Linux na JavaScriptu

poruka: 22
|
čitano: 2.574
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Linux na JavaScriptu".
15 godina
protjeran
Linux na JavaScriptu

Ludnica

http://www.soundstream.com/

1 0 hvala 1
17 godina
Linux na JavaScriptu

:) fakat ga se može svugdje nagurati... :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Linux na JavaScriptu
Ne radi u Safariju :(
I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Linux na JavaScriptu

Linux me je od početka jednostavno fascinirao. Još kada bi se proizvođači hardvera malo više angažirali di bi mu bio kraj

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
14 godina
protjeran
woodgamesfx kaže...

Pa piše da je za moderne browsere {#}

16 godina
Linux na JavaScriptu

Linux FTW.

Nego nisam upućen, mogu li mobilni telefoni na androidu, ios-u i ostalim platformama vrtit javascript?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
xxxxx kaže...

Linux FTW.

Nego nisam upućen, mogu li mobilni telefoni na androidu, ios-u i ostalim platformama vrtit javascript?

Mogu, naravno, samo nemogu ovo jer ne vrte tu neku tehnologiju koja je potrebna

Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
17 godina
fredii kaže...

Linux me je od početka jednostavno fascinirao. Još kada bi se proizvođači hardvera malo više angažirali di bi mu bio kraj

Ja sa ubuntuuom nikad nisam imao problema sa kompatibilnoscu sa iti jednim hardverom kojeg sam mu dao...

Mentalist je moj idol... I torrente isto
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...
woodgamesfx kaže...

Pa piše da je za moderne browsere {#}

Safari još ne podržava Typed Arrays koji su nužni za rad emulatora. Za sada ih podržavaju samo Firefox 4 i Chrome 11 (od "većih" browsera). Usput, prema stranicama emulatora, Chrome 12 ima bug koji onemogućuje rad.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
neaktivan
Linux na JavaScriptu

And the Oscar for the best operating system goes to... {#}

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Linux na JavaScriptu

Zašto mi ovo miriše na V8 JavaScript engine i njegovo prevođenje u native code kod izvođenja koda u browseru. A ako mislite da je izvođenje OS-a u browseru nešto novo, tehnološki kasnite 7-8 godina. 

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Programko kaže...

Zašto mi ovo miriše na V8 JavaScript engine i njegovo prevođenje u native code kod izvođenja koda u browseru. A ako mislite da je izvođenje OS-a u browseru nešto novo, tehnološki kasnite 7-8 godina. 

Nije to novo, to se zna, ali je lakoća nova. Pogledaj samo source this js skripti i vidjet ćeš kako je elegantno rješeno.

Najvažnija stvar je da se JS jako dobro razvio. A linux je idealan za ovakve pokuse.

Zahebite cloud, imamo js emulatore {#}

17 godina
neaktivan
Linux na JavaScriptu

~ # startx
sh: startx: not found

Nisam impresioniran.

({#})

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux na JavaScriptu

Hahaha, ma kaj ti to zbilja treba?! {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

A fora, baš sam pročitao tehnikalije i pogledao source. Bio sam u pravu s V8

Programko http://programko.bloger.hr
16 godina
odjavljen
Linux na JavaScriptu

Nije nova ideja, ali je vraški dobro riješeno i zapravo radi kako treba. To je ono impresivno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Linux na JavaScriptu

A jel se moze pokrenuti Wine?  {#}

0 0 hvala 0
17 godina
zbuzz kaže...

Bez X-a teško :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
14 godina
protjeran
zbuzz kaže...

Možeš cmd programe.

17 godina
neaktivan
Programko kaže...

Ako pročitaš specs, vidjet ćeš da mu V8 baš ne leži, bolji je s Firefoxom.

17 godina
neaktivan
Linux na JavaScriptu

Btw,  mislim da ovdje nije toliko naglasak na linuxu. Nije čovjek napravio linux. Uzeo je linux, kompajlirao neke stvari prilagođeno svom "harvderu" i bootao ga, to ljudi rade svaki dan na kojekakvim embeded igračkicama. Taj "linux" pojma nema na čem se vrti, pogledajte "cat /proc/cpuinfo" u toj konzoli.

Ono što je fora u cijeloj priči je taj "hardver". Čovjek je u javascriptu napravio X86 emulator - o tome se radi ;)

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux na JavaScriptu

A uvelike se radi i o tome da niti jedan drugi OS nećeš uspjeti pokrenuti na tome, osim Linuxa. Jer naravno, drugi OS-ovi nisu toliko fleksibilni.

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice