Osam jezgri u mobitelima

poruka: 58
|
čitano: 12.245
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osam jezgri u mobitelima".
17 godina
Re: Osam jezgri u mobitelima
apoteka kaže...

on topic: mislim da jos nisu posteno iskoristili niti 2 jezgre

ima se jos dosta izvuc iz njih, primjer desktop pc

8 jezgri ima smisla, ali je uglavnom marketinski trik

Nebih brkao desktop računala sa ovime. Nitko ne treba mobitel za renderiranje ili neku drugu komputacionu namjenu.

No s druge strane, paralelizam se pokazao ispravnim kod grafičkih kartica, tako da vjerojatno ovo ne bubaju napamet i

nije ista fora kao sa desktop procesorima. Umjesto da rade posebne procesore i koprocesore, rade specijalizaciju unutar

jezgri jednog fizičkog procesora koje po potrebi "glume" razne komponente. To mi zvuči ok, jer znamo, što se jače opterećuje

procesor, veći je TDP/grijanje i potrošnja počinje rasti eksponencijalno(što zna svaki overclocker). Ako se dakle podijele

zadaće, pa se ne gura sve u isti koš/usko grlo, opterećenje bi ukupno moglo biti manje, manje grijanje, i potrošnja.
No naravno, znamo što ova teorija znači u praksi: potreban je (opet) novi OS koji će sve to znati koristiti, a vjerojatno i nove aplikacije?
A onda će vjerojatno taj novi os morati biti kompatibilan unazad x godina i stotina modela smartphoneova/tableta i tisuća aplikacija i

bit će opet "pasmater, to sve zapinje i smrzava se, a imam 8 jezgri".

16 godina
Osam jezgri u mobitelima

Za one koji ne znaju kako procesor na androidu radi:

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
chutac kaže...
nsoul kaže...
chutac kaže...

Glupost. To služi za android, 7 jezgri radi da ne trza, 1 služi za sve ostalo.

Ako na Lumijama s 1 jezgrom zahtjevne igre tipa Splinters Cell i Assassin's Creed rade skroz fluidno, čemu će još 7 jezgri?

Meni je to retardacija, a vi udrite po TD. {#}

Ajd ti se malo ohladi i informiraj se pa se onda vrati i napiši komentar. Android radi fluidno i na jednoj jezgri, a o igrama ne trebam ni pričati.

Meni je ovo s 2 procesora po 4 jezgre glupo , ali ko hoće nek kupi.

Adje da nisam probao, ali jesam...

Ne bi pisao da ne znam što pišem, nisam glup

sve je na 1ghz

hobi:moj-android.net
15 godina
neaktivan
nsoul kaže...
chutac kaže...
nsoul kaže...
chutac kaže...

Ako na Lumijama s 1 jezgrom zahtjevne igre tipa Splinters Cell i Assassin's Creed rade skroz fluidno, čemu će još 7 jezgri?

Ajd ti se malo ohladi i informiraj se pa se onda vrati i napiši komentar. Android radi fluidno i na jednoj jezgri, a o igrama ne trebam ni pričati.

sve je na 1ghz

Odlično!

Ti ćeš tupiti svoje, ja svoje, a to mi se ne da. (u krivu sam, bla bla bla)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
15 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
Optimizacija softwarea je uvijek moguca... kolko god da je netko zadovoljan sa svojim radom, naci ce se dodatne mogucnosti optimizacije a proces je beskonacan

Proces optimizacije znači kresanje praznog hoda, odnosno suvišnih radnji ili izmišljanjem pametnijih algoritama ili pažljivim mikromenadžmentom računalnih resursa. Nekako sumnjam da je Android kao takav napisan loše, odnosno da je skup katastrofalnog odabira algoritama, a Dalvik ovaj drugi korak gotovo u potpunosti sprječava.

Postoji točka u kojoj kompliciraniji algoritmi, iako brži na duge staze, za kraća izvršavanja donose ili marginalna poboljšanja ili ponekad čak i usporavanja. Ne, na istom hardveru proces nikako nije beskonačan jer su dobitci s vremenom sve manji i manji, a napor developera sve veći i veći.

Ova tvoja izjava je stoga veoma generička, i ne odnosi se na neke konkretne probleme niti na stanje stvari "na terenu".

TranceMight kaže...
eto windowsi se optimiziraju od samog pocetka 90tih i danas su napokon dostigli dostojnu razinu optimizacije :)

Čime si to izmjerio? Tvrdiš dakle da je Windows7 optimiziraniji od Windowsa95? Kako to uspoređuješ?

Ja tvrdim da to nije točno, čisto zbog razine apstrakcije koja od početka računala do danas samo raste. Pogledaj Wirthov zakon.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:48 (rustweaver).
15 godina
protjeran
Osam jezgri u mobitelima

Nisam ja protiv multicore processora, dapače to je jedno od riješenja za smanjenje zagrijavanja zbog očitih ograničenja max frekvancija na kojim procovi mogu raditi.  Ali ruku na srce Android još nije OS koji bi mogel poslužiti za neki "ozbiljan" posao, zato se nadam da će Ubuntu Mobile biti pun pogodak i da ćemo onda konačno imati dostojnu zamjenu za prijenosno/stolno računalo na dlanu, pa kad dođeš doma fino metneš smartfon u dock sa keybom i mausom, a LCD TV u npr. dnevnom boravku iskoristiš kao veliki monitor i onda radiš ko čovjek. Tek tu tih 8 jezgri imaju smisla, al za visit na netu, fejsat, twittat, SMS-at, pregledavat fotke i slično budimo realni, to i nije potrebno. Ako taj 8-jezgreni SoC drastično smanjuje potrošnju baterije onda ok, u suprotnom fakat nema potrebe. Bolje ići u smijeru razvoja čim energetski učinkovitijeg hardwarea (u prvom redu zasloni), zatim razvoj naprednijih i kapacitetnijih baterija kod kojih već godinama skoro pa nikakvog većeg napretka nije bilo.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Osam jezgri u mobitelima

Kakva buna zbog napretka tehnologije?!

Hoće li 8x jezgreni procesor bit duplo skuplji od 4x jezgrenog? NE! High end modeli više manje imaju istu cijenu svaku godinu.

Hoće li biti brži? DA Duplo? Vidjet ćemo.

Hoće li mu baterija duže trajati? Vjerovatno DA,svaka nova generacija high end smartphona ima duže trajanje baterija zbog mase stvari-novog proizvodnog procesa za SOCove,većih baterija u uređajima,optimizaciji Androida itd,itd... (govorim o Samsungu)

Šta onda neki plaču šta će mi 8x jezgri,bla bla... Ne trebaju ti,al kad za istu lovu dobijaš tehnološki napredak čemu cmizdrenje...? BTW,svi novi high end uređaji u 2013 će imati FullHD ekrane,čekaj da Gameloft krene izbacivati svoje naslove...

Bears, Beets, Battlestar galactica!
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Osam jezgri u mobitelima

Ne vidim problema uopce.

Svi danasnji mobiteli su u rangu 7-10mm debljine.

A i stanjuju se svakog trena tako da, kad se makne ta potreba za estetikom ili ne znam cime, lako se nabuba dosta veca baterija.

Xperia Z npr, u 7.8mm ili koliko vec kucistu ima 2400mAh bateriju, sto je fenomenalno, a S4 je pristojan CPU sto se tice baterije/performansi.

Osobno, S3 mi se pokazao kao uredaj s najboljom autonomijom, stvarno, 2 dana srednjeg koristenja ko iz sale.

A onda sam probao Note2 i nema nazad, brute force baterije je tesko nadmasit bilo kakvim optimizacijama, itd, 3100mAh i bog!

2 dana gazenja dobijem uvijek.

E sada, za S3 je dosla 3000mAh baterija a povecava debljinu za 1-2mm tako da, 50% vise baterije za malo deblji uredaj mislim da se isplati.

No sto je bitno, da su mobiteli postali dosta tanki i pametno dizajnirani da se bez problema mogu u njih utrpavat zbilja velike baterije bez problema da ce biti debeli ili nezgrapni ili nesto.

Npr Droid Razr MAXX ima bateriju po visini cijelog mobitela, ko da je dio konstrukcije hehe, dakle, nije mutavo zgurana i daje odlican balans u rukama.

I normalno da mobiteli trebaju imati 4-8 jezgri, to sto ovi genijalci bruje o neoptimiziranosti androida i jednoj jezgri kao dovoljnoj, to je samo, genijalnost.

Probaj pokrenut iole zahtjevnu igru na 1 jezgri, ako prezivi uredaj odlicno. I lako za 800x480 rezoluciju, al sad razmislite da za 1920x1080 GPU mora renderirat skoro 6 puta vise pixela sto je brutalno velik broj, dakle za isti FPS i grafiku trebas 6x jaci GPU, a sad zamisli ako zelis imat jos bolju grafiku itd.

A i puno se novih mogucnosti otvara jacim procesorima, sto je najbolje, puno se toga izmisljava kad imate bolju podlogu za izmislit nesto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 18:17 (BMK).
Moj PC  
8 0 hvala 2
17 godina
rjakopec kaže...

Sad samo ćekma da se javi netko da to njemu ne treba, da on izađe na dvorište i dovikuje se s prijateljima. Inaće, mislm da ćemo uskoro imati jedan uređaj dimenzije mobitela koji će vani biti mobitel, a kad se vratimo doma, spojit će se na veliki monitor, tipkovnicu i miša i bt će normalno računalo. Na put ćemo nositi manji ekran i tipkovicu i to će imati funkciju preijenosnog računala ili samo erkan i to će imati funkciju tableta. Tako ćemo jedan uređaj koristiti u sve svrhe i nećemo imati problema s dupliciranjem i seljenjem podataka te s prilagodbom na različite sustave niti za potrebom da program za obradu teksta koji veći imamo na stolnom računalu moramo kupovati za mobitel ili obratno. 

Takve nećemo vidit. Puno stvari danas je još uvijek jednodretveno i samo kao takvo ima smisla. Broj jezgara nije mjerilo performansi, nego koliko je svaka jezgra jaka sama od sebe... no ajmo slikovito reć:

Imaš jednu iskusnog radnika na kasi samoposluge. I dođeš ti sa košaricom punom stvari za naplatit. Kako je radnik iskusan, on/ona će to riješit u kratom roku i ti ćeš sa kesama doma.

U drugom slučaju imaš 8 kasa sa radnicima koji nikad nisu prije vidili kasu. Nemoš ti uzet svoju košaricu i rasporedit je na 8 kasa/radnika jer je takva procedura dućana, nego moraš čekat da taj jedan neiskusni radnik obradi sve to 10 puta duže nego iskusni radnik. Na kraju ljut uzmeš kese i ideš doma. Doduše, protok dobara će bit isti samo ako ima 8 kupaca koji paralelno izlaze kroz dućan, ali tebe kao kupca se ne tiču drugi, osim ako nisu povezani s tobom.

To možeš uzet kao primjer operacija na računalu koji se mogu paralelizirat i onih koji ne mogu. Češće je onih kojih se nemože paralelizirat, pa zato moraš tražit radnike koji mogu više artikala obradit u fiksnom vremenskom roku, umisto 8 praznih kasa sa neiskusnim radnicima.

Zato ja čekam da naraste single-thread performanse, TEK TADA to tvoje ima smisla. Kako stvari stoje, prema tome se ide i kod intela i kod ARM-a i to NE sa 8 ili 128 jezgrenim procesorima.

Ništa drugo nego marketing.

HONDA: THE POWER OF DREAMS
16 godina
neaktivan
Osam jezgri u mobitelima

A da na forumu postoji samo jedna tema?

jer na svakoj temi se prođe preko mobitela, automobila, iosa, androida, windowsa, osxa, samoposluge...

a tema je samsung 8 jezgreni procesor :)

3 3 hvala 0
16 godina
rustweaver kaže...
Mitch kaže...
Iskreno, umjesto da optimiziraju Android da sa jednom jezgrom mogu igrat i radit fluidno ono sta mogu s jednom na iOS6, oni idu pumpat jezgre "jer je to lakse"

Android je OS izvođen u virtualnoj mašini, što znači da imaš cijeli jedan dodatni sloj apstrakcije. Nema tu baš nekog prostora za optimizaciju.

Skini si seeder v1.1 sa xda i vidjet ces kako se moze optimizirat kad se sredi entropy pool :-) 

logik kaže...
BMK kaže...

Naravno da je to zbog smanjenja.

Ma u Droid Maxx nije mala baterija, ta baterija je ogromna kad se makne poklopac, samo je mobitel pametno dizajniran.

Naprosto pametnije treba dizajnirat mobove da stanu baterije vece, i evo, radi se na drugim aspektima tipa optimizacije OS-a i procesora/zaslona, ipak oni vuku najvise struje.

Ta baterija nije gotovo ništa veća od one u Noteu 2, a kad Vam čovjek napiše kolko mu traje (duže) dobije TD-ove.

Oni su pametno dizajnirani svi - zgurati sve to u 9mm i Motorola i Samsung. Da podsjedtim samo koliko je debeo bio iPhone 4 pa je imao slabu bateriju.

To su sve ogromne baterije, ali mogućnosti jedu!

Upravo sew javljam sa RAZR MAXXa i baterija traje oko 36h mojim koristenjem (najvise pozivi), kevlar je taj koji je poseban na ovom telefonu :-) 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
protjeran
baso533 kaže...

Imali su i neki auti tu logiku da uključe "performance mode" kad pređu u neku višu brzinu pa se nije pokazalo najboljim rješenjem.

imas vec godinama hibride koji su se pokazali odlicinim, a imaju bas ovakvu big.LITTLE filozofiju - nazalost njihov glavni nedostatak zasad je cijena.

Vrlo malo razumiju oni koji razumiju samo ono sto se moze objasniti
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Skini si seeder v1.1 sa xda i vidjet ces kako se moze optimizirat kad se sredi entropy pool :-) 

To nije optimizacija nego hack koji zaobilazi zamišljeno ponašanje generatora nasumičnih brojeva.

http://www.linuxfromscratch.org/hints/downloads/files/entropy.txt

dev/random je uređaj koji blokira kako bi se dobili nasumični brojevi zadovoljavajuće entropije. Lag o kojem ti pričaš nastaje kada se entropy pool isprazni te komad koda biva zaustavljen dok ne dobije nasumični broj iz dev/random. To je tako namjerno izvedeno kako bi se mogla zagarantirati određena razina entropije na Linuxu, što je veoma bitno budući da taj isti generator nasumičnih brojeva koriste i kojekakve kriptografske komponente.

Taj lag je rezultat nečega što bi trebalo biti fluidno a pri svom se radu oslanja na kernelov RNG koji ga može blokirati, dakle dizajnerska mana/nepredviđena situacija koju treba ispraviti. Ovo pretakanje iz dev/urandom u dev/random je samo zaobilazak problema, a ne riješenje.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 4:34 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
nsoul kaže...
chutac kaže...
nsoul kaže...
chutac kaže...

sve je na 1ghz

Huawei U8150 IDEOS

528 MHz ARM 11 (vjerojatno je malo clockan, ali ima prastaru arhitekturu)

256 MB Ram

16 godina
BMK kaže...
eevek kaže...

Kako bi bilo da se svi skupa fokusiraju na izradu poštene baterije, umjesto da 2015. mobiteli imaju 24 jezgre?

Ne znam o kakvim glupostima pricas.

Svi mobiteli su mu barem 1 dan jakog koristenja, obicno po 2 dana umjerenog, Note2 mi traje 3 dana umjerenog koristenja.

Tako da ne znam kakve ti imas probleme s baterijama.

To je tebi normalno?

Jedini normalan aparat trenutno je valjda Motorilina Razr MAXX serija. To se zove baterija i očito je da se može.

Ja ću rado žrtvovati 1 milimetar debljine mobitela za 2 dodatna dana baterije, jer ne treba mi žilet u džepu nego funkcionalan aparat, a to podrazumijeva normalno korištenje bez straha da će mi mobitel crknuti nakon 10 sati rada.

15 godina
neaktivan
Osam jezgri u mobitelima

... jedna jezgra za mamu, jedna za tatu, jedna za e-penis, jedna za ...

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
eevek kaže...
BMK kaže...
eevek kaže...

Kako bi bilo da se svi skupa fokusiraju na izradu poštene baterije, umjesto da 2015. mobiteli imaju 24 jezgre?

Ne znam o kakvim glupostima pricas.

Svi mobiteli su mu barem 1 dan jakog koristenja, obicno po 2 dana umjerenog, Note2 mi traje 3 dana umjerenog koristenja.

Tako da ne znam kakve ti imas probleme s baterijama.

To je tebi normalno?

Jedini normalan aparat trenutno je valjda Motorilina Razr MAXX serija. To se zove baterija i očito je da se može.

Ja ću rado žrtvovati 1 milimetar debljine mobitela za 2 dodatna dana baterije, jer ne treba mi žilet u džepu nego funkcionalan aparat, a to podrazumijeva normalno korištenje bez straha da će mi mobitel crknuti nakon 10 sati rada.

Pa stvorite si naviku da ga svaku večer stavite na punjač, makar baterija bila na 30%, 50% ili 70% kapaciteta. Nije ni razer maxx ništa revolucionalno, bitno je samo da izdura tokom dana.

16 godina
neaktivan
baso533 kaže...

Imali su i neki auti tu logiku da uključe "performance mode" kad pređu u neku višu brzinu pa se nije pokazalo najboljim rješenjem.

nixnixnixnt kaže...

Ček, koliko sam ja shvatio tih 8 jezgri ne mogu raditi simultano?

Da.

Nije sasvim točno, hardver omogućuje da svih osam jezgri mogu raditi simultano, ali softverska podrška za to je još u razvoju.

ARM-ovo big.LITTLE procesiranje ima dva modela upotrebe:

• big.LITTLE Task Migration (TM) model, pri čemu se koristi isključivo jedan skup jezgri u danom trenutku (cluster TM, kojeg koristi i Tegra) ili se osam fizičkih jezgri predstavlja kao četiri virtualne, svaka sastavljena od jedne A7 i jedne A15 jezgre (CPU TM; nije primjenjivo kod Tegre zato što su clusteri asimetrični (4+1))
  • big.LITTLE MP model, kod kojeg se koriste sve fizičke jezgre istovremeno, odnosno radi se o heterogenom multiprocesiranju.

TM model je jednostavniji za implementaciju, kao proširenje DVFS-a (dinamičkog mijenjanja frekvencije i napona) i spreman je za upotrebu, dok MP pruža veće performanse, ali je implementacija znatno složenija i kod Linuxa (i Androida) još WIP. Kada se implementira podrška, i Tegra će moći koristiti svih pet jezgri istovremeno, a biti će moguće i druge (asimetrične) konfiguracije jezgri.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
protjeran
DwightSchrute kaže...

Kakva buna zbog napretka tehnologije?!

Hoće li 8x jezgreni procesor bit duplo skuplji od 4x jezgrenog? NE! High end modeli više manje imaju istu cijenu svaku godinu.

Hoće li biti brži? DA Duplo? Vidjet ćemo.

Hoće li mu baterija duže trajati? Vjerovatno DA,svaka nova generacija high end smartphona ima duže trajanje baterija zbog mase stvari-novog proizvodnog procesa za SOCove,većih baterija u uređajima,optimizaciji Androida itd,itd... (govorim o Samsungu)

Šta onda neki plaču šta će mi 8x jezgri,bla bla... Ne trebaju ti,al kad za istu lovu dobijaš tehnološki napredak čemu cmizdrenje...? BTW,svi novi high end uređaji u 2013 će imati FullHD ekrane,čekaj da Gameloft krene izbacivati svoje naslove...

Aha, kako da ne. 8 jezgri na androidu mogu biti brze od 4 iste takve jedino u nekakvom benchmarku, ostalo se uglavnom vrti na jednoj jedinoj. 

Galaxy s3 bi bio brzi da umjesto 4 jezgre na 1,4ghz ima 2 na 1,6ghz. Eto ti tvoj napredak tehnologije...

15 godina
neaktivan
ansha kaže...

Aha, kako da ne. 8 jezgri na androidu mogu biti brze od 4 iste takve jedino u nekakvom benchmarku, ostalo se uglavnom vrti na jednoj jedinoj. 

Galaxy s3 bi bio brzi da umjesto 4 jezgre na 1,4ghz ima 2 na 1,6ghz. Eto ti tvoj napredak tehnologije...

Promatraj malo generacijski SGS1 > SGS2 > SGS3 i onda mi reci da nema napretka u brzini.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
17 godina
neaktivan
Osam jezgri u mobitelima

Čim staviš prst na ekran 2 jezgre odu na 1GHz+ (to je u biti project butter), a dok recimo samo čitaš neki tekst tad jedna jezgra radi na ~400MHz.

Takve stvari se mogu pratiti s dosta aplikacija, a ako je telefon rootan onda se mogu mjenjati te vrijednosti i slično.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kakve veze ima sta digne 2 jezgre na 1+ghz kad opet 99% appova koristi jednu jedinu?
A sta se buttera tice, sms app na gs3 na 4.1.2 je "pravi egzemplar", scrollanje je jadno i trzavo sa valjda 10fps. Isto je i u whatsappu, i eto mi 4 jezgre u mobitelu.
Da ne pisem jos opet kao u temi o sgs4 kolko se gs3 sporo vuce kod pregleda malo kompliciranijih pdf-ova, jer naravno,
ni jedan pdf viewer ne koristi vise od jedne jezgre..
14 godina
neaktivan
Ja koristim adobe reader i pdfovi lete pa ne znam o cem pricas.
16 godina
neaktivan
ansha kaže...
Kakve veze ima sta digne 2 jezgre na 1+ghz kad opet 99% appova koristi jednu jedinu?
A sta se buttera tice, sms app na gs3 na 4.1.2 je "pravi egzemplar", scrollanje je jadno i trzavo sa valjda 10fps. Isto je i u whatsappu, i eto mi 4 jezgre u mobitelu.
Da ne pisem jos opet kao u temi o sgs4 kolko se gs3 sporo vuce kod pregleda malo kompliciranijih pdf-ova, jer naravno,

imam 2000 poruka s jednim kontaktom  u sms inboxu + mms  i skrolanje kroz sve ide glatko i fluidno. whatsapp imam ali nemam puno poruka u njemu pa ne mogu isprobati. ako si voljan mogu te dodati pa isprobati kak radi.

sad sam skinuo par pdfova, neki od njih s kartama, neki s dosta grafova i shema... i nema trzanja ni laga.

e sad ako ne vjeruješ jbg, ne mogu ti dokazati. ali nemam smisla izmišljati, jer tu smo da usporedimo uređaje a ne da se kur**mo bezveze.

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Dok god ti je prst na ekranu minimalno rade dvije i to u bilo kojoj aplikaciji, osim ako Samsung nije kupusio po tim postavkama. Imaš onih float widgeta (barem po tabletima, nisam siguran za telefone) pa uvijek možeš pratiti te stvari u real timeu.

15 godina
protjeran
@BMK Ne pricam o nekakvim jednostavnim pdf-icima, vec je u pitanju vektorska grafika sa puno layera iz autocada. File ima manje od 2mb al ubija sgs3 totalno, u task manageru se moze pratit da dok ga rendera radi na cca. 30% cpu. Isprobano sa 5-6 razlicitih view-era.
@Dkc Ne mogu radit nikako 2 jezgre ako ih aplikacija ne zna koristit, to sta mob digne takt dvama jezgrama je nesto sasvim drugo..
12 godina
protjeran
TranceMight kaže...
mFcFm kaže...

ma daj molim te, jos ce i volan sa pedalama na usb za mobitel pocet raditi

koji ce racku nekome mobitel sa takvim procesorom ?

meni, kao profesionalcu i tech freaku, je to neophodno naprimjer.

Cetiri A15 jezgre je samo pocetak, cekam 8, 16... povecani takt, 64bita, 8gb rama, dovrsetak Ubuntua za ARM i napokon cu svoju developersku masinu drzati uvijek u svom djepu. ak ne primarnu, barem sekundarnu :))

elaboriraj tu profesiju

sta ce ti takav procesor

hoces li renderirati neku naprednu 3d igru na mobitelu ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 17:52 (mFcFm).
15 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Dok god ti je prst na ekranu minimalno rade dvije i to u bilo kojoj aplikaciji, osim ako Samsung nije kupusio po tim postavkama.

To što OS na drugom threadu obrađuje input ili nešto slično nema nikakve veze s ovim o čemu ansha govori. On priča o tome kako je npr. rendanje vektorske grafike serijski proces, te da tu nema baš nikakvih dobitaka od dodatnih jezgri. Dobitci u programima koji se izvode serijski proizlaze iz ubrzavanja procesora na kojem se izvršavaju, a ne dodavanjem dodatnih procesora.

To su ti takozvane single threaded perfomanse. Odnosno brzina jedne jedine jezgre.

ansha kaže...
@Dkc Ne mogu radit nikako 2 jezgre ako ih aplikacija ne zna koristit, to sta mob digne takt dvama jezgrama je nesto sasvim drugo..

A bojim se ni da ti njega nisi shvatio :P

Pričate o različitim stvarima.

0xBADC0DE
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice