Chrome raste, IE pada

poruka: 53
|
čitano: 6.948
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome raste, IE pada".
15 godina
neaktivan
Re: Chrome raste, IE pada
Mitsuoka kaže...

ma što će mi print options, smooth scroll mi radi bolje nego na operi jer sam namjestio po sebi kako mi odgovara, a najvise me iritiraju jednostavne naredbe koje su ocajno napravljene u Operi, a to je otvaranje bookmarksa koje ne mozes otvorit u novom tabu (srednjim klikom), oznaci pa search by google i idi na www.xyz.xyz i takve funkcije koje najvise i koristim. Jednostavno te stvari ne radi onako kako meni pašu.

Eto vidiš, zbog nestrpljivosti korisnika koji bi sve na gotovo, (fast food mig mac i ostalo) odustaju od opere. To sve što si nabrojao opera može i ne samo da može nego može i bolje:

Bookmarkse otvara sa srednjim klikom u novom tabu iz panela, opcija traženja pojma oznaženog sa desnim klikom u novom tabu search by google... namještase tako da odeš na settings\Preferences\Advanced\Tabs i isključiš opciju ˇreuse current tabˇ.

Što se tiče smooth scrola njegga moraš uključiti isto pod settings\preferences\Advanced\browsing i tamo uključiš "smooth scrolling"

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 19:09 (zitzko).
16 godina
neaktivan
zitzko kaže...
Mitsuoka kaže...

ma što će mi print options, smooth scroll mi radi bolje nego na operi jer sam namjestio po sebi kako mi odgovara, a najvise me iritiraju jednostavne naredbe koje su ocajno napravljene u Operi, a to je otvaranje bookmarksa koje ne mozes otvorit u novom tabu (srednjim klikom), oznaci pa search by google i idi na www.xyz.xyz i takve funkcije koje najvise i koristim. Jednostavno te stvari ne radi onako kako meni pašu.

Eto vidiš, zbog nestrpljivosti korisnika koji bi sve na gotovo, (fast food mig mac i ostalo) odustaju od opere. To sve što si nabrojao opera može i ne samo da može nego može i bolje:

Bookmarkse otvara sa srednjim klikom u novom tabu iz panela, opcija traženja pojma oznaženog sa desnim klikom u novom tabu search by google... namještase tako da odeš na settings\Preferences\Advanced\Tabs i isključiš opciju ˇreuse current tabˇ.

Što se tiče smooth scrola njegga moraš uključiti isto pod settings\preferences\Advanced\browsing i tamo uključiš "smooth scrolling"

ok sto si ti krivo procitao? ima jos stvari, da sada ne spamam iako s ovim postom ionako spamamo... 

Uglavnom meni odgovara Chrome, Opera mi ne odgovara u nekim stvarima i zato nisam na njon, radije cu doc na sve gotovo, sto cu se mucit s namjestanjem po ure, kad ionako imam previse stvari radit za faks i posao. To što ti imaš vremena za takve stvari ludilo. ja cu svoje slobodno vrijeme koristit za uzivanje, opustanje i odmaranje, a ne namjestanje nekog softwera, ako to vec postoji kod drugoga. Da Opera ima neke stvari rješene imala bi i više korisnika. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Memphis kaže...

Da Vam tata kaže! IE je majka svih browserera, kakav god on danas bio, dok je još većina vas jela paća govna i pišala u gaće IE bio najjači i jedini browser vrijedan spomena

Čudno, tata...

Sjećam se nečeg što se zvalo Netscape Navigator.

Jel to neki kompajler bio?

Od 1995. do 1999. je držao preko 50% udjela na tržištu.

Moja anti-malware zaštita:CIS+Panda URL Filter
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 19:34 (siketa).
13 godina
siketa kaže...
Memphis kaže...

Da Vam tata kaže! IE je majka svih browserera, kakav god on danas bio, dok je još većina vas jela paća govna i pišala u gaće IE bio najjači i jedini browser vrijedan spomena

Čudno, tata...

Jel to neki kompajler bio?

Od 1995. do 1999. je držao preko 50% udjela na tržištu.

{#}

Ako se dobro sječam, u to doba je dječarac imena Bill na sva usta trubio da od Interneta neće biti ništa.{#}

13 godina
neaktivan
Chrome raste, IE pada

Chrome najbolji!
Koristio sam Firefox, ali kada sam preso na Chrome.
Uff.
Velika razlika. 

1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chrome raste, IE pada

Opera je bog za sve browsere kada predjes sa mozeile na operu koda si presao iz stojadina u BMW nove generacije

1. Opera

2. Chrome

3 4 hvala 0
15 godina
protjeran
siketa kaže...

Ja ga još uvijek imam. {#}

16 godina
Chrome raste, IE pada

I ja sam na operi.. očito bugvci više koriste operu od onog bjednog postotka. isprobao sam ih više-manje sve, imam chrome, ff, ie i operu na kompu... koristim operu. speed dial fantastična stvar i meni najbitnija... ugrađen e-mail klijent... surfaš, ne brineš i mail stigne... irc klijent također... fantastična je, jedva čekam 12!

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...
siketa kaže...

Kakva su iskustva sad s njim?

Moja anti-malware zaštita:CIS+Panda URL Filter
15 godina
protjeran
siketa kaže...

Kakva su iskustva sad s njim?

Vrijeme ga je pregazilo. Možeš ga probati iz zafrkancije.

16 godina
propuhmajstor kaže...
siketa kaže...

To je onaj s Mozillia kodom...

www.hrphotocontest.com
17 godina
Mitsuoka kaže...

Ovo sa bookmarksima je zaista suboptimalno izvedeno u Operi, mada mi nije toliko strašno, da bi se bookmark otvorio u novom tabu, treba napraviti desni klik i Open in new tab. One druge dve mogućnosti, Search (i Search With) i Go to Web Address, su po mom mišljenju baš u Operi izvedene baš kako treba, uz preciznu kontrolu da li će se operacija izvršiti u istom tabu, u novom tabu na koji će se odmah preći, ili u novom tabu koji će se otvoriti u pozadini. Opera možda traži trunku navikavanja, ali bih rekao da nakon toga nudi najviše što se tiče lakoće i brzine upotrebe.

16 godina
neaktivan
Chrome raste, IE pada

Istina: 

Igram ozbiljno!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Da Opera ima neke stvari rješene imala bi i više korisnika. 

Ili da ima bolji marketing nego što sada ima.

Mada sa druge strane si u pravu, dosta njih hoće da njihov preglednik radi, a ne da trebaju nešto podešavati dodatno.

"samo da mi Facebook radi" 

Chrome je prilično jednostavan, to je što dosta njih privlači. 

To i Mozilla pokušava sa Firefox-om (naravno, ostavljajući mogućnost prilagođavanja i nadograđivanja po želji)

16 godina
neaktivan
icecold kaže...
Mitsuoka kaže...
Da Opera ima neke stvari rješene imala bi i više korisnika. 

Ili da ima bolji marketing nego što sada ima.

Mada sa druge strane si u pravu, dosta njih hoće da njihov preglednik radi, a ne da trebaju nešto podešavati dodatno.

"samo da mi Facebook radi" 

Chrome je prilično jednostavan, to je što dosta njih privlači. 

To i Mozilla pokušava sa Firefox-om (naravno, ostavljajući mogućnost prilagođavanja i nadograđivanja po želji)

Da i Mozilla to ok radi, ali mi se smrzava svako toliko (na desktopu, dok na laptopu sa 768MB RAM-a i CeleronomM na 1.6GHz radi normalno) pa je na desktopu chrome, na laptopu FF

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 19:38 (Mitsuoka).
16 godina
protjeran
Chrome raste, IE pada

Meni je Chrome najbolji jer ja hoću samo brzo pretraživanje i učitavanje stranica i flash (za youtube). Netrebaju mi nikakvi bookmarksi i ostale điđa baje.

The cake is a lie!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Razlog zbog kojeg sam prešao s Opere (koju sam koristio još od v3.x) na Chrome je primarno interfejs. Svi drugi browseri su imali poveći legacy iza sebe. Ono što diferencira Chrome od drugih browsera je to što je dizajniran od nule kao interfejs za web aplikacije, a ne kao browser za statične web stranice.

14 godina
neaktivan
Chrome raste, IE pada

povjest mojih preglednika: firefox do 4.0, onda isporobavo na kraju osto na chrome i evo sad potaknut nekim kometarima na forumu idem provat operu nakon duzeg vremena

edit: provo operu uvelike zadovoljan nego kako da promjenim ove tipke

lol
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 11:59 (neznam_ime).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
neznam_ime kaže... 

Promjeni skin, to činiš ovako: Appearance\Skin\Find more skins...

14 godina
Chrome raste, IE pada

Koristia sam firefox, ie, safari, operu i chrome. Chrome mi se nekako najbolje dopada i držim se njega.

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zitzko kaže...
neznam_ime kaže... 

Promjeni skin, to činiš ovako: Appearance\Skin\Find more skins...

mozda san malo krivo postavio pitanje ja bi samo tio tu ubacit tipku "home" ukoliko je i moguce

lol
15 godina
neaktivan
neznam_ime kaže.....

mozda san malo krivo postavio pitanje ja bi samo tio tu ubacit tipku "home" ukoliko je i moguce

Appearance\Button\Browser i odvučeš home gumb gore u toolbar.

Edit:

Ako imaš kakvih pitanja u vezi opere ima 2 aktualna topica o operi, tamo možemo više o njoj (da više ne spamamo ovu temu)

Naprednija Opera 11

Dostupna Opera 12

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 12:48 (zitzko).
13 godina
protjeran
Franjic kaže...

Chrome je majka svih broswera =)

bio i ostao. ali ovdje su ti FF fanboy-i pa to objašnjava toliki broj TD.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice