Mobiteli preuzimaju navigaciju

poruka: 47
|
čitano: 8.119
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mobiteli preuzimaju navigaciju".
15 godina

ne kužim. imam garmina i legalne adriaroute karte, i mogu potvrditi da- šteka. navodi u slijepe ulice, jednosmijerne (rijetko, ali ipak..), navodi na stepenice, makadam (premda je označeno u opcijama da izbjegava neasfaltirane ceste), ponekad radi jako čudne rute i dr.. a nije da se žalim, odlična stvar. ne mogu zamisliti svoj posao bez njega...

a kaj se nokia mapsa tiče, možda je za nijansu teži za korištenje (vjerojatno stvar navike); ali isprobao sam, i mogu potvrditi da je stvar sasvim upotrebljiva. pogotovu uzme li se u obzir da su mape i softver tek izdali, i da će sa svakim novim update- om biti sve bolji i bolji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mobiteli preuzimaju navigaciju

izmedju "odlicna stvar" i "sasvim upotrebljivo" je procijep kao grand kanjon.

17 godina
protjeran

kaj,niko ne zna na kojem principu radi kompas u mobitelima?

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
15 godina
logic kaže...

izmedju "odlicna stvar" i "sasvim upotrebljivo" je procijep kao grand kanjon.

e onda ti nisi shvatio bit moje poruke. želim reći da iz mojega iskustva navigacija na nokiji može sasvim ravnopravno parirati mojemu garminu.. ja osobno imam zasebni gps uređaj jer tijekom vožnje puno razgovaram- i iz istoga razloga ne preporučujem navigaciju na telefonu profesionalcima.. a kaj se tiče samih 'navigacijskih' mogućnosti- nokiji dajem prolaznu ocijenu. ništa nije lošija od samoga garmina

17 godina
neaktivan

NE znam bas. Nokijine mape su se meni pokazale kao puno losije od garminovih pogotovo na podrucju bivse juge i zato mi ne mogu parirati garminu. Ostalo mi je nebitno ako karte nisu precizne.

15 godina

po mome subjektivnom mišjenju, nokijina navigacija radi sasvim dobro. a karte ti nisu detaljne valjda zato jer je proizvod novi na tržištu, i siguran sam da će sljedećim update-om nokia detaljnije pokriti i bosnu i srbiju. recimo, moja adria route karta na garminu UOPĆE nije imala srbiju crnu goru albaniju kosovo i dr. do prije mjesec- dva. a ostatak europe i svijeta neću nikada ni dobit (barem ne legalno) već ću morati masno platiti za njih.. za razliku od vlasnika nokije

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Adria route ima srbiju i crnu goru s tim da postoji posebna karta srbije i crne gore. Onaj koji ti je instalirao nije ti stavio te karte jer u mapsource treba izabrati karte koje ce se instalirati.

Da li ce ili nece nokijine karte biti precizne ne znam. Trenutno je garmin superioran.

16 godina
odjavljen

Garmin je superiorniji, ali kad bih išao kupovati legalni Garmin, uzeo bih baš Garmin uređaj za u auto, a Nokia maps na mobitel, za slučaj da mi Garmin nije pri ruci.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja samo znam dok ima GPS uređaja netreba prelaziti na mobitele,ja tj. stari neče preč jer imamo u autu 5.2" GPS ogroman sve karte ma perfektan,kada bi mi neko nudio da mjenjam njega za mob nema ŠANSE!

fcb pitati na pm skype mato.lukic95 gmail mato.lukic.os@gmail.com
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
freddie kaže...

ne kužim. imam garmina i legalne adriaroute karte, i mogu potvrditi da- šteka. navodi u slijepe ulice, jednosmijerne (rijetko, ali ipak..), navodi na stepenice, makadam (premda je označeno u opcijama da izbjegava neasfaltirane ceste), ponekad radi jako čudne rute i dr.. a nije da se žalim, odlična stvar. ne mogu zamisliti svoj posao bez njega...

a kaj se nokia mapsa tiče, možda je za nijansu teži za korištenje (vjerojatno stvar navike); ali isprobao sam, i mogu potvrditi da je stvar sasvim upotrebljiva. pogotovu uzme li se u obzir da su mape i softver tek izdali, i da će sa svakim novim update- om biti sve bolji i bolji

Hvala bogu da se nasao jos jedan kojemu steka....... Sada ti trazi logiku logic...

17 godina
neaktivan

Ne vidim ništa neobično u ovome.

Naime i sam imam telefon sa navigacijom i od kada ovo imam, svog Garmina nisam ni vadio iz kutije. Zašto i bi kada mi moj Cardinale na Tytn2 telefonu nudi sve što mi treba.

Ne vidim razlog za nošenje više aparata ako jedan od njih odradi sve što može biti potrebno.

U krajnjem slučaju, danas kada je većina novih telefona 'pametna' i ima mnoge opcije ne vidim razloga za odvojeni GPS.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
0verlord kaže...
freddie kaže...

Hvala bogu da se nasao jos jedan kojemu steka....... Sada ti trazi logiku logic...

Hvala bogu sto steka?

I jedva nadje dvojicu i sad je to pravilo? Bolje se zapitaj zasto dvojici steka a svi omstalim ne steka. Al ok. Necz te ubjedjivati ni u sta. Kod mene i svih ostalih koje znam ne steka.

15 godina

nemam pojma o čem pričaš?! ja nemam nikakve posebne karte za srbiju i crnu goru?!?! sa zadnjim update- om sam dobio detaljne karte kompletnog balkana (do tada sam imao samo hr- slo- bih- mk) i to je to. dakle nikakva posebna karta, i nikakvo biranjekarti. dobio sam 3.0 update

a o 'superiornosti' garmina smo mogli pričati prije mjesec- dva, kada su vlasnici nokija imali kakve- takve karte srbije i cg a mi sa garminom i adria route nikakve.. dakle, radi se o trenutnoj prednosti garmina, ničemu više. i nemoj mi pričati o nekakvoj garminovoj superiornost, jer ne znaš što pričaš. nije isto ukucati recimo relaciju bg- zg; ili u mome slučaju tražiti i po 30- tak adresa dnevno. barem jednom dnevno me navede u slijepu ulicu ili slično. danas sam recimo završio na makadamu u okolici koprivnice i morao se vraćati dobrih 5 km. kada budeš koristio garmina profesionalno, možemo se razgovarati..

16 godina
odjavljen
freddie kaže...

a o 'superiornosti' garmina smo mogli pričati prije mjesec- dva, kada su vlasnici nokija imali kakve- takve karte srbije i cg a mi sa garminom i adria route nikakve..

Kad ne znaš! http://www.navigo-sistem.hr/proizvod/185

15 godina

1000 kuna za kartu? pa na nokiji je besplatno. ja sa garminom moram dati tisuće kuna za stvari koje imaš badava, na jednako sposobnom uređaju

inače, nokija je sasvim dobro i kvalitetno pokrila europu kao i ostatak svijeta. ove naše nedođije dolaze kasnije na red...Smijeh

16 godina
odjavljen
freddie kaže...

1000 kuna za kartu? pa na nokiji je besplatno. ja sa garminom moram dati tisuće kuna za stvari koje imaš badava, na jednako sposobnom uređaju

inače, nokija je sasvim dobro i kvalitetno pokrila europu kao i ostatak svijeta. ove naše nedođije dolaze kasnije na red...Smijeh

Zato sam i napisao da Garmin za mobitel ne bih nikad kupio da moram imat legalni, već bih u tom slučaju rađe išao na GPS uređaj. Nokia maps je OK, ali na našem području još nisu dosgnuli kvalitetu. Kad dosegnu, ne vjerujem da će Navigo-Sistem moći držati cijene koje sad drže (oni rade karte Hrvatske, a možda i cijelog Balkana).

17 godina
neaktivan

A za GPS su besplatne? Ili jeftinije? Ne pratim to trziste al koliko znam i tamo se karte placaju.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice