Igra prijestolja – piratska posla

poruka: 60
|
čitano: 13.987
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Igra prijestolja – piratska posla".
15 godina

druga sezona mi je malo dosadna. Barem,nasprem prvoj...

5 9 hvala 0
13 godina

Meni također, pomaci u radnji kroz svaku su epizodu milimetarski, lagano gubim strpljenje :P

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
4 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osjećam se kao Pale sam na svijetu. Svi oko mene bruje o toj seriji, a ja ko tele klimam glavom i pravim se upućen. Iako ne volim donositi sud na neviđeno, nije mi jasna tolika histerija oko te serije. To me podsjeća na onu maniju za Lostom, kada se moralo točno u toliko-i-toliko biti nacrtan pred ekranom, a oni fanatičniji su nabavljivali sve epizode unaprijed, a oko otkrivanja možebitnih spojlera se prolivalo i krvi.

The written word is the only way to present yourself on the forum. So if you type like an idiot, people will assume you are one.
Moj PC  
17 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Igra prijestolja – piratska posla
ElektričnaOvca kaže...

Meni također, pomaci u radnji kroz svaku su epizodu milimetarski, lagano gubim strpljenje :P

Pa i prva je bila ista tako koliko se ja sjećam.

Serije je okej i gledljiva je, ali je daleko precijenjena po meni.

13 godina

Trebate pročitati knjige da bi shvatili zašto se oko serije diže tolika prašina!!! Pročitao sam poprilično fantazi knjiga i pomeni je bolja od "Gospodara prstenova" za klasu, a svi znamo koliko su "gospodari" odlični. Što se radnje tiče, ona se zahuktava, čeka nas bitka kod Kraljevog grudobrana, zato glavu gore jer "noć je duga i strašna".

Moj PC  
18 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pupi kaže...

Osjećam se kao Pale sam na svijetu. Svi oko mene bruje o toj seriji, a ja ko tele klimam glavom i pravim se upućen. Iako ne volim donositi sud na neviđeno, nije mi jasna tolika histerija oko te serije. To me podsjeća na onu maniju za Lostom, kada se moralo točno u toliko-i-toliko biti nacrtan pred ekranom, a oni fanatičniji su nabavljivali sve epizode unaprijed, a oko otkrivanja možebitnih spojlera se prolivalo i krvi.

S druge, pak, str, ovdje mnogi mogu savršeno jednostavno naći sve spoilere koji su ikad zanimali i koji će ih ikad zaimati. I to za sljedećih bar 4 sezone.. Njah, prije zato što BOOOBS!!1!

You are in a dark musty temple. The shadows seem to play tricks with your eyes and you can hear the faint sound of movement.
17 godina
Pupi kaže...

nije ni meni jasna histerija... jucer sam pogledao prvu + drugu sezonu sve serije i ne kuzim po cemu je ta serija toliko hypana... ima par dobrih likova a sve ostalo je vise-manje dosadno... gledljivo je, ali nista posebno.

ja sam iskljucivo krenuo gledati seriju na nagovor prijatelja a + toga sean bean je tu. bar dok je bio u prvoj sezoni... jedino zasto je ljudi gledaju po meni jer ima xy kurvaluka u seriji pa je to mozda napeto

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan

Ne razumijete, nije stvar serije nego knjiga. Ova serija je samo slabašan pokušaj stavljanja Martinove genijalnosti na ekrane. Knjige su definitivno najbolja stvar koja se danas može pročitati.

Naravno da vam je serija dosadna kad ne znate pozadinu svakog lika jer je svaki lik u knjizi detaljno objašnjeg sa svojom sporednom pričom.

Ni s izbacivanjem 2/3 likova nisu uspjeli toliko pojednostavniti radnju da ljudi mogu gledati bez čitanja knjige.

Moj PC  
10 0 hvala 2
17 godina
yeo kaže...

Ne razumijete, nije stvar serije nego knjiga. Ova serija je samo slabašan pokušaj stavljanja Martinove genijalnosti na ekrane. Knjige su definitivno najbolja stvar koja se danas može pročitati.

Naravno da vam je serija dosadna kad ne znate pozadinu svakog lika jer je svaki lik u knjizi detaljno objašnjeg sa svojom sporednom pričom.

Ni s izbacivanjem 2/3 likova nisu uspjeli toliko pojednostavniti radnju da ljudi mogu gledati bez čitanja knjige.

sine... je8e mi se za knjigu... da sam htio citat knjigu ne bih gleda seriju...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
neaktivan

Previše ljudi fanatično slini nad tom knjigom (tj. serijom knjiga), osobno mislim da je precijenjena. Diže se prašina ko da je najbolji fantasy ikad a daleko je od toga. Nije ni spomenuti LOTR, on je merely jako dobar, a ovo je osrednje IMHO.

Vraćajući se na temu, autor članka poistovjećuje dostupnost neke serije za kupiti na Internetu za skidanje sa actual dostupnošću, LOL ! Nešto je ovdje dostupno ako se može uključiti TV i to viditi. Ako se mora uložiti rad za uključiti komp, naći nešto i kliknuti na download, zašto bi onda iko platio za to, kad isto može učiniti i bez plaćanja ? Tj. osim ako pati od kroničnog poštenja, od čega vrlo malo broj ljudi u Hrvatskoj pati...

E, i kad smo već kod precijenjih serija, onaj Downton Abbey koji su spominjali na Dnevniku kao super-duper-ultra-kvalitetnu seriju koja je pokupila hrpu nagrada i tako to, prilično me razočarao. Evo pogledao sam dosad jednu i po sezonu i zaključio sljedeće :

1. Gluma je fenomenalna i stvarno A klase kao šta su tvrdili

2. Scenografija je odlična, kvaliteta produkcije je superbna, i čak i držanje povijesti (bolna tačka bilo kojeg današnjeg povijesnog filma ili serije iz Hollywooda ali i drugdje) je solidno (koliko se može očekivati, negdje se ipak mora sjeći kuteve)

3. SCENARIJ JE NA RAZINI BILO KOJE ŠPANJOLSKE SAPUNICE ! Možda ne sveukupna cjelina, ali ima cijeli niz pojedinačnih motiva koje kunem sam da sam vidio u nizu stupidnih i jeftinih španjolskih sapunica (koje se trudim svim silama ne gledati ali nalete kad prebacuješ programe jer čine 2/3 TV programa na domaćim kanalima).

Primjer 1 - tip se zaljubi u žensku ali alas pojavi se njegova zla bivša žena da im pomrsi planove, onda joj on plati da odhebe, onda odluči da ipak neće odhebati pa okolo trača i spletkari, pa na kraju završi mrtva, i jasno tip joj je kupio otrov tako da ispada očigledno kriv iako naravno nije kriv.

Primjer 2 - tip ostane invalid, to uzrokuje preslagivanje različitih ljubavnih interesa, i malo kasnije vidi čuda ipak nije invalid nego hoda okolo ko olimpijski sprinter... U španjolskim sapunicama niko nikad ne ostaje invalid zadugo (za razliku od stvarnog života) !

Primjer 3 - sluškinja se naljuti na gazdaricu, za osvetu postavi sapun pored kade tako da ova stane na njega pri izlasku iz kade, i vidi čuda ova ne stane baš nigdje drugo nego na sapun, iako je soba u kojoj je kada golema prazna soba, i onda kad gazdarica pobaci zbog toga sluškinja se kasnije kaje, pa prizna gazdarici na samrtnoj postelji, i onda ova ozdravi ali srećom nije čula priznanje...

Teška sapunica...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 23:46 (Enkidu).

3 6 hvala 0
13 godina
protjeran

Znaju ljudi sto valja.

clock2much

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

normalno da se piratizira kad nemas nikakvog legalnog nacina da bi gledao seriju ako nemas neku vrstu kabelske.

no mozda ce za 5-10 godina napokon shvatiti kako funkcionira internet.

jos vise on topic, drago mi je sto doprinosim

Game of Thrones S01 720p HDTV x264-TL 14.86 GB DL / 87.74 GB UL

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Trebate pročitati knjige da bi shvatili zašto se oko serije diže tolika prašina!!! Pročitao sam poprilično fantazi knjiga i pomeni je bolja od "Gospodara prstenova" za klasu, a svi znamo koliko su "gospodari" odlični. Što se radnje tiče, ona se zahuktava, čeka nas bitka kod Kraljevog grudobrana, zato glavu gore jer "noć je duga i strašna".

Knjige su ok (bar ove prve 3) ali meni osobno nisu ni sjena Gospodara. Gospodari prstenova su pisani za ljude od 10 do 100 godina. Seriju sam do sad cijelu pogledao i nije lose napravljena. Hype oko nje je stvar marketinga i puno bolje serije imaju manju gledanost jer nemaju tako jak marketing. U biti oko cega god se u zadnje vrijeme dize velika prasina (GoT, The Walking Dead, Prison Break...) sve je nekako nedoreceno 

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

sine... je8e mi se za knjigu... da sam htio citat knjigu ne bih gleda seriju...

da mi je do knjiga sad bi bio doktor nauka :))))

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ma kaki, ne radi se to tako u Rvackoj, samo se ugledaj na Đapića i plati za titulu ! A nije ni on jedini od poznatih "uglednika", ima i jedan poznati nadri-"povjesničar"-političar sa sumnjivim polaganjem doktorata...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 0:05 (Enkidu).
14 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
BlueMax kaže...

Ma kaki, ne radi se to tako u Rvackoj, samo se ugledaj na Đapića i plati za titulu ! A nije ni on jedini od poznatih "uglednika", ima i jedan poznati nadri-"povjesničar"-političar sa sumnjivim polaganjem doktorata...

Ma ono je bila zajebancija, nemam ja nista protiv dobre knjige ali eto, vise volim ruske klasike od ovih novih, dobro si ih nazvao, sapunica.

17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Mile 74 kaže...

Knjige su ok (bar ove prve 3) ali meni osobno nisu ni sjena Gospodara. Gospodari prstenova su pisani za ljude od 10 do 100 godina. Seriju sam do sad cijelu pogledao i nije lose napravljena. Hype oko nje je stvar marketinga i puno bolje serije imaju manju gledanost jer nemaju tako jak marketing. U biti oko cega god se u zadnje vrijeme dize velika prasina (GoT, The Walking Dead, Prison Break...) sve je nekako nedoreceno 

The Walking Dead i Terra Nova mi slobodno idu među najgore serije koje sam ikad pogledao.

Jednostavno ne razumijem kako nekomu to može biti gledljivo.

17 godina
neaktivan

Ajme, ruski klasici ! Ako misliš na "Rat i mir", "Zločin i kazna" i takve, ubi me dosada dok sam ih prisilno pročita u srednjoj ! Don't get me wrong, nisam nesklon pokojem primjerku klasične književnosti tu i tamo, recimo Shakespeare je baš cool, i onaj Rus šta je pisa neke kvazi-horore starinske (Glogoljev ili tako nešto, sorry ako sam pogriješio) mi je cool (sićam se predobrog opisa kako je neka jeziva svinjska njuška provirila kroz prozor kuće {#} ). Ali Rat i Mir, pa hebote to je kao dokumentarni film (samo napisani) o ruskoj plemićkoj klasi i njihovim čajankama, za ubiti se dosadno, isto kao i onaj drugi književni klasik, Pride and Prejudice, koliko strana napisano o udaji par cura, bljak ! {#}

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Previše ljudi fanatično slini nad tom knjigom (tj. serijom knjiga), osobno mislim da je precijenjena. Diže se prašina ko da je najbolji fantasy ikad a daleko je od toga. Nije ni spomenuti LOTR, on je merely jako dobar, a ovo je osrednje IMHO.

Meni je osobno LOTR precijenjeni, to bi čak bila preslaba riječ. Al ono, svako ima svoj ukus, ne?

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
15 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Primjer 1 - tip se zaljubi u žensku ali alas pojavi se njegova zla bivša žena da im pomrsi planove, onda joj on plati da odhebe, onda odluči da ipak neće odhebati pa okolo trača i spletkari, pa na kraju završi mrtva, i jasno tip joj je kupio otrov tako da ispada očigledno kriv iako naravno nije kriv.

Primjer 2 - tip ostane invalid, to uzrokuje preslagivanje različitih ljubavnih interesa, i malo kasnije vidi čuda ipak nije invalid nego hoda okolo ko olimpijski sprinter... U španjolskim sapunicama niko nikad ne ostaje invalid zadugo (za razliku od stvarnog života) !

Primjer 3 - sluškinja se naljuti na gazdaricu, za osvetu postavi sapun pored kade tako da ova stane na njega pri izlasku iz kade, i vidi čuda ova ne stane baš nigdje drugo nego na sapun, iako je soba u kojoj je kada golema prazna soba, i onda kad gazdarica pobaci zbog toga sluškinja se kasnije kaje, pa prizna gazdarici na samrtnoj postelji, i onda ova ozdravi ali srećom nije čula priznanje...

Teška sapunica...

Mislim da je Game of Thrones nešto više tipa:

Primjer 1 - tip se zaljubi u žensku i - umre

Primjer 2 - tip ostane invalid i - umre

Primjer 3 - sluškinja se naljuti na gazdaricu i - gazdarica umre

13 godina

Gospodari vs. Igra prijestolja (Pjesma leda i vatre)? pa to su knjige pisane u 2 skroz razlicita doba. Nemaju nikakve međuobne poveznice. Ajmo tako uspoređivat Pelea i Messija. Gospodari su vise bajka, dok knjige iz Pjesme leda i vatre opisuju "realan" svijet u fantasy okruzenju. S druge strane osobno mi je bolji mi je Silmarillion od Gospodara...

Ontopic: serija je jako dobra, a za nesto vise (bitke koje nisu prikazali) je problem budzet :)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
yeo kaže...

Ne razumijete, nije stvar serije nego knjiga.

aahaa, znači kod knjigea ne moraš platiti za gomilu smeća koje te ne interesira u kabelskom paketu koji je plus ili neki prošireni koji sadrži HBO koji te isto ne interesira, pa da možeš gledati ili...?

ko ponavlja moje riječi jede govna iza peći
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 6:05 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran

I bez obzira što je piratiziraju, posao cvjeta. Financiraju se od pretplatnika, a ostali koji nemaju HBO nek skidaju. Dobra reklama za HBO, a niti iz džepa i niti u džep, jer ti ljudi ionako ne bi platili da gledaju seriju, a ovako se serija odlično reklamira i stječe popularnost. Zaključak, piratiziranje u stvari i pomaže filmskoj industriji. Da ukinu piratstvo ne bi ni 1% više zarađivali nego što zarađuju.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu

5 0 hvala 0
17 godina

Meni je serija odlična. Glumci savrešeno rade svoj posao i mogu se uživjeti u film i priču.

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bypass kaže...

I bez obzira što je piratiziraju, posao cvjeta. Financiraju se od pretplatnika, a ostali koji nemaju HBO nek skidaju. Dobra reklama za HBO, a niti iz džepa i niti u džep, jer ti ljudi ionako ne bi platili da gledaju seriju, a ovako se serija odlično reklamira i stječe popularnost. Zaključak, piratiziranje u stvari i pomaže filmskoj industriji. Da ukinu piratstvo ne bi ni 1% više zarađivali nego što zarađuju.

Ja imam HBO pa opet skidam a serija mi nije nesto. Stvarno je ta piratizacija gadna stvar.

17 godina
neaktivan

Serija rula. Knjige nisam čitao jer sam lijeni pičak, al serija mi rastura.

Još sad kad se polako ali sigurno uvlače magije, zmajevi odrastaju i tako to, bit će kul.

BTW, svaki put kad netko bitchslapa Joffreya anđeo dobije krila.

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr

15 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Ja imam HBO pa opet skidam a serija mi nije nesto. Stvarno je ta piratizacija gadna stvar.

Upravo to i ja kažem.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';fu
14 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Serija rula. Knjige nisam čitao jer sam lijeni pičak, al serija mi rastura.

Još sad kad se polako ali sigurno uvlače magije, zmajevi odrastaju i tako to, bit će kul.

BTW, svaki put kad netko bitchslapa Joffreya anđeo dobije krila.

Serija je nažalost sjena knjige. Knjige sam pročitao godinama prije serije, ustvari čitao sam ih kako su izlazile. Kao i druga djela istog autora.

Definitivno pročitati knjige ;)

16 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Po meni su knjige uvijek bolje od ekranizacije istih. Ajde pošto ti je su ti i Prestoli i Prsten "merely dobri" i knjiga i serija ti nama preporuči neku uber knjigu i seriju da mi to pročitamo.

@Bypass

Uvijek je tako, ali mislim da to nije stvar da neko ne zna snimiti po knjizi dobru seriju ili film. Jednostavno knjige sadrže daleko veći broj detalja i više priče da kad bi ih pretočili u film/seriju dobili bi predugačke ekranizacije i onda često filmovi/serije budu osakaćene verzije knjiga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 10:28 (malina22).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice