Hibridni iPad Pro?

poruka: 55
|
čitano: 5.131
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hibridni iPad Pro?".
14 godina
neaktivan
Re: Hibridni iPad Pro?
Tonči kaže...
BlueMax kaže...

Nabroji par tih poslova.

Menadžeri, operateri telekoma, kontrola kompleksnih sustava, tvornički sustavi, prodajni agenti... Upravljanje skladištima, prometom luka i tereta, konfiguracija proizvoda kod prodaje, medicinske aplikacije, kontrola podataka i klaster sustava...

Menadzer je funkcija, nije posao. Kad pricamo o poslu za racunalom trebalo bi u obzir uzeti i ljude koji svoj radni dan provedu za racunalom. Zaista ne mo zamisliti nekoga kako 8-10 sati nabada po tabletu. Vjerujem da bi taj za godinu dana zavrsio u invalidskim kolicima.

Uglavnom se ti tablet poslovi svode na prezentacije i to malom broju ljudi (mozes ti s tabletom raditi i veliku prezentaciju ali ako ga ukopcas u projektor ili tv onda gubi svaku prednost nad laptopom a i sve sto mozes s tabletom mozes i s mobitelom.

Cak i sto se samih prezentacija tice, zgodno je ako cu se s klijentom naci na kavi pa mu dati da pogleda ali ako cu mu nesto prezentirati kako treba (iz iskustva govorim) klasicno racunalo je puno bolja opcija. Na tabletu ili on ne vidi nista od moje ruke ili mu moram dati da sam pregledava i stalno mu davati upute, sad otvori ovo, pa ovo ti je dolje, ovo u ovom folderu...

Za kontrole tvornickih sustava sigurno se ne bi oslonio na uredjaj s baterijom.

Daleko je ovo sto si nabrojao od "velike vecine poslova".

13 godina
protjeran
zoki.zlikowski kaže...
digitall1982 kaže...
zoki.zlikowski kaže...
Vidi se da zivis na jugoistoku Europe. Malo zapadnije i vise zapadnije se mac koristi za pripremu, a ipad za prezentaciju dokumenata. Rijec PC izaziva zgrazanje, a u "starim" tvrtkama koje jos forisiraju PC-e svi nose svoje privatne Macove i ipade.

Napisao si upravo tocno ono sto i ja. Ios je samo za prezentacije i sl.gluposti. Mac je za posao. Ios i posao ne idu skupa jer je zatvoren.. Procitaj dva puta sto sam napisao ako ne kuzis

Prezentacija dokumenta nije glupost, to je ono zbog čega radiš. Prezentacija je krajnji rezultat sveg rada.

NEW_MAN kaže...

Ko to nosi Mac? Ekipa iz prodaje kojoj je plafon napravit prezentaciju ili neku kalkulaciju a za nist drugo nisu sposobni.
Cisto preseravanje i bacanje novaca. Najbolje dok mi dojde lik da oce iPad ili iPhone umjesto BB a kad mu kupim onda ne zna kaj bude s njim.

Ta tvoja "ekipa iz prodaje" je u više od polovice svih zaposlenih (ako dodaš tu i marketing). Svijet tako funkcionira, stvari se proizvode, ali i prodaju. To što tvom socijalističkom mozgu ne ide u glavu da su prodaja i marketing važnije od proizvodnje govori o tvom neznanju i potvrdjuje moju početnu teoriju da se nisi maknuo dalje od Balkana.

{#} kako za koga, za ljude kojima je to krajnji doseg ok, oni svrsavaju na to, prezentacija na ipadu woaaaaa.. {#} a meni je krajnji cilj aplikacija vrijedna nekoliko desetaka tisuca eura koju prezentiras na projektoru

vidis kako neki ljudi imaju poimanje posla...

16 godina
odjavljen

Menadžment je posao i obavlja ga menadžer. Vjerovao ili ne, čime god taj upravljao, to je stvarni posao. Što se tiče poslova: imam osjećaj da jednostavno razmišljaš preusko iz perspektive nekoga tko štrika 3D. Cjelodnevno 8h+ sjedenje za računalom nije tako često kako misliš niti su 3D modeleri uopće ciljana skupina ni tableta ni laptopa. Čak i ja, kao uglavnom programer, većinu vremena radim na desktopu i to zato jer je brži, prostraniji i ugodniji za rad. Znači li to da je to jako učestalo? Nije.

P.S. Jedan tvornički pogon u Francuskoj cijeli sustav kontrola proizvodnih procesa ima riješen na tabletima (Android u ovom slučaju). Doslovno s tableta možeš promijeniti elemente proizvodnje kao što to možeš i s pristupnih terminala kojima su aplikacije za operatere - na webu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
E darko, kaj mislis da najvise utjece na performanse? Jezgre ili arhitektura?
Dvije jezgre ne znaci 2x brzi komp. Vecina programa radit ce isto brzo sa 1 ili 100 jezgri, a samo oni optimizirani radit ce brze. Bez OSa ubrzanje moze bit 2x ali cim imamo OS ono je puno manje. Gledano u cijelini performanse porastu nekih 30%. Naravno, sve ovisi sto se radi.
Kako broj jezgri raste to rastu problemi pristupu memoriji, a i kernel dolazi na muke jer ima vise posla. Graf koji povezuje broj jezgri i performanse iznad nekih 10 jezgri pocinje padat. 16 je vec vrlo velik problem.
S druge strane CPU interno radi onako brzo kako je optimiziran, tj kakva je arhitektura. Intel cacheira cak dekodirane instrukcije, a cache trosi uzasno puno tranzistora sto znaci i vecu potrosnju. I samo djeljenje cacha na L1, L2 i L3 nije bez veze. L1 koliko god da je brz sporiji je od CPUa i svaki odlazak u L1 kosta ciklusa. A bome i MMU trosi cikluse pa Intel koristi TLB za cache.
Vidis, ARM nije dosao do tog nivoa niti ce doci sa A8. Razlike izmadju A6 i A7 nisu 100% tako da ni sa A8 nece biti tako. U prosijeku bu 20%, a na muljazu optimiziranim testovima bu vise. Ne zaboravi da hrpetina ARMova vrti Javu koja je vrlo daleko od optimiziranog C/C++ koda koji se obicno vrti na x86.

Zamisli sada da ARM fakat izbaci cpu u klasi i5. Sto bi slijedece godine izbacili? Mislis da je razvoj cpua posao od godinu dana? Mislis da smiju i da ih Intel ne bi itekako kaznio?
Haswell je s razlogom malo jaci od SB kako bi si dali vremena za zaradu. S druge strane kako tece razvoj tako opada i % napretka. U pocetku su dizali frekvu, pa kad su dosli do zida (4-5GHz) mogli su broj jezgri. Sada se okrece arhitekturi (mikro arh), povecanju cachea i nesto jezgrama. Primjeti da ARM procesori povecavaju broj jezgri, a ostalo kasni.
12 godina
neaktivan
Hibridni iPad Pro?

Ah otkud početi..nabacao si hrpu općenitih stvari koje uglavnom drže vodu, ali ne u konkretnom slučaju. Imaš point za utjecaj OS-a na performanse..ali općenito je prihvaćeno da je svaka slijedeća generacija ARM čipova napredovala ipak skoro pa eksponencijalno. Naravno da je java script slaba indikacija za usporedbu sa x86, ali to je ono na čemu ARM testira iz softverskog aspekta i napredak je tu bio skoro pa 100 posto svake godine.

A7 je napravio ogroman korak u broju registara, cache adresiranja i arhitekturalno je daleko napredniji od A6x prethodnika. 

Dok si ti izjavio da ARM nema cachea, a sad ignoriraš moj navod da A7 ima više cache memorije od i5 dual corea.

Intel će kazniti ARM? 

Come again? Sori ali stvarno si me izgubio tu pa mi molim te objasni. 

Mislim da tvoje izlaganje o porastu perf. upravo ilustrira da ne vidiš dalje od x86 i da ne razumiješ niti si upoznat sa ARM arhitekturom.

Što je uostalom slučaj sa svima vama ovdje, i zato ću ja što god napisao u korist ARM-a očito uvijek naići na zid i palčeve dolje.

Napredak ARM-a je bez presedana u i povijesti ndustrije. Ako ste stvarno tehnološki entuzijasti, onda sebi dugujete pošteno informiranje o temi. 

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hibridni iPad Pro?

Ah otkud početi..nabacao si hrpu općenitih stvari koje uglavnom drže vodu, ali ne u konkretnom slučaju. Imaš point za utjecaj OS-a na performanse..ali općenito je prihvaćeno da je svaka slijedeća generacija ARM čipova napredovala ipak skoro pa eksponencijalno. Naravno da je java script slaba indikacija za usporedbu sa x86, ali to je ono na čemu ARM testira iz softverskog aspekta i napredak je tu bio skoro pa 100 posto svake godine.

A7 je napravio ogroman korak u broju registara, cache adresiranja i arhitekturalno je daleko napredniji od A6x prethodnika. 

Dok si ti izjavio da ARM nema cachea, a sad ignoriraš moj navod da A7 ima više cache memorije od i5 dual corea.

Intel će kazniti ARM? 

Mislim da tvoje izlaganje o porastu perf. upravo ilustrira da ne vidiš dalje od x86 i da ne razumiješ niti si upoznat sa ARM arhitekturom.

Što je uostalom slučaj sa svima vama ovdje, i zato ću ja što god napisao u korist ARM-a očito uvijek naići na zid i palčeve dolje.

Napredak ARM-a je bez presedana u i povijesti ndustrije. Ako ste stvarno tehnološki entuzijasti, onda sebi dugujete pošteno informiranje o temi. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hibridni iPad Pro?

Intel će kazniti ARM? 

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hibridni iPad Pro?

Ah otkud početi..nabacao si hrpu općenitih stvari koje uglavnom drže vodu, ali ne u konkretnom slučaju. Imaš point za utjecaj OS-a na performanse..ali ne možeš poreći kako je općenito prihvaćeno da je svaka slijedeća generacija ARM čipova napredovala ipak skoro pa eksponencijalno. Naravno da je java script slaba indikacija za usporedbu sa x86, ali to je ono na čemu se ARM testira iz softverskog aspekta i napredak je tu bio skoro pa 100 posto svake godine.

Intel će kazniti ARM? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Menadžment je posao i obavlja ga menadžer. Vjerovao ili ne, čime god taj upravljao, to je stvarni posao. Što se tiče poslova: imam osjećaj da jednostavno razmišljaš preusko iz perspektive nekoga tko štrika 3D. Cjelodnevno 8h+ sjedenje za računalom nije tako često kako misliš niti su 3D modeleri uopće ciljana skupina ni tableta ni laptopa. Čak i ja, kao uglavnom programer, većinu vremena radim na desktopu i to zato jer je brži, prostraniji i ugodniji za rad. Znači li to da je to jako učestalo? Nije.

P.S. Jedan tvornički pogon u Francuskoj cijeli sustav kontrola proizvodnih procesa ima riješen na tabletima (Android u ovom slučaju). Doslovno s tableta možeš promijeniti elemente proizvodnje kao što to možeš i s pristupnih terminala kojima su aplikacije za operatere - na webu.

Nisi me shvatio. Mozes to nazvati poslom ili funkcijom ako zelis, ali pitanje je bilo za koje konkretne radnje je tablet dobar. Menadzer u opisu svog posla ima puno stvari od kojih je za neke tablet ok rjesenje, za neke je lose a za neke nemoguce. Recimo za listanje natjecaja po webu ili narodnim novinama je super stvar, za sklapanje ponude nije bas najbolje rjesenje a za kontrolu radnika i napretka posla jeu nekim slucajevima (i u mom) neupotrebljiv. Tako da ne mozes bas reci kako je tablet dobro rjesenje za menadzere.

Ne kazem da tablet nije zgodan za puno stvari. Evo ovo ljeto prijatelj po mojoj ideji namjerava ponuditi tablet jelovnike sa mogucnoscu narudzbe u svom restoranu. To je dosta atraktivno, gost dobiva puno informacija o jelu na 10 jezika, fotografije, porijeklo namirnica, pa cak i povijest jela koje narucuje. Sve to nagurati u klasicni jelovnik bi bilo neuredno i ogromno, da ne govorim o tome kako je jelovnik dnevno azuriran pa ako ima frisko ulovljenog zubaca onda ga moze ponuditi a ako nema ne dolazi u neugodnu situaciju da gostu mora govoriti "nemamo to, moze li nesto drugo".

Ovaj sistem takodjer oslobadja konobara onog dijela posla kad prilazi stolu i pita goste da li su odlucili sto ce jesti. Ne moze se dogoditi da je konobar nesto krivo razumio, narudzba je odmah u kuhinji... i jos dosta toga. mislim da bi ovo moglo dobro funkcionirati ako pronadjemo nekoga ko ce nam napraviti aplikaciju kakvu zelimo (mislim da je i taj dio posla zakljucen).

Znaci za tablet se moze naci jako puno primjena ali nema teorije da moze zamijeniti racunalo u vecini poslova koji se danas rade na racunalu.

16 godina
odjavljen

Većina ERP/CRM alata bez problema može raditi na tabletima, a također i stock-market alati, performance revieweri, prodajne platforme, nadzorne... sve. Mislim da je samo jako mali dio aplikacija gdje trebaš veći unos teksta, a i tada imaš bt tipkovnice za tablete. Ne vidim zašto bi za kontrolu radnika i napretka na poslu bio neupotrebljiv? Imaš li konkretan primjer? Volio bih vidjeti gdje kažeš da je problem i što spada u te slučajeve. Što se tiče restorana, eto idealne namjene. Jedne od. :)

I da, i dalje mislim da može zamijeniti većinu poslova na računalu, iz razloga što je većina konzumacija sadržaja s laganom interakcijom, a manji dio je produkcija kakvu radimo ja i ti.

16 godina
odjavljen
Hibridni iPad Pro?

Evo Nvidija objavila 192 jezgre na SoC-u :) Toliko o "16 dovoljnih jezgara" :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 10:09 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako svijet funkcionira vec zadnjih 50 i vise godina... Postoje veliki igraci koji diktiraju pravila. Pogledaj malo npr memorije. Nitko ne izbacuje dve generacije unaprijed niti spusta cijenu ispod dogovorene. Cijena rama je dogovorena i onaj ko pokusa ic ispod kaznjen je. To se je vec desavalo. Zasto kinezi ne bi prodavali ram ispod cijene kada hrpu drugog prodaju?
To je jedna strana medalje, a druga je zarada. Pretpostavimo da je A8 duplo jaci od A7. To znaci da vec postoji A9 koji je onda bar 4x jaci od A7. Dal je to tako? Ako je tako zasto odma ne izbace A9 i pobiju sve ostale proizvodjace? Nije tu u pitanju mala firmica zvana ARM vec iza njega stoje Samsung, Qualcomm, i mnogi drugi. Oni u zbroju su puno jaci od Intela i AMDa.
Ako je ARM tako dobra firma zasto se ne upuste u borbu sa recimo TI u segmentu DSPa? Ni Intel tu ne ulazi. Stvar je u stecenom znanju koje imaju neki i u kolicini novca danog da bi dosli do tog znanja. Identicno i proizvodni proces. Opremu i tehnologiju razvija Intel, IBM, a ostali ju primjenjuju (npr Nizozemska tvornica za strojeve) ili koriste (TMSC). ARMa nema! ARM je mali uredic koji sam nacrta tranzistore CPUa, a drugi moraju sve ostalo. Vjeruj mi, lova i moc su na drugoj strani.
Ako se neko odluci prec od TMSCa u GF mora vecinu razvoja napravit ispocetka jer ovi koriste razlicite tranzistore, tj tehnologiju.

Ne pljujem po ARMu samo sam realan. Ja koristim MIPS koji je po nekima bolja arhitektura, a mislim i zastupljenija. Kad bi microcontrolleri koje koristim mogli radit na 2GHz pojeli bi za dorucak ARM i MIPS u svom segmentu.

Sto se tice cacha nije samo velicina bitna. Asocijativnost i brzina. Pogotovo brzina. Nasljednik Haswella imat ce 128MB!! L4 cacha. Koliko je planirano na A8?
Sacekajmo kraj ove godine da vidimo tulifone sa A8 i realne, nezavisne testove. Tad bumo imali i Atom tulifone, sve bu se vrtilo pod Androidom i bit ce realnije. Ok, ovisit ce o firmi kako ce kvalitetno napisati low level Androida.

Za kraj, nemoj vjerovat proizvodjacu jer se oni hvale kako bi prodali, a u stvari je sasvim drugacije. Mozda usporedba sa grafickim karticama. nVidia i AMD imaju fantasticne 3D kartice koje vrte cuda od igrica ali nemaju sanse sa profi serijom koja vrti ACAD. Jednostavno nisu napravljene za to. Pa i moje smece od Android tableta je mrtvo na prikazu weba ili pdfa, a 3D igrice vrti ko zmaj.
14 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Ko to nosi Mac? Ekipa iz prodaje kojoj je plafon napravit prezentaciju ili neku kalkulaciju a za nist drugo nisu sposobni.
Cisto preseravanje i bacanje novaca. Najbolje dok mi dojde lik da oce iPad ili iPhone umjesto BB a kad mu kupim onda ne zna kaj bude s njim.

NEW_MAN kaže...

@zoki.z

Cisto informacije radi nisam na Balkanu i nikad nisam bio.
Sjasi s konja i prestani se ponasat ko da si popil svu pamet svijeta samo zato jer vidis ljude koji okolo hodaju sa Apple proizvodima.
Btw gdi si ti iscital da sam ja napisal da prodaja i marketing ne igraju ulogu? Daj mi molim te care sa zapada objasni kak sam glup i neuk jer ocito nemam pojma a posto imam samo pet Apple uredaja u kucanstvu mora da sam Samsung troll.

Pa daj si procitaj svoj post, ekipa iz prodaje kojoj je plafon napravit prezentaciju... Kaj si htio time reci? Da su oni glupi, a ti pametan?
17 godina
neaktivan
E Tonci, ali ne 192 CPU (ARM) jezgre vec neceg jednostavnog i specificnog.

Imam ti doma (firmi) proc sa 256 (mislim) "jezgri" od kojih svaka radi par operacija. Ako u paraleli moram zbrojit 256 brojeva onda je fantasticno brzo, ali poslije kada se to treba negdje pospremit nastupaju problemi.

Evo link na striceka Amdahla: en.wikipedia.org/wiki/Amdahl's_law
Radi se o parallel computingu koji je daleko optimiziraniji nego multi core OS.
16 godina
odjavljen

Drazene, mislim da ti koncepti procesora, jezgara i paralelizacije nisu baš jasni u praksi. Također, vidim da ti nije jasna ni razlika consumer i pro GPU-a (floating point itd.). Nema smisla da ti sad pišem ovdje što možeš guglati, ali ukratko: ne, nije tako, svašta si izmiješao u jedan kupus i sad kad pišeš, čini se da znaš što pišeš, a zapravo je pogrešno.

12 godina
neaktivan
Hibridni iPad Pro?

Drazen, znam ja dobro što je ARM. 

Možda će ti ova ilustracija pomoći..uzmi Intelov razvojni odjel za dizajn računalnih sistema na čipu, zamijeni njihov tim sa timom najboljih stručnjaka na polju low power dizajna, plati ih više nego konkurencija (ARM si to može priuštiti svojim relativno ogromnim profitom po zaposleniku ), daj im potpunu kreativnu slobodu, riješi ih okova birokracije i proizvodnje -  i dobit ćeš otprilike sliku.

Intel možda zarađuje 20 puta više, i možda ima 20x više ljudi,  ali Intel je ogroman, spor korporativni mastodont sa R&D sredstvima i fokusom raspršenim po nebrojenim odjelima i razinama poslovanja. Većina zapravi otpada na hardverske i proizvodne aspekte, pa čak i na birokratski/managerski dio.  

A tvoja opaska za A9 čip je smiješna.

Ali kad si već spomenuo..A9 je već u razvojnoj fazi, naravno. 

I naravno, dizajniran je za proizvodnju na 14nm litografiji.

Jer naravno, smanjenje procesa je preduvjet za zadržavanje čipa na trenutnoj razini potrošnje.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
BlueMax kaže...

Geekbench je bas mjerilo za performanse Haswell CPU-a. {#}

Uz to malo brkas i CPU vs GPU performanse.

Da ti malo priblizim stvarni odnos snaga u profesionalnom okruzenju, Apple A7 procesor se grebe sa Intelovim Atomom Z3770 (od kojeg je energetski ipak efikasniji) samo u par benchmarka optimiziranih za ARM arhitekturu. U svim ostalim aplikacijama taj Atom prozvace i ispljune A7 onako usput dok vrti nesto sasvim trece.

Taj Intel Atom ostvaruje Cinebench 11.5 rezultat od oko 1.4.

i5 4200U kakav se sad nalazi u Surface pro 2 tabletu ostvaruje rezultat 6.8. i5 4500U - 7.1

I sad kad bi A8 zaista imao duple performanse od A7 (a nece), a Intel odustao od daljnjeg razvoja procesora racunaj kakav ce odnos snaga biti jednog lijepog dana kad izadje ovaj Apple tablet.

Ili razmisli zasto MacBookovi ne koriste A7 sa nekih 20-30 jezgri.

{#} Jesi ti pri sebi? Odakle vadis te brojke? {#} 

i5 4670K ostvaruje oko 6.4, ta dva proca ostvaruju izmedju 2.5 i 2.7 u Cinebenchu 11.5. 

Ajde sad, iz perspektive stvarnih brojki, a ne tvojih izmisljenih (skoro 3 puta si frizirao rezultate), izvoli donositi zakljucke...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 12:25 (ansha).
17 godina
zoki.zlikowski kaže...

Pa daj si procitaj svoj post, ekipa iz prodaje kojoj je plafon napravit prezentaciju... Kaj si htio time reci? Da su oni glupi, a ti pametan?

To znaci da je Apple preskupa igracka na kojoj bi oni radili prezentacije. Kolko je ko pametan to je druga prica a kak je zavrsila godina opce je cudo da nismo bankrotirali.

16 godina
odjavljen

Pokidam se od smijeha kad pročitam o "Appleovim skupim igračkama"... Dajte se sredite s tim djetinjastim komentarima.

17 godina
neaktivan
darko_sam kaže...

Drazen, znam ja dobro što je ARM. 

Možda će ti ova ilustracija pomoći..uzmi Intelov razvojni odjel za dizajn računalnih sistema na čipu, zamijeni njihov tim sa timom najboljih stručnjaka na polju low power dizajna, plati ih više nego konkurencija (ARM si to može priuštiti svojim relativno ogromnim profitom po zaposleniku ), daj im potpunu kreativnu slobodu, riješi ih okova birokracije i proizvodnje -  i dobit ćeš otprilike sliku.

Intel možda zarađuje 20 puta više, i možda ima 20x više ljudi,  ali Intel je ogroman, spor korporativni mastodont sa R&D sredstvima i fokusom raspršenim po nebrojenim odjelima i razinama poslovanja. Većina zapravi otpada na hardverske i proizvodne aspekte, pa čak i na birokratski/managerski dio.  

A tvoja opaska za A9 čip je smiješna.

Ali kad si već spomenuo..A9 je već u razvojnoj fazi, naravno. 

I naravno, dizajniran je za proizvodnju na 14nm litografiji.

Jer naravno, smanjenje procesa je preduvjet za zadržavanje čipa na trenutnoj razini potrošnje.

Ajde, zivi bili pa vidjeli.

Intel ove godine izbacuje Broadwell, a slijedece dolazi Skylake. Ubrzanja izmedju Haswella i Broadwella nema, ali Skylake je nesto sasvim novo.

Bumo vidli jer dolaze i Atomi.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Drazene, mislim da ti koncepti procesora, jezgara i paralelizacije nisu baš jasni u praksi. Također, vidim da ti nije jasna ni razlika consumer i pro GPU-a (floating point itd.). Nema smisla da ti sad pišem ovdje što možeš guglati, ali ukratko: ne, nije tako, svašta si izmiješao u jedan kupus i sad kad pišeš, čini se da znaš što pišeš, a zapravo je pogrešno.

Ajde ako ti tako kazes.

16 godina
odjavljen
Drazen kaže...
Za kraj, nemoj vjerovat proizvodjacu jer se oni hvale kako bi prodali, a u stvari je sasvim drugacije. Mozda usporedba sa grafickim karticama. nVidia i AMD imaju fantasticne 3D kartice koje vrte cuda od igrica ali nemaju sanse sa profi serijom koja vrti ACAD. Jednostavno nisu napravljene za to. Pa i moje smece od Android tableta je mrtvo na prikazu weba ili pdfa, a 3D igrice vrti ko zmaj.

Ako ćeš detaljno, daj pogledaj bar razliku u ovom slučaju. "Vrti AutoCAD"? Što ti to znači? Što si uopće htio reći? S čime nemaju šanse, gdje i zašto?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Drazen kaže...

Ako ćeš detaljno, daj pogledaj bar razliku u ovom slučaju. "Vrti AutoCAD"? Što ti to znači? Što si uopće htio reći? S čime nemaju šanse, gdje i zašto?

Mislio sam na 2D performanse. Ispravi me ako sam u krivu, ali glavna razlika izmedju, npr AMD FirePro i Radeona je upravo u segmentu za sto su predvidjene, npr 2D.

Ovo su specifikacije:

FirePro W5000: bandwith 102 GB/s, floating point 1.3 TFLOP single i 79.2 GFLOP double

Radeon HD7990: bandwith 288 GB/s, floating point 8.2 TFLOP single

Vidimo da igracka vrti 7x vise single FP nego proficka koja i kosta 10x vise. Zakaj?

Da je tolika razlika samo zato jer proficka ima double?

S druge strane za info i7-965 ima 70 GFLOP (prema nekima Haswelli su na nekih 120).

Cisto tehnicko pitanje. Dal Windowsi GDI operacije vrse u GPU ili CPU? Npr, crtanje linije. Za D2D Microsoft kaze da je hrpu stvari prebacio u GPU dok kod GDIa ovisi o driveru te ako ovaj ne podrzava tada Windowsi rade sami (ne sve).

16 godina
odjavljen

Ima tu tragova istine, ali mislim da ti nije jasan princip. Prvo, uspoređuješ donedavno najbrži gaming GPU dual head dizajna s praktički osnovnom Pro karticom?

http://www.amd.com/US/PRODUCTS/WORKSTATION/GRAPHICS/ATI-FIREPRO-3D/W9000/Pages/w9000.aspx

Da "igračka"... Stvarno sam umoran. Em' smo off-topic, em čitam konstantne komentare kako su neke stvari igračke. Djetinjasto i nema veze ni sa stvarnošću ni ičim drugim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 20:41 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Sorry, otvoril sam AMDove stranice i za gaiming je odma izbacio 7990, pa kada mi je za pro izbacio w5000 ocekivao sam da je ta najbolja. U cijenama sam vidio da ima w8000.

Pod igrackom mislim gaming, a ne igracka. Malo kriv izbor rijeci.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice