Ludnica
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
:) fakat ga se može svugdje nagurati... :)
Linux me je od početka jednostavno fascinirao. Još kada bi se proizvođači hardvera malo više angažirali di bi mu bio kraj
Pa piše da je za moderne browsere
Linux FTW.
Nego nisam upućen, mogu li mobilni telefoni na androidu, ios-u i ostalim platformama vrtit javascript?
Linux FTW.
Nego nisam upućen, mogu li mobilni telefoni na androidu, ios-u i ostalim platformama vrtit javascript?
Mogu, naravno, samo nemogu ovo jer ne vrte tu neku tehnologiju koja je potrebna
Linux me je od početka jednostavno fascinirao. Još kada bi se proizvođači hardvera malo više angažirali di bi mu bio kraj
Ja sa ubuntuuom nikad nisam imao problema sa kompatibilnoscu sa iti jednim hardverom kojeg sam mu dao...
Pa piše da je za moderne browsere
Safari još ne podržava Typed Arrays koji su nužni za rad emulatora. Za sada ih podržavaju samo Firefox 4 i Chrome 11 (od "većih" browsera). Usput, prema stranicama emulatora, Chrome 12 ima bug koji onemogućuje rad.
And the Oscar for the best operating system goes to...
Zašto mi ovo miriše na V8 JavaScript engine i njegovo prevođenje u native code kod izvođenja koda u browseru. A ako mislite da je izvođenje OS-a u browseru nešto novo, tehnološki kasnite 7-8 godina.
Zašto mi ovo miriše na V8 JavaScript engine i njegovo prevođenje u native code kod izvođenja koda u browseru. A ako mislite da je izvođenje OS-a u browseru nešto novo, tehnološki kasnite 7-8 godina.
Nije to novo, to se zna, ali je lakoća nova. Pogledaj samo source this js skripti i vidjet ćeš kako je elegantno rješeno.
Najvažnija stvar je da se JS jako dobro razvio. A linux je idealan za ovakve pokuse.
Zahebite cloud, imamo js emulatore
~ # startx
sh: startx: not found
Nisam impresioniran.
()
Hahaha, ma kaj ti to zbilja treba?!
A fora, baš sam pročitao tehnikalije i pogledao source. Bio sam u pravu s V8
Nije nova ideja, ali je vraški dobro riješeno i zapravo radi kako treba. To je ono impresivno.
A jel se moze pokrenuti Wine?
Bez X-a teško :)
Možeš cmd programe.
Ako pročitaš specs, vidjet ćeš da mu V8 baš ne leži, bolji je s Firefoxom.
Btw, mislim da ovdje nije toliko naglasak na linuxu. Nije čovjek napravio linux. Uzeo je linux, kompajlirao neke stvari prilagođeno svom "harvderu" i bootao ga, to ljudi rade svaki dan na kojekakvim embeded igračkicama. Taj "linux" pojma nema na čem se vrti, pogledajte "cat /proc/cpuinfo" u toj konzoli.
Ono što je fora u cijeloj priči je taj "hardver". Čovjek je u javascriptu napravio X86 emulator - o tome se radi ;)
A uvelike se radi i o tome da niti jedan drugi OS nećeš uspjeti pokrenuti na tome, osim Linuxa. Jer naravno, drugi OS-ovi nisu toliko fleksibilni.