Fusion i u serverima

poruka: 3
|
čitano: 2.189
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fusion i u serverima".
17 godina
neaktivan
Fusion i u serverima

Vazhno je znati da je Fusion daleko kompliciraniji APU nego sto je to Intel planirao postici i zato odustao.Intel i AMD su na potpuno drukcije nacine pokusali napravit ono sto danas AMD naziva APU(accelerated processor unit)U biti ovo nije samo jednostavna implementacija GPU i CPU pod isti krov,sto je Intel pokusao i za sad odustao(ili vjesto skriva od nas da ipak radi na projektu i dalje).

AMD je dizajnirao tzv SoC(system on chip)koji su nazvali APU i projekat je pokrenut 2006.g Upravo je APU najveci razlog kupovine ATI-a.

APU u sebi implementira:

-x86 jezgra ili jezgre(CPU)

-simd engine array

-unified video controller(UVD) 

-high performance bus&memory controler

-platform interfaces(I/O controller)

.Kompletan nacin rada i arhitektura APU-a je na linku ispod!!!

Dobro ide AMD-u :)

Fusion WhitePaper -----link----  http://sites.amd.com/us/Documents/48423B_fusion_whitepaper_WEB.pdf

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 21:02 (dasHHa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fusion i u serverima

Upravo suprotno.

Intel je odustao od Larrabee-a kao GPUa i projekt je totalno usmjeren u HPC vode.

AMD stavlja GPU i x86 iza mem kontrolera. GPU je i dalje obični HD5000 GPU s UVDom, a CPU i dalje čini nekoliko x86_64 jezgara.

Znači da, "ovo je samo jednostavna implementacija GPU i CPU pod istim krovom" i Intel nudi isto. Za razliku od AMDa čak je i L3 sheran između GPU i CPU komponenti (govorim o Sandy Brigde procesorima), iako se očekuje da će GPU biti primjetno slabiji od AMDove HD5000  implementacije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.6.2010 22:47 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fusion i u serverima

Intel ima ovako, samo bubnuli grafičku jezgru pokraj procesora:

AMD fusion on die:

Intelova grafička će biti shranje kao i uvijek...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion | Downloading High Definiton Content
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 1:22 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice