Izbor čitatelja Buga za 2016. – Hrvatski startup g

poruka: 20
|
čitano: 2.657
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Izbor čitatelja Buga za 2016. – Hrvatski startup g".
17 godina

Eno u mom gradu nekoliko tih "pametnih klupa". 

Naravno, na nijednoj od njih nitko ne puni mobitel.

Naravno, sad ni ne svijetle jer su u zimskom režimu. 

Naravno, na nijednoj nikad nitko ne sjedi, što je smisao klupe. Toliko su pametne da ni naslona nemaju, jer bi naslon smetao suncu. Tko bi i sjedio na tome, a kamoli šlatao žensku u krilu.

Jedna dobro upakirana pričica koju kupuju jedino gradovi našim novcem i kako bi mogli reći da su "in" i "pametni", a ustvari su bedasti i rastrošni.

P.S. vjerojatno su i oni glasali sami za sebe, fakeanje je danas sve.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
Moj PC  
11 1 hvala 1
17 godina

Stvarno ne kužim ovaj izraz - "ponajbolji".

Jel to znači nije najbolji ali je bolji od boljeg ?

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Izbor čitatelja Buga za 2016. – Hrvatski start
Bitanga kaže...

...

Mene zanima kako je to ta klupa zapravo pametna? Zašto ne prigodniji naziv - solarna klupa?

Stvarno mi smeta što se danas svašta naziva pametnim, pametni mobiteli, televizori i sl. a nijedan od tih uređaja nije pametan.

10 godina
neaktivan
Potpisujem sve uz pitanje - kako je sjedit na klupi ljeti kad je sunce przi?Vjerojatno se dobiju dva jaja na oko.Glupa "inovacija" i prodaja tople vode.
15 godina

totalno nepotrebna glupost

Samsung S6 Edge+
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Ima i u mom selu jedna. Kao postavili je za bicikliste, ali pošto je ispred ambulante 0-24h okupirana je penzićima koji tamo odmaraju i čekaju red kod doktora. Valjda pune svoje nokije 3310. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina
ddarknessfairyy kaže...
Bitanga kaže...

Ima i u mom selu jedna. Kao postavili je za bicikliste, ali pošto je ispred ambulante 0-24h okupirana je penzićima koji tamo odmaraju i čekaju red kod doktora. Valjda pune svoje nokije 3310. 

A bar netko sjedi, kod nas nitko ne sjedi jer su na ultraglupim mjestima, a i kažem, tko bi normalan na to sjeo.

Ovako je samo jedan gigantski i precjenjeni punjač za mobitele s WiFiem (koji netko mora plaćati).

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
11 godina

Hm, pametne su klupe zato kaj su po mogućnostima superiornije, nego ove obične, klasične drvene.

To je dovoljan razlog da ih se nazove pametnima.

Ako ste skužili da ekipa, baš ne koristi njihove mogućnosti, nije problem u klupama, nego u sastavu ekipe koja ionako ne zna koristi blagodati tehnologije, nego samo sa visoka, erse, kak' tobože tehnologija nevalja, jer "otuđuje" ljude i ostale gluposti.....

Pametne klupe su se već polako probile na tržište, koliko sam imao prilike vidjeti po medijima, al' moj favorit je STEMI Spyder robot, mada mi ni kocke nisu mrske...

Ostavite se jala i negativizma, te gledajte život sa pozitivne strane, hodajte sunčanom stranom ulice...

Bavite se sportom, volite kompjutere, ne bojte se tehnologije, radujte se tuđem uspjehu i trudu, život će Vam biti ljepši....

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Moj PC  
0 8 hvala 0
17 godina
neaktivan

tu je učinjeno preko nekoliko promašaja. jedna takva je pred kineziološkim faksom i nitko je ne doživljava (postavljena je za bandićeve igre). dakle, nigdje ne piše kaj je to i čemu služi a klupa nije dovoljno pametna da sama kaže (pitam ja nju, ona čkomi). ovako izgleda skroz bezvezno i valjalo bi pokraj nje (ili na njoj negdje) postaviti obavijest i opis: što, kako, zašto, koliko itd. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
PaleRider kaže...
Bitanga kaže...

...

Mene zanima kako je to ta klupa zapravo pametna? Zašto ne prigodniji naziv - solarna klupa?

Stvarno mi smeta što se danas svašta naziva pametnim, pametni mobiteli, televizori i sl. a nijedan od tih uređaja nije pametan.

Zašto se to naziva pametnim?! Da sad ne objašnjavam činjenicu koju najvjerovatnije već znaš u više nepotrebnih rečenica: to ti je zato što je to IN ili ti ga Marketing (sa velikim M naravno).

To ti je isto kao kad naši političari krenu koristiti engleske izraze kao zamjenice hrvatskim (iako postoje sasvim jasne hrvatske izvedenice) poput recimo, što je danas moderno..?, ah da: "...dakle gospodo postoje razni benefiti od turizma koje nismo iskoristili..." i slična sranja.

A onaj savjetnik sa strane ministra svršava u gaće od sreće jer je ministar napokon upotrijebio riječ koje grupe ispitanika ili ti ga moderno rečeno "focus grupe" pokazale kao IN riječ za koristiti.

Arghhh.

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing
17 godina
PzKpfw kaže...

Hm, pametne su klupe zato kaj su po mogućnostima superiornije, nego ove obične, klasične drvene.

Ako ste skužili da ekipa, baš ne koristi njihove mogućnosti, nije problem u klupama, nego u sastavu ekipe koja ionako ne zna koristi blagodati tehnologije, nego samo sa visoka, erse, kak' tobože tehnologija nevalja, jer "otuđuje" ljude i ostale gluposti.....

Pametne klupe su se već polako probile na tržište, koliko sam imao prilike vidjeti po medijima, al' moj favorit je STEMI Spyder robot, mada mi ni kocke nisu mrske...

Ostavite se jala i negativizma, te gledajte život sa pozitivne strane, hodajte sunčanom stranom ulice...

Bavite se sportom, volite kompjutere, ne bojte se tehnologije, radujte se tuđem uspjehu i trudu, život će Vam biti ljepši....

Nisi razumio. Klupa ne treba biti superiorna mogućnostima, klupa treba biti klupa prvenstveno, da netko sjedne na nju. Klupa na koju nitko neće sjesti nije klupa, a samim time je i glupa klupa, a nikako ne pametna.

Klupa na suncu.... halo? Jel itko razmislio o tome? Pa koja budala će sjesti na klupu na otvorenom na sunce?! Klupe se postavljaju u hladu, u parkovima, ne na sunce!! Znači klupa je skroz neiskorištena po danu (samo se puni), eventualno navečer može netko sjesti na nju. Ako ju nitko ne koristi ni kao punjač onda je to potpuni promašaj tehnologije i ispada da je kao ona vrtna solarna svjetiljka koju kupiš za sitnu lovu.

Nisu se probili na tržište nego služe za muljaže gradskih vlasti koje ih kupuju bespotrebno jer ničem ne služe. Da nije bilo toga, ne bi bilo ni međunarodnog uspjeha (ako je to uopće istina), a ni firme. Znači kupuju ih isključivo oni koji raspolažu tuđim novcem za svoju promociju.

Kad smo kod samih klupa, ima i puno ljepših i pametnijih klupa od ove, pa nisu toliko razvikane niti ih netko kupuje.

Jalan nisam, samo imam pravo komentirati meni glupe proizvode. Ono što je dobro pohvalim, ono što je glupo ne. Sigurno neću hodati okolo pun optimizma i pozitive za glupe ideje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 11:39 (Bitanga).
15 godina

1. riječ "superiorniji" ne postoji. ;-)
2. i aluminijska roleta je superiorna plastičnoj pa ju nitko zato ne zove "smart roletom"
3. ova priča baš nije za radovati se nečijem trudu i uspjehu jer "uspjeh" se plaća iz naših džepova i to neprimjerenim iznosima. Mrvoš je izgleda brzo naučio kako se posluje u RH, svi ti gradonačelnici i odgovorne osobe su dobili postotak da budu in pred neukim građanima i postave precijenjene i beskorisne klupe po svojim gradovima za masnu lovu.
4. također poznato je da su medijski hype dodatno napuhali tako što su sami otvorili firmu u Australiji kako bi mogli progurati vijest o velikoj investiciji iz Australije. Tu se u priči pojavljuje i Australac našeg porijekla koji je već služio višegodišnje zatvorske kazne zbog gospodarskog kriminala. Očito sve nije napravljeno slučajno i s dobrom namjerom.
5. ako ćemo o samoj klupi čak i Srbi imaju bolju (i stariju!): link

11 godina

@Bitanga

Gle, frende, objašnjavam ti zakaj je neka pametna, odnosno sam pojam "pametno" za nove stvari, kužiš? Kao i što imamo telefon i smartphone.

Opet, gle, nemreš ti određivati kakva bude bila klupa ili pak mobitel,. Nekome treba pametni, a nekome glupi mobać, svaki ima svoje prednosti i mane, tak' i klupe.....

Ne znam koliko je tvoje iskustvo sa klupa, al' ja sam u životu gledao klupe po hladu, ali i tamo gdje nema hlada, dapače.....tako da ne znam baš tu tvoju teoriju o klupama, te suncu i hladu...al' ukusi su različiti, to kaj nitko neće sjesti, gle pa ni u najobićnijem parkiću nisu sve klupe tokom dana u hladu....

Gle, dobro je da gradski oci pomažu, te ako se netko trudi, treba mu pomoći....Ako je bilo muljaža, hm, to je onda već problem za nadležne službe, ja tu ne mogu ništa....Ako i u slučaju NK Dinama i Mamića....Nažalost....

Javnim novce treba po meni pomagati plemenite i vrijed ljude, a ne one mafijaše kao što je gore prethodno spomenuti....

Nisam tebe  osobno prozivao za zavidnost, jer ako to nisi, onda se nemaš kaj osjećati prozvanim....više, sam gledao ono prosjek forumaša koji tu komentiraju i na drugim temama, gdje je glavni cilj takve ekipe, što više pljuvati i filozofirati.....samo žuć prosipaju, dežurni dušebrižnici...

17 godina
PzKpfw kaže...

...

Ne, to nije dovoljan razlog da ih se nazove pametnima.

Po toj logici bi svaku novu verziju nekog proizvoda trebali zvati pametnima što je totalna nebuloza.

Kako bi onda nazvao klupu iz daleke budućnosti koja zna razmišljati svojom glavom? Superjošpametnijaklupaodpametne?

Ne, nego to bi tek bila pametna (ili inteligentna) klupa, a ova s pameću nema veze i ne treba ju zvati tako.

Kao što je već rečeno, riječ "pametna" se veže uz te proizvode iz marketinških razloga, nije joj tu mjesto.

Ni pametni telefon se ne bi trebao tako zvati, to čak nije prvenstveno ni telefon više nego računalo s mogućnošću telefoniranja,

opet ništa pametno tu nema..

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2016 12:26 (PaleRider).
16 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Bitanga

Gle, frende,

Majstore. Klupa je glupa do jaja! Tj koncept.

Glupo:

1: Nema naslonjača

2: Ne može biti u hladu

3: Iako je na sunčanom sjedi se na njezinim solarnim panelima od kud kupi struju, što mi je totalni pucanj u prazno.

Pametno:

1:?

Znači uštedi par vati struje ali zato nju masno platiš i još je moraš održavati (baterija npr).

Give a man a mask and he will show you his true face
11 godina

@Svi

Kaj se ložite? Pa, pametno je u odnosu na nekaj kaj već postoji. 

Koje filozofije pišete...?

Al' ak' vas veseli....

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Svi

Al' ak' vas veseli....

Glupa je ko k

Give a man a mask and he will show you his true face
17 godina
PzKpfw kaže...

@Svi

Shvati da NIJE pametno u odnosu na ništa, ne razumiješ koncept inteligencije.

Ako imaš auto na 3 točka i dodaš mu još jedan on postaje bolji i stabilniji, a ne pametniji u odnosu na ovog s 3.

17 godina
limitedition kaže...
PzKpfw kaže...

@Svi

Al' ak' vas veseli....

Glupa je ko k

eto, ovo se moze smatrati pametnom izjavom! 😃

10 godina
neaktivan
U Dubrovniku postoji bolja pametna klupa. Ima naslon, solarni panel se nalazi povise mjesta gdje se sjedi pa je osoba koja sjedi je u hladu. Ove klupe Steora stvarno nemaju smisla.... Ljudi sjede na solarnom panelu i tako stvaraju sjenu na ostatku panela, neudobna je itd. Jedina prednost je sto se lako prenosi i ugrađiva
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice