Opera 10 beta 3

poruka: 49
|
čitano: 7.153
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Opera 10 beta 3".
17 godina
neaktivan
RE: Opera 10 beta 3
Bothari kaže...

Operu koristim od verzije 9 i vise sam nego zadovoljan. 10 koritim jos od alfe i po mom misljenju je daleko najbrzi preglednik. Zamjerke koje imam   su baratanje bookmarcima (smeta me sto bookmark ne mogu pobrisati putem desnog klika iz popisa bookmarka) i prilicno beskorisni widgeti. Sto se tice FF naravno koristim i njega no cinjenica je da Opera ima masu stvari koji u FF dolaze tek instalacijom Add-inova (speed dial, mouse gestures bez kojih ne mogu sad kad sam se navukao :)...), a i zumiranej stranice je oduvijek bilo bolje u Operi...

Mouse gestures je ekstremno genijalna stvar, kao i speed dial... Mislim da je Opera prva izbacila oboje na tržište. Widgets su uistinu beskorisni, ali tako Opera funkcionira, plasira mnoge ideje od kojih neke postanu standard a neke uopće ne zažive... ovaj Opera Unite je još jedna od takvih ideja, koje možda postanu standard kao što su to postali recimo tabovi.

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
paintb0x kaže...

Mouse gestures je ekstremno genijalna stvar, kao i speed dial... Mislim da je Opera prva izbacila oboje na tržište. Widgets su uistinu beskorisni, ali tako Opera funkcionira, plasira mnoge ideje od kojih neke postanu standard a neke uopće ne zažive... ovaj Opera Unite je još jedna od takvih ideja, koje možda postanu standard kao što su to postali recimo tabovi.

Ma kao sto sve dulje koristim Operu ispada da su sve stvari genijalne :)   Osobito kada primaknem strelicu misa skroz levo pa se pojave bookmarksi i sve ostalo :)

Najvise me veseli Ctrl+B (paste and go) ovo kada skidam sa rapidsharea ili gde vec. Ctrl+C pa Ctrl+T (novi tab) i sledi maestralni nastup sa

Ctrl+B i stvar ide :)))

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
17 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

Da li se nekome Opera beta 3 ruši iz čista mira? Meni se je danas srušila tri puta, i ponudila da pošaljem error report.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Da li se nekome Opera beta 3 ruši iz čista mira? Meni se je danas srušila tri puta, i ponudila da pošaljem error report.

meni nije... znalo mi se dešavat u ranijim verzijama par puta svega al sad u beta 2 i beta 3 ne. jedino šta kad ugasim ju nekad zna koju sekundicu stajat da sinkronizira postavke jer imam sinkronizaciju bookmarska and so on...

16 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

Nisam probao Operu 10 beta 3, ali operu koristim od kada je postala besplatna i nikad mi nije bilo krivo radi toga, a greške koje se događaju su uglavnom baš zbog nepridržavanja web standarda i zapostavljenosti i opet opera se odlično nosi s time.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

Operu koristim kao primarni browser na Ubuntu več godinu dana, priznajem bilo je problema sa prošlim verzijama (znale su se rušiti i sl.), no moram priznati da ova nova Opera 10 beta 3 radi zaista odlično.Do sada nijedan pad i nadam se da će tako nastaviti.Što se tiće Opera Unite funkcije (Fridge,The Lounge,Web server-stavio sam statičku web stranicu rađenu html i css-u samo da vidim kako izgleda,otvorio sam ju u firefoxu 3.5 i učitava se sasvim normalno kao i na plačenom web hostingu, samo izuzetno sporo, treba joj 1-2 min da ju kompletno učita.)

Sviđa mi se, ali mi je to sve trenutno beskorisno. No Opera ima i druge funkcije koje ostali bowseri nemaju, po mom mišljenju i iskustvu ima zaista odličan E-mail klijent i solidan RSS čitač. Netko je spomenuo Mouse gestures , fantastična stvar pogotovo ako radite sa više tabova (kliknut desni klik na mišu i povuć kotačić također na mišu dolje, brzo prebacivanje među tabovima, definitivno isprobati) i naravno Speed dial koji je od verzije 10 dopunjen novim mogučnostima.

Sve u svemu Opera je vrhunski browser koji iz verzije u verziju je sve bolji, nadam se samo da će više vremena posvetiti uštimavanju verzije za linux jer mjesta za poboljšanjima definitivno ima.

Hočemo više Linux tema :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Opera 10 beta 3

Jedna napomena za beta Operu:

Svakog petka novi "snapshot" Opere.   http://my.opera.com/desktopteam/blog/

Zadnja verzija za linux 4546 a za win 1708.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Opera 10 beta 3

Ja koristim Operu od devete verzije i puno sam zadovoljan.

Operu 10 beta imam instaliranu zadnji snapshot i uredno radi bez problema jedino integrirani bit torrent neradi.

Prepostavljam da će to popraviti jer ipak je to beta.

0 0 hvala 0
17 godina
paintb0x kaže...

da istina, potpuno se slažem, zaista je tragedija da tako jedan dobar i inovativan razvojni tim ekstremno zaslužan za promicanje web tehnologije nema veći broj korisnika po pitanju browsera za Windows

mislim da je glavni krivac svega toga što se nekada davno Opera naplačivala (besplatna verzija dolazila s hrpom reklama), zbog čega sad i kad je besplatna ne može postići popularnost

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...
paintb0x kaže...

da istina, potpuno se slažem, zaista je tragedija da tako jedan dobar i inovativan razvojni tim ekstremno zaslužan za promicanje web tehnologije nema veći broj korisnika po pitanju browsera za Windows

mislim da je glavni krivac svega toga što se nekada davno Opera naplačivala (besplatna verzija dolazila s hrpom reklama), zbog čega sad i kad je besplatna ne može postići popularnost

ma mislim da nije da je jednostavno (kada je počela priča sa alternativnim browserima) firefox nekako prevladao... kad ljudi biraju između 2 zla izaberu uvijek naravno ono veće :P ... al eto možda i opera jednom zaživi u sjaju kojem bi trebala... iako se meni više sviđa ovako da ima manje ljudi koji ju koriste... nije razvikana ko FF a radi ko urica stvarno je predivno surfat em zato šta je sučelje ugodno oku te ima dosta stvari koje dolaze out of D box šta bi se reklo...

mislim da ljudima se ko sa explorerom jednostavno neda prelazit na operu zbog navike a neznaju šta propuštaju. čak se mojoj curi svidjela nakon par dana korištenja i sad samo nju koristi...

ono šta najviše ljudi nekuže na operi skužio sam da je password manager... svaki put upisuju ponovno podatke jer opera nema onaj svoj kao history da sprema u polja za upis nego ima onaj svoj password manager   kod adress bara... iskreno i meni je trebalo od verzije 9.2 (ako se dobro sjećam da je tad wand uveden) par dana da skužim gdje sprema lozinke :P

17 godina
virtualAThome kaže...
...

Nista, ali to je kao da pitas sta je auto bez motora.Niti jedan, ali doslovce niti jedan browser ne mogu koristiti osim FF-a samo iz razloga jer nema dodatke, a kad ih i ima (IE, Chrome) onda su ili debilni (IE) ili se tako tesko postavljaju (Chrome) da mi se ne da vise niti probavati.

aha, znači, po toj tvojoj logici, kupiš auto i onda ideš još kupit motor za njega? ili sam krivo shvatio...

17 godina
neaktivan
Val kaže...
virtualAThome kaže...
...

Nista, ali to je kao da pitas sta je auto bez motora.Niti jedan, ali doslovce niti jedan browser ne mogu koristiti osim FF-a samo iz razloga jer nema dodatke, a kad ih i ima (IE, Chrome) onda su ili debilni (IE) ili se tako tesko postavljaju (Chrome) da mi se ne da vise niti probavati.

aha, znači, po toj tvojoj logici, kupiš auto i onda ideš još kupit motor za njega? ili sam krivo shvatio...

Ne, ne, hocu reci da su add-onsi sastavni dio Firefoxa i da je to njegov motor tako da se ne moze reci sta je Firefox bez add-onsa jer je to to. To je Firefox.

Inace ja Operu preporucujem svima koji su na IE jer mi se ne da objasnjavati prednosti FF-a kad se instaliraju dodaci. Onima koji su sad na IE je Opera svemir i nema potrebe da ih uvlacim u jos vece tajne browsanja koje moze dati FF sa 5-6 dodataka (13 kod mene, upravo prebrojao).

17 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

Mene samo jedna stvar užasno iritira u Operi, a to je da se pokazivač miša ne mijenja kada prelazim preko nekog linka dok se stranica još učitava. Tj. ne pojavi se ona "ruka" dok stranica nije u potpunosti učitana. Koristio sam Operu godinu dana i sad sam se opet vratio na Firefox, ali dok ne riješe to s pointerom miša ne mislim se vraćati na Operu.

E sad me zanima - jesam li ja jedini ili ima još netko kome to zna stvarno zasmetati? Mislim, to je sitnica, ali radi te sitnice kvari se "ugoda" korištenja browsera. Čak mi radi toga izgleda da sporije učitava stranice (iako ih vjerovatno učitava jednakom brzinom kao ostali browseri).

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

@scorpion667

Ja to nisam ni primjetio dok ti nisi rekao, a koristim operu već 5-6 godina, hehe.

Meni ne smeta...

0 0 hvala 0
17 godina
Opera 10 beta 3

Pojavio se Release Candidate Opere 10.

Može se skinuti s ovih linkova:

Windows MSI / Windows Classic
Macintosh (Intel-only) / Macintosh (Universal)
UNIX/Linux

Opera 10 Release Candidate

Konačna verzija će se pojaviti 1. rujna.

0 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

UNIX/Linux

Upravo pisem sa RC-a  Cool

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
klimama kaže...

UNIX/Linux

Upravo pisem sa RC-a  Cool

me too me too :)... djeluje vrlo fino i uglađeno... nema više problema sa sinkronizacijom šta vidim i nemam šta reć osim da jedva čekam 1.9. :)

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
paintb0x kaže...

Ma kao sto sve dulje koristim Operu ispada da su sve stvari genijalne :)   Osobito kada primaknem strelicu misa skroz levo pa se pojave bookmarksi i sve ostalo :)

Najvise me veseli Ctrl+B (paste and go) ovo kada skidam sa rapidsharea ili gde vec. Ctrl+C pa Ctrl+T (novi tab) i sledi maestralni nastup sa

Ctrl+B i stvar ide :)))

e kume nekad je cak bilo moguce napraviti shortcut copy paste new tab i go u jednom,toga vise nema :(((

btw da best browser,mislim najosnovnija back funkcija kod niti jednog drugog browsera ne radi kak spada,a o ostalom da ne pricam

koristim od 8.5

17 godina
neaktivan
Opera 10 beta 3

Kao da je poboljsan prikaz fontova i grafike ili se samo to meni cini?

Brzina me iznenaduje,stvarno je brzo i to kada se uzme u obzir da vise ne pamtim koliko je nadogradnje pretrpela prethodna verzija Opere koju sam imao jos od 8.i_neka :) pa sve do ovu RC verziju sa koju sam uradio upgrade

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice