Podržavam. Obići sve firme u RH.
i oduzeti im monitore zbog dokaza...
Podržavam. Obići sve firme u RH.
i oduzeti im monitore zbog dokaza...
Možda imaju za OS, al sigurno nemaju za WinRAR-ove, Neroe, NODove, itd. Šta sam svašta vidio. NIsam ništa vidio.
Možda imaju za OS, al sigurno nemaju za WinRAR-ove, Neroe, NODove, itd. Nagledao sam se svega.
- BSA ne zanimaju članovi izvan alianse, čini mi se da je samo Nero tu. Glupost iz gluposti.. jer svejdno koji soft (OS, app.. do banalnog utilsa) je bez licence, djelo/kazna je ista. Kretenizam i znanje da inspektor ili pismo BSA ne može ni zalutati u 'institucije' i tražiti papire/licence, .. možda može ali tad bi (današnja vijest) bijelac-policajac upucao crnca inspektora u leđa s 8 metaka bile na indexu umjesto na washingtonpostu.
Što je sa licencama OEM na Win 8?
Što sa Windows Home 7?
Koliko se tu plaća kazna sa računom?
Ontopic: Kako će staviti USB stick na Gentoo ako nema permisije? Kako će pokrenuti ako mora iz terminala na Gentoo?
Što je sa licencama OEM na Win 8?
Što sa Windows Home 7?
Koliko se tu plaća kazna sa računom?
Ontopic: Kako će staviti USB stick na Gentoo ako nema permisije? Kako će pokrenuti ako mora iz terminala na Gentoo?
-što bi bilo s OEM? Račun.
-Win-Home (ze razliku od MSO) je po licenci dozvoljen za komercijalu, razlika je samo što pro ima npr domain..
-kakva kazna s računom? Bez računa.. sve što je u vlasništvu firme mora biti u papirima, na računu. Privatna osoba nakon izlaska iz trgovine može račun baciti (nema dokazivanja računom, ali ga je poželjno sačuvati..).
-kakve veze ima gentoo (pa i bilo koji OS) sa USBom, permisionima.. i licencama? Ono što 'čudnovati stikić' radi je za MS-Win, izlista instalirane app. jednako kao da baci pogled u CP ili na desktop.. taj 'čudnovati stikić' ako i postoji je vrlo upitne legalnosti, možda placebo, možda trojanac, možda su u šumici. Jednostavnije, inspektor ako dođe i ako te traži licence za korišteni soft, ponaša se jednako kao i u slučaju RTV pristojbe, navede zatečeno stanje (slušanje muzike, pronađeni software) i za to moraš pokazati račun-licencu. OS je u toj priči najmanje važan osim licence (i naravno to je MS).
-btw, i pod gentoom ili ubuntuom, jednako moraš imati licence, soft je ugl komercijalan, soft nije samo OS. OS je najsporednija stvar tj nužno zlo zbog kompatibilnosti-requirementsa.
Ne kužim cijelu tu pompu oko sigurnosti i licenciranog software- a. Jasno je da svake Windoze možeš ažurirati, osim što ne smiješ skinut KB za provjeru licence. I svi će ti security i ostali update- ovi biti dostupni. Gdje je tu problem što nema licence? Osim što bi software trebao biti legalan po zakonu itd, ne vidim security problem.
security problem je praznija BSA vreća
Danas zatečeno stanje u DRŽAVNOJ firmi u Vinkovcima. Od 6 računala koje sam nosio na čišćenje (prašina, virusi i ostali malware) samo jedan ima leglani Windows. I to XP. Ostlih 5 imaju neki Windows 7 Ultimate gamer edition bez sp1, sa isključenim update-om, firewallom i mse antivirusom na sebi. Tako da nek prvo počiste u svom dvorištu a onda kreću u akcije "razbijanja piratskih lanaca".. licemjeri