MUP i BSA udruženi u borbi protiv cyber prijetnji

poruka: 38
|
čitano: 6.712
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MUP i BSA udruženi u borbi protiv cyber prijetnji".
12 godina
Re: MUP i BSA udruženi u borbi protiv cyber prijet
hrvooje kaže...

Podržavam. Obići sve firme u RH.  

i oduzeti im monitore zbog dokaza...

17 godina

Možda imaju za OS, al sigurno nemaju za WinRAR-ove, Neroe, NODove, itd. Šta sam svašta vidio. NIsam ništa vidio.

There is no job like cron job!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 21:19 (hrvooje).

1 0 hvala 0
16 godina
hrvooje kaže...

Možda imaju za OS, al sigurno nemaju za WinRAR-ove, Neroe, NODove, itd. Nagledao sam se svega.

- BSA ne zanimaju članovi izvan alianse, čini mi se da je samo Nero tu. Glupost iz gluposti.. jer svejdno koji soft (OS, app.. do banalnog utilsa) je bez licence, djelo/kazna je ista. Kretenizam i znanje da inspektor ili pismo BSA ne može ni zalutati u 'institucije' i tražiti papire/licence, .. možda može ali tad bi (današnja vijest) bijelac-policajac upucao crnca inspektora u leđa s 8 metaka bile na indexu umjesto na washingtonpostu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

Što je sa licencama OEM na Win 8?

Što sa Windows Home 7?

Koliko se tu plaća kazna sa računom?

Ontopic: Kako će staviti USB stick na Gentoo ako nema permisije? Kako će pokrenuti ako mora iz terminala na Gentoo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 20:59 (marin_sagovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
marin_sagovac kaže...

Što je sa licencama OEM na Win 8?

Što sa Windows Home 7?

Koliko se tu plaća kazna sa računom?

Ontopic: Kako će staviti USB stick na Gentoo ako nema permisije? Kako će pokrenuti ako mora iz terminala na Gentoo?

-što bi bilo s OEM? Račun.

-Win-Home (ze razliku od MSO) je po licenci dozvoljen za komercijalu, razlika je samo što pro ima npr domain..

-kakva kazna s računom? Bez računa.. sve što je u vlasništvu firme mora biti u papirima, na računu. Privatna osoba nakon izlaska iz trgovine može račun baciti (nema dokazivanja računom, ali ga je poželjno sačuvati..).

-kakve veze ima gentoo (pa i bilo koji OS) sa USBom, permisionima.. i licencama? Ono što 'čudnovati stikić' radi je za MS-Win, izlista instalirane app. jednako kao da baci pogled u CP ili na desktop.. taj 'čudnovati stikić' ako i postoji je vrlo upitne legalnosti, možda placebo, možda trojanac, možda su u šumici. Jednostavnije, inspektor ako dođe i ako te traži licence za korišteni soft, ponaša se jednako kao i u slučaju RTV pristojbe, navede zatečeno stanje (slušanje muzike, pronađeni software) i za to moraš pokazati račun-licencu. OS je u toj priči najmanje važan osim licence (i naravno to je MS).

-btw, i pod gentoom ili ubuntuom, jednako moraš imati licence, soft je ugl komercijalan, soft nije samo OS. OS je najsporednija stvar tj nužno zlo zbog kompatibilnosti-requirementsa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
neaktivan

Ne kužim cijelu tu pompu oko sigurnosti i licenciranog software- a. Jasno je da svake Windoze možeš ažurirati, osim što ne smiješ skinut KB za provjeru licence. I svi će ti security i ostali update- ovi biti dostupni. Gdje je tu problem što nema licence? Osim što bi software trebao biti legalan po zakonu itd, ne vidim security problem.

0 0 hvala 0
17 godina

security problem je praznija BSA vreća 

There is no job like cron job!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas zatečeno stanje u DRŽAVNOJ firmi u Vinkovcima. Od 6 računala koje sam nosio na čišćenje (prašina, virusi i ostali malware) samo jedan ima leglani Windows. I to XP. Ostlih 5 imaju neki Windows 7 Ultimate gamer edition bez sp1, sa isključenim update-om, firewallom i mse antivirusom na sebi. Tako da nek prvo počiste u svom dvorištu a onda kreću u akcije "razbijanja piratskih lanaca".. licemjeri

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice