više ti se isplati ajfon.
jesam to samo ja il meni djeluju nekak preplastično, a sučelje na demou win8 me ubilo, tako mi se ne sviđa da je to straŠNOOOO
(jedino bi prolazilo da više liči na star trek....ovak - amen i RIP)
jesam to samo ja il meni djeluju nekak preplastično, a sučelje na demou win8 me ubilo, tako mi se ne sviđa da je to straŠNOOOO
Preskupo.
Ovakvo nešto ne možeš niti uspoređivati s ajfonom,
Ovakav mobitel je vrhunska stvar, svi koji nisu probali windows phone, mislim da nemaju pravo pljuvati po njemu.
Pogotovo ovakav uređaj, koji savršeno radi i optimiziran je super s os-om.
Iako je jednojezgreni, radi puno brže od SGII, koji je makina među mobitelima.
I to samo tebi djeluje plastično, slobodno si pogledaj od kakvog je materijala rađen mobitel, sve će ti biti jasno.
Preskupo.
slažem se. ali to nije do mobitela nego do države(ne doslovno ali ce ljudi valjda svatit na sto mislim).
mob se da nac na ebay-u i slicnim za 400$(2280kn) najnize sto sam naso je 380$
Preskupo.
slažem se. ali to nije do mobitela nego do države(ne doslovno ali ce ljudi valjda svatit na sto mislim).
710 kosta oko 800-900 kuna u nekoj normalnoj tarifi. Znam ljude koji su svoje uredaje sa zelenim svemircima platili isto toliko ili vise pa ne rade ni priblizno dobro kao Windows Phone.
Tko voli s ebaya, neka mu bude. Na tih $400 fino dodas jos recimo $150-250 dolara carine, PDV-a, postarine i ostalog. Vec si recimo na $600. Onda se patis s garancijom jer ne znas vrijedi li ti ovdje (vjerojatno ne). A tu je rizik sto ces uopce dobiti na kraju kad otvoris kutiju. To ti je jos $300-500 u protuvrijednosti potrosenog psihickog zdravlja. I onda ti ionako treba neki mobilni internet jer je bilo koji smartphone danas bez interneta dumbphone, odnosno najbolje bi bila nekakva tarifa koju onda placas opet oko $20 mjesecno, sto te na kraju izade pet puta skuplje nego da si uzeo neku normalnu tarifu na dvije godine s flat internetom, isti dan u T-Mobileu, s valjanom garancijom itd.
U prilici sam kupiti jedan od njih, sad, kaj mi se više isplati, mišljenja molim.
I naravno BUG-ovci link ste zaboravili http://www.t-mobile.hr/2/20-10-10-90-00.asp
Odi i trazi da ti pokazu oba u T-Mobileu, citaj malo na Internetu, spoznaj samoga sebe. :D
Opet ce oglasnici 'raditi'.
Vec sada se na istima moze pronaci lumia 800 za ispod 3000 kuna.
Kada se sve 'zalaufa' i cijene ce dodatno pasti.
U prilici sam kupiti jedan od njih, sad, kaj mi se više isplati, mišljenja molim.
I naravno BUG-ovci link ste zaboravili http://www.t-mobile.hr/2/20-10-10-90-00.asp
Windows Phone i Nokija su ubitačna kombinacija. Imam 800 već par mjeseci i izuzetno sam zadovoljan.
Glavna razlika između 710 i 800 je u kvaliteti izrade i izgledu - 800 ima daleko bolji ekran i po meni puno bolje izgleda. Što se samog korištenja i OS-a tiče, nećeš primjetiti značajnu razliku (gotovo da je i nema, realno).
Ako ti razlika u cijeni ne predstavlja veliki problem, uzmi 800.
Zna li neko mozda za kad su najavili pocetak prodaje Lumie 610 u Evropi?
Preskupo.
Ovo fakat ne razumijem - imate priliku kupit super telefon po vrlo pristojnoj cijeni, a tarifu kod operatera ionako imaš pa zašto je ne iskoristiti kod kupnje uređaja? Npr. kod moje potrošnje od oko 300tinjak kn 800-tka bi me došla 1100kn, ali uz neke bodove to ide na 798kn što je ništa za taj telefon.
Dakle, ostaje mi samo pitanje crna ili bijela?
Ako nemate za Lumiju, možete uzeti stariju Omniu 7 koja ima odličan AMOLED ekran (najbolja stvar kod Lumie) i leti jednako brzo. Omniju je vidio i Domagoj u mene pa je bio oduševljen :-).
800 je bezobrazno skupa. Skoro pa da mi je jeftinije uzeti otključan mobitel.
Jel netko zna na koliko T-mobile ima eskluzivu? 30, 60 dana?
Ovaj dio mi nije jasan?Mozes malo objasnit na nekim primjerima.
Pricas besmislice.
Kakve veze imaju WP7 u Win8? Win 8 nije namijenjen za mobitele.
Gdje su te najave da nema upgradea?
Odakle ti to da nema multitasking? Sta ti je UDP? User datagram protocol ili..?
WP8, na to misli. Bazirat će se na istom kernelu kao i Win8.
No s*it, da su najavili novi OS. I nVidia još nije kompletan Kepler lansirala, a već se pripremaju na novu generaciju. Intel na raodmapu ne da već ima nove procove, nego 3 generacije procova koji dolaze. Najbolje da onda u slijedećih 5 godina ništa ne kupujemo, jel?
Odakle si ti izvukao da nema podršku za UDP? Jel ti uopće znaš što je to? Win7 podržava UDP broadcasting, UDP unicast i TCP unicast (7.5 Mango, za ove protokole sam siguran, za ostalo nisam).
Zašto daje mogućnosti na kapaljku i prioritet stavlja na 8? Možda zato jer je 7ica pisana na starom kernelu i tek na 8ici će to biti brand-new from sratch OS koji će maknuti masu limitacija (pr. podržavanje samo jedne jezgre CPUa), donijeti novitete (pr. Skype deep-integration) i neka proširenja OSa (pr. pandam BISa ili kako se već zove BB secure P2P IM protokol).
A slušaj, ako si ti morao kupovati svaki puta novi mobitel kad je neki izašao, onda, sry, ali nije te nitko pravio budalom do tebe samoga... Dobro je kad sve zastari za godinu-dvije - ima napretka. Da ga nema, e onda bi bilo gadno.
Ma to je ok, ali ispada kao da je i WP8 najavljen kada i Win8, pa ono...treba sacekati do jeseni.
Iako je jednojezgreni, radi puno brže od SGII, koji je makina među mobitelima.
I to samo tebi djeluje plastično, slobodno si pogledaj od kakvog je materijala rađen mobitel, sve će ti biti jasno.
Zašto se nebi moglo uspoređivati s iPhoneom? Po svemu je slabiji, a jedina prednost je malo veci ekran, koji je tek nešto dulji.
Glavna razlika je u OSu, ali to je više do korisnika preferira li iOS ili WP7.
Nema smisla sada pametovati koji je bolji OS jer svatko drugačije koristi mobitel i drugačije stvari su mu bitne. WP7 nije loš, ali uvijek može bolje.
Optimiziranost OS i uređaja imaš i kod iPhonea, čak i na malo višem nivou jer ipak ih radi ista tvrtka.
Isto vrijedi i za rad iOSa na jednojezgrenom procesoru koji je više nego fluidan, ali je činjenica da sposobniji procesor uvijek dobro dođe, osim ako ne baca nbateriju na koljena.
Od kojeg materijala je rađen? Jasno piše: polycarbonate unibody ili ti naziv za obicnu plastiku.
Naravno nije svaka plastika jednaka po kvaliteti, tako da ova na Nokiji po svemu sudeći je koju klasu iznad raznih plasticnih mobitela iz Samsunga i sličnih.
I svakako je prednost što se radi o unibody dizajnu kučišta pa je sam mobitel čvršći i ljepši. Jedina negativna posljedica je nemogučnost izmjene baterije.
Moje mišljenje je da je Lumia ponajbolji, ako ne i najbolji mobitel na WP7 platformi.
Jako je konkurentan i drugim mobitelima s drugih platformi i jako lijepo igleda a i sama izrada je kvalitetna.
Hardverski je mogao biti osjetno bolji, a najveći trn je mala rezolucija u odnosu na sam iPhone i novije Android modele.
Cijena je također mogla biti nešto pristupačnija. Da želim WP7 mobitel najvjerojatnije bi uzeo upravo Lumiu 800.
Znaci da mi sa sadasnjim WP uređajima necemo moci upgrade-ati svoj WP na 8.x verziju ?
Jel netko zna na koliko T-mobile ima eskluzivu? 30, 60 dana?
To i mene zanima...
Znaci da mi sa sadasnjim WP uređajima necemo moci upgrade-ati svoj WP na 8.x verziju ?
http://www.neowin.net/forum/topic/1065890-wp7-to-wp8-upgrade-will-be-possible/
ma svaki drugi mobitel ti se vise isplati. sad nude model lumia 800 po cijeni od 3700+ a postoji vec i lumia 900. to bi isto bilo kao da prodaju iphon 3gs po cijeni od 3500kn a vec imamo i 4 a i 4s. da je ovo nokiin najnoviji model nebi nista rekao al vak preeeeeeeeskuuuuuupppppoooooooooooooooo. neisplatno ma sve samo nije dobro. za te novce si kupis cak pravi mobitel
ps. nekuzim zasto ste gore u trecem cetvrtom postu covjeku stavili 32 palca dolje kad iphone svakako pojede tu luniu u svako doba dana bilo dorucak rucak ili veceru.
ps. nekuzim zasto ste gore u trecem cetvrtom postu covjeku stavili 32 palca dolje kad iphone svakako pojede tu luniu u svako doba dana bilo dorucak rucak ili veceru.
S time da se na Lumiji 800 ne osjeti mal ppi, a na Lumiji 900 već da, pošto ima preglomazan ekran za tako "sitnu" rezoluciju. Ako pogledaš reviewe po netu, sa Lumiom 800 su svi bolesno zadovoljni, dok se kod 900tice korisnici žale na pixelizaciju teksta prilikom pregledavanja stranica sa bijelom pozadinom unutar preglednika. Makar ja preferiram 4,3'' naspram 3,7'' u ovome slučaju bih uzeo ipak Lumiu 800.
Što se iPhonea i Lumie tiče, ja sam jedan od onih što je posjedovao i probao sve platforme (volim mobitele štoćeš!) i ne slažem se s tobom. iPhone je hardverski jači to se slažem, ali taj isti hardware treba moći i iskoristiti. Ne mogu reći da sam radio benchmarke u igrama i u tome me nebi čudilo da iPhone jede lumiu, ali u samome radu je razlika u brzini nepostojeća ili na strani Nokie. Stvar kod iPhonea je da on radi savršeno brzo kada izađe na tržište i onda se nakon svakog slijedećeg updatea lagano osjeti pad performansi, zato da bi se korisnici lakše nagovorili na noviju verziju. Marketing ili ne, to je činjenica. U radu samoga OS-a, nema nikakve razlike između iPhonea 4s i Lumie 800, čak bi dao venu pod nož da Lumia radi brže što me ne čudi nešto previše. Omnia 7 koja je već dugo na tržištu je radila brže od iPhonea 4, pa bi bilo žalosno da noviji WP mobiteli ne rade brže od novijih iPhone uređaja.
Glavne tehničke razlike ova 2 mobitela koliko sam vidio su u vrsti ekrana (TFT L710/AMOLED L800) i kvaliteti kamere 5/8 MP, te 1/2 bljeskalice za kameru. Da li je razlika u prikazu slike toliko velika, da se isplati nadoplatiti razlika u cijeni, je upitno. Isto tako mislim da je bolje uzeti Samsung Galaxy S+, umjesto Lumie 800.
Glavne tehničke razlike ova 2 mobitela koliko sam vidio su u vrsti ekrana (TFT L710/AMOLED L800) i kvaliteti kamere 5/8 MP, te 1/2 bljeskalice za kameru. Da li je razlika u prikazu slike toliko velika, da se isplati nadoplatiti razlika u cijeni, je upitno. Isto tako mislim da je bolje uzeti Samsung Galaxy S+, umjesto Lumie 800.
Meni kod Samsunga najvise smeta onaj njihov TouchWiz UI kao i kod Xperia onaj Timescape UI...i zato ja naprimjer nikad nebi uzeo Sony ili Samsung...
Da al to nema smisla ic rutat i gubit garaniciju.Ljepse je imat nesto sto upalis i stvar jednostavno radi.