Promjene u Nokiji

poruka: 40
|
čitano: 8.152
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Promjene u Nokiji".
14 godina
Promjene u Nokiji

Nokia prelazi na WP7.

5 1 hvala 0
17 godina
Promjene u Nokiji

Iz tog razloga mnogi smatraju da će Nokia na konferenciji najaviti početak proizvodnje uređaja zasnovanih na sustavima Windows Phone 7 ili Google Android, no točne planove poslovanja kompanija će otkriti sljedećeg petka.

A dobro su se vise i sitili. U zadnje vrijeme su se malo osvijestili po pitanju dizajna mobitela (iako jos kaskaju za HTC-om, ajfonom i ostalom bracom, al dobro... bar su se trgli), ako usvoje jedan od ova dva OS-a napokon bi mogli prestat pushit.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 7:29 (tnakir).

5 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
Promjene u Nokiji

Tko zna, mozda cak stave webOS, onda bi to vec bila zanimljiva trzisna utakmica. HP(Palm) bi s Nokiom imao jakog partnera za osvajanje trzista.

Androida ima i previse, a sve vise i vise ima WP7 proizvodaca, tu bi se mogli izgubiti. Pogotovo s WP7, svaki mobitel je slican ko jaje jajetu.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

8 0 hvala 0
17 godina
Promjene u Nokiji

ah Nokia! Očito Symbian nije izdržao na tržištu (konkurenciju)? S Androidom vjerujem da bi se Nokija vratila na udio tržišta koji je nekoć imala, ako ne i povećala? WP7 manje vjerojatno, ali neka već i izbace MeeGo uređaj(e).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Promjene u Nokiji

NEka naprave mobitel sa WP7 i sa androidom, i bit če još jedan od "onih" proizvođača.

Ali neka ostanu na simbianu, maemu i meegou.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.2.2011 9:29 (ivan262).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Promjene u Nokiji

Za par godina Nokia će biti sjena mega-kompanije koja je bila do sada. Kao što je sada na primjer Motorola.

Nokia-Siemens Networks će biti izdvojeni u posebnu kompaniju, odkantat će Symbian i Meego, ugasiti će Ovi, prodati Navteq.

0 5 hvala 0
17 godina
Promjene u Nokiji

Motorola u USA i dalje zari i pali...

4 0 hvala 0
17 godina
Promjene u Nokiji

Za sve one koji govore da ako Nokia predje na wp7 ili Andorid da ce propasti i postati samo jos jedna obicna kompanija varate se, barem po mom misljenju. Nokia drzi najveci trzisni udjel i sto je najvaznije drzi najveci trzisni udjel medju ''obicnim'' mobitelima. Eh sada svi mi dobro znamo da nitko ne proizvodi bolje obicne mobitele, a isto tako da broj tih korisnika se polako zamjenjuje korisnicima smartphone-a. Logicno je da ukoliko predju na android (sto je po meni pametnije) ili wp7 da ce vecina korisnika koji koriste njihove obicne mobitele uzeti onda nokijin smartphone (naravno mislim na trend da sve veci broj korisnika prelazi sa obicnih na smartphone). Glavni sinonim po kojem je nokia i postala slavna je kvaliteta i jos ako tome dodate android kao OS i hype koji trenutno vlada oko njega onda bi trebali imati veoma dobre trzisne rezultate. Naravno postoji mogucnost da se odluce i za wp7 sto isto tako nije lose samo manji je hype oko tog OS-a tako da je upitan poslovni uspjeh. Ali nesh mi govori da ce izbaciti modele bazirane i na androidu i wp7 {#}.

Naravno na ovaj moj komentar ocekujem dosta komentara tipa da je Symbian bolji, da ima vise opcija, da vec dolazi sa predinstliranim mogucnostima i itd... Sve to jeste tako i Symbian je odlican OS ali danas jednostavno svi zele biti IN i najbolji nacin je da se ''ku*ce'' kako imaju android ili apple, kako s skinuli neku aplikaciju sa neta za svoj mob i onda svima u drustvu pokazuju i hvale se. A ovakvih korisnika smartphone-a je danas najveci broj i njima nije vazno sta njegov mob moze vec koliko je navikan. Samo zbog toga dajem prednost androidu nad Symbianom zbog hype-a koji je oko njega i naravno app storea jer po meni jedino jabucari imaju bolji. 

I da se razumije nisam fanboy ni jedne korporacije, posjedujem desire, staru nokiu 6500 slide (koju ne bih mijenjao nikada kada treba otipkati poruku) i iPod touch koji prvenstveno koristim za igranje...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Promjene u Nokiji
Dr. Vicko kaže...

Za sve one koji govore da ako Nokia predje na wp7 ili Andorid da ce propasti i postati samo jos jedna obicna kompanija varate se, barem po mom misljenju. Nokia drzi najveci trzisni udjel i sto je najvaznije drzi najveci trzisni udjel medju ''obicnim'' mobitelima. Eh sada svi mi dobro znamo da nitko ne proizvodi bolje obicne mobitele, a isto tako da broj tih korisnika se polako zamjenjuje korisnicima smartphone-a. Logicno je da ukoliko predju na android (sto je po meni pametnije) ili wp7 da ce vecina korisnika koji koriste njihove obicne mobitele uzeti onda nokijin smartphone (naravno mislim na trend da sve veci broj korisnika prelazi sa obicnih na smartphone). Glavni sinonim po kojem je nokia i postala slavna je kvaliteta i jos ako tome dodate android kao OS i hype koji trenutno vlada oko njega onda bi trebali imati veoma dobre trzisne rezultate. Naravno postoji mogucnost da se odluce i za wp7 sto isto tako nije lose samo manji je hype oko tog OS-a tako da je upitan poslovni uspjeh. Ali nesh mi govori da ce izbaciti modele bazirane i na androidu i wp7 {#}.

Naravno na ovaj moj komentar ocekujem dosta komentara tipa da je Symbian bolji, da ima vise opcija, da vec dolazi sa predinstliranim mogucnostima i itd... Sve to jeste tako i Symbian je odlican OS ali danas jednostavno svi zele biti IN i najbolji nacin je da se ''ku*ce'' kako imaju android ili apple, kako s skinuli neku aplikaciju sa neta za svoj mob i onda svima u drustvu pokazuju i hvale se. A ovakvih korisnika smartphone-a je danas najveci broj i njima nije vazno sta njegov mob moze vec koliko je navikan. Samo zbog toga dajem prednost androidu nad Symbianom zbog hype-a koji je oko njega i naravno app storea jer po meni jedino jabucari imaju bolji. 

I da se razumije nisam fanboy ni jedne korporacije, posjedujem desire, staru nokiu 6500 slide (koju ne bih mijenjao nikada kada treba otipkati poruku) i iPod touch koji prvenstveno koristim za igranje...

A čuj osokolili smo se i malo više tražimo od uređaja, ok za "obićne" mobitele, ali danas svi traže multimedijalnu platformu sa velikom dostupnošću aplikacija. 

I'm from Hollywood
17 godina
woodgamesfx kaže...

A čuj osokolili smo se i malo više tražimo od uređaja, ok za "obićne" mobitele, ali danas svi traže multimedijalnu platformu sa velikom dostupnošću aplikacija. 

Pa istina. Sve vise ljudi trazi smartfone. Klinci radi FB i ostalih socijalnih servisa, poslovni ljudi radi mailova etc etc. Danas sa mobitelom od par tisuca kuna imas malo racunalo, mobitel, gps, fotoaparat... da ne nabrajam dalje. Mislim da je vrijeme dummyphone-a proslo. 

17 godina
tnakir kaže...
woodgamesfx kaže...

Pa istina. Sve vise ljudi trazi smartfone. Klinci radi FB i ostalih socijalnih servisa, poslovni ljudi radi mailova etc etc. Danas sa mobitelom od par tisuca kuna imas malo racunalo, mobitel, gps, fotoaparat... da ne nabrajam dalje. Mislim da je vrijeme dummyphone-a proslo. 

Je, to je istina, a ono što nam sad treba je pametni telefon za jednu kunu uz pretplatu od oko 60 kuna. 

16 godina
neaktivan
xhm kaže...

Nokia prelazi na WP7.

Sa samo 2 milijuna prodanih licenci, Microsoft će Nokiji vjerojatno davati besplatno licence za OS. BTW, sa $15 po licenci, MS je još uvijek na debelom gubitku.

14 godina
berofx kaže...
xhm kaže...

Nokia prelazi na WP7.

Sa samo 2 milijuna prodanih licenci, Microsoft će Nokiji vjerojatno davati besplatno licence za OS. BTW, sa $15 po licenci, MS je još uvijek na debelom gubitku.

Slažem se. Davati će im besplatno, barem u početku. Da i sa 15$ po licenci su u gubitku. Mislim da im je nada da će preko WP7 na Nokiji nekako nakačiti korisnike na MS servise: Bing, Hotmail itd. Mogu i napraviti da je Ovi Nokijin samo u imenu a da je ustvari rebranding MS ovih servisa i da se temeljni na MS ovoj infrastrukturi (datacentri i to). Noka s druge strane može platiti u naturi tako da MS-u prepusti Navteq.

15 godina
protjeran
Promjene u Nokiji

Nokija se ocajnicki koprca, al daljnji gubitak udjela na trzistu im je neminovan. 

Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
Promjene u Nokiji

Nokia na Androidu i WPu?

Ak si bas misle presuditi...

- Psiho246
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

Imam osjecaj da oni ipak znaju malo bolje od tebe u kakvom su stanju i sta im je raditi da to poprave. Ako prijedju na android/wp7 vise nikad one mocne nokije sta je nekad bila, ali ako ostanu na symbianu prijeti im potpuni kolaps. Pa samo apple na iphoneu ima daleko veci profit nego nokia sa svim svojim modelima.

17 godina
ansha kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

Imam osjecaj da oni ipak znaju malo bolje od tebe u kakvom su stanju i sta im je raditi da to poprave. Ako prijedju na android/wp7 vise nikad one mocne nokije sta je nekad bila, ali ako ostanu na symbianu prijeti im potpuni kolaps. Pa samo apple na iphoneu ima daleko veci profit nego nokia sa svim svojim modelima.

Zapravo, sudeci po tvojim postovima, ti mislis da Nokia od kada je osnovana ne zna sto radi i nije sposobna napraviti dobar mobitel i do sada si ti uvijek znao bolje od njih, ali jasno mi je kako si u kontekstu ove "vijesti" brzo promijenio misljenje.

Mislim, ipak "odbacuju" Symbian.

Buduci da ne posjedujes takav uredaj, uopce ne znam zasto ti to toliko znaci.

- Psiho246
15 godina

očito je da su očajni sa tim svojim symbianom a vi govorite šta oćete

ako pređu na wp7 ili android to će isto biti očajno za takvog diva

tak da mislim da je neki meego ili maemo u pitanju....

16 godina
odjavljen
Tonchek kaže...

očito je da su očajni sa tim svojim symbianom a vi govorite šta oćete

ako pređu na wp7 ili android to će isto biti očajno za takvog diva

tak da mislim da je neki meego ili maemo u pitanju....

Nema govora o prelasku na nešto drugo ni o napuštanju Symbiana. Moguće je da se tu radi o nekoj najavi vezanoj uz razvoj aplikacija za Symbian, uz novu verziju meego-a ili nešto treće. Ako se radi o najavi telefona s WP7 ili Androidom, sigurno se neće raditi o prelasku, već o proširenju ponude i redefiniranju ciljanih segmenata tržišta. Mislim da bi im tako nešto bilo nužno ako žele biti konkurentni na Američkom tržištu, iako se meni osobno to ne sviđa.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
protjeran
ansha kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

apple ne prodaje samo iphone znas...tak da ne seri

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

Koji dio ti nije jasan duso??? I zasto opet moras bit vulgaran, opet ces skupit karton pa cu ja bit kriv ;)

16 godina
protjeran
ansha kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

Koji dio ti nije jasan duso??? I zasto opet moras bit vulgaran, opet ces skupit karton pa cu ja bit kriv ;)

aj to onda potkrjepi brojkama, koliko ja apple u zadnjem kvartalu profita imao cisto od prodaje iphonea, ne ios uredaja, ne aplikacija, nego samo iphonea

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan

ne razumijem kako se to nokia utapa, grca, propada i slicno?

da, gubi na udjelu, ali to se i ocekivalo

ali symbian3 se prodaje vise nego ocekivano

a opcenito gledajuci, i on i android imaju prednosti i mane

ni jedan nije bolji - ali su podjednaki

android je maximalno iskoristio hype oko iphone-a

smartphone-i su sada cool

al mogu se kladit da 90% ljudi sa smartphoneom

bi bilo zadovoljno sa dummy phoneom

tu sam samo radi vijesti o apple-u
17 godina
Promjene u Nokiji

A zasto bi bilo ocajno da Nokia pocne izdavati modele bazirane i na androidu u wp7??? Ne kuzim....

Po meni bi to bila odlicna stvar.  

Isto tako to ne znaci da nokija odmah odustaje od symbiana. 

Po meni je to najlogicniji tok dogadjaja. Neka probaju sa svim platformama jer ako se danas bilo sta trazi kod krajnjih potrosaca to je raznolikost ponude.

Neka trziste i mi kao krajnji kupci sami odlucimo sta zelimo...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
ansha kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

aj to onda potkrjepi brojkama, koliko ja apple u zadnjem kvartalu profita imao cisto od prodaje iphonea, ne ios uredaja, ne aplikacija, nego samo iphonea

Apple na svakom prodanom iPhoneu zaradi oko 200 $, dok Nokia zarađuje oko 10 $ po svakom prodanom telefonu. Ali Nokia prodaje puno više uređaja pa i zarađuje puno, ali omjer po prodanom primjerku je za Nokiu prenizak i to treba mijenjati

15 godina
smokljan kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...
Psiho246 kaže...

Nokia na Androidu i WPu?

Apple na svakom prodanom iPhoneu zaradi oko 200 $, dok Nokia zarađuje oko 10 $ po svakom prodanom telefonu. Ali Nokia prodaje puno više uređaja pa i zarađuje puno, ali omjer po prodanom primjerku je za Nokiu prenizak i to treba mijenjati

koje gluposti

jesu te školovali za gluposti?

daj neke podatke o tvojim glupostima koje pričaš!

14 godina
neaktivan
smokljan kaže...

da, najbolje da svaki mobitel kosta od 10 do 20 tisuca kuna

onda bi svi bili sretni, zar ne?

tu sam samo radi vijesti o apple-u
16 godina
neaktivan
smokljan kaže...

Brate izvini,ali nakon ovog posta mi je jako cudno kako imas zvjezdicu i po na ovom forumu!? {#}

http://mobiyu.omgforum.net/forum.htm
14 godina
neaktivan
Promjene u Nokiji

Valjda se i Nokia konačno opameti, telefoni su im debilni ali prvenstveno zbog mutavog Symbiana. Na Nokiji niti jedna aplikacija ne radi normalno sve šteka, zapinje i troka...

0 6 hvala 0
14 godina
Promjene u Nokiji

a neznam kud planirajual tek ak se odmaknu maknu od symbiana tek onda če se usosit{#}

njima treba jako pametna uprava trenutno

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice