Šta si ti sad nadrobio... jel ti to namjerno offtopičariš i trolaš, ili stvarno misliš da 3k ljudi (a ne 4k ljudi) rade isključivo na emitiranju programa?
Šta si ti sad nadrobio... jel ti to namjerno offtopičariš i trolaš, ili stvarno misliš da 3k ljudi (a ne 4k ljudi) rade isključivo na emitiranju programa?
Pola toga sto je napisao je i istina.
Njih vise od pola ne radi nista a dobiva placu, pa ti vidi ko je tu lud.
Ja samo znam da BBC ima cca 2300 ljudi zaposlenih, i još planiraju otpuštanja.
I sad usporedite broj stanovništa UK i HR i sve je jasno.
A usporediti kvalitetu programa je nemoguće.
U biti, mi budale plačamo velikoj hrpi idiota da cijeli dan listaju novine.
Pola toga sto je napisao je i istina.
Njih vise od pola ne radi nista a dobiva placu, pa ti vidi ko je tu lud.
Nisu stvari crno-bijele. Ne znam što smatraš pod "ne radi", da uopće ne dolazi na posao? Ili da sjedi i ne znam, igra se na računalu? Ne rade SVI na HRTu na emitiranju programa. Emitiranje programa je vrlo malen dio HRTa, na magnetoskopima rade po programu jedan tehničar + asistent, tri osobe u kontroli magnetoskopa, osoba u arhivi koja donosi kazete (asistent je veza između RDPa, skopova i arhive), u Režiji Dnevnog Programa (RDP) rade po programu dvije osobe, osoba za miks pultom + voditelj programa, te jedno tehničko vodstvo u dežurstvu, te na kraju osoblje u Masteru, njih po smjeni ima, ako se ne varam, oko petero. Ne znam postoji li tko na dežurstvu u slučaju da odašiljač krepa, postoje dežurni u energani ako nestane struje za nadgledanje baterijskog napajanja i agregata.
To je svo osoblje za emitiranje osnovnog, gotovog programa, ako sam koga zaboravio, ispričavam se. Dnevne emisije koje idu uživo, poput Dnevnika, imaju svoje režije i studijsko osoblje, ali ne znam koliko ih točno ima za potrebe emitiranja.
Produkcija je sasvim drugačija stvar, osoblje i logistika su prilično veliki ovisno o tipu emisije te koliko ljudi je potrebno koordinirati. Započni projekt nekog ozbiljnog dokumentarca, pa barem na papiru, o sudionicima, recimo, Oluje, pa pokušaj osmisliti sugovornike, kako do njih doći, u kojem terminu snimati njihove priče, odakle pribaviti arhivski materijal, odakle glazbu za pozadinu, treba li platiti prava, provjeriti pravne stvari glede tog materijala... pa ćeš uvidjeti da napraviti polusatni dokumentarac nije posao za dvoje ljudi. A dramu snimiti je još kompliciranije.
Zatim tu su pravni poslovi, pa računovodstvo, pa marketing... uglavnom, ima dosta ljudi koji se ne bave direktno ili indirektno proizvodnjom programa.
I opet, uspoređivati HRT sa Novom i RTLom je bespredmetno, jer te televizije vrte samo jedan program, ostali programi su im playliste na serveru koje se podese jednom dnevno, vlastite vanstudijske produkcije praktički da i nemaju po minutama u odnosu na HRT - sasvim drugi tip televizijske kuće je u pitanju. Negdje sam pročitao da RTL ima oko 300 zaposlenih, što mi je u odnosu na program kojeg imaju, i više nego dovoljno.
No došlo je novo vodstvo, nadam se da će biti mudriji po pitanju emitiranja programa.
Ma dajte,ako vrlo mali broj radi na emitiranju programa,što onda rade ostali?Meni je potreban bs player ili neki drugi program,kažiprst i film kreće.Kad je Jaca ugasila signal,prošlo je već dugo,mislim 2 godine.I što se promjenilo,samo resiveri (ljudima se pokidali,pa kupili druge).
To je sramota na kvadrat,da jedna ugledna (pod navodnicima) tv kuća poput HRT-a ne može emitirati u novom formatu i novoj rezoluciji!
Registrirao sam im se i na forum,ali čorak,ne mogu se logirati.
Ma daj ova država je u jednoj velikoj *****ni,primjer je i HŽ koje ne može na svojoj stranici imati online rezervaciju (pobogu,turistička smo zemlja)
Hoću reći - važan je položaj i pare,a rad za dobrobit svih nas,toga i nema na popisu!
Zatim tu su pravni poslovi, pa računovodstvo, pa marketing... uglavnom, ima dosta ljudi koji se ne bave direktno ili indirektno proizvodnjom programa.
I opet, uspoređivati HRT sa Novom i RTLom je bespredmetno, jer te televizije vrte samo jedan program, ostali programi su im playliste na serveru koje se podese jednom dnevno, vlastite vanstudijske produkcije praktički da i nemaju po minutama u odnosu na HRT - sasvim drugi tip televizijske kuće je u pitanju. Negdje sam pročitao da RTL ima oko 300 zaposlenih, što mi je u odnosu na program kojeg imaju, i više nego dovoljno.
No došlo je novo vodstvo, nadam se da će biti mudriji po pitanju emitiranja programa.
Pravni poslovi i računovodstvo ili debela muljaža, su specijalnost na HTV s podrškom vlasti zato imaju 300 milijuna kuna poreznog duga koji sad mora na naplatu izgleda itd.
A kaj si ti očekival na HTV 16-9 sliku, to ne buš tam gledal jer oni nedaju i gotovo a s druge strane na SPTV cure skaču odbojka na pijesku OI sve u 16-9.
Pravni poslovi i računovodstvo ili debela muljaža, su specijalnost na HTV s podrškom vlasti zato imaju 300 milijuna kuna poreznog duga koji sad mora na naplatu izgleda itd.
Jesi li uopće informiran odakle je nastao taj dug? Ajde se malo informiraj.
Jesi li uopće informiran odakle je nastao taj dug? Ajde se malo informiraj.
Nemam se ja kaj informirat, to prepuštam tebi a meni je sve jasno več odavno Hrvatska tone sve dublje zajedno s HRT.
Ne slažem se da je HRT-u potrebno oko 3500 zaposlenih da rade prema ocijeni javnosti loš posao.
Ne znam da li se radi o neradnicima, nemotiviranim zaposlenicima ili jednostavno nekvalificiranim ljudima, ali upravo je to glavni problem što niti sam HRT ne zna koliko točno ima zaposlenih, te koja im je struktura. Emitiranje programa je neki finalni produkt svega toga, a taj finalni produkt ne može bit dobar ako pola kotačića u mehanizmu ne funkcionira kako spada.
Nova TV isto tako ima pravnu službu, računovodstvo, marketing, te dosta ljudi koji su direktno ili indirektno bave proizvodnjom programa, nema toliko Javnog sadržaja, ali tih 300 zaposlenih u dosta toga nadilaze HRT. Po meni HRT još uvijek sveukupno nudi bolji program, no napominjem tužno je da sa oko 3500 zaposlenih generalno rade loš posao.
Bilo kako bilo, na HRT-u sigurno kreće restrukturiranje u obliku racionaliziranja broja zaposlenih, kolko se piše po novinama broj se za početak treba svest na 2500 ljudi.
Tek tolko da se zna BBC ima oko 20 000 zaposlenih, no s obzirom koliko pretplate skupe od 60 mil. građana ( UK ) taj broj je u nekakvih realnim okvirima, makar su i oni najavili racionalizaciju broja zaposlenih. Ipak, BBC je za razliku od HRT-a transparentna televizija.
HRT je klasičan primjer državne firme u HR, takve su apsolutno SVE državne firme.
Ogromne trome tvorevine sa viškom radnika.Ne ulažu ništa u razvoj, tko dođe na direktorsko mjesto njega boli tuki za firmu, a još ga manje boli kako ta firma posluje, da li se može nešto modernizirati itd.
Njemu je jedino važno da što duže ostane u svojoj direktorskoj fotelji tako da ni ne pokušava ništa što bi ga moglo izbaciti iz nje.
On kao i svaki drugi zaposlenik dođe na posao i jedva čeka kad će završiti radno vrijeme da ode kući.
HRT je klasičan primjer državne firme u HR, takve su apsolutno SVE državne firme.
Ogromne trome tvorevine sa viškom radnika.Ne ulažu ništa u razvoj, tko dođe na direktorsko mjesto njega boli tuki za firmu, a još ga manje boli kako ta firma posluje, da li se može nešto modernizirati itd.
Njemu je jedino važno da što duže ostane u svojoj direktorskoj fotelji tako da ni ne pokušava ništa što bi ga moglo izbaciti iz nje.
On kao i svaki drugi zaposlenik dođe na posao i jedva čeka kad će završiti radno vrijeme da ode kući.
...i to ne da jedva čeka kad će završiti radno vrijeme, već ode kući pod radnim vremenom, a to je tak kad nema kaj raditi, nego krade Bogu dane i kupi dobre pare!! INA je tipičan primjer za to...
http://forum.hrt.hr/viewtopic.php?f=7&t=15255&start=15
HRT sramota od televizije, umjesto izravnog uključenja juče u borbu Lucije za broncu mi tu borbu gledali u snimci jer je naravno dinamo, a da nekažem da u prijenos nacionalne reprezentacije se uključili u 20. minuti jer naravno dinamo igro pa je on najbitniji, a na prvom je stipe u gostima bitniji od repke i borbe za broncu.
Danas utakmica hajduka i oni se izravno uključe u finale na 200 metara gdje nema hrvata.
HRT je stvarno sramota od televizije.
Ako neko gleda Atletsko najtjecanje u Zagrebu, slika na HTV2 je loša bože me sačuvaj o formatu slike znamo sve itd.Za usporedbu slika preko Sopcast je znatno bolja, normalno u 16-9 a izvor je neka nizozemska sportska televizija. Iako je sve poznato odavno kakva je situacija, ali se opet ponovo čudom čudiš ovakvog blesavoj situaciji da prek interneta imaš bolju sliku e moj jadni truli HTV fučkaj ga sad.
Ako neko gleda Atletsko najtjecanje u Zagrebu, slika na HTV2 je loša bože me sačuvaj o formatu slike znamo sve itd.Za usporedbu slika preko Sopcast je znatno bolja, normalno u 16-9 a izvor je neka nizozemska sportska televizija. Iako je sve poznato odavno kakva je situacija, ali se opet ponovo čudom čudiš ovakvog blesavoj situaciji da prek interneta imaš bolju sliku e moj jadni truli HTV fučkaj ga sad.
točno to, ja svaki vikend gledam nekoliko utakmica preko streama u SopCastu i uvijek je slika bolja na tom streamu nego kad prenosi HTV, smiješno.
Stvar koja me muči su formati, npr. dok je neka tekma na HRT2 oni stave 16:9 format u 4:3??! te je slika zbijena, a to me živcira. TV mi nema tu opciju da razvučem sliku, ima samo Zoom, a to pak isto ne valja
Evo na moru kod prijatelja je isto neki Quadro LCD, stariji model, ali on ima puno opcija za podešavanje formata slike što je super za razliku od mog
Hvala!
Stvar koja me muči su formati, npr. dok je neka tekma na HRT2 oni stave 16:9 format u 4:3??! te je slika zbijena, a to me živcira. TV mi nema tu opciju da razvučem sliku, ima samo Zoom, a to pak isto ne valja
Evo na moru kod prijatelja je isto neki Quadro LCD, stariji model, ali on ima puno opcija za podešavanje formata slike što je super za razliku od mog
Hvala!
pa na quadrovim stranicama.
ako on nema podršku za svoje uređaje onda neces naci nigdje drugdje
Ma tražio sam, ali ne mogu nigdje naći. Znam da na TV-u ima opcija za Update, ali od kud da ga skinem nemam pojma!
Ovo je vjerovatno of topic!
Na stranu 4:3 format,
Kako se državna televizija pretvorija u Top Shop?
Kako se ne drže TV programa (satnice) Koji su ONI sačinili, nego se uvijek čeka blok beskrajnih reklama?
Kako novinari, konkretno Daniel Križ, sportski prilog u Dnevniku svaki dan, kako on može imati tešku govornu manu i biti na HRT-u svaki dan?
Nemam ništa protiv novinara ali ovo je sramota!
Hvala!
Poanta svega je da ne radiš ništa sa slikom, gledaj takvu sliku kakva je izvorno i to je to ili nemoj uopče gledat i rješeno. Ovo kaj ima HTV znači 16-9 sprešan u 4-3 smeče, nema smisla niti zumirat niti razvuč na 16-9 dijagonalu nekog današnjeg LCD televizora jer u oba slučaja dobiš još goru sliku to sigurno.
Ovo je vjerovatno of topic!
Na stranu 4:3 format,
Kako se državna televizija pretvorija u Top Shop?
Kako se ne drže TV programa (satnice) Koji su ONI sačinili, nego se uvijek čeka blok beskrajnih reklama?
Kako novinari, konkretno Daniel Križ, sportski prilog u Dnevniku svaki dan, kako on može imati tešku govornu manu i biti na HRT-u svaki dan?
Nemam ništa protiv novinara ali ovo je sramota!
A čuj čemu sad čuđenje fučkaj ga, pa veči dio toga na HTV-u danas ili u novije doba spada pod bože me sačuvaj samo troše pare a korist je nula bodova. Normalno stare stvari iz prošlosti večinom domači dokumentarci ili serije, te ostalo sličnog sadržaja je bilo dobro odrađeno itekak.Nekad u prošlosti nisi mogel čut nikoga, sa lošijim izgovorom ili dikcijom na HTV nema šanse to je bilo nemoguče.
Stvari su jednostavne i vrlo jasne, HTV više nije jedina TV u Hrvatskoj došlo je do drastičnih promjena sad bolji kadrovi odlaze na druga mjesta.Imaju izbora dosta fala bogu svi vide kaj se događa na HTV, i niko se ne žali gurat u nered jednostavno odu i gotovo tak to ide. Onda neko mora radit i eto ti polusposobni spikeri, ili novinari na HTV sa lošim izgovorom kad nema kvalitetnijih kadrova neko mora radit pa i oni koji u prošlosti ne bi nikad dobili takav posao i nisu to znamo i pamtimo jako dobro.
Bez uvrede rambox, ti neznaš razliku između Č i Ć,. sve ti je Č.
Drago mi je vidjeti da je i North Korea prepišala HRT:
''pretpostavlja se kako će nakon dovršetka modernizacije KCTV moći emitirati vijesti i sliku u HD formatu.''
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/sjevernokorejska-televizija-zakoracila-u-digitalno-doba.html
Drago mi je vidjeti da je i North Korea prepišala HRT:
''pretpostavlja se kako će nakon dovršetka modernizacije KCTV moći emitirati vijesti i sliku u HD formatu.''
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/sjevernokorejska-televizija-zakoracila-u-digitalno-doba.html
Yep ,ali Hrvatska nema jednu Kinu da joj pokloni nekaj takvo. A HD format u državi u kojoj većina stanovništva nema nikakav TV uređaj (osim ,naravno ,velikog Kima i možda par stotina najbližih suradnika) je smijurija.