Uskoro če mobiteli biti za svaku namjenu,budučnost je u mobitelima!
Bilo je za ocekivat.Veci ekran brzi mobovi touchscreenovi.Ostaje specijalizirana trzista nautike i tome slicno .Prosjecni useri bu mobove koristili.Iako sam prosjecni user meni jos uvijek ugodnije garmin 760 nego po mobu drljit .All in one uredaji su buducnost (tablet,mob,navigacija pmp,prenosni hard sve u jednom).Ja jednostavno ne volim all in one nema do nosenja 3-4 uredjaja .Mp3 je mp3 , navigacija je navigacija mob je mob.Znam da sam dinosaurs he he he
Sve je to bajno i krasno...Ja sam prije par tjedana kupio auto navigaciju (4,3 ekran, karte svega i svačega i sl.) i platio sam ga 999kn (Mio Moov M400). Mobitel koji ima ajmo reći ekran približne veličine (ne znam koliko ih ima ekran od 4,3incha) i koji ima kvalitetnu opciju korištenja GPS mogućnosti košta 2-4x više nego ta navigacija (i to ako se uzme na pretplatu na deset godina, uz tarife i1000 i sl.) Nemam ništa protiv navigacije na mobitelima i slažem se u potpunosti da je to budućnost i da će u velikoj mjeri istisnuti auto navigacije i sl. ali GPS na mobitelima je još stvar luksuza i nije baš dostupan svakome...
Vjerojatno će i mobovi samostalno ispravljati č i ć u postovima
ja imam 5800 nokiu sa garminom i proširenim kartama a mogu vam reči da mi taj gps ne koristi ničem,katastrofalno spor,slab prijam satelita i neupotrebljiv.
To i želim reći...Mobiteli lijepo napreduju, ali treba vremena da sve to sjedne na svoje mjesto...Ljudi sve i svašta očekuju i onda se takve novine izbacuju na tržište i jasno da će biti problema i da neće sve raditi kako treba...
ja imam 5800 nokiu sa garminom i proširenim kartama a mogu vam reči da mi taj gps ne koristi ničem,katastrofalno spor,slab prijam satelita i neupotrebljiv.
Cuj ti bi All in One mob za 1000kn, kod mene GPS radi vise nego dobro, spaja se u roku od 10sec a signal nikad ne gubi osim u tunelu, ali mislim da je i sa standalone uredajima ista stvar.
Uglavnom mobiteli su buducnost, vec mi je pun ku*ac nosit na putovanje posabno mob, posebno fotoaparat a posebno GPS i njima pripadajuce punjace/kablove...ali uskoro ce se to promijenit..barem kod mene :)
Prijatelju onda ga ne znaš podesiti moj 5800 nađe gps za vrlo kratko vrijeme i imam sve karte znači citi navigator 2010.3c najnoviji komplet,adriarout 3.0 i SICG 2.20 i radi ko avion bolje nego neke garmin navigacije original znači stvar je u postavkama i ništa ne troši zvao sam osobno nokia prestavnišvo u HR i oni me vodili i naštelovali da ništa ne troši a perfektno radi,također imam paralelno instaliranu i mapsurs od nokie i ona radi kao avion samo nema manja mjesta sela ima ali nema svew ulice .
Upravo se vratio iz centra beograda i navigacija na 5800 radi perfektno. PERFEKTNO. U metar. Stvarno ne znam sta je bio problem kod kolege gore al na 5800 to radi odlicno.
Uskoro če mobiteli biti za svaku namjenu,budučnost je u mobitelima!
Mato, sta bi sa iphoneom?
Onaj kome navigacija treba češće od 1 tjedno, njemu se isplati imati stand alone navigaciju (veći ekran, nešto malo bolji prijam i sl), a pogotovo ako se radi o firmi u kojoj je GPS vezan uz auto, a mobitel uz zaposlenika. GPS na mobitelu je pun pogodak za ljude kojima je navigacija potrebna povremeno (ne treba kupovati dodatni uređaj, navigacija je na dohvat ruke kad zatreba).
Sve je to bajno i krasno...Ja sam prije par tjedana kupio auto navigaciju (4,3 ekran, karte svega i svačega i sl.) i platio sam ga 999kn (Mio Moov M400). Mobitel koji ima ajmo reći ekran približne veličine (ne znam koliko ih ima ekran od 4,3incha) i koji ima kvalitetnu opciju korištenja GPS mogućnosti košta 2-4x više nego ta navigacija (i to ako se uzme na pretplatu na deset godina, uz tarife i1000 i sl.) Nemam ništa protiv navigacije na mobitelima i slažem se u potpunosti da je to budućnost i da će u velikoj mjeri istisnuti auto navigacije i sl. ali GPS na mobitelima je još stvar luksuza i nije baš dostupan svakome...
Mislim da to više nije stvar luksuza, pogotovo ako dosta putuješ. Ja imam staru (ali još uvijek dovoljno dobru) Nokiu E65 koja tvornički nema ugrađen GPS. Za cca 400-500 kn sam kupio bluetooth GPS modul koji radi perfektno sa GarminMobile XT na Symbianu. Mana toj kombinaciji je mali ekran na mobitelu (ionako većinom slušam glasovne upute). Prednosti daleko nadmašuju mane: jeftina nadogradnja mobitela bez GPS-a i, ono što je najvažnije, za mene, uvijek ga imam pri ruci. A to je ono što je najbitnije. Možeš imati i ekran od 22''na GPS-u, ali šta će ti, ako ga nemaš kad ti treba. :)
Očekivano. + mogućnost boljih mobilnih uređaja (platformi) da imaš i više od jednog navigacijskog programa u samom uređaju.
Prijatelju onda ga ne znaš podesiti moj 5800 nađe gps za vrlo kratko vrijeme i imam sve karte znači citi navigator 2010.3c najnoviji komplet,adriarout 3.0 i SICG 2.20 i radi ko avion bolje nego neke garmin navigacije original znači stvar je u postavkama i ništa ne troši zvao sam osobno nokia prestavnišvo u HR i oni me vodili i naštelovali da ništa ne troši a perfektno radi,također imam paralelno instaliranu i mapsurs od nokie i ona radi kao avion samo nema manja mjesta sela ima ali nema svew ulice .
HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAAHAHAHAHAA.... samo to cu rec.. bas su nokia...... trabunjas..... reci im da ti caj skuhaju....
Hm. A sta to konkretno trabunja? Tj, sta je pogresno rekao? Dobro ne mogu raditi BOLJE al rade isto. NEma razlike.
kao prvo iz nokie mu sigurno nisu govorili kako da si namjesti garmin.... Jer iz nokie kazu da nije preporucljivo radi potrosnje baterije ( imam najacu bateriju od 1500 mAh i svejedno popije bateriju kao da struje nikad vidjelo nije), a i samog softvera... o sporosti da ne govorim. Nokia maps su prilagodjene nokiji i one su najpreciznije, manje trose bateriju itd. A sta se tice njegovog brzog pronaljazenja signala satelita to je zato je mu je ukljucen potpomognuti GPS ( citaj internet). Vjerum mi sve sam probao i nokia maps ili po novome ovi maps rasturaju se ostale.....
kao prvo iz nokie mu sigurno nisu govorili kako da si namjesti garmin.... Jer iz nokie kazu da nije preporucljivo radi potrosnje baterije ( imam najacu bateriju od 1500 mAh i svejedno popije bateriju kao da struje nikad vidjelo nije), a i samog softvera... o sporosti da ne govorim. Nokia maps su prilagodjene nokiji i one su najpreciznije, manje trose bateriju itd. A sta se tice njegovog brzog pronaljazenja signala satelita to je zato je mu je ukljucen potpomognuti GPS ( citaj internet). Vjerum mi sve sam probao i nokia maps ili po novome ovi maps rasturaju se ostale.....
prvi boldan dio mi se sviđa
drugi boldan krivo, neznaš. Imam i ja Nokiu (E71, baterija ista) Garmin i traje mi baterija normalno, koristio ili ne. Ubij pozadinske procese pa si na miru.
Kao prvo kad kazes da neko nesto trabunja obrazlozi to inace samo trolas. KAo drugo citaj sta je covjek napisao " zvao sam osobno nokia prestavnišvo u HR i oni me vodili i naštelovali da ništa ne troši..." misleci na GPRS promet. Zasto mu ne bi pomogli? STa nije preporucljivo? Da koristi Garmin? To mu sigurno niko nije rekao. O kakvoj sporosti ti govoris? Garmina ili telefona? Citajcui ovo sto ti pises imama osjecaj da nikad garmina nisi probao. Garmin recimo u Banjaluci vodi po kucnm brojevima a Nokia maps ima dvije ulice ukupno. A ti kazes nokia maps bolja. A sto se tice A-GPS sta je u njemu lose? PA zato i postoji. Sto se tice rasturanja ne bih se slozio sa tobom. Ni pod razno.Barem ne za nase prostore na balkanu. I ne vidim zasto bi Ovi maps manje trosili bateriju. Sta to ovi maps rade manje ili ne rade a garmin radi.
I najjaca originalna baterija za nokiu 5800 je BL-5J od 1320 mAh tako da ne znam o kakvoj ti bateriji govoris.
Daj link na tu tvoju originalnu bateriju za 5800 da je i ja kupim.
P.S. Ovako se pise argumentovan post a ne samo hahahahah i sl. Ako nekog ismijavas onda to obrazlozi.
ja imam par godina garmin sa adria route kartama; i imao sam tjedan dana na korištenje nokiu 5230 sa nokia maps. i mogu vam reći da ta nokijina navigacija uopće ne radi loše.. mislim da je za nekoga tko se ne služi profesionalno navigacijom sasvim solidno riješenje. netko je gore spomenuo kako nije mogao u banjaluci naći neke adrese. pa i moj garmin (tj, adriaroute karta) nema sve adrese, ne mojte misliti ljudi da su zasebni uređaji toliko savršena stvar.
jednostavno, sačekajte novi update za nokia maps i možda će te imati ono kaj vam treba. isto kao i mi sa garminom..
Kao prvo kad kazes da neko nesto trabunja obrazlozi to inace samo trolas. KAo drugo citaj sta je covjek napisao " zvao sam osobno nokia prestavnišvo u HR i oni me vodili i naštelovali da ništa ne troši..." misleci na GPRS promet. Zasto mu ne bi pomogli? STa nije preporucljivo? Da koristi Garmin? To mu sigurno niko nije rekao. O kakvoj sporosti ti govoris? Garmina ili telefona? Citajcui ovo sto ti pises imama osjecaj da nikad garmina nisi probao. Garmin recimo u Banjaluci vodi po kucnm brojevima a Nokia maps ima dvije ulice ukupno. A ti kazes nokia maps bolja. A sto se tice A-GPS sta je u njemu lose? PA zato i postoji. Sto se tice rasturanja ne bih se slozio sa tobom. Ni pod razno.Barem ne za nase prostore na balkanu. I ne vidim zasto bi Ovi maps manje trosili bateriju. Sta to ovi maps rade manje ili ne rade a garmin radi.
I najjaca originalna baterija za nokiu 5800 je BL-5J od 1320 mAh tako da ne znam o kakvoj ti bateriji govoris.
http://europe.nokia.com/find-products/accessories/all-accessories/power/batteries/nokia-battery-bl-5j
P.S. Ovako se pise argumentovan post a ne samo hahahahah i sl. Ako nekog ismijavas onda to obrazlozi.
Radi se konkretno o nokia e 71 nitko nije ni spominjao 5800 nauci se citat s razumjevanjem. imam garmin od kada je e serija izasla. signal bez pomoci interneta sigurno mi mu ne nadje prije deset min. to sto si ti kupio nokiu sad poslije tvoje 3310 ne znaci da si svu pamet svijeta popio i da znas sve o nokijama. O A-GPS nisam rekao nista lose (citaj uci citat s razumjevanjem ) samo da bez potpomognutog gps (citaj internet) nemoze nac signal brzo osim ako je tebi brzo (10-20 min) i nemoj mi pametovat o nokijama vidi se da nemas pojma o njima. a sta se tice nokia maps .... Preciznije su za klasu, garmin steka ( opet kazem nemoj mi pametovat imam i jedno i drugo....) garmin te vodi po stepenistima ulica, vozi te u sljepu ulicu etc.... kad budes isao van banja luke u europu onda mi drzi predavanje!!! Ovi maps je optimiziran za nokiu ( opet citaj prijasnji post! umorim se od pisanja samo za tebe).
prvi boldan dio mi se sviđa
drugi boldan krivo, neznaš. Imam i ja Nokiu (E71, baterija ista) Garmin i traje mi baterija normalno, koristio ili ne. Ubij pozadinske procese pa si na miru.
Ocito se ne radi od istim mobitelima, neznam po tvom bi trebao u gasit mobitel ako hoces da ubijem procese.. koliko ti traje baterija bez navigacije ako mi mozes rec cisto informativno. Znaci razgovori i poruke.
Ne gasiti mobitel za ubiti procese. Ineče baterija mi drži cca 4-5 dana.
Ako imaš Garmin, instaliraj si app. naziva KillMe i preko nje ubij sve pozadinske procese, s time za instalirati tu app. moraš imati haknut mobitel.
Na ovaj tvoj post sam ti ja odgovorio i prije njega niko pa ni ti niste spominjali E 71.
http://europe.nokia.com/find-products/accessories/all-accessories/power/batteries/nokia-battery-bl-5j
Radi se konkretno o nokia e 71 nitko nije ni spominjao 5800 nauci se citat s razumjevanjem. imam garmin od kada je e serija izasla. signal bez pomoci interneta sigurno mi mu ne nadje prije deset min. to sto si ti kupio nokiu sad poslije tvoje 3310 ne znaci da si svu pamet svijeta popio i da znas sve o nokijama. O A-GPS nisam rekao nista lose (citaj uci citat s razumjevanjem ) samo da bez potpomognutog gps (citaj internet) nemoze nac signal brzo osim ako je tebi brzo (10-20 min) i nemoj mi pametovat o nokijama vidi se da nemas pojma o njima. a sta se tice nokia maps .... Preciznije su za klasu, garmin steka ( opet kazem nemoj mi pametovat imam i jedno i drugo....) garmin te vodi po stepenistima ulica, vozi te u sljepu ulicu etc.... kad budes isao van banja luke u europu onda mi drzi predavanje!!! Ovi maps je optimiziran za nokiu ( opet citaj prijasnji post! umorim se od pisanja samo za tebe).
Nokia 5800 je u ovom threadu prvi put pominjana juce u 14:02 a E 71 danas u 08:07. Ti se nauci citati uopste jer ti za ovo nije potrebno razumijevanje vec samo gledati tj. citati vrijeme posta. I ja imam i jedno i drugo na 5800 i odgovorno tvrdim da nisi u pravu. A i malo kulture ti ne bi bilo na odmet. Ti meni govoris o necemu a vidi tvoj prvi post ovdje. Vrhunac prepotentnosti, drskosti i nekulture. Koliko pameti sam ja popio ti ne znas i nemoj da vrijedjas. Garmin radi perfektno i nikome osim tebi ovdje ne steka a sta to znaci zakljuci sam. A sto se tice nokija promijenio sam ih preko 20 pa mogu reci da ih malkice poznajem. Trolas bezveze. I da. Sta znaci da je neka navigacija optimizovana za nokiju? Sta je konkretno optimizovano? Preicznost mapa? Tacnost samog sistema GPS-a? Chip unutar nokije? Sta konkretno ti vrsni poznavaoce nokija. De prosvijetli i nas neuke koji nikad ne vidjosmo tu tvoju evropu ;)
Meni i bez tog KillMe kompliciranja baterija ne traje ništa kraće nego bez instaliranog Garmina (5.00.60). U navigaciji, normalno, potroši bateriju znatno brže (šta nije ništa čudno jer i ekran radi i obračunava podatke). Nokia maps (ove nove besplatne) sam isprobao. Istina, brže mi je našao satelit, ali je pokazao da sam 500 m dalje (ako ne i više). Zašto? Zato što Garmin čeka da ulovi dovoljno satelita za precizan izračun položaja, a Ovi maps prikaže čim uspije dobiti dovoljno podataka za aproksimaciju položaja. Da sam se vodio Ovi maps-om u toj situaciji, zbog jednosmjerne ulice bih morao okružiti pola kvarta, a Garmina bih morao malo dulje pričekati. Što je bolje zaključi sam.
Kakve veze ima da li je nesto instalirano ili ne valjda je samo njemu jasno ;)
Naravno da navigacija trosi vise bateriju. Valjda je logicno da ces kupiti drzac za auto i auto punjac ako ti treba navigacija. Pa svaka navigacija to treba. A da su ovi maps tako dobre ne bi bile besplatne ili bi svi ostali pa i garmin propali radi toga ;)
Covjek lupa bezveze. Jedva cekam da cujem sta je to optimizovano za nokiju ;)
e,iam jedno pitanje
kako radi kompas na mobitelima?
shto imaju u sebi neakve dvije tocke koje prema lokaciji odredjuju smjer?
Na ovaj tvoj post sam ti ja odgovorio i prije njega niko pa ni ti niste spominjali E 71.
Nokia 5800 je u ovom threadu prvi put pominjana juce u 14:02 a E 71 danas u 08:07. Ti se nauci citati uopste jer ti za ovo nije potrebno razumijevanje vec samo gledati tj. citati vrijeme posta. I ja imam i jedno i drugo na 5800 i odgovorno tvrdim da nisi u pravu. A i malo kulture ti ne bi bilo na odmet. Ti meni govoris o necemu a vidi tvoj prvi post ovdje. Vrhunac prepotentnosti, drskosti i nekulture. Koliko pameti sam ja popio ti ne znas i nemoj da vrijedjas. Garmin radi perfektno i nikome osim tebi ovdje ne steka a sta to znaci zakljuci sam. A sto se tice nokija promijenio sam ih preko 20 pa mogu reci da ih malkice poznajem. Trolas bezveze. I da. Sta znaci da je neka navigacija optimizovana za nokiju? Sta je konkretno optimizovano? Preicznost mapa? Tacnost samog sistema GPS-a? Chip unutar nokije? Sta konkretno ti vrsni poznavaoce nokija. De prosvijetli i nas neuke koji nikad ne vidjosmo tu tvoju evropu ;)
gle u pravu si, bezobrazan sam etc.... garmin mi ne steka za tvoju informaciju ali nema veze... totalno sam se zaletio ipak si ti promijeno 20 nokia i xy ostalih firmi mobitela tako da janemam vise nikakvih argumenata. totalno si u pravu i evo tebi palac gore.....
Daj odrasti. Bas me brigda da li TEBI garmin steka ili ne ali ako tebi nesto ne radi ne znaci da nikome ne radi. I nisi iznio niti jedan argument do sada osim da ako ti nesto kazes to postaje apsolutno istina u koju se ne smije sumnjati. I ne prosvijetli ti mene sta je to u GPS sistemu optimizovano za nokiju al nisam ni ocekivao odgovor jer bi ga morao obrazloziti i potkrijepiti a tebi to malo teze ide. Ti samo se znas podsmijavati al pokazati da nesto znas je nula bodova. EOD sa tobom.
Daj odrasti. Bas me brigda da li TEBI garmin steka ili ne ali ako tebi nesto ne radi ne znaci da nikome ne radi. I nisi iznio niti jedan argument do sada osim da ako ti nesto kazes to postaje apsolutno istina u koju se ne smije sumnjati. I ne prosvijetli ti mene sta je to u GPS sistemu optimizovano za nokiju al nisam ni ocekivao odgovor jer bi ga morao obrazloziti i potkrijepiti a tebi to malo teze ide. Ti samo se znas podsmijavati al pokazati da nesto znas je nula bodova. EOD sa tobom.
evo sada cu odrasti. di ti je mali doom da mu pametujes.... vidim da nemas posla pa po temama i rasipas svoj ego ( citaj svadas se sa klincima ) to sto imas 3 zvijezdice ne znaci da si serif na forumu.. ti si tip na ogromnom ego tripu.... mozdane aktivnosti su ti na razini igracke za djecu do 3 godine.... i daj ohladi malo vec mi je dosta off topica....
Ipak ja nemam pojma to smo ustvrdili! ti si taj koji mijenja nokije ko prljave gace..... c-ya...
Kao sto sam i mislio. Nisi odgovorio vec samo spamas temu. Postavio sam ti pitanje. Odgovori kad si toliko pametan. Nemoj se ti sekirati za moj ego vec za svoj. Evo pokopaj me i pokazi da sam ego manijak i trol i sta si vec napisao da jesam. Odgovori na pitanje.