za razliku od c6, sve je puuno fluidnije.
al kad se opeces... nema vracanja na sym.
cak je i stara n95-2 tehnoloski naprednija od c6...
Sve bi bilo lijepo i krasno da postoji page file i da se cpu moze ocat na 528mhz.

Nokia na Androidu i WPu?
Ak si bas misle presuditi...
Imam osjecaj da oni ipak znaju malo bolje od tebe u kakvom su stanju i sta im je raditi da to poprave. Ako prijedju na android/wp7 vise nikad one mocne nokije sta je nekad bila, ali ako ostanu na symbianu prijeti im potpuni kolaps. Pa samo apple na iphoneu ima daleko veci profit nego nokia sa svim svojim modelima.
apple ne prodaje samo iphone znas...tak da ne seri
Koji dio ti nije jasan duso??? I zasto opet moras bit vulgaran, opet ces skupit karton pa cu ja bit kriv ;)
aj to onda potkrjepi brojkama, koliko ja apple u zadnjem kvartalu profita imao cisto od prodaje iphonea, ne ios uredaja, ne aplikacija, nego samo iphonea
Apple na svakom prodanom iPhoneu zaradi oko 200 $, dok Nokia zarađuje oko 10 $ po svakom prodanom telefonu. Ali Nokia prodaje puno više uređaja pa i zarađuje puno, ali omjer po prodanom primjerku je za Nokiu prenizak i to treba mijenjati
koje gluposti
jesu te školovali za gluposti?
daj neke podatke o tvojim glupostima koje pričaš!
Pa kad si me tako lijepo zamolio, podatke možeš pronaći na Google tražilici. A, ako ti imaš druge brojke (koje smatraš točnijim od ovih "mojih gluposti"), slobodno ih iznesi.
Ma ne treba njima ni WP7 niti Android niti bilo što drugo. Osobno nemogu zamisliti Nokiu s npr. androidom. Ono što njima treba je:
1. Drastična izmjena Symbian grafičkog sučelja. Sam symbian je zvijer, samo mu treba nova šminka. Mislim da se na tome već radi.
2. Organiziraniji i manje "pogriješiv" OVI Store. Zna s dogoditi da skinete neku aplikaciju ili igru a ona neće da se pokrene ili neće uopće da se instalira. Iako neka npr. igra nije podržana na mobitelu koji vi koristite ona će svejedno biti prikazana i dostupna za download. To se nebi smijelo događati. Doduše za to su češće krivi developeri ali opet...
3. S izbacivanjem MeeGo-a jednostavno nesmiju više čekati. QT im je odlična ideja (proguglajte ako neznate o čemu se radi) i može pomoći brzom usponu ove platforme. Ako se potrude da sam OS odmah pri izlasku bude brz, vizualno atraktivan i nakrcan funkcijama praktički će se prodavati sam od sebe (nakon malo agresivnijeg marketinga).
4. Marketing - danas važniji od svega ostalog. Ako u Nokiji misle da je dovoljna pokoja reklama itd. gadno se varaju. Treba pratiti trendove, gledati na što se novinari "pale". Evo primjer jednog od brojnih današnjih trendova - dual core procesori. Nokia to jednostavno ignorira. Svjestan sam ja, svjesni su i svi koji imalo prate mobilnu tehnologiju pa čak i većina novinara da je to za Symbian jedan veliki overkill (a i za sve ostale), ali hajde ti objasni to susjedu Peri ili Marku. A većina svijeta koji kupuje mobitel su ti "susjedi" - koji kupuju.
5. Inovacija i tehnološka superiornost - Možda najveća razlika između Nokije danas i Nokije nekad je što više nije lider inovacija. Nekada ne baš tako davno Nokia je uvijek bila najmanje 2 koraka ispred bilo kojeg drugog proizvođača, predmet mokrih snova svakog geeka i običnog juzera. Imali su dovoljno stvari da privuku obe skupine. Danas se uglavnom bave sitnicama i pravdanjima kako je dovoljno ovo i dovoljno ono. Kod gotovo svakog današnjeg proizvođača ima nešto što ga praktički samo od sebe reklamira. LG - prvi mobitel s tegrom, prvi mobitel s 3D prikazom. Samsung - SuperAmoled i specifikacijama nabrijani mobiteli, najavljivanje Orion dual core čipseta s nebeskim benchmark rezultatima i brutalnom brzinom. Sony Ericsson - Playstation phone (Xperia play) i zanimljiva dizajnerska rješenja (Arc), Motorola - dizajn i nabrijane specifikacije, predstavili prvi mobitel s Androidom 2.0. HTC - prvi koji su kvalitetno konkurirali, pa čak i prestigli iPhone, proizvođači prvog Google mobitela, nabrijane specifikacije. A Nokia...hm... USB on the go? Mislim da shvaćate moju poantu.
Iskreno se nadam da u nokiji nisu spavali i da će rasturiti na ovogodišnjem MWC-u. Držim im fige.
Kojih gluposti,lazhi,ne istina i na kraju krajeva upitnih analiza iz jos upitnijih agencija za analizu trzista se ja na citam.Nokija je mega-uber korporacija i propasti preko noci moze jedino ako zemlja promjeni polove ili nas ozraci sunce.Svejedno ali tada propadaju svi.
Ne treba mjesati kruske i jabuke.Android sada vodi ispred symbiana i bilo je za ocekivati da ce se to dogodit kad je na desetine proizvodjaca koji nude na stotine modela android mobitela.Nokia je u transformaciji i za razliku od Googlea koji sam forsira svoj OS i Applea koji ima nekoliko modela iOS uredjaja Nokia ima tezak zadatak drzati udio u brzo-rastucem trzistu.Pratim poslovanje Nokie i nigdje ne vidim da im prodaja opada ili stagnira izuzev nesto manjeg profita nego prijasnjih godina.
Ma ne treba njima ni WP7 niti Android niti bilo što drugo. Osobno nemogu zamisliti Nokiu s npr. androidom. Ono što njima treba je:
1. Drastična izmjena Symbian grafičkog sučelja. Sam symbian je zvijer, samo mu treba nova šminka. Mislim da se na tome već radi.
2. Organiziraniji i manje "pogriješiv" OVI Store. Zna s dogoditi da skinete neku aplikaciju ili igru a ona neće da se pokrene ili neće uopće da se instalira. Iako neka npr. igra nije podržana na mobitelu koji vi koristite ona će svejedno biti prikazana i dostupna za download. To se nebi smijelo događati. Doduše za to su češće krivi developeri ali opet...
3. S izbacivanjem MeeGo-a jednostavno nesmiju više čekati. QT im je odlična ideja (proguglajte ako neznate o čemu se radi) i može pomoći brzom usponu ove platforme. Ako se potrude da sam OS odmah pri izlasku bude brz, vizualno atraktivan i nakrcan funkcijama praktički će se prodavati sam od sebe (nakon malo agresivnijeg marketinga).
4. Marketing - danas važniji od svega ostalog. Ako u Nokiji misle da je dovoljna pokoja reklama itd. gadno se varaju. Treba pratiti trendove, gledati na što se novinari "pale". Evo primjer jednog od brojnih današnjih trendova - dual core procesori. Nokia to jednostavno ignorira. Svjestan sam ja, svjesni su i svi koji imalo prate mobilnu tehnologiju pa čak i većina novinara da je to za Symbian jedan veliki overkill (a i za sve ostale), ali hajde ti objasni to susjedu Peri ili Marku. A većina svijeta koji kupuje mobitel su ti "susjedi" - koji kupuju.
5. Inovacija i tehnološka superiornost - Možda najveća razlika između Nokije danas i Nokije nekad je što više nije lider inovacija. Nekada ne baš tako davno Nokia je uvijek bila najmanje 2 koraka ispred bilo kojeg drugog proizvođača, predmet mokrih snova svakog geeka i običnog juzera. Imali su dovoljno stvari da privuku obe skupine. Danas se uglavnom bave sitnicama i pravdanjima kako je dovoljno ovo i dovoljno ono. Kod gotovo svakog današnjeg proizvođača ima nešto što ga praktički samo od sebe reklamira. LG - prvi mobitel s tegrom, prvi mobitel s 3D prikazom. Samsung - SuperAmoled i specifikacijama nabrijani mobiteli, najavljivanje Orion dual core čipseta s nebeskim benchmark rezultatima i brutalnom brzinom. Sony Ericsson - Playstation phone (Xperia play) i zanimljiva dizajnerska rješenja (Arc), Motorola - dizajn i nabrijane specifikacije, predstavili prvi mobitel s Androidom 2.0. HTC - prvi koji su kvalitetno konkurirali, pa čak i prestigli iPhone, proizvođači prvog Google mobitela, nabrijane specifikacije. A Nokia...hm... USB on the go? Mislim da shvaćate moju poantu.
Iskreno se nadam da u nokiji nisu spavali i da će rasturiti na ovogodišnjem MWC-u. Držim im fige.
Odlican i objektivan osvrt.Slazem se i potpisujem.
To je danas "In",imati veceg i debljeg od susjeda a pri tome nema veze sto si impotentan ili su ti spermici invalidi pa nema koristi od onoga cemu je stvar i namjenjena.Da ne budem dalje vulgaran...
Nadam se da cu svoju Nokiu N900 zamjeniti sa N9 ovo ljeto :)
Istina, do zadnje riječi.
da i ne
jer nekome tko zna to koristit
vise znaci usb on the go nego dual core
citam na gsmarena preview od lg-a 2x
nije neka velika razlika, ui je i prije bio fluidan
a fullhd snimanje vise zavisi o optici nego o procesoru
ako ce ic na tanke mobitele, dobra optika tu ne ide
meni je to sve overkill. opet kad izade procesor na 1.2ghz
ili android 2.3, 2.4,...
svi ce brujat o tome i tako unedogled. kupuj novi mobitel svako par mjeseci, ispada
Alo bola, Nokia je Nokia, nevjerujem da ce nokia prec na andorid il wp7, nevjerujem nije to njihova politika, najvjerovatnije ce se usredotociti na nadogradivanje sustava ( kao npr. sto je u radio appel sa ios-om, ) !
Al to su sve nagađanja , tko zna sta smisljaju, ZATIŠJE PRED BURU !
da i ne
jer nekome tko zna to koristit
vise znaci usb on the go nego dual core
citam na gsmarena preview od lg-a 2x
nije neka velika razlika, ui je i prije bio fluidan
a fullhd snimanje vise zavisi o optici nego o procesoru
ako ce ic na tanke mobitele, dobra optika tu ne ide
meni je to sve overkill. opet kad izade procesor na 1.2ghz
ili android 2.3, 2.4,...
svi ce brujat o tome i tako unedogled. kupuj novi mobitel svako par mjeseci, ispada
snimanjem se na mobitelima ionako ne bavi cpu, nego neki media koprocesor ili gpu, tak da cpu moze sto se tog tice biti i 100mhz
Petak je prošao, a jedina objavljena vijest je: http://www.bug.hr/vijesti/meego-tableti-lipnju/106546.aspx