Canonical predstavio Ubuntu 14.10

poruka: 129
|
čitano: 17.175
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Canonical predstavio Ubuntu 14.10".
14 godina
Re: Canonical predstavio Ubuntu 14.10
insomniac_cro kaže...

Mene ovo najvise veseli :)

http://www.webupd8.org/2014/10/ubuntu-mate-sees-its-first-release-1410.html

izac ce i LTS 14.04   za par dana

MATE, dušu dao za napaćenu starinu od kompa.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
insomniac_cro kaže...

Dali je MATE išta optimiziraniji od starog Gnome-a 2 kada je još uvjek bio defaultno ubuntuovo sučelje jer se sjećam da je tada bio poprilično težak?

17 godina
mario.L_hr kaže...

Ovu verziju ću instalirati na kućno računalo (raga stara cca 10 godina) pa da vidim kako radi.

Ne znam kakve veze ima prepucavanje, koji je OS bolji, ili koji softver ne radi na Linuxu, s ovom temom. Vjerojatno je ekipi dosadno pa flejma. Ovo je vijest za one koji koriste Linux ili isprobavaju isti. Ne vidim kakvog smisla ima ponovno podgrijavati raspravu koju smo pretresli više puta (najkonstruktivnije u temi o Dečku koji obećava).

Ja moram priznati da uopce ne razumijem Linuxase i njihove (trenutne) argumente. OS otvorenog koda, a IMO uskog razmisljanja. Zaista ne zelim tupiti ali meni, kao i vjerojatno 90% usera komp ne sluzi za poslovne svrhe nego za ... no ... recimo to tako i igranje (fuck, imam 50 i kusur godina i komp mi sluzi za igranje a ne za stvaranje profita fuck fuck fuck)

Isprobao sam, vjerovali ili ne, sve popularne distre i zakljucio sam da nema smisla igrati npr. Diablo i da bi procitao sta imana forumu resetirati komp i bootati se u npr. Mint ... Mislim ajd ... 

17 godina
neaktivan
Eld kaže...
mario.L_hr kaže...

Ovu verziju ću instalirati na kućno računalo (raga stara cca 10 godina) pa da vidim kako radi.

Ne znam kakve veze ima prepucavanje, koji je OS bolji, ili koji softver ne radi na Linuxu, s ovom temom. Vjerojatno je ekipi dosadno pa flejma. Ovo je vijest za one koji koriste Linux ili isprobavaju isti. Ne vidim kakvog smisla ima ponovno podgrijavati raspravu koju smo pretresli više puta (najkonstruktivnije u temi o Dečku koji obećava).

Ja moram priznati da uopce ne razumijem Linuxase i njihove (trenutne) argumente. OS otvorenog koda, a IMO uskog razmisljanja. Zaista ne zelim tupiti ali meni, kao i vjerojatno 90% usera komp ne sluzi za poslovne svrhe nego za ... no ... recimo to tako i igranje (fuck, imam 50 i kusur godina i komp mi sluzi za igranje a ne za stvaranje profita fuck fuck fuck)

Isprobao sam, vjerovali ili ne, sve popularne distre i zakljucio sam da nema smisla igrati npr. Diablo i da bi procitao sta imana forumu resetirati komp i bootati se u npr. Mint ... Mislim ajd ... 

koje to argumente ne razumiješ? ja razumijem tvoje argumente. želiš igrati diablo koji radi na windowsima. kupi dialblo, kupi windowse i igraj. kakve to veze ima s linuxom i ovom temom? 

Life is too short to remove USB safely
15 godina
protjeran
xxxxx kaže...
mario.L_hr kaže...
insomniac_cro kaže...

Dali je MATE išta optimiziraniji od starog Gnome-a 2 kada je još uvjek bio defaultno ubuntuovo sučelje jer se sjećam da je tada bio poprilično težak?

po zauzecu resursa MATE je tu negdje kao i xfce nije puno zahtjevniji

mada ja vise preferiram xfce

http://www.soundstream.com/
17 godina
Entry Point kaže...

Ne znam koji bog vama windows blentavcima toliko smeta linux i besplatan software. Pa moraš biti pošteno oduzet u glavi da si protiv nečeg takvog. Niti vama u džep, niti iz džepa. Umjesto da se podržava incijativa vi prduckate i seruckate bez veze, a bogami i bez pretjeranog znanja.

Na linuxu nema autocada - boo fucking hoo, nazovi je*beni autodesk, a ne s*eri po nečem što nema veze s time.

Na linuxu ne mogu igrati X Y igrice - boo fucking hoo, svijet se ne okreće oko igrica. Da, okreće se ako imaš 14 godina.

Na linuxu nema photoshopa - boo fucking hoo, javi se je*benom malware proizvođaču adobe-u, da ti omogući da crtaš 2 crte na linux.

Boo fuckin hoo, besplatno je a nema sve. Boo fucking hoo.

Nevjerojatno za jedan informatički forum koliko zatvorenih i neiskusnih umova ima.

U biti, zašto da se raspravljam sa djecom kojima je najviši domet instalacija igre, uz čast vrlo rjetkim iznimkama.

Evo ti veze #Hrvooje. Ovo boldano je, onako, jedna lagana uvredica i ima veze sa temom ali naravno bas tebe briga za to. Ovakvim pristupom necete se vi makniti od 2% vjeruj mi.

16 godina
soundstream kaže...
xxxxx kaže...
mario.L_hr kaže...
insomniac_cro kaže...

po zauzecu resursa MATE je tu negdje kao i xfce nije puno zahtjevniji

mada ja vise preferiram xfce

Onda izgleda da ću ja zamjeniti xfce sa MATE-om :D

17 godina
neaktivan
Eld kaže...
Evo ti veze #Hrvooje. Ovo boldano je, onako, jedna lagana uvredica i ima veze sa temom ali naravno bas tebe briga za to. Ovakvim pristupom necete se vi makniti od 2% vjeruj mi.

osobno mi u životu nije cilj micati se sa nikoliko posto. korisim softver koji meni paše. na poslu windowse, kući linux. ti koristiš softver koji tebi paše. postoci me ne bi trebali zanimati, ako uređaj radi ono što ja hoću. ionako će za par godina sve to biti nebitno, jer će se softver izvoditi kao servis u cloudu, a dal će iza biti openstack, amazon ili azure ili nešto treće tebe kao korisnika neće zanimati.

*i kakve veze ima to što si se ti našao uvrijeđen sa postotkom nekog OS-a? tko te uvrijedio nek ti se i ispriča ako hoće, al to dovoditi u vezu s razvojem nekog OS-a je trolanje

17 godina
hrvooje kaže...
Eld kaže...

osobno mi u životu nije cilj micati se sa nikoliko posto. korisim softver koji meni paše. na poslu windowse, kući linux. ti koristiš softver koji tebi paše. postoci me ne bi trebali zanimati, ako uređaj radi ono što ja hoću. ionako će za par godina sve to biti nebitno, jer će se softver izvoditi kao servis u cloudu, a dal će iza biti openstack, amazon ili azure ili nešto treće tebe kao korisnika neće zanimati.

*i kakve veze ima to što si se ti našao uvrijeđen sa postotkom nekog OS-a? tko te uvrijedio nek ti se i ispriča ako hoće, al to dovoditi u vezu s razvojem nekog OS-a je trolanje

Nikakve. Jer nisam se nasao sa tim uvrijedjen ali ....bla bl abla  nesto pricati linuxasu je isto kao . b;la nl a aaa ne kuzis i neces jer ne zelis a lka aa

17 godina
neaktivan
Eld kaže...
Nikakve. Jer nisam se nasao sa tim uvrijedjen ali ....bla bl abla  nesto pricati linuxasu je isto kao . b;la nl a aaa ne kuzis i neces jer ne zelis a lka aa

ne kužim te neke generičke pritužbe. daj reci šta te muči? tko je rekao da sam ja linuxaš? koristim više OS-ova i svaki mi je dobar za svoju svrhu, nema one-to-rule-them-all. ima i android 90%, naspram WP 3% i to ga ne čini 30 puta boljim OS-om. što veća konkurencija, to bolje za nas korisnike. 

16 godina
neaktivan

Linux kao alternativa Windowsima nema nikakve šanse kod nas jer u Hrvatskoj vlada intenzivna softverska indoktrinacija kojom se forsiraju Microsoftovi proizvodi. Učenici osnovnih škola kod kuće moraju imati Microsoft Office, Microsoft Movie Maker i Microsoft Expression Web. Microsoftove proizvode forsiraju škole, banke, država... Svi dokumenti se šalju u Microsoftovim formatima a otvorenih standarda se nitko ne pridržava. Sloboda izbora ne postoji a Linux ostaje samo kao dodatna opcija za igranje znatiželjnim korisnicima. Porezne prijave se u Hrvatskoj mogu predati samo preko interneta, isključivo elektroničkim putem a potrebno je imati usb token, Windowse, Internet Explorer, instalirati Javu, instalirati drivere i aplikaciju ActivClient (tri servisa koja se pale s Windowsima i cijelo vrijeme rade u pozadini), instalirati Microsoft .Net Framework, instalirati Microsoft Report Viewer, instalirati Microsoft WSE Runtime, dodati certifikate i podesiti firewall. Dakle radi isključivo na Windowsu i za to se još mora plaćati pretplata. Jedino još u Ustavu Republike Hrvatske nemamo odredbu prema kojoj je svaki građanin obavezan instalirati Microsoft Windows operativni sustav. Bez Windowsa se ne može, barem ne u Hrvatskoj. Sloboda izbora je samo prividna.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 1:14 (DragonShit).

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
twingomaniak kaže...

Ni bad.. :)
Evo linka 
http://www.omgubuntu.co.uk/2014/09/ubuntu-14-10-wallpaper-contest-winners 

Fotka je "Davor Dopar’s seascape" - Istarska obala u vrijeme punog mjeseca.. Jedino nisam očekivao oblake :)

Svaka cast! Odlicno! Instalirati cu Ubunsu samo zbog toga ;)
15 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Linux kao alternativa Windowsima nema nikakve šanse kod nas jer u Hrvatskoj vlada intenzivna softverska indoktrinacija kojom se forsiraju Microsoftovi proizvodi. Učenici osnovnih škola kod kuće moraju imati Microsoft Office, Microsoft Movie Maker i Microsoft Expression Web. Microsoftove proizvode forsiraju škole, banke, država... Svi dokumenti se šalju u Microsoftovim formatima a otvorenih standarda se nitko ne pridržava. Sloboda izbora ne postoji a Linux ostaje samo kao dodatna opcija za igranje znatiželjnim korisnicima. Porezne prijave se u Hrvatskoj mogu predati samo preko interneta, isključivo elektroničkim putem a potrebno je imati usb token, Windowse, Internet Explorer, instalirati Javu, instalirati drivere i aplikaciju ActivClient (tri servisa koja se pale s Windowsima i cijelo vrijeme rade u pozadini), instalirati Microsoft .Net Framework, instalirati Microsoft Report Viewer, instalirati Microsoft WSE Runtime, dodati certifikate i podesiti firewall. Dakle radi isključivo na Windowsu i za to se još mora plaćati pretplata. Jedino još u Ustavu Republike Hrvatske nemamo odredbu prema kojoj je svaki građanin obavezan instalirati Microsoft Windows operativni sustav. Bez Windowsa se ne može, barem ne u Hrvatskoj. Sloboda izbora je samo prividna.

Sve ok. Jedino si zaboravio da enterprise kosisnici isto tako moraju placati podrsku za linux sustave. Nisu ljudi iza linuxa nista manje pogonjeni idejama o profitu od inih koji su iza windowsa, samo sto imaju malo drugaciju ideologiju. Neke gradske uprave su vec pokusale preci na linux i pokazalo im se neisplativo iako su intenzivno testirali. Nemam nista protiv open sourcea da netko ne pomisli da sam fanboy. Doma koristim i windowse i freebsd.
11 godina
hrvooje kaže...

ne kužim te neke generičke pritužbe. daj reci šta te muči? tko je rekao da sam ja linuxaš? koristim više OS-ova i svaki mi je dobar za svoju svrhu, nema one-to-rule-them-all. ima i android 90%, naspram WP 3% i to ga ne čini 30 puta boljim OS-om. što veća konkurencija, to bolje za nas korisnike. 

Upravo tako. Radim na linuxu, pomalo se zabavljam na windowsima, imam android i WP telefon. U planu je nabavka macbook air-a kad izađu nove verzije.

Ali odlika zatvorenih i sitničavih umova je vidjeti samo negativne strane. ;)

Samomrzeći hrvat
15 godina

Gle k i na njemu zvonce? A WoT ne igraš pod linuxom?

Zamisli?

15 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...
DragonShit kaže...

Sve ok. Jedino si zaboravio da enterprise kosisnici isto tako moraju placati podrsku za linux sustave. Nisu ljudi iza linuxa nista manje pogonjeni idejama o profitu od inih koji su iza windowsa, samo sto imaju malo drugaciju ideologiju. Neke gradske uprave su vec pokusale preci na linux i pokazalo im se neisplativo iako su intenzivno testirali. Nemam nista protiv open sourcea da netko ne pomisli da sam fanboy. Doma koristim i windowse i freebsd.

Nemoraju plaćati podršku ali ju neće ni dobiti.

Koje su to npr. gradske uprave?

Ako plaćaju Linux podršku mogu tu istu podršku dati barem nekoj lokalnoj tvrtci pa ako ništa drugo profit će odlaziti u regiju a ne u Ameriku.

Punti kaže...

Zamisli?

To ne govori niti o kvaliteti WIndowsa niti o nekvaliteti Linuxa.Ako je tko kriv onda je WargamingNaravno tu je i tvz. kokoš jaje problem,ali WoT je ionako freemium igra a wargaming ima puno puno resursa.
Iako jedan od njihovih šefova je na ruskom forumu igre rekao da će podrška za Linux i Mac stići 'jednog dana'...Ali oni već 3+ godina najavljuju neke tenkove koji nikako da stignu ,toliko o tome 'jednog dana'.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
11 godina
Punti kaže...

Zamisli?

Poanta tvojeg posta nakon mojeg posta je? Ja je ne vidim, molim te objasni mi poantu.

p.s. Da hoću, mogu igrati btw.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 13:48 (Entry Point).
11 godina
protjeran

A jeste neumorni .....hehhe

Da li je možda netko od vas probao 14.10 instalirati :  /-btrfs

/home-xfs  ?

U toj kombinaciji bi mogao Snapper odrađivati sistem restore funkciju.

0 0 hvala 0
11 godina
bunkermax kaže...

A jeste neumorni .....hehhe

Da li je možda netko od vas probao 14.10 instalirati :  /-btrfs

/home-xfs  ?

U toj kombinaciji bi mogao Snapper odrađivati sistem restore funkciju.

Pa kod instalaije odabereš btrfs i to je to.

Onda možeš sam raditi snapshotove file/folder/systema-a ako želiš. Možda neka jednostavna skriptica, cronjob i upload na neki cloud storage ;)

Samomrzeći hrvat
11 godina
protjeran

Je je,,  tako i piše svuda,, ali mene zanima da li je to netko isprobao i da li to šljaka zapravo...

Na opensuse sam to probao i neradi to baš tako kao u hvalospjevima...

0 0 hvala 0
11 godina
bunkermax kaže...

Je je,,  tako i piše svuda,, ali mene zanima da li je to netko isprobao i da li to šljaka zapravo...

Na opensuse sam to probao i neradi to baš tako kao u hvalospjevima...

Evo ja ću danas instalirati pa ti javim.

Samomrzeći hrvat
11 godina
protjeran

Hvala ti...  

Ta sistem restore funkcija je nešto što se već dugo traži i očekuje

te bi mnoge stvari olakšala kad nešto krene nizbrdo..

0 0 hvala 0
11 godina
bunkermax kaže...

Hvala ti...  

Ta sistem restore funkcija je nešto što se već dugo traži i očekuje

te bi mnoge stvari olakšala kad nešto krene nizbrdo..

Istina, to je ono što i meni fali. Mada sam u 80% slučajeva sam rješio problem (kad sam znao skršiti sustav), bilo bi mi puno lakše da imam snapshot i samo napravim rollback i voila.

Kreiranje snapshota bi trebalo biti brzo, što je dobro. 

Možeš i na ext4 raditi snapshotove, ali traje 100 godina.

p.s. Dodatan plus je da je btrfs bolji na benchmarkovima nego ext4.

Samomrzeći hrvat
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 14:20 (Entry Point).
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Ako plaćaju Linux podršku mogu tu istu podršku dati barem nekoj lokalnoj tvrtci pa ako ništa drugo profit će odlaziti u regiju a ne u Ameriku.

Sve je već bilo opisano. Evo jedan link koji sam na brzinu iskopao, mada ih ima masu na tu temu http://www.omgubuntu.co.uk/2014/08/munich-city-linux-switching-back-windows

Podršku treba platiti na ovaj ili onaj način. Sada da i je to kao kod MSa - unaprijed ili kao kod Canonicala kroz naknadnu podršku koja čini većinu cijene software-a (znam da se i MSu plaća naknadna podrška). Nije to ko meni i tebi da se doma možemo sami o svom kompjuteru brinuti. Treba i administratore platiti, koji su za Unixoide još uvijek dosta skuplji itd...

15 godina
neaktivan
Trickortreat kaže...
g12356 kaže...

Sve je već bilo opisano. Evo jedan link koji sam na brzinu iskopao, mada ih ima masu na tu temu http://www.omgubuntu.co.uk/2014/08/munich-city-linux-switching-back-windows

Podršku treba platiti na ovaj ili onaj način. Sada da i je to kao kod MSa - unaprijed ili kao kod Canonicala kroz naknadnu podršku koja čini većinu cijene software-a (znam da se i MSu plaća naknadna podrška). Nije to ko meni i tebi da se doma možemo sami o svom kompjuteru brinuti. Treba i administratore platiti, koji su za Unixoide još uvijek dosta skuplji itd...

Epilog te cijele priče ti je ako nisi znao da se munich ne vraća na Windowse.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
17 godina
neaktivan

ako netko podastre link onda mora da je istina. kao kad nešto bude u dnevniku, onda mora da je tako. ljudi, informirajte se sa više strana. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Eto, zanima me ta tema. Gdje mogu naci epilog?
15 godina
neaktivan
Nvm, nasao....
14 godina
xxxxx kaže...

Ne znam da li je optimiziraniji ili ne ali raga, stara 10 godina, bez problema vrti ovu verziju.

Eld kaže...

A ja moram priznati da ne kužim kakve veze ovaj post ima s Ubuntu 14.10. Jesi li ga probao instalirati i koristiti? Naravno da nisi ali te to ne ometa da kenjaš u temi. Usko razmišljanje imaš sam a da pogledaš malo šire vidio bi da možeš igrati Diablo i na Linuxu ali to je neka druga priča koja nema veze s ovom temom. Ta priča se zove znanje i tolerancija. Za nekog s 50+ godina manjka ti i jednog i drugog.

Stručnjak za odmaganje...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice