U životu nisam vidio čovjeka koji piše poruke na stolu. Postoji samo jedan jedini razlog zašto ja stavljam svoj mob na stol- da ga odložim.
U ruci mi čak više paše da je mob kockasti (Z serija, iako sam se već sad navikao na zaobljene mobitele), ali M9 sigurno neće biti kockasti, jednostavno se naruši dizajn (kod Z serije je to dobro izvedeno, ali je to druga priča). Iako iPhone 6 ne izgleda loše, M8 izgleda bolje (stražnja strana), zbog Duo kamere, zbog položaja (duo) kamere, HTCovog logoa i zbog toga što je deblji i zaobljeni.
Funkcionalnost je naravno najbitnija, ali meni osobno su feel i izgled mobitela jako jako bitni (nije da sam swag faggot ili što god).
Americkim portalima, a i meni, je to velika mana recimo, da stoji neravno na stolu.
iP6 sam spomenuo samo radi oblika, ne i dizajna. Citajte malo sto pisem i na koje postove odgovaram
Ja sam iPhone 6 spomenuo jer mi je to prvi metalni mobitel koji mi pada na pamet.
A gle, to ovisi kako kome, savršeni mobitel ne postoji...

.....
Recimo vratiti kapacitativne tipke i poraditi na dizajnu prednje strane, odbaciti mozda oblu zadnju stranu, smanjiti rubove, ubaciti novo MR ili staro Qi punjenje itd.
....
I?! Što ćeš time dobiti?! Samsung Galaxy S5?!
iP6, G3...samo aluminijski
Obla zadnja strana je meni najveca mana ovog mobitela. Ako je na stolu, nemoguce je pisati poruke bez da se pomakne, ista stvar sa Nexus 6.
s druge strane ja oblu pozadinu smatram must have za mobitelom, jendostavno, bolje ce lezati u ruci prilikom upravljanja istim.
Fiksne tipke samo oduzmu dio ekrana.
Ne želim ulazit u raspravu kakve su tipke bolji izbor, jer to bi ovisilo od čovjeka do čovjeka.
Ali da ''fiksne'' (pretpostavljam da mislimo na kapacitivne) tipke oduzmu dio ekrana, to još nisam vidio.
Pa kapacitivne tipke se ne nalaze na displayu.
Ako išta oduzme dio ekrana (u nekim slučajevima), to su on screen tipke.
Osobno nemam ništa ni protiv jednog ni protiv drugog izbora, iako bi moj glas išao za kapacitivne tipke.
Ali sam uvijek za što veći display na što manjem kučištu (nešto tipa g3).
Sa htc m8 sam bio izrazito zadovoljan u svakom pogledu.
Ali kao što je već spominjano, bilo bi dobro da se nađe malo manje mesa.
Americkim portalima, a i meni, je to velika mana recimo, da stoji neravno na stolu.
iP6 sam spomenuo samo radi oblika, ne i dizajna. Citajte malo sto pisem i na koje postove odgovaram
Kad je tako onda ok, odma referendum protiv "krivih" mobitela kad je vama, amerikancima to toliko no no.
Inace, HTC M7 jako lijepo lezi u ruci, zbog svoje zakrivljenosti. Mnogo ljepse od npr. ajfona. To mislimo hrvatski portali i ja, al posto nisu americki, a ni ja nisam amerikanac, onda je to zapravo nebitno.

Kad je tako onda ok, odma referendum protiv "krivih" mobitela kad je vama, amerikancima to toliko no no.
Inace, HTC M7 jako lijepo lezi u ruci, zbog svoje zakrivljenosti. Mnogo ljepse od npr. ajfona. To mislimo hrvatski portali i ja, al posto nisu americki, a ni ja nisam amerikanac, onda je to zapravo nebitno.
Ljudima s vecim dlanovima zaobljeni mobiteli klize niz dlan...mene to uzasno zivcira i sto vise prijanja uz dlan to se vise znoji
Ljudima s vecim dlanovima zaobljeni mobiteli klize niz dlan...mene to uzasno zivcira i sto vise prijanja uz dlan to se vise znoji
To je istina, zato preferiram Z seriju, onako mi se malo zapiči u prste. Tako mi je savršeno. Ali ne Z3 nego Z2 i ranije.
Samo amerikancima ili?
Inace, meni jedino smeta bruseni aluminij/magnezij (ne samo kod mobitela, nego i kod laptopa) zbog kojeg mi mobitel klizi iz ruke, samo sam radi toga kupio Nillkin case za M7. Tu su plasticni/stakleni mobiteli ugodniji za koristenje. A sama zakrivljenost nema nikakve veze sa "klizanjem" niz dlan.
Da ima.
Mobiteli koji nisu zakrivljeni ne klize jer si ih jednostavno prisiljen pridrzavati za rubove, a ovakvi zakrivljeni + aluminijski sjednu na prste super, ali se znoje i klize zbog direktnog kontakta. Pogotovo ovi aluminijski lose prenose toplinu pa se zagriju u jednoj tocki, a kod plastike se ta toplina siri po zadnjoj stranici i nije toliki problem ako se nesto duze koristi mobitel

Da ima.
Mobiteli koji nisu zakrivljeni ne klize jer si ih jednostavno prisiljen pridrzavati za rubove, a ovakvi zakrivljeni + aluminijski sjednu na prste super, ali se znoje i klize zbog direktnog kontakta. Pogotovo ovi aluminijski lose prenose toplinu pa se zagriju u jednoj tocki, a kod plastike se ta toplina siri po zadnjoj stranici i nije toliki problem ako se nesto duze koristi mobitel
Ja ne znam kako ti drzis svoj telefon, ali ja svog hvatam jednim prstom za donji rub i sa drugim prstima za druge rubove. Tako da zapravo jako malo diram poledjinu uredjaja.
Sto se zagrijavanja tice, aluminij je tu u prednosti jer bolje disipira toplinu od stakla i plastike (koji su toplinski izolatori).
Jedini problem aluminija je sto je klizav i zbog toga (meni osobno) jako lose lezi u ruci, ali kao sto rekoh, Nillkin cover rijesava problem. A to jel zakrivljen ili ne i nema toliki utjecaj.
Da ima.
Mislim da si pobrkao pojmove. Aluminij i metali puno bolje ovode toplinu, plastka je uopce ne odvodi. Zato recimo M8 se ne moze usporedjivati sa niti jednim flagshpom oko throtlinga, jeru njega toga niti nema upravo radi aluminijskog kucista i izvrsnog unutarnjeg dzajna i rasporeda komponenti. On bude cijeli topal, sto je super, jer ostaje u radnoj temperatur i ne pregrijava se, dok npr G3 ili S5 su katastrofa po tom pitanju. Aluminij je naravno klizaviji, a kad usporedis M8 i iP6, razlika je nebo zemlja, jer M8 radi zaobljenog dizajna i grubog finisha bolje lezi u ruc.

Bez obzira na grubi finiš, on je svakako klizav, što meni osobno smeta kod aluminija.

Ma ja sam pricao o materijalu, staklo i plastika se "zalijepe" na ruke (znoj, podtlak etc etc).
I vama svašta smeta! Da li bi vam smetao M8 ili M9 da vam ga netko pokloni?!
Meni više liči na fotošopirani M8.
Oh look, Samsung. Baš mi izgleda ko na Samsungu (S5 konkretno) ta zadnja kamera. I normalno da je fotošopirani M8 lol
M8 je poprilično drugačiji i poprilično ljepši od M7, a ovaj je dosta sličan, ali puno ružniji.

Ma nema šanse da će tako izgledati, ta kamera je rugoba. HTC si to nikad nebi dopustio.
Izgleda ko kamera sa HD2

Evo leakani, navodno jedan od prototipova, M9+: M9+ LEAK
Home button od S5, chin od iPhona, kamera ista samo što je dodani crni ring oko nje...
Možda nešo ovako, to su zadnje leakane slike.
To je render koji je napravljen s obzirom na leaks. ;)