Bolje da RAM stoji prazan i ne radi nista, jel?
Jel mi može netko napisat md5 i sha1 hash od SP1 za 32 i 64 bitnu verziju?
Imam instaliran ovaj, windows6.1-KB976932-X64.exe
MD5: 28D3932F714BF71D78E75D36AA2E0FB8
SHA-1: 74865EF2562006E51D7F9333B4A8D45B7A749DAB
Nemam 32-bitni SP1
Evo čisto da napisem svoja iskustva sa instalacijom SP1.
Nakon što se pojavio u windows update listi krenem ga instalirati i tijekom preuzimanja (na nekih 20%) javi grešku. Probam ponovo, opet javi neodređenu grešku. Rebootam (za svaki slučaj, jelte windowsi su se uvijek lijepo popravljali sa rebootanjem) i ponovo pokrenem win update i ponudi mi da instaliram nešto što se zove windows 7 update readiness ili nešto slično.
To instaliram i nakon malo žvakanja mi iskoči poruka da mi fali neka bitna komponenta unutar windowsa i da je najbolje da sa win7 instalacijskim CD-om krenem reinstalirat (upgrade-at) windowse.
Puknem win7 install cd (unutar windowsa naravno) i otklikćem na Upgrade windows i omogućim mu da pogleda preko interneta svježe drivere.
Opet slijedi čekanje dok on žvače compatibility provjeru i izleti poruka: otkriveno nekoliko nekompatibilnih programa/servisa, molimo da ih de-instalirate i ponovo pokrenete proceduru.
Što je bilo nekompatibilno:
- Windows Media Centar 6.1
- ATI CCC 11.2
- ATI install manager
Nakon deinstalacije tih programa, windowsi su se lijepo (moram priznati) upgrejdali na na nezakrpanu verziju istih uz zadržavanje svih postavki, instaliranih programa i sveg ostalog.
Istina, imam subjektivni dojam da se bootaju jedno pol minute sporije ali vidjet ću nakon defraga da li je razlog tome mrdanje fajlova po disku tijekom tog "upgrade-a" ili nešto drugo.
Uslijedila je ponovna aktivacija windowsa.
Nakon toga iz liste od 70tak ponuđenih updejta biram SP1, koji je napokon prošao u redu.
I kao zadnje sam ostavio ponovnu reinstalaciju ATI Catalysta.
Ta zabava me koštala 4 sata strepnje. :(
lol.. ja sam ima samo skinit, nije bilo problem oko instaliranja, jedino sam muku prošao oko aktivacije ali sada je ok.. napokon..
boot je sad malo duži, nikakve promjene nisam uočio, osim što sad u computer properties piše SP1.
Također instalirao SP1 (88MB) i trebala aktivacija ,prilično dugo sve trajalo naročiti bootanje , ali nakon toga sekundarni WD250GB postao dynamic invalid , pravo sam se napatio da spasim podatke, GetDataBack for NTFS je izvrstan ali uz pomoć HxD mijenjajuci vrijednosti u sectoru 0 ponovo je postao online , pravo sam se namučio dok sam našao te programe,download,upute.....bilo je i glavobolje kako nemam flat isplatilo se ozivljavanje WD :)
Kakva aktivacija? Otkad winsi traze ponovnu aktivaciju nakon instalacije SP-a?
Kod mene je Win 7 Ultimate 64bit i sve je dobro prošlo.
SP1 se pojavio u updatesima da je spreman, skinio nekih 90ak MB i instalirao u 10ak min.
Nakon toga ponudio rr i to je to.
Nije mi nikakvu ponovnu aktivaciju ili provjeru validacije radio, bar koliko sam ja vidio.
I da, ne primjećujem nikakve promjene ni probleme. Jedino se boota 2-3 sec brže i vuče malo više ram-a u mirovanju, to je to.
Kakva aktivacija? Otkad winsi traze ponovnu aktivaciju nakon instalacije SP-a?
nisu mi orig.... , bilo je za 30dana, sad su aktivirani:)