Svaka čast!!!
I opet mu ostane dovoljno da živi bolje nego i onima kojima je super
bow bow bow bow (niste stavili taj emotikon )
Zanimljivo je kako je od 2007. do danas dao već preko 25 milijardi $.
Njegovo će ime pisati VELIKIM slovima i spominjat će ga se kao čovjeka, za razliku od nekih, koji su izgubili priliku da se pokažu.
Ni ovo nije dosta?
Wow, to je ljudina!
Ipak je on bivsi programer, IT osoba koja razmislja racionalnije od nekog bankara ili pravnika!
Dobro je rekao (ako je to stvarno rekao) nakon odredjene granice novac (i dosta toga osim novca) jednostavno gubi smisao.
Nema smisla gomilati nesto cega ionako imas toliko da za 10 zivota ne mozes potrositi.
Kapa do poda, ako to stvarno učini. Znam da je imao zakladu koja je godišnje davala 700 mil. $ godišnje i da je do sada podjelio hrpe novaca, ali ovo je stvarno neviđeno od strane bilo kojeg bogataša.
Evo jedan primjer za ostale milijardere da slijede primjer i olakšaju život drugima, koji si nisu u mogućnosti sami pomoći.
Svaka čast.
O Bill Gatesu se svašta pričalo, da je na svakake načine došao do svog intelektualnog vlasništva, a da je sve to čak i istina mislim da će se čovječanstvu definitivno isplatiti što je on taj koji je izgradio i osnovao Microsoft, te kasnije vratio svijetu što je od njega i zaradio. Malo je takvih, a što dalje manje će ih i biti.
LP
Car, jos u doba Windowsa 95 je rekao da se smatra samo "administratorom" tog novca i da ce jednog dana sve da vrati nazad.
Ni ovo nije dosta?
Svaka mu čast na tome, samo kažem.
Ima jedan lijep citat iz biblije, no neću ga sponjiat jer je ovdje prevelik hejt na sve religiozno
Mene brine samo da li ce to otici u prave ruke...
sa tolikim parama mogao je rijesiti problem pitke vode na komplet planeti i jos da ostane pride. cmeu tolike pare samo najednu bolest koja usput nije ni najopasnija niti najgora?
mogu svi dizati i spustati kape i sta ja znam al iskreno meni jue tu nesto realno mutno.
ipak tolike pare na iskorjenjivanje jedne jedine bolseti u moru drugiha u to vrijeme se mzoe rijesiti problem pitke vode pa cak i gladi.. sa toliko para moze dici komplet poljoprivredu nekoliko africkih drzava.
Lova je moć. A on definitivno ima moć nešto promijeniti
Respekt!!
Ahahhah sto ovdje ima naivcina.Boli gatesa kardan za bolesti.Procitajte samo ovo.Prase nas ko male majmune sa svakakvim bolestima i sad kao on se pravi dobrotvorac.On se zalaze za vakricniranje a ptice na grani znaju da je to cisto trovanje,sto je vise puta potvrdeno kroz povjest(npr svinjska gripa).Ko zna za sto su ti novci namjenjeni i kome ce otici.Ovo je samo paravan.Ko kome danas misli dobro,da amerika hoce rijestii problem nebi bilo danas ni jedne bolesti,ali ne oni ih cak i prozivode(aids,pticja/svinjska gripa, itd).
sa tolikim parama mogao je rijesiti problem pitke vode na komplet planeti i jos da ostane pride. cmeu tolike pare samo najednu bolest koja usput nije ni najopasnija niti najgora?
mogu svi dizati i spustati kape i sta ja znam al iskreno meni jue tu nesto realno mutno.
ipak tolike pare na iskorjenjivanje jedne jedine bolseti u moru drugiha u to vrijeme se mzoe rijesiti problem pitke vode pa cak i gladi.. sa toliko para moze dici komplet poljoprivredu nekoliko africkih drzava.
Još se nije rodio koji je narodu ugodio.
Čak i ako sada da 95% svog novca u tu zakladu ili što je već, protiv te bolesti, opet će zaraditi dovoljno novaca da daje i dalje, siguran sam da će i njegov sin ako preuzme kompaniju (ako to tako ide u primjeru Microsofta) nastaviti sa filantropijom.
To je, nadam se, samo početak te okidač masovne filantropije među milijarderima.
Svaka čast Gatesu, oduvijek sam mu se divio i kao IT stručnjaku i kao osobi!
zakon! što se tiće bitchera, da je dao za vodu javili bi se gladni, da je dao za sidu javili bi se neki drugi itd... bolje je jedno spriječit (i to dječju bolest). možda potakne i druge, sumnjam da je on jedini dovoljno moralan i racionalan a ako je možemo se svi ubit..
Predlažem da, kad već imaš viziju, svojih nekoliko desetaka milijardi doniraš na pravi način.
Alternativno, šibni Gatesu mejl s objašnjenjem (nadam se da ti bar engleski ide).
To je covjek, a ne onaj Jobs.
Svaka cast!
Eto,uvijek se nađe netko kome nešto ne odgovara.
Nije uopće bitno za koju se bolest on zalaže,bitno je da se zalaže,zar ne?
Iako,da,i mene baš zanima kome taj novac odlazi,tih 95 % njegovog imetka. ali nema veze,bitno da barem nešto pokušava,i daje.
Dobro je rekao (ako je to stvarno rekao) nakon odredjene granice novac (i dosta toga osim novca) jednostavno gubi smisao.
Nema smisla gomilati nesto cega ionako imas toliko da za 10 zivota ne mozes potrositi.
Jest on to lijepo rekao, ali ti to kazes kao da je on duzan dat tolike novce
Kako bi ti to rijesio problem pitke vode na komplet planeti ili npr gladi? I sta kad bi digao poljoprivredu nekoliko africkih drzava.
I da, zakljucujem da nemas djecu.
I sta kad bi digao poljoprivredu nekoliko africkih drzava.
Preostale bi na njih izvršile invaziju.
Ahahhah sto ovdje ima naivcina.Boli gatesa kardan za bolesti.Procitajte samo ovo.Prase nas ko male majmune sa svakakvim bolestima i sad kao on se pravi dobrotvorac.On se zalaze za vakricniranje a ptice na grani znaju da je to cisto trovanje,sto je vise puta potvrdeno kroz povjest(npr svinjska gripa).Ko zna za sto su ti novci namjenjeni i kome ce otici.Ovo je samo paravan.Ko kome danas misli dobro,da amerika hoce rijestii problem nebi bilo danas ni jedne bolesti,ali ne oni ih cak i prozivode(aids,pticja/svinjska gripa, itd).
Još jedan teoretičar zavjere...
Što je najzanimljivije daje nam link na članak Net.hr-a
Btw. Volio bi da si se rodio među pučanstvom subsaharske Afrike, na području na kojem nema obveznog cijepljenja (DiTePer+Polio, MoPaRu, HBV, HiB i mnoga druga), gdje nema dovoljno kolektivnog imuniteta protiv određenih zaraznih bolesti koje bi štitilo takve pametnjakoviće. Sva sreća pa država ponekad donese odluku umjesto takvih kao što si ti, da zaštiti ostale.
To je covjek, a ne onaj Jobs.
Svaka cast!
To si zakljucio po cinjenici da je jedan ziv a drugi mrtav?
Kakav kretenizam.
S druge strane 100 najbogatijih u 2012-oj su zaradili dovoljno da mogu iskorijenit glad na zemlji.
Kpliko bi tek para imao da nema piratskih verzija windowsa!?
Ipak je on bivsi programer, IT osoba koja razmislja racionalnije od nekog bankara ili pravnika!
Gates vjerojatno nikad nije napisao stotinjak linija koda. On je prvenstveno biznismen.
Nemoj nas zamarati svojim budalaštinama.
gledao sam na tv, HRT2 jedan dokumentarac o vodi i poljoprivredi, i Gates i njegova gospođa su veliki donatori preko zaklade, i sve bi to bilo super da nisu donirali Monsantovo GMO sjeme koje je kontaminiralo ogromne poljoprivredne površine u Africi, dokumentarac je bio francuski, tako su izgadili Gatesa da je to strašno, uglavnom preko svoje zaklade promovoirao netestirani GMO po Africi i Indiji, i napravio ogromnu štetu
Tako da sam skeptičan i na ovo ovdje,a otac mi je prebolio dječju paralizu, znam kakve s mu bile posljedice i bilo bi super da neka takva bolest ne postoji
pa da sam znao da ce sve donirat u humanitarne svrhe, nebi nikad skinuo pirat verziju Windowsa
svaka cast, i nadajmo se samo da ce ga drugi uzeti kao uzor, bar malo, i vjerujem da je gates malo bolje istrazio i da je svjestan u sta ulaze pare, i da vrijedi vise od necega drugog
pare su jako mocno sredstvo, a stotinjak ljudi na svijetu ih imaju dovoljno da preokrenu zivot milionima drugih, i nadam se da cu citati vise ovakvih vijesti u buducnosti