A bar su u plusu...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bit ce veca kada One postane dostupniji..
Otisla baba s kolacima.
Prošle godine uz izbacivanje HTC Windows Phone 8X pisalo je: "Jedno od rješenja situacije u kojoj se našao, HTC vidi u strateškom partnerstvu s Microsoftom u izradi novih Windows Phone 8 smartphone uređaja." :))))))
wp = nokia
marketing = prodaja
one je odlican mob, ali uz navalu slicnih uredaja ne vidim da ce on sam izvuci htc
Zao mi je HTC-a.
Super su im mobiteli.
Ako vec ne bolji od Samsunga, onda barem sasvim ravnopravni.
A vidi Samsung kako leti. Bas mi je zao.
Marketing HTC-a je totalni promašaj, a veliki problem im radi i dostupnost uređaja, a bome i prevelika količina istih modela.
Prošle godine su OK krenuli u taj "One" sistem što podržavam umjesto da imaju 15 vrsta istih telefona izbacili su 3-4 komada različitih klasa na tržište. No problem je meni bio naći te telefone jer ono što sam htio nisam mogao dobit kod operatera. Također Samsung modele imaju svi operateri i to sve klase, tako da... Iako to je slučaj kod nas, no pretpostavljam da je ista situacija i s ostalim zemljama van EU i SAD-a, i zato je Samsung debelo prevladao. Također za OneX, OneS i OneV ja konkretno nisam vidio nijednu reklamu kako na TVu, tako ni u novinama, radiju itd. Dok je Samsung izlazio i iz paštete
Sad je situacija malo drugačija jer HTC sponzorira ligu prvaka i dosta reklama im se vrti. No ova nestašica telefona trenutna im baš i ne ide u prilog, jer dok se sjete izbacit One Samsung će več distribuirat S4...
Covjece, evo dobrog biznisa. Otvoris obrt za proizvodnju dijelova za smartfone i okrenes milijune.
Zamislite vi te jadnike. Imaju prihod od samo 2.8 milijuna dolara. Strašno. Oće li imati što za jesti sutra?
Zamislite vi te jadnike. Imaju prihod od samo 2.8 milijuna dolara. Strašno. Oće li imati što za jesti sutra?
A kad razmisliš malo, profit od 2.8mil dolara za kompaniju kao što je HTC je stvarno mali.
Ne radi se o prihodu nego o profitu. Dakle prihod-rashod=profit, a 2.8mil dolara kvartalno mislim da nije dovoljno da HTC opstane na tržištu jer širenje proizvodnih kapaciteta i stvaranje novih kvalitetnih proizvoda nije nimalo jeftino.
Reklama je sve. S4 djeluje po specifikacijama i manjku novih ideja inferiornije Oneu. Baš me zanima kak će im ić u sljedećim kvartalima. Sa WP8 uređajima su napravili super biznis, Nokia je zakazala sa dostupnošću, HTC se koncentrirao na srednji dio tržišta i kolko vidim naprodavali su ih se, bar kod nas.