Chrome OS dobio nove mogućnosti

poruka: 5
|
čitano: 1.304
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chrome OS dobio nove mogućnosti".
16 godina
neaktivan
Chrome OS dobio nove mogućnosti

Pa Chrome OS gotovo da i jest browser. Ja sam uvjeren da je Microsoft izbacio ovakvu glupost na tržište da bi bilo toliko ismijavanja i prigovora da bi ga istog trena ugasili. Ne kažem da je ovo loša stvar ali kako vrijede dvostruki standardi, bez obzira što je ovo besplatan OS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 11:58 (PlayMaker10).

1 1 hvala 0
13 godina
Re: Chrome OS dobio nove mogućnosti
PlayMaker10 kaže...

Pa Chrome OS gotovo da i jest browser. Ja sam uvjeren da je Microsoft izbacio ovakvu glupost na tržište da bi bilo toliko ismijavanja i prigovora da bi ga istog trena ugasili. Ne kažem da je ovo loša stvar ali kako vrijede dvostruki standardi, bez obzira što je ovo besplatan OS.

OS poput Chroma nazivati gluposcu moze samo potpuna neznalica i laik :D

A to sto Microsoft i dalje gura mastodontski OS kojem treba 24 gigabajta da se smijesti na disk, eh, eh :D a korisnici to nazivaju optimizacijom nad predhodnikom, hmmmmm :D

n, nema dvostrukih standarda, samo su nekome bitnije ikone, alt-tab efekti i decorationi windowa a nekome brzina, potrosnja baterije i stabilnost :D

14 godina
neaktivan

ChromeOS se isporučuje kao i Apple OSX uz računala pa korisnici nemaju problema sa HW/SW kompatibilnošću.

Licenca za ChromeOS korporativno korištenje je svega 150USD ili 30USD za EDU s time da je podrška osigurana

u prve tri godine a licenca vrijedi i dalje.

Ako se kupi računalo sa ChromeOS bez licence onda je moguće upravljati samo sa preglednikom a ne i sa računalom.

Iako je Chrome browser moguće upravljati na razini domene sa 200 i više politika ako se želi osigurati rad bez 

problema onda je bolje koristiti Chromebook/Chromebox računalo nego neki Windows/Linux/.... PC koji ima

brdo problema sa virusima, SW zakrpama i HW nekompatibilnošću - s time se dobije i mogućnost upravljanja

sa dodatnih 300 politika iz oblaka za samo Chrome računalo i Chrome preglednik.

Svi proizvođači imaju Chromebook računala a kako je hrvatska u EU kod nas je moguće kupiti i licencu

za korporativno ili EDU korištenje - na žalost malo smo tržište pa u ponudi po dućanima nema još

nema Chromebook uređaja ali moguće ih je kupiti u Italiji ili Austriji :-)

s0M3D1g3r4t1
16 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...
PlayMaker10 kaže...

OS poput Chroma nazivati gluposcu moze samo potpuna neznalica i laik :D

A to sto Microsoft i dalje gura mastodontski OS kojem treba 24 gigabajta da se smijesti na disk, eh, eh :D a korisnici to nazivaju optimizacijom nad predhodnikom, hmmmmm :D

n, nema dvostrukih standarda, samo su nekome bitnije ikone, alt-tab efekti i decorationi windowa a nekome brzina, potrosnja baterije i stabilnost :D

Chrome OS nema funkcionalnost kao Windows, kad sve naprave što može i Windows (a to je potrebno da bi ga zamjenio) zauzimat će isto kao i Windowsi na disku, isto će baterija bit puno slabija i tako dalje. Obični browser koji oni nazivaju OS-om. Ja sam siguran ako Microsoft ikad izbaci ovako nešto to bi frcalo prigovorima o nekakvoj privatnosti, sigurnosti i samoj funkcionalnosti. Jednostavno su dvostruki standardi, ja ne branim Microsoft ali samo kažem kako stoje stvari, nisam emocionalno povezan sa Windowsima, Androidom i drugim stvarima koje koristim kao neki.

14 godina
neaktivan

Dosta modernog SW ne radi na Windows XP/Windows 2003 a isto tako puno zastarjelog SW ne radi na Windows 8.1/Windows 2012 pa ChromeOS/DaaS kombinacija rješava taj problem.

Tko ima zastarjeli SW može ga vrtiti u oblaku i koristiti npr. VirtualBox/VRDP ili skuplja Citrix/VMware Desktop As a Service rješenja koja rade sa ChromeOS,

tako i tako većina ljudi koristi iOS/Android telefone i tablete pa time rješevaju i problem na tim platformama.

Na žalost ljudi u HR nemaju prilike doći u dodir s Chromebook računalima

koja se koriste na zapadu pa kao i obično nemaju izbora :-/

s0M3D1g3r4t1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice