vulnerability-list.php?vendor_id=4781&product_id=20550&version_id=194088&page=1&hasexp=0&opdos=0&opec=0&opov=0&opcsrf=0&opgpriv=0&opsqli=0&opxss=0&opdirt=0&opmemc=0&ophttprs=0&opbyp=0&opfileinc=0&opginf=0&cvssscoremin=0&cvssscoremax=0&year=0&month=0&cweid=0&order=3&trc=205&sha=d6e1993f69ef60fcd0dccf68628593cfcd16e7e5

http://www.cvedetails.com/vulnerability-list.php?vendor_id=49&product_id=156&version_id=&page=1&hasexp=0&opdos=0&opec=0&opov=0&opcsrf=0&opgpriv=0&opsqli=0&opxss=0&opdirt=0&opmemc=0&ophttprs=0&opbyp=0&opfileinc=0&opginf=0&cvssscoremin=0&cvssscoremax=0&year=2017&month=0&cweid=0&order=3&trc=182&sha=f3f7cdcd1d64d53959adda7726c0bb2d8b4fbb8b

http://www.cvedetails.com/vulnerability-list.php?vendor_id=26&product_id=32238&version_id=&page=1&hasexp=0&opdos=0&opec=0&opov=0&opcsrf=0&opgpriv=0&opsqli=0&opxss=0&opdirt=0&opmemc=0&ophttprs=0&opbyp=0&opfileinc=0&opginf=0&cvssscoremin=0&cvssscoremax=0&year=2017&month=0&cweid=0&order=3&trc=155&sha=3c450269a1399e137255ea66a43e6d0ad74c771a

Mislim, idea vodilja je da će open source uvijek imat više rupa, ali i ranije zakrpe za njih. No da prosječan korisnik može pobrat virus bilo di, može...a vjerojatnost je najveća da će to biti Windowsi XP ili Vista prije SP2.

No da ću napustit Windowse kao glavnu platformu za bilo što radi toga što postoji mit oko sigurnosti linuxa...neću.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.7.2017 17:04 (Mitch).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko izrečenih neistina. Kako znaš sto i kako MS krpa? Gdje piše? Security monthly update - što vas briga sto je unutri :) tako krpa MS. 

3 0 hvala 0
17 godina
Reci mi neku kriticnu rupu u W10 nakon zadnjeg updatea, dapace posalji MSu i dobis lovu.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice