Pretpostavljam da taj HP kosta isto ko i Air? Imas win laptopa kojima baterija traje duze od 5 sati.
U formi air-a nema. Znači govorim o takvim dimenzijama/težini i svemu ostalome. Mislim da je najbliži sony vaio neznam točno koja serija, koji je recimo konkurent airu, stim da ga u hrvatskoj nemožeš nabaviti a u americi dođe oko 2000$, a air početni model ide od 1000$ u americi.
Zasto bi trazili u formi Aira? Jel Mogu ja sad rec da je Lenovo W520 bolji od bilo kojeg Applea jer Apple u takvoj formi ni nema? Sad bi Air trebao zadavati neke standarde drugima?
Mozemo i tako razgovarati ako zelis, svi Apple laptopi su smece jer ni jedan nema 16:10 ekran sa 1920x1200 rezolucijom a pitaj svakog profesionalca koliko je taj ekran bolji od 1920x1080.
Idemo dalje, svi Apple prijenosnici su smece jer ni jedan nema profesionalnu graficku karticu u sebi i nije mi jasno zasto uopce usporedjivati te djecje igracke sa mocnim laptopom kao sto je W520.
Pa tom laptopu sa puno boljim procesorom, puno boljim monitorom i neusporedivo boljom baterijom ni jedan Apple nije ni do koljena.
Pravi muskarac i IT profesionalac uzet ce takav laptop dok razne iSminke ostavlja facebookerima i pick*cama :)
Ahem, MBP ima iskljucivo 16:10 ekrane, pa i 19x12 ekran. O cem ti pricas? Drugo, W520 ima 16:9 ekran.
Sto se tice rasprave, koristim Mac OS X vec 3.5 godine, sto na prijenosnicima, sto na stolnim, i otad nisam gotovo nikad upalio posebne windowse. Najvise razvoj softvera, sve ostale OSove koji mi trebaju, windowse, linux, cesto sad i jos jedan mac os, vrtim u virtualnoj masini i paralelno koristim kroz VMWare Fusion. No isto tako, ne bi bas kupovao desktop mac hardware, jer mi je nepotreban. No da ima svojih prednosti, ima. Hrvatskih cijena sigurno ne vrijedi, i macbook i macbook pro su mi iz SADa donijeli frendovi. Za desktop sam si slozio X58 masinu sa 24 GB rama i na to stavio OS X, radi vec jako dugo, bez ikakvog problema.
I da, samo treba pogledati ultrabook klasu, npr asus i acer sto su izdali, i onda reci da Air nije postavio standarde.
W520 ima samo mogucnost EE procesora, sto je neusporedivo skuplje, i nepotrebno, i donosi 200 MHz vise od 500 dolara jeftinije opcije, koja je dostupna i kod Applea. Sigurno da ima i drugih opcija koje omogucuju vise nadogradnje nego kod Applea, ali opcenito tu se ne cilja na bas istu publiku.