Radije bih ponovno išao u opću gimnaziju s 21 predmetom, koliko sam ih imao u jednoj školskoj godini, nego u neku "specijaliziranu" srednju školu za posao Homera Simpsona skrojenu prema željama pojedinih poslodavaca.
Dam se kladiti da u barem trećini tih predmeta sve što znaš stane u 4 rečenice.
A čemu onda zapravo služi škola ako nije da nas pripremi za posao. Naravno da treba biti predmeta koji nas uče i općenitim stvarima (poput PiG-a), ali ovaj naš sutav pretjeruje s njima. I kao što su svi drugi napisali nigdje se ne potiče na razmišljanje, čak je i matematika više-manje sistematizirana.
Znam puno toga jer sam imao kvalitetne nastavnike koji su mojoj generaciji i meni u 4 godine stvorili solidne temelje i za upis na fakultet i za dalje snalaženje u životu. Tako da se nemoj kladiti u nešto o čemu uopće nisi informiran.
U tvojem odgovoru i odgovorima na slične teme na ovom forumu vidim da bi svi htjeli kruha bez motike. Stalno bi da ih netko potiče, tetoši, mazi, pazi i da na kraju proizvede vrhunskog stručnjaka bez truda.
Poslodavci žele jeftinog zaposlenika vrhunski obrazovanog u što kraćem vremenu (daj bože da je to tečaj od max. mjesec dana). I to je sve. Ne žele renesansnog čovjeka širokih interesa nego specijalistu koji će zadovoljavati isključivo njihove trenutne kriterije i potrebe. Fahidiota.