HTC povrijedio dva Appleova patenta

poruka: 77
|
čitano: 8.970
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC povrijedio dva Appleova patenta".
15 godina
neaktivan

Ma Apple mi se gadi više, prvo Samsung, a sad i HTC. Bolje im je da se usredotoče na izradu poštenog telefona koji če opravdat cijenu od 8200 kn. Sensation košta 5000 kn, a kolko puta je bolji od iPhonea 4. Ne kažem ja da je iPhone loš proizvod, daleko od toga, ali ne opravdava svoju prepaprenu cijenu.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Moj PC  
5 3 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: HTC povrijedio dva Appleova patenta
Simbamef kaže...
grimyHR kaže...
Simbamef kaže...

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji "mrze" Apple. Ako ti se ne sviđa nemoj komentirati.

Kao nije ispravno kada Apple kopira druge, ali je ispravno kada drugi kopiraju Apple. Usporedite samo novije Samsung telefone i Apple. Čista kopija hardwera i softwera.

kopija hardvera? nemoj bulazniti, hardver je ona elektronika unutra, a ne kucite, a softver je ono pod haubom, a ne GUI

samsung je mozda kopirao dizajn kucista i GUI-a, ali ti si sad lupio generalnu glupost

a s tim da ne komentiramo ako nam se ne svida odj*bi, pa sta si si ti umislio tko si ti da mi naredujes gdje cu i gdje necu komentirati, daj mi tak vani na ulici probaj naredivati

http://en.wikipedia.org/wiki/Hardware - za definiciju hardvera, mislim da upak uključuje i kučište (pogotovo ako se ne radi samo o kučištu već i o razmještaju tipki i funkcija)

Što je "generalna glupost" molim lijepo?

Mislim da imaš problema sam sa sobom pa ti preporučujem posjet liječniku (agresivnost, primitivizmom- ali mislim da liječnik tu ne pomaže)

Nisam si ništa naredio pa mi nije jasan tvoj komentar. Druga stavr je ako ti se nešto ne sviđa

s obzirom na ono što sam ti podvukao u tvom komentaru,sad mi lijepo reci..jel u istu kategoriju treba svrstati i kučišta kompova,kučišta miševa,kučišta tipkovnica sa naglaskom NA RAZMJEŠTAJ TIPKI..kao i njihove funkcije???...hoćemo li u to uključiti i grafičke kartice,koje su ono praktično sve u istom dizajnu osim boja..??tko bi za to trebao kupiti tantijeme..??Ako nastvaim nabrajati,nakon izvjesnog vremena sama politika Applea će se i tebi ukazati kao debilnom..ako treba,slobodno reci,nastavit ću..{#}

16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
Simbamef kaže...

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji "mrze" Apple. Ako ti se ne sviđa nemoj komentirati.

Kao nije ispravno kada Apple kopira druge, ali je ispravno kada drugi kopiraju Apple. Usporedite samo novije Samsung telefone i Apple. Čista kopija hardwera i softwera.

A zašto čovjek ne bi smio komentirati?Članci i postoje da ljudi daju svoje mišljenje,oli se misli da je sve vezano uz Apple(Jabučari,iProdukti,ovo i ono),sve u rangu Svete krave..???

Dakle kad Apple ukrade koji patent,i njime zaradi milijarde dolara,pokradena firma,samo zato jel je mala i ne baš bogata,dobije smiješnu odštetu od 8 milijuna dolara??!!

Kad netko popali Apple,ehhhh...onda se blokira cijelo jedno tržište,a sumu odštetu,čemo uskoro vidjeti kolika će biti..možda dovboljna da pokrije izbacivanje iPhone-a 5 na tržište..sve ostalo bude samo zarada.Kako je taj Apple genijalan..!!..{#}

Nitko mu nije ZABRANIO. Čovjek je podijelio da ima probavnih tegoba kada pročita riječ Apple pa sam mu samo dao savjet.

Inaće nisam vlasnik iPhone već sam vlasnik jednog Samsung modela. 

Koristio sam mnoge Apple proizvode (trenutno samo iPad=) i smijem se kada čitam negativne komentare "mrzitelja" Apple i iOSa. 

Svatko kupuje ono što želi i što mu treba. Meni treba mobiteel samo za telefoniranje i sms, a za sve ostalo imam iPad. Kada izađe tablet koji će ispuniti moje zahtjeve rado ću ga kupiti za koju godinu.

16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
Simbamef kaže...
grimyHR kaže...
Simbamef kaže...

kopija hardvera? nemoj bulazniti, hardver je ona elektronika unutra, a ne kucite, a softver je ono pod haubom, a ne GUI

samsung je mozda kopirao dizajn kucista i GUI-a, ali ti si sad lupio generalnu glupost

a s tim da ne komentiramo ako nam se ne svida odj*bi, pa sta si si ti umislio tko si ti da mi naredujes gdje cu i gdje necu komentirati, daj mi tak vani na ulici probaj naredivati

http://en.wikipedia.org/wiki/Hardware - za definiciju hardvera, mislim da upak uključuje i kučište (pogotovo ako se ne radi samo o kučištu već i o razmještaju tipki i funkcija)

Mislim da imaš problema sam sa sobom pa ti preporučujem posjet liječniku (agresivnost, primitivizmom- ali mislim da liječnik tu ne pomaže)

Nisam si ništa naredio pa mi nije jasan tvoj komentar. Druga stavr je ako ti se nešto ne sviđa

s obzirom na ono što sam ti podvukao u tvom komentaru,sad mi lijepo reci..jel u istu kategoriju treba svrstati i kučišta kompova,kučišta miševa,kučišta tipkovnica sa naglaskom NA RAZMJEŠTAJ TIPKI..kao i njihove funkcije???...hoćemo li u to uključiti i grafičke kartice,koje su ono praktično sve u istom dizajnu osim boja..??tko bi za to trebao kupiti tantijeme..??Ako nastvaim nabrajati,nakon izvjesnog vremena sama politika Applea će se i tebi ukazati kao debilnom..ako treba,slobodno reci,nastavit ću..{#}

Apsolutno se slažem sa ovim što sam napisao (ovo je bilo samo za primjer, ali je točno), a tvoj je problem što ti tu čitaš više nego što je podvučeno.

Inaće poznato mi je da si jedan od većih mrzitelja proizvoda Apple na ovom forumu te ne propuštaš ni jednu temu vezanu za Apple. Već znam da ćeš pokušati napisati kako sam obožavatelj, ali nisam :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 18:30 (Simbamef).
15 godina
protjeran
Simbamef kaže...

Nitko mu nije ZABRANIO. Čovjek je podijelio da ima probavnih tegoba kada pročita riječ Apple pa sam mu samo dao savjet.

Koristio sam mnoge Apple proizvode (trenutno samo iPad=) i smijem se kada čitam negativne komentare "mrzitelja" Apple i iOSa. 

Svatko kupuje ono što želi i što mu treba. Meni treba mobiteel samo za telefoniranje i sms, a za sve ostalo imam iPad. Kada izađe tablet koji će ispuniti moje zahtjeve rado ću ga kupiti za koju godinu.

pa dobro..čovjek smije reći što misli..

Mislim da previše Jabučara misli da njih netko mrzi,naravno,vjerujem da to nije točno,niti ja ne mrzim Apple ,naročito Jabučare.Više bih to opisao sprdanjem određenoj grupi ljudi koji su toliko uvjereni da je iProdukt nešto Bogom dano,bez mane,bez potrebe da se to kritizira,sa beskrajnim povjerenjem u Apple CEO-a,koji što god rekao,Jabučari bezpogovorno prihvaćaju..a ako i ima činjenični nedostatak,oni se ponašaju kao da to ne postoji,i na kraju krajeva to plaćaju 40% više nego komparatvnu stvar drugog branda..Sad,kad sam ovo nabrojao,meni samo neka određena mjesta padaju na pamet gdj mogu sresti slične grupe ljudi,no..{#}..i sad,gdje je tu mržnja?Po meni nigdje..Čak bi rekao da Jabučari se razbijesne kad netko dirne u "Svetu stvar" i onda se pokaže tko je u biti opako agresivan.Uostalom svijet je pun anegdota,videa,crtanih filmića,i čega sve ne,koje ironično i posprdno opisuju jedan sloj klijentele Applea koji sam već opisao..dakle,velikoj većini ljudi su Jabučari vrlo funny grupa ljudi na čiji se račun mogu dobro nasmijati..dakle,nema niti M od mržnje..Dao bog zdravih Jabučara da se malo nasmijemo..{#}

a tebi želim koji god dio hardware---a koji će obaviti svoju funkciju posla ili dangubljenja..{#}

15 godina
protjeran

Kažeš jedan od većih mrzitelja???Samo ću reći ovo..Istu stvar govore i homoseksualci,za onog tko se usudi da ih kritikuje.Ispada da je suprotno mišljenje od Appla ili Homoseksualaca zabranjeno i da se time dobiva titula Homofoba ili Mrzitelja Apple-a(Applefoba)...zabavno,ali normalnom logikom ne može proći..{#}

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
Simbamef kaže...

pa dobro..čovjek smije reći što misli..

Mislim da previše Jabučara misli da njih netko mrzi,naravno,vjerujem da to nije točno,niti ja ne mrzim Apple ,naročito Jabučare.Više bih to opisao sprdanjem određenoj grupi ljudi koji su toliko uvjereni da je iProdukt nešto Bogom dano,bez mane,bez potrebe da se to kritizira,sa beskrajnim povjerenjem u Apple CEO-a,koji što god rekao,Jabučari bezpogovorno prihvaćaju..a ako i ima činjenični nedostatak,oni se ponašaju kao da to ne postoji,i na kraju krajeva to plaćaju 40% više nego komparatvnu stvar drugog branda..Sad,kad sam ovo nabrojao,meni samo neka određena mjesta padaju na pamet gdj mogu sresti slične grupe ljudi,no..{#}..i sad,gdje je tu mržnja?Po meni nigdje..Čak bi rekao da Jabučari se razbijesne kad netko dirne u "Svetu stvar" i onda se pokaže tko je u biti opako agresivan.Uostalom svijet je pun anegdota,videa,crtanih filmića,i čega sve ne,koje ironično i posprdno opisuju jedan sloj klijentele Applea koji sam već opisao..dakle,velikoj većini ljudi su Jabučari vrlo funny grupa ljudi na čiji se račun mogu dobro nasmijati..dakle,nema niti M od mržnje..Dao bog zdravih Jabučara da se malo nasmijemo..{#}

a tebi želim koji god dio hardware---a koji će obaviti svoju funkciju posla ili dangubljenja..{#}

Ajme meni. Nitko nije napisao da mržiš korisnike već samu kompaniju Apple. Svakako Apple ima svojih negativnih strana

-visoka cijena (iako ne za sve proizvode - npr iPad 1 se može kupiti već za 2500 kn, a nudi više od konkurencije od kojih je neka i skuplja)

-iTunes (pa se moram snalaziti sa iFile i iFunBoxom)

-baterija se ne može samostalno promijeniti već košta od 500-1000 kn (no za tu cijenu dobiješ potpuno novi uređaj - kao neka vrsta zamjene stare za novo)

, ali ima mnogo kvaliteta (iOS i kvaliteta/dizajn)

17 godina
grimyHR kaže...

.

a ja pretpostavljam da si procitao kakve debilane apple patentira pa sad tu seres

u redu je kad netko patentira specificnu tehnologiju, ali ovakve debilane....

ja sutra idem patentirati input i upravljanje putem mozdanih valova i za 10+ godina kad netko izumi tehnologiju cu biti bogat nakon tuzbe...

Pa idi, što čekaš... unovči tui genijalnost koju ovdje proljevaš ...

16 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

Kažeš jedan od većih mrzitelja???Samo ću reći ovo..Istu stvar govore i homoseksualci,za onog tko se usudi da ih kritikuje.Ispada da je suprotno mišljenje od Appla ili

Homoseksualaca zabranjeno i da se time dobiva titula Homofoba ili Mrzitelja Apple-a(Applefoba)...zabavno,ali normalnom logikom ne može proći..{#}

Jedno je slobodno komentirati, a drugo biti prisutan u svim temama vezanim za Apple. (ja stvarno rijetko komentiram, ovo je iznimka).

Za sada nisi naveo ni jednu kritiku osim da ti sve smeta.

Ovo je jedan od tvojih boljih komentara: "Ajpad je za pomodnu dječicu,wanna be cool osobe i slično.Dakle pomodni dodatak....".

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 18:50 (Simbamef).
17 godina
linuxjuzer kaže...

Kažeš jedan od većih mrzitelja???Samo ću reći ovo..Istu stvar govore i homoseksualci,za onog tko se usudi da ih kritikuje.Ispada da je suprotno mišljenje od Appla ili Homoseksualaca zabranjeno i da se time dobiva titula Homofoba ili Mrzitelja Apple-a(Applefoba)...zabavno,ali normalnom logikom ne može proći..{#}

Zašto bi normalan čovjek kritikovao homseksualca?  Zašto bi normalan čovjek kritikovao ljevaka?  Zašto bi normalan čovjek uopće zadirao u nečiji život i izbor?

Nije problem u homoseksualcu već u tebi koji nisi tolerantan prema drukčijem bilo to homoseksualnost ili apple ili nešto treće ...

17 godina
neaktivan

Kakvi moroni s još glupljim patentima. Samo čekam da se neko javi da je patentirao WC papir, e to će tek bit show. Kad budu morali povući sve WC papire s tržišta /fp

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Kakvi moroni s još glupljim patentima. Samo čekam da se neko javi da je patentirao WC papir, e to će tek bit show. Kad budu morali povući sve WC papire s tržišta /fp

Pa šta nisi znao da ima aplikacija za ajfon zove se assWhiper s kojom možeš obrisat guzicu i uopće ti ne treba papir {#}

15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
no tengo dinero kaže...

Slazem se da je Apple pretjerao sa glupim tuzakanjem, ali MS je taj koji dobiva 5$ od svakog prodanog HTC fona.Isto tako Nokia je ta koja dobiva lovu za svaki prodani Iphone.Isto tako komentari jadnika kao Linuxluzer sa svojim  {#} smajlicima je stvarno dosadan, a vidim da crvenim kartonom nije nista naucio.

vidim jadniče,da iza tvoje povrijeđene Jabučarske duše,kao i obično ne stoji nikakav argumenat..osim što ga navedoh-Houli Cow..

on topic..MS ima ugovorno potpisano konkretnu stvar za licencu,dok,Apple luta sivim zonama,koje okreće u svoju korist jer dobrano fila odvjetnike..i silom se nameće drugima..očigledno nije u tvojoj domeni da neke pravne stvari možeš pojmiti...a crveni su bili,jer sam taknuo u jednu komponentu Svete krave Applea..{#}

Ne smatram se Jabucarom, jer imam samo Ajfon, a sutra vec moze biti npr. WP ili WebOs.Ja sam vise Ibm fan, ali to je stvar proslosti.Nemam namjeru kupovati nista vise od Applea, jer koristim Win i nemam namjeru prelaziti na nesto drugo.Za tvoje probleme i nezadovoljstvo samim sobom nije kriv Apple.

I'll see you on the dark side of the moon
16 godina
protjeran
no tengo dinero kaže...

Slazem se da je Apple pretjerao sa glupim tuzakanjem, ali MS je taj koji dobiva 5$ od svakog prodanog HTC fona.Isto tako Nokia je ta koja dobiva lovu za svaki prodani Iphone.Isto tako komentari jadnika kao Linuxluzer sa svojim  {#} smajlicima je stvarno dosadan, a vidim da crvenim kartonom nije nista naucio.

nokia dobiva lovu od svakog jer je glavni razvijatelj gsm TEHNOLOGIJE i jedan od najvecih razvijatelja telekomunikacijskih TEHNOLOGIJA opcenito, a ne od nekih nebuloznih pantenata poput microsoftove REC tipke...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina

Mislim ono....

Apple kao velika firma se boji pada prodaje Iphone-a.

Misle da ce postici bolju prodaju tužbom velikih konkurenata.

Ja osobno preferiram Android, Apple mi nikada nije bio drag zbog svoje iskomercijaliziranosti.

Radije bih si uzeo neki Samsung Galaxy S2 ili HTC Desire HD.

Slobodno stisnes Hvala :)
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Genie kaže...

bacio sam pogled na ta dva patenta .. i sve mi to izgleda kao pseudo kod.. 

dakle opis kako ce se nesto izvesti na racunalu/mobitelu

dakle ako sam ja dobro shvatio.. ja napisem neki kod.. fino to dokumentiram..recimo da sad banaliziram.. iscrtavanje slova A na ekranu i to fino patentiram!

jel to to?

Dobro si shvatio :-)

Postoji pravilnik kako i sto se smije patentirati, ali kao i svako pravilo ili zakon, postoji nacin da se to zaobide.

Dobar primjer je AppStore ili kako je vec tocan naziv. Od kud nekom pravo da patentira generalije poput App ili Store? Vjerujem da su svi redom pokusali patentirati i rijec cloud, ali s obzirom da ne vidim nikakve tuzbe, vjerujem da je patent odbijen.

OT: Pozdrav DrNasty i njegovim kartonima {#}

16 godina
neaktivan

Ja naprosto nemogu povjerovati da vam ovakve debilne rasprave još nisu dosadile. OK Apple tuži sve po redu, but really who fuck..g care?

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 8:28 (microman).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nista cudno ameri poceli agresivno stititi i pogodovati  svom proizvodjacu , ko kak kinezi vec neko vrijeme 'pomazu' lenovu.

Sto se samog plagiranja tice kod mobitela to je besmisleno jer su nalik jaje jajetu u zadnjih par godina  ,kad se neki trend ustali bilo dizajn ili tehnicko rjesenje svi ga u kratkom vremenu prekopiraju na ovaj ili onaj nacin nevezano ko je prvi osmislio

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a nitko nije primjetio kako se novinarsko zanimanje degradira na bugovom portalu?

Dali je ovo uistinu clanak kojeg je ''novinar'' napisao? Vidim samo tonu sranja kako apple tuzi nekoga, i upravo onda, kada bi trebao napisati zasto o cemu se radi tuzba, ''novinar'' se ne potrudi obrazloziti termine, nego sve poprati linkovima gdje je netko deseti to napisao umjesto njega?

ja mrzim ove novinare koji bacaju sjeno pred vas piromane. :D

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. | http://pixelatem.darkfolio.com/

4 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ja bi patentira postupak patentiranja

pa kad netko patentira nesto, a koristi moj sistem

mora meni platit 5$, npr.

ili da patentiran objavljivanje apple vezanih vijesti na bug forumu

imao bi svaki dan pristojnu zaradu {#}

ot

jeli ijednu tuzbu apple dobio dosad?

(protiv drugih proizvodaca mobitela)

vruće je...
16 godina
neaktivan
apoteka kaže...

ja bi patentira postupak patentiranja

Odi i Patentiraj ak možeš, ti ko brani da uzmeš kartu za ameriku i obratiš se njihovom Patentnom zavodu(il kak se to već zove)?

I'll be back
16 godina
apoteka kaže...

ot

http://www.google.hr/search?rlz=1C1CHEW_hrHR385HR385&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=sues+apple

ijednu ? ovdje ih ima na tisuće

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
apoteka kaže...

ot

http://www.google.hr/search?rlz=1C1CHEW_hrHR385HR385&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=sues+apple

ijednu ? ovdje ih ima na tisuće

nisan mislio tako, nego je li dobio u smislu pobjede

vruće je...
17 godina

Ko visoko leti nisko pada.
Hater will always be haters, losers will always be losers.

cheers

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 15:33 (NEW_MAN).
17 godina

zanimljivo

pljuju po Apple-u kojem su ukrali patente

da je vijest bila ISTA, ali samo obrnuta za učesnike: Apple povrijedio dva HTC-ova patenta...

opet bi isti ljudi pisali iste postove, kako im se gadi Apple, samo ovaj put jer je lopov

e moji Apple hateri, nebi vam u koži bio...

www.stripovi.tk

7 1 hvala 0
16 godina
ivoleko kaže...

a što bi bilo da je pisalo "Apple izmjenio svoj patent zlouporabom položaja" ?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
protjeran

Appleovci, dosadni ste... postali ste kao ugrozena vrsta, ono... pokazes prstom u nesto, odmah ko da si ga na lomacu poslao, smirite hormone, ne jedu se samo jabuke u zivotu(trule btw) vec i ostala hrana... jabuke su dobre za se dobro posrat nakon slavonskog rucka :)

Moj PC  
4 4 hvala 1
17 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

jabuke su dobre za se dobro posrat nakon slavonskog rucka :)

Dogovori se sa Šuštićem (kojim već dugujem ruček) pa naletite u Slavoniju na ručak. A možemo ubrat i koju jabuku za dobru probavu {#}

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
14 godina
neaktivan
Simbamef kaže...
linuxjuzer kaže...
Simbamef kaže...
grimyHR kaže...
Simbamef kaže...

Apsolutno se slažem sa ovim što sam napisao (ovo je bilo samo za primjer, ali je točno), a tvoj je problem što ti tu čitaš više nego što je podvučeno.

Inaće poznato mi je da si jedan od većih mrzitelja proizvoda Apple na ovom forumu te ne propuštaš ni jednu temu vezanu za Apple. Već znam da ćeš pokušati napisati kako sam obožavatelj, ali nisam :)

"mrzitelji appla" na ovom forumu zapravo ne mrze apple već apple uzere koji nemogu prihvatiti da je svijet postojao prije appla i stevice

em apple izmislio ovo em apple izmislio ono,

te oblik mobitela te savršeno dizajnirane ikonice sa ligaritamski precizno zaobljenim rubovima i ostale nebuloze

pola ikonica koje sad vidiš ma macu apple je fino kupio na deviantartu, isto kao i dobar dio kocepata trenutnih proizvoda

Applova politika je pronađi odgovarajući proizvod, kupi firmu koja ga je napravila, zaljepi jabučicu na njega i proglasi da niko nikad nije napravio nista slično

16 godina
neaktivan
McD kaže...

pola ikonica koje sad vidiš ma macu apple je fino kupio na deviantartu, isto kao i dobar dio kocepata trenutnih proizvoda

Ne. Naravno, osim ako imaš čime to dokazati. U suprotnom - trolaš.

McD kaže...

Applova politika je pronađi odgovarajući proizvod, kupi firmu koja ga je napravila, zaljepi jabučicu na njega i proglasi da niko nikad nije napravio nista slično

Ne.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice