Državni harač za uspješne

poruka: 94
|
čitano: 11.050
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Državni harač za uspješne".
17 godina
Re: Državni harač za uspješne

@kizo. Kak ti znas koje je njegovo radno vrijeme?

Edit: Samo da se nadovezem. Teorija o uhljebljivanju je tocna. Svi bi radili u drzavi jer tamo tecu med i mlijeko. Radio sam ko zastitar u koprivnickoj Fini i tamo rade sami uhljebi. Od direktora, voditelja, pomocnika voditelja pa sve do blagajnica. Znas kakav je to osjecaj dok radis za 2500 a krava s 5000 kuka kak joj je tesko, da bi radje krumpira kopala i da to vise tak ne moze? Cak se sindikat pobunil i potpisivale su nekakve gluposti da ak im smanje bozicnicu, idu odmah u strajk. Wt. f? Neki gladuju a krave uhljebljene koje idu na gablec kad ocu, idu si spusit pol vure van, do ducana po pi*darije, 20 do 3 krecu doma, ne rade vikende, blagdane... Kolege forumske, to vam je cista bljuvotina. Ja se iskreno nadam (i navijam za to) da ce hrvatska dozivjeti grcki scenarij, ako Bog da jos i gori. Cijelim svojim srcem zelim da bankrotiramo cisto da vidim uhljebe kako pate. Onda, nadam se, necemo morati raspravljati o haracima. 

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 16:56 (ukay1000).
16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...
Kak ti znas koje je njegovo radno vrijeme?

Ne znam ,ali pošto kaže da radi za ministarstvo ,pretpostavka je da je to ''9 do 5''. Jel tak? Koje ministarstvo radi po noći?

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 16:45 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
ukay1000 kaže...
Kak ti znas koje je njegovo radno vrijeme?

Ne znam ,ali pošto radi za ministarstvo ,pretpostavka je da je to ''9 do 5''. Jel tak? Koje ministarstvo radi po noći?

Ministarstvo do 17? {#}

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ministarstvo do 17? {#}

Kaj vama treba nacrtat ironiju? {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
kizo2703 kaže...
zbuzanic kaže...
... Radim u privatnoj firmi za ministarstvo ...
Eto, ukratko.

Ukratko ,zarađuješ kao i svi ti koje sada kritiziraš ,iz proračuna. Ipak je državna sisa najslađa. {#}

Po tome ,za mene nisi ništa drugačiji od njih.

Malo smo dvolični ,jelda?

Apropo članka ,teško uvlačenje ''jadnom'' VIP-u.

Covik radi u privatnoj firmi. Kako je isti ka i oni?
Da nije odradia svoj posal dobia bi otkaz, za razliku od 99% jebivjetara koji rade za drzavu. Evo i meni je radno vrime (druga vremenska zona) pa pisem ovde. Nije ti svugdi radno vrime ka u drzavnoj firmi, di sviras kur*cu od 8 pa dok ne uspijes ranije pobic s posla. Ima i poslova na kojima se stvarno radi, di stvari funkcioniraju drugacije... ali nece hrvati nikad saznat kako to izgleda.

Tesko da ce ovakve teme naic na razumjevanje, jer je puno vise parazita nego radnika. To se vidi po rezultatima izbora.

17 godina
kizo2703 kaže...
zbuzanic kaže...
... Radim u privatnoj firmi za ministarstvo ...
Eto, ukratko.

Ukratko ,zarađuješ kao i svi ti koje sada kritiziraš ,iz proračuna. Ipak je državna sisa najslađa. {#}

Po tome ,za mene nisi ništa drugačiji od njih.

Malo smo dvolični ,jelda?

Apropo članka ,teško uvlačenje ''jadnom'' VIP-u.

Radim od nedavno i da ironija bude veća radim "probni rok". Kome da se žalim, imam dvoje djece, pogledaj malo unatrag tko god se žalio dobio je nogu i nikad više posao. Nisam dvoličan, ja barem govorim o tome da je to smiješno. I naradim se, ironija je što u ministarstvu imaju i svoj IT kadar, tj. voditelje, koji nas zovu jer ne znaju dodati stupac u Excelu ili podesiti email na mobitelu ili neku takvu idiotariju. Eto, ja zaslužim svoju plaću, ali taj voditelj sa kupljenom privatnom diplomom sigurno ne.

ps. i da, realno sam nepotreban tu jer bi sva ministarstva trebalo skresati i centralizirati i angažirati privatnu firmu na JAVNOM natječaju bez namještanja (traži se zilijun određenih stvari i pogoduje određenim firmama).

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 9:03 (zbuzanic).
17 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

Problem je što on vjerojatno nešto i radi.

Ako nešto radi ,kak onda ima vremena biti na internetu i postat na forumu u radno vrijeme?! {#}

Mislim ,bez ljutnje ,samo pitam. {#}

Haha, bravo bravo ti bi mogao biti klasični 'rvacki šef. "Kako nemaš što radit? - Presloži matice i šerafiće, položi koji certifikat, obriši monitore ili slično i nemoj da te vidim da surfaš." Sry šefe, evo sad ću se uhvatit posla. :)

Radno vrijeme IT-a je od 8:00 do 17:30 prema ugovoru, ako nas zovu u 16:29 i ne javimo se, onda dobijemo lagano upozorenje i čitanje bukvice od nadležnih, jednom se dogodilo....

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 9:15 (zbuzanic).
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Radno vrijeme IT-a je od 8:00 do 17:30 prema ugovoru...

To je protuzakonito. Jesi li to prijavio?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 10:06 (naxeem).
13 godina
protjeran
naxeem kaže...
zbuzanic kaže...

kome da prijavi yebote, ovdje postoji samo predsjednik, vlada, policija i vojska i svi ostali koji samo uzimaju a nista ne daju(osim kazni itd:)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
naxeem kaže...
zbuzanic kaže...

Što bi bilo protuzakonito? Pa nije to njegovo radno vrijeme...

17 godina
Prijave nemaju nikakav ucinak, osim po osobnoj steti. Prijavio sam nekoliko firma, 0 bodova, markiran sam kao zvizdac i sad si tesko posla nalazim u svojem kraju. Sam jos jedna stvar - osjecaj dok ti inspektor kaze da su mu ruke vezane zbog neisplate placa, muljanja prekovremenih i satnice... Ova drzava je osudjena na propast, ne zbog vlade vec zbog samih ljudi. Ja sam radio protuzakonito u Fini! 13 sati dnevno svaki drugi dan... ali, x puta je bilo po tjedan dana u komadu po 13 sati. Znaci u nacionalnoj novcarskoj instituciji radis protuzakonito, direktor stavlja na to svoj potpis i nikome nista.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
naxeem kaže...
zbuzanic kaže...

Što bi bilo protuzakonito? Pa nije to njegovo radno vrijeme...

Mislio da jest. :)

17 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...
Prijave nemaju nikakav ucinak, osim po osobnoj steti. Prijavio sam nekoliko firma, 0 bodova, markiran sam kao zvizdac i sad si tesko posla nalazim u svojem kraju. Sam jos jedna stvar - osjecaj dok ti inspektor kaze da su mu ruke vezane zbog neisplate placa, muljanja prekovremenih i satnice... Ova drzava je osudjena na propast, ne zbog vlade vec zbog samih ljudi. Ja sam radio protuzakonito u Fini! 13 sati dnevno svaki drugi dan... ali, x puta je bilo po tjedan dana u komadu po 13 sati. Znaci u nacionalnoj novcarskoj instituciji radis protuzakonito, direktor stavlja na to svoj potpis i nikome nista.

+ činjenica da praktički svi znaju kad ide inspekcija. Šogor ima birtiju. Uvijek zna kad stiže inspekcija a uopće nema nikog svog da mu javi. Jednostavno svi znaju...

Freak Show Inc.
17 godina

http://www.jutarnji.hr/hakom--povecaju-li-telekomi-cijene--korisnici-im-mogu-uzvratiti-udarac-/1194489/

Korisnici, kako ističu, imaju pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade u roku od 30 dana od objave izmjena, ako su izmjene cjenika nepovoljnije za njih u odnosu na ugovorene cijene.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
naxeem kaže...
zbuzanic kaže...

Znaš da je zabranjeno pušiti u ministarstvima? E pa vjeruj mi oni puše kao luđaci, u sobama, hodnicima, svugdje. Nikog nije briga. NIKOG. Još te kao i pitaju, da li ti smeta, a već drži cigaretu u ustima i onda ti reci jer si hrabar i pošten, da, smeta mi...

btw. radno vrijeme pokrivaju dvije osobe, tako da se to u pravilu treba podijeliti, ali se ne dijeli, no sad sam tek skužio gadan tipfeler, nije 17:30 već 16:30 :))) Isprike!

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 15:16 (zbuzanic).
16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...
Nisam dvoličan, ja barem govorim o tome da je to smiješno. I naradim se, ironija je što u ministarstvu imaju i svoj IT kadar, tj. voditelje, koji nas zovu jer ne znaju dodati stupac u Excelu ili podesiti email na mobitelu ili neku takvu idiotariju. Eto, ja zaslužim svoju plaću, ali taj voditelj sa kupljenom privatnom diplomom sigurno ne.

ps. i da, realno sam nepotreban tu jer bi sva ministarstva trebalo skresati i centralizirati i angažirati privatnu firmu na JAVNOM natječaju bez namještanja (traži se zilijun određenih stvari i pogoduje određenim firmama).

Pošto se s istima (iako na nižem ,gradskom nivou) susrećem na (skoro) tjednoj bazi ,znam o čemu pričaš.

Ali taj voditelj je imo strikana u XXX stranci na vlasti i dobio je posao.

Ti nisi bio te sreće.

Centralizacija? Daj molim te. Javni natječaj? U Hrvatskoj? {#}

zbuzanic kaže...
kizo2703 kaže...

Haha, bravo bravo ti bi mogao biti klasični 'rvacki šef. "Kako nemaš što radit? - Presloži matice i šerafiće, položi koji certifikat, obriši monitore ili slično i nemoj da te vidim da surfaš." Sry šefe, evo sad ću se uhvatit posla. :)

Radno vrijeme IT-a je od 8:00 do 17:30 prema ugovoru, ako nas zovu u 16:29 i ne javimo se, onda dobijemo lagano upozorenje i čitanje bukvice od nadležnih, jednom se dogodilo....

Samo malo provociranja i ironije ,ako nisi shvatil.

Radno vrijeme? Gdje to još postoji? {#}  U Rvackoj sigurno ne.

naxeem kaže...

To je protuzakonito.

{#}

Je ,je.

Nego ,da se vratimo malo na Petricov tekst - interesantno je da su izjave svih operatera nakon objave ''harača'' bile skoro uvlaš iste. Malo sumnjivo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.5.2014 17:55 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
nixass kaže...

http://www.jutarnji.hr/hakom--povecaju-li-telekomi-cijene--korisnici-im-mogu-uzvratiti-udarac-/1194489/

Korisnici, kako ističu, imaju pravo raskinuti pretplatnički ugovor bez naknade u roku od 30 dana od objave izmjena, ako su izmjene cjenika nepovoljnije za njih u odnosu na ugovorene cijene.

Pazite samo da ne padnete u nesvijest ako vam naplate odjednom razliku do pune cijene mobitela. O tome se trebate jako, jako dobro raspitati.

13 godina
BudalastoStvorenje kaže...
nixass kaže...

Pazite samo da ne padnete u nesvijest ako vam naplate odjednom razliku do pune cijene mobitela. O tome se trebate jako, jako dobro raspitati.

Na temelju cega? Ako nemas ugovorenu posebno otplatu uredjaja, ne mogu ti to napraviti, jer je krivnja na njima, ne raskidas ti ugovor, nego oni jednostrano mijenjaju.

15 godina

Evo malo prije dobio poruku o T-HT-a:

''Uslijed povecanja drzavnih nameta telekom sektoru HT je primoran od 1.7. uvesti mjesecnu naknadu za pristup mobilnoj mrezi od 8kn+PDV. Od 1.8. mijenjaju se i cijene medunarodnih poziva. S tim u vezi 1.6. objavljuju se Opci uvjeti poslovanja HT-a te zadrzavate pravo na raskid ugovora bez naknade od 1. do 30.6. Vise na www.hrvatskitelekom.hr/obavijesti ''

its summer in here...
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 14:43 (agent_00klc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zanimljivo je kako operateri ne žele ni trunčicu tog tereta preuzeti na sebe...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
15 godina

Da, i sad svi pricaju o tome kako mogu raskinuti ugovor bez naknade. I sta im to znaci kad ce kako god okrenes placati tu naknadu.

its summer in here...
11 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

Na temelju cega? Ako nemas ugovorenu posebno otplatu uredjaja, ne mogu ti to napraviti, jer je krivnja na njima, ne raskidas ti ugovor, nego oni jednostrano mijenjaju.

Ljudi uzimaju pretplatu zbog novog mobitela, a ne zato jer vole operatera. Idu onome tko im to omogući. Onaj tko nema otplatu i ima samo pretplatu može raditi što ga je volja. Pitanje je kako će se operateri odnositi prema onima koji su uzeli mobitel i nisu ga otplatili. Tko ima volje i vremena neka pročita ugovor koji je potpisao i ostale dokumente. Mene nije briga, nit sam na pretplati niti imam uređaj u otplati.

Friday kaže...

Jer ne moraju.  Znaju da će ekipa i dalje masovno koristiti mobitele i da će se ovo povećanje naknade shvatiti kao "Ah, pa to je cijena jedne kave", kao da je cijena šalice kave mjerilo bilo čega.

17 godina
Friday kaže...

A zašto bi?

17 godina
neaktivan

Ovi iz Vlade dobro znaju tko će sve na kraju platiti ali su si stvorili alibi jer tobože su udarili namet bogatima. I onda ti još kažu ako ti operater digne cijenu da imaš pravo raskinuti ugovor bez nadoplate. Koji operater da koristimo ako svi dignu cijene? Bitno da je Vlada oprala ruke

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vip neće dizati cijene? Nisu još slali nikakve obavijesti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jastreb kaže...

Ovi iz Vlade dobro znaju tko će sve na kraju platiti ali su si stvorili alibi jer tobože su udarili namet bogatima. I onda ti još kažu ako ti operater digne cijenu da imaš pravo raskinuti ugovor bez nadoplate. Koji operater da koristimo ako svi dignu cijene? Bitno da je Vlada oprala ruke

Negdje sam tu na forumu procitao post jednog kolege, kaze da od Bozica 2015. uzima Lidl mrezu, jer od tog perioda navodno nema roaminga i cijena poziva iz te mreze u hrvatsku fiksnu mrezu bude 0,09€ iliti otprilike 0,69kn. Jedino sto jos ima dosta do Bozica 2015...

Stvarno odlicna situacija, ako ti bude s njemackog broja jeftinije za zvati nego s hrvatskog... {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina

T-Com-u je svejedno ima preko milijun korisnika nadavali su im "poklone" i sad ako žele raskinuti trebaju im platiti par tisuća kn, a ljudi para nemaju {#}

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...

Negdje sam tu na forumu procitao post jednog kolege, kaze da od Bozica 2015. uzima Lidl mrezu, jer od tog perioda navodno nema roaminga i cijena poziva iz te mreze u hrvatsku fiksnu mrezu bude 0,09€ iliti otprilike 0,69kn. Jedino sto jos ima dosta do Bozica 2015...

Stvarno odlicna situacija, ako ti bude s njemackog broja jeftinije za zvati nego s hrvatskog... {#}

Mislim da je on pobrkao roaming i međunarodne pozive, ni prvi ni zadnji. 

14 godina

SMS pozdrav od T-com-a

Uslijed povećanja državnih nameta telekom sektoru HT je primoran od 1.7. uvesti mjesečnu naknadu za pristup mobilnoj mreži od 8kn+PDV. Od 1.7. uvodi se promjena tarifnih migracija. Od 1.8. mijenjaju se cijene međunarodnih poziva. S tim u vezi 1.6. objavljuju se Opći uvjeti poslovanja HT-a te zadržavate pravo na raskid ugovora bez naknade od 1 do 30.6. Više na www.....

0 0 hvala 0
14 godina

SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ ZA MAGAZIN: Telekomima ćemo uzeti 300 milijuna kuna'

Uslijed povećanja državnih nameta telekom sektoru HT je primoran od 1.7. uvesti mjesečnu naknadu za pristup mobilnoj mreži od 8kn+PDV

Šta reče, tko će kome šta uzeti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 8:43 (ante_etna).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice