Phenom II X6 - cijene

poruka: 85
|
čitano: 11.260
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Phenom II X6 - cijene".
17 godina
neaktivan
Phenom II X6 - cijene

Treba vidjeti kolike će cijne biti kod nas, pa onda ga usporediti s intelom slične cijene i vidjeti koji je bolji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Phenom II X6 - cijene

Izgleda da ce po "dobrom" starom obicaju cijene za Europu biti iste po iznosu, ali u Eurima Mršti se

http://www.fudzilla.com/content/view/18176/1/

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 21:20 (Mauro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Phenom II X6 - cijene
Mauro kaže...

Izgleda da ce po "dobrom" starom obicaju cijene za Europu biti iste po iznosu, ali u Eurima Mršti se

koji šok

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
16 godina
neaktivan
Phenom II X6 - cijene

UFF AKO CE I KOD NAS BITI OVAKO PRIBLIZNE CIJENE ODMA SI UZIMAM X6 OVOGA 2.8ghZ... PREFEFTINO

Everyone makes mistakes. The trick is to make them when nobody is looking.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Ma nabijem im tu politiku 1 euro=1$....

15 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
Mauro kaže...

Ma nabijem im tu politiku 1 euro=1$....

eto šta nam je donila europska unija

umisto dobra zlo

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
ismar89 kaže...

da mi je samo znat kako neko moze pisat da se programi optimiziraju prvo za 4 jezgrene procove, pa onda za 6 jezgrene, pa kasnije 8 itd..kada krene u razvoj takav nacin programiranja, programi i igrice ce biti u stanju koristiti koliko je god jezgri dostupno..ionako sumnjam da ce ikad, ili bar ne u bliskoj buducnosti izaci procesor koji ce raditi na vise od 5 GHz (clockan)

ne mislim na overclock rekorde, nego za svakodnevni rad..vecina procesora i za sljedecih nekoliko godina nece imati stock taktove vece od 4Ghz sigurno, tako da je buducnost bolja tehnologija, veca propusnost rama (cuo sam cak da ima i cetverokanalna memorija, tj. ram, za razliku od triple chanel na i7) finiji proizvodni proces i veci broj jezgri..

i nema smisla pravit softver da koristi 4, 6, 8 ili vise jezgri, nego ce se praviti softver koji ce koristiti onoliko jezgri koliko ima, pa makar ih bilo 256..sve drugo nema smisla..

I ne bas. Za razna kodiranja, renderiranja i slicne zadatke nije preveliki problem jer se podatci mogu obradjivati u paketima, svaka jezgra dobije paket i neka zvacu. Kako koja zavrsi dobije novi paket i tako dok se ne izgura do kraja. Kod igara to tako ne ide, stvari se dogadjaju simultano i ne moze se samo tako slati na obradu. Inace bi se moglo desiti da ti npr. pucas, ali se desi da se nista ne dogodi jer su jezgre zaposlene sa necim drugim i onda igra mora cekati da se resursi oslobode da bi se mogla obaviti ta kalkulacija. Naravno, ne bi morao cekati pola minute, minutu, recimo pola sekunde ili tako nesto. Ali to bi se osjetilo, stekalo bi ne zato sto nema dovoljno snage nego zato sto to igra ceka da se stvar sinkronizira. Tako da bas sumnjam da ce se igre same prilagodjavati jezgrama. Druga je stvar ako ju rade bas da zna koristiti 2, 4, 6 jezgri. Oni kod programiranja raspodijele poslove i to onda sljaka jer se zna kako sto ide na obradu.

btw. "Kanali" memorije ti nisu do memorije nego do memorijskog kontrolera. Nema nikakve razlike u npr. paketu tripple channel i dual channel memorije osim u broju plocica. Bez problema mozes uzeti samo 2 od 3 plocice iz tripple paketa i ustekati na maticnu koja koristi (zapravo memorijski kotroler koristi, a zavisi od procesora on moze biti u chipsetu ili procesoru) dual channel i stvar ce raditi u dual channelu. I isto tako mozes uzeti 2 plocice iz dual channel paketa, dodati jos jednu takvu plocicu i ustekati na maticnu sa socket 1366 i7 procesorom i raditi ce u tripple channel modu. Memorijski kontroler mora podrzavati taj dual, tripple, quad ili koliko vec channel.

15 godina
neaktivan
Solo761 kaže...
ismar89 kaže...

da mi je samo znat kako neko moze pisat da se programi optimiziraju prvo za 4 jezgrene procove, pa onda za 6 jezgrene, pa kasnije 8 itd..kada krene u razvoj takav nacin programiranja, programi i igrice ce biti u stanju koristiti koliko je god jezgri dostupno..ionako sumnjam da ce ikad, ili bar ne u bliskoj buducnosti izaci procesor koji ce raditi na vise od 5 GHz (clockan)

ne mislim na overclock rekorde, nego za svakodnevni rad..vecina procesora i za sljedecih nekoliko godina nece imati stock taktove vece od 4Ghz sigurno, tako da je buducnost bolja tehnologija, veca propusnost rama (cuo sam cak da ima i cetverokanalna memorija, tj. ram, za razliku od triple chanel na i7) finiji proizvodni proces i veci broj jezgri..

i nema smisla pravit softver da koristi 4, 6, 8 ili vise jezgri, nego ce se praviti softver koji ce koristiti onoliko jezgri koliko ima, pa makar ih bilo 256..sve drugo nema smisla..

I ne bas. Za razna kodiranja, renderiranja i slicne zadatke nije preveliki problem jer se podatci mogu obradjivati u paketima, svaka jezgra dobije paket i neka zvacu. Kako koja zavrsi dobije novi paket i tako dok se ne izgura do kraja. Kod igara to tako ne ide, stvari se dogadjaju simultano i ne moze se samo tako slati na obradu. Inace bi se moglo desiti da ti npr. pucas, ali se desi da se nista ne dogodi jer su jezgre zaposlene sa necim drugim i onda igra mora cekati da se resursi oslobode da bi se mogla obaviti ta kalkulacija. Naravno, ne bi morao cekati pola minute, minutu, recimo pola sekunde ili tako nesto. Ali to bi se osjetilo, stekalo bi ne zato sto nema dovoljno snage nego zato sto to igra ceka da se stvar sinkronizira. Tako da bas sumnjam da ce se igre same prilagodjavati jezgrama. Druga je stvar ako ju rade bas da zna koristiti 2, 4, 6 jezgri. Oni kod programiranja raspodijele poslove i to onda sljaka jer se zna kako sto ide na obradu.

btw. "Kanali" memorije ti nisu do memorije nego do memorijskog kontrolera. Nema nikakve razlike u npr. paketu tripple channel i dual channel memorije osim u broju plocica. Bez problema mozes uzeti samo 2 od 3 plocice iz tripple paketa i ustekati na maticnu koja koristi (zapravo memorijski kotroler koristi, a zavisi od procesora on moze biti u chipsetu ili procesoru) dual channel i stvar ce raditi u dual channelu. I isto tako mozes uzeti 2 plocice iz dual channel paketa, dodati jos jednu takvu plocicu i ustekati na maticnu sa socket 1366 i7 procesorom i raditi ce u tripple channel modu. Memorijski kontroler mora podrzavati taj dual, tripple, quad ili koliko vec channel.

pa zato sam i rekao da razvoj memorijskog kontrolera spada u prednosti naprednijih procesora, a ne rama, jer on nema nista s tim..znam to jbg..

mogu koristit i samo 1 plocicu od 4GB ako hocu, samo mi se smanji propusnost sto nije u dual chanel..(nisam se bas ovako izrazio, ali sam na to mislio)

a ono za programiranje i igre, da, to je sad tako..

a sta ako je igrica optimizirana za 4 jezgre, nece radit na dvije ?? naravno da radi..

i sad tek imamo 6 jezgri, i to je nesto ogromno, a sta ce biti kada procesori budu imali 12,24 fizicke jezgre ??

svaki put mijenjati kod da radi sa vecim brojem jezgri, cim izadje nova generacija procesora ??

mislim da ce se ici u smijeru da softver koristi sve moguce jezgre koje ima na raspolaganju, pa cak i igre, ali za njih ce graficke kartice postajati sve slozenije i slozenije, tako da kod njih procesor nikada nece igrati toliko veliku ulogu..

ali rijec je opcenito o softveru, ne samo igricama, i on ce se razvijati u tom smijeru da koristi sve jezgre, a i igrice ce manje vise pratit taj trend, samo ce i dalje ovisiti najvise o grafickoj..

a to da se desi da ti pucas a jezgre zauzete necim drugim, pa zar i jedna igrica koristi procesor vise od 70% ??

i to quad core procesore..mislim da ne, i zamisli sad da imas 12 jezgri na 3.5Ghz..neka svaki koristi, ali recimo 40%, i nikada se nece preoptereti da dodje do takve situacije..ali sve je to stvar kako se dizajnira igra, ali sasvim sam siguran da ce se naci nacin, algoritam ili sta bilo kako bi i igrice koristile sve jezgre..to se prosto mora desiti, jer nece procesori vjerovatno nikad prec nekih 6Ghz po jezgri (bar ne prije 10 god) tako da moraju pocet koristit vise jezgri kako bi iskoristili maximum..

15 godina
protjeran
WItcher kaže...

Pa ako je ovo istina Intel pada .

os okladu da ce Intel cpu odjel ove godine zabiljezit rekordan rast zarade dok ce s druge strane za AMD-ov cpu odjel potonut

Penryn kaže...

Bude li i 2000kn to je odlično. 6 jezgri na 3.2GHz, uz mogućnost clocka

do bar 3.8GHz. To će definitivno bit jedan od boljih best buy procesora.

Best buy procesor s realnom cijenom kod nas od 2000 do 2500kn?!? svasta

Penryn kaže...
dark_wizz kaže...

Ako cijena bude takva (1600-2000kn) to će bit "kick in the ass" intelu da je vrijeme da spusti cijene i7 i i5 pe će napokon postat cjenovno dostupni i šuroj publici. A ako ne AMD-u se smiješi dobra zarada.

Da, a i3 i dvojezgreni i5 neće imati šta raditi na tržištu pokraj six-corea za 1500-2000kn.

Da jer svi doma vrtimo severe, rendamo u Mayi i 3ds Max-u a kada nam je dosadno izracunavamo putanje balistickih projektila - ajde ne pricaj glposti , 90% usera na ovom forumu dovoljan je clockani dual core, drugi je problem sta jedan dio ljudi to ne vidi ili ne zeli vidjeti!
Sve do pojave Liana Amd cpu odjel ce potunut vise nego ikad prije.

ismar89 kaže...

Kao sto je kolega SOLO 761 rekao za izracune kao stu su kodiranja, rendanje, matematicki proracuni... tj. one koji se lako mogu paralelizirat ovo je jos donekle moguce za sve ostalo(igre, os-ovi tj. te vise manje sav svakodnevni software) to je utopija. Onaj koji bi jednostavno a opet funkcionalno i elegantno izveo ono sta ti tvrdis da uopce nije problem dobio bi instant Nobelovu nagrafu za fiziku, kemiju, medicinu, ekonomiju i mir

Jos nesto i nimalo manje bitno, cak i kod maksimalno paraleliziranog software-a pefromanse ne skaliranju paralelno s povecenjem broja jezgri - iz Amdahlovog zakona(tocnije postulata) se ljepo vidi da cak i   u teoriji maximalno ubrzanje prelaskom sa dualcore-a na dizajnom isti 256 jezgreni chip(isti dizajn jezgri, cache, takt, instrukcije..) iznosi tek 9 puta - u praksi jos i manje!

Ljudi ovo ne razumiju ne vidi ili ne zeli vidjeti, ceka se da se novonastali tranzistori koji proizlaze iz Moore-ovog zakona pocnu trosit na nesto novo divlje i inteligentije od samog podluplavanja jezgri koje u nedostatku boljeg guraju proizvodjaci jer im je to najjednostavnije i najeftinije

Osobno cekam Bulldozera i Fusion a ove heksacore ni ne gledam jer mi (kao i 90% puka) apsolutnu netrebaju.

Edit: evo sta o svemu kaze vrhunski Microsoftov kernel arhitekta =>  ukratko trebalo bi prvo sve OS-ove(ukljucivsi i Linux i Unix) razvit nanove od nuleCool

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 9:58 (dado8).
17 godina
ismar89 kaže...
(cuo sam cak da ima i cetverokanalna memorija, tj. ram, za razliku od triple chanel na i7)

Tu kazes da ima cetverokanalna memorija, nisi spominjao kontroler :)

Nitko nije rekao da nece raditi, raditi ce, no stekati ce. A uvijek mogu napraviti i detekciju jezgara i u ovisnosti o tome vriti jednu konfiguraciju ili drugu. Ali da se igra sama prilagodi... Kao sto rekoh, nije svaki proces istog prioriteta, kriticne procese ne mozes samo tako ostavljati da se bacaju po jezgrama, developeri znaju koji su najzahtjevniji, i onda "sloze" da se igra u ovisnosti o tome tima da odredjene resurse, tj. optimiziraju za odredjen broj jezgri. A i jezgre u procesorima nece ici beskrajno prema gore. Koliko se sjecam ima limit kada dodavanje jezgri cak pocinje narusavati performanse jer brzina raspodjele posla izmedju jezgara pocinje biti prespora pa jezgre moraju cekati na to i gubiti vrijeme. Bilo je govora o tome kada su masovnije krenuli 4 jezgreni procesori.

Zapravo i nema smisla da opcenito sofver bude prilagodjen multicore procesorima. Nece od toga profitirati. Npr. word, sto ce wordu sposobnost da iskoristi 2 ili 4 jezgre? To ima smisla kod aplikacija koje nesto stvarno i rade, kodiranje, renderiranje i razne slicne kalkulacije koje se oslanjaju na procesor.

To sa pucanjem je bio slikoviti primjer, ne real life situacija. Ja nisam siguran da sam do sada vidio igru koja zna koristiti vise od 2 jezgre. A ima i smisla, dual core je u vecini racunala danas, quad core nije bas tako cest da trose vrijeme ne njega, ovako im je jednostavnije. Kada dodju quadovi u vecinu ili barem mainstream onda ce im posvetiti paznju. Instaliraj si npr. Battlefield Bad Company 2 pa pogledaj koliko je opterecenje procesora. Na quadu ce biti 50%, to znaci da je igra radjena za dual core i njih ce prasiti 100%, zato sto OS rasporedjuje posao po jezgrama na quadu je to 50% po jezgri.

*edit*

Kolega dado8 me preduhitrio, a cak i zna ime tog limita za jezgre :).

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 0:24 (Solo761).
17 godina

Kako god mislim da je i7 još uvijek bolji.

15 godina

možda ovo intel prisili da smanji cijenu svojim novim procesorima,a i stariji nisu baš jeftini,ovaj procesor će kod nas koštati minimalno 2000 kn,i ja volim ati kartice,ali intel je ipak broj jedan

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
Phenom II X6 - cijene

Broj jezgara je ono što sada izvlači AMD. Taktovi su sve manje bitni jer je tehnologija već neko vrijeme pred zidom. Ono što sada ide je jako brz razvoj paralelnog računarstva što znači sve veći broj jezgara.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Phenom II X6 - cijene

Eh, bas me zanima sto ce od ovog biti...

moj xfire: cajkoteka ; CLAN: http://www.internet-zona.com/news.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ljudi nemojte biti naivni... ubrzo očekujte od intela da napravi 8 jezgri.... jer sam 100% siguran da intel već ima nekaj novoga samo kaj prije nisu hteli objaviti jer su oni ti koji kontroliraju tržište....

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 0:47 (cro-legend).
17 godina
neaktivan
cro-legend kaže...

ljudi nemojte biti naivni... ubrzo očekujte od intela 6 jezgri makar ne bi se čudil i da naprave 8 jezgri.... jer sam 100% siguran da intel već ima nekaj novoga samo kaj prije nisu hteli objaviti jer su oni ti koji kontroliraju tržište....

Intel već ima 6 jezgara: i7 980X, ali to je EE procesor na istom taktu kao moj samo s dvije još jezgre, jednako vruć/hladan. Košta 1000 eura. Sumnjam da se to može mjeriti s 200 do 300 eura AMD-a.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan
cro-legend kaže...

ljudi nemojte biti naivni... ubrzo očekujte od intela 6 jezgri makar ne bi se čudil i da naprave 8 jezgri.... jer sam 100% siguran da intel već ima nekaj novoga samo kaj prije nisu hteli objaviti jer su oni ti koji kontroliraju tržište....

kaj ti brijes pa intel je prije AMD-a izbacio svoj 6 jezgreni CPU rađen u 32nm????http://www.pcekspert.com/articles/744.html

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
Solo761 kaže...
ismar89 kaže...
(cuo sam cak da ima i cetverokanalna memorija, tj. ram, za razliku od triple chanel na i7)

Tu kazes da ima cetverokanalna memorija, nisi spominjao kontroler :)

ma vidim da sam se pogresno izrazio, ali na to sam mislio..

i sve je to meni jasno, ali vi to sve pricate kao da ce arhitektura procesora biti apsolutno identicna, da ce samo nabacat vise jezgri..

to se sad radi, cak i i7 ima HT i jos malo dodataka naspram obicnim quad core procesorima, a opet je puno efikasniji od nekog q6600, a recimo da q6600 radi na 2.66 ko i i7, opet je i7 uocljivo jaci, i to u svemu..

ipak je jasno da u zadnjih nekoliko godina nije postignut veci stock takt nego 3.8 cini mi se, a danasnji najbrzi stock takt je 3.6..ima tu onaj turbo mode koji dize takt i sve, ali sporo se to sve razvija..

sjecam se kada sam ja imao p4 na 1.8 GHz, i nakon godinu ipo su bili p4 na 3.0..sto je stvarno ogroman napredak..sada se samo povecavaju jezgre, mijenja arhitektura i sta ja znam vise..

prosto mislim da je buducnost razvoja procesora veci broj jezgri, finiji proizvodni proces i prosto arhitektura, a ne takt..a kako bi to bilo iskoristeno, softver to mora pratit..

a mozda je i polako vrijeme da se win pise ponovo, jer nije imao neke posebne promjene vec dugi niz godina, samo se nadogradjuje..

i naravno GPGPU, u tome je buducnost i OS i softver ce se kad tad prilagoditi tome..ako ne, onda ce nam trebati sve veci i veci cooleri da hladimo procove koji ce radit na 6GHz xD

16 godina

Ako se ne varam AMD nema još uvijek odgovor na HT i ja ne vidim kako onda je Intel u ičemu iza njega? Za istu lovu dobijete 2 dodatne (logičke) jezgre...

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan
Phenom II X6 - cijene

Odlično.

Barem će ovi six core procesori smanjiti cene quad-u.Smijeh

Mislim da six core nisu potrebni nama, a ni te besne grafičke.

Samo da se kompanije potrude što bolje optimizirati igru a ne da im igre traže high end računare da bi mi normalno igrali.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

1 0 hvala 0
15 godina

njima je vjerovatno u interesu da igre traže high end računala,i njim se više para slije u đep

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
mtopol kaže...
cro-legend kaže...

kaj ti brijes pa intel je prije AMD-a izbacio svoj 6 jezgreni CPU rađen u 32nm????http://www.pcekspert.com/articles/744.html

Tako je. http://en.wikipedia.org/wiki/Gulftown_%28microprocessor%29

I Intelovi 6-jezgreni će biti bolji od AMD-a. Tako da će kralj i dalje ostat na tronu :)

15 godina
protjeran
Bukva kaže...

Ako se ne varam AMD nema još uvijek odgovor na HT i ja ne vidim kako onda je Intel u ičemu iza njega? Za istu lovu dobijete 2 dodatne (logičke) jezgre...

ima tj eksperimentirao je s HTom ali je zakljucio da se na njegovoj arhitekturi on ne isplati, btw Bulldozer ce to imat puno bolje rijesenoCool

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 1:03 (dado8).
16 godina
neaktivan
icecold kaže...

Odlično.

Samo da se kompanije potrude što bolje optimizirati igru a ne da im igre traže high end računare da bi mi normalno igrali.

Kad sam ja uzimo dualca, tada su svi govorili, uzmi quada, quad je ulaganje u buducnost. Eto tako je sada 6-jezgreni CPU ulaganje u buducnost. Bogataš

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
protjeran
Phenom II X6 - cijene

Od sljedeče generacije i AMD uvodi nešto kao HT i Turbo kod Intelovih procesora.

Nedostatak ovog procesora je ponajviše taj da je u 45nm rađen, doduše ima i 12 jezgreni isto u 45nm. Znači da se cca 50% više grije i troši nego quad na toj frekvenciji

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mtopol kaže...
icecold kaže...

Odlično.

Kad sam ja uzimo dualca, tada su svi govorili, uzmi quada, quad je ulaganje u buducnost. Eto tako je sada 6-jezgreni CPU ulaganje u buducnost. Bogataš

samo neka oni ulozu u buducnostNamigiva

ima i pametnijih stvari za ulupat lovuOsmijeh

16 godina
neaktivan
Phenom II X6 - cijene

stvarno super pogotovo kad se OC na 4ghz

Neznam di se ide za to .

0 0 hvala 0
17 godina
Phenom II X6 - cijene

Ne znam jeste li primjetili, ali ova dva nova Phenoma X6 imaju po prvi put u AMD-ov procesor ugrađenu i tehnologiju Turbo mode, pa ovaj jači u turbo modu ide sa 3,2 na 3,6 GHz, a slabiji sa 2,8 na 3,3 GHz u turbu. 

0 0 hvala 2
17 godina
protjeran
Phenom II X6 - cijene

Vidi stvarno ovi imaju turbo mode, mislio sam da to tek od sljedeče generacije dolazi, lijepo lijepo.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Phenom II X6 - cijene

Mislim da nema neke koristi od 6 jezgara, isplativije uzet Phenom II X4 955/Core i5 750.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice