Ja ću kupiti ovu karticu kad se bude prodavala na PCE za 700 kn...
odakle njemu taj info? Od vidovitog Milana?
Ne znam, valjda će ti odgovorit.
Ali FuryX ionako nije ciljan za 1440. Većina ovih s 1440 i 1080 nema novca za FuryX, nije njihov razred. Govorimo o igrama novijeg datuma i zahtjeva.
AC: Unity: FuryX je +8% i +0.9%
Shadow of Mordon: +5% i +3%
Crysis 3: +6% i -1%
Ryse: +3% i -4%
Witcher 3: +0.3% i -7%
Tomb Raider: +9% i +4%
Neke igre na listi su problematične i ne znam zašto su uopće u benchmarku. Za 4K, FuryX je dobar izbor za tu cijenu.
Penryn vam baca žešći sarkazam, evo i ja sam na spomen "sve boljih AMD-ovih" drivera, baš htio tako nešto dodati al me preduhitrio...
Ali FuryX ionako nije ciljan za 1440. Većina ovih s 1440 i 1080 nema novca za FuryX, nije njihov razred. Govorimo o igrama novijeg datuma i zahtjeva.
AC: Unity: FuryX je +8% i +0.9%
Shadow of Mordon: +5% i +3%
Crysis 3: +6% i -1%
Ryse: +3% i -4%
Witcher 3: +0.3% i -7%
Tomb Raider: +9% i +4%
Neke igre na listi su problematične i ne znam zašto su uopće u benchmarku. Za 4K, FuryX je dobar izbor za tu cijenu.
ovo što si pokazao je doslovce minimalna razlika u odnosu na razliku koju 980ti ima na 1080 i 1440, što se bez problema stiže s malo oca koji na nereferentnim grafama ionako dobiješ tvornički, pa kad još na taj tvornički oc dodaš još 10-15 posto gtx je jača - opet ne za puno na 4k, ali tu su razlike ionako u par fps-a
isto tako mislim da je 1440p baš mjera za gtx980ti i fury x, jer vidiš da te igre koje si odabrao jedva idu na 30 fps-a na 4k i očito je da nisu za tu rezoluciju, a na 1440p je 980ti definitivno bolja i bez ocanja
Što se overclocka tiče, TitanX se na stock airu overclocka 40-50%. No, to nije poštena usporedba.
Kako da ne, usporedjujes stock base takt sa overclock boost taktom, to se ne radi.
Usporedi ili base takt sa base taktom ili boost takt sa boost taktom.
@picajzla: FuryX je na 1050 50°C - overclock bi mogao ići do 1200-1250 uz volt mod do nekih 85°C.
@ansha: ne govorim o stock BIOS-u, naravno.
Stock je oko 1/1,2Hz norm/boost
Air stock je na 1300/1450 norm/boost
Voda ide preko 1400 norm...
Dodatak: 2GHz na LN - http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-geforce-gtx-titan-x-hits-2ghz8-2ghz-with-liquid-nitrogen/
Ja ću kupiti ovu karticu kad se bude prodavala na PCE za 700 kn...
Nekad je i ovdje bilo isto entuzijasta koji su samo mijenjali i rješavali se nakon isprobavanja.
Microman mi pada na pamet:)
Pce je danas koliko povremeno lurknem, bez mogućnosti komentiranja oglasa, postao jednak njuškalu
(ako izuzmem recenzenta krešu nakon testiranja)
:)
Ontopic; I na kraju, ipak nema pometanja poda konkurencijom, ni revolucije?
U biti tempirane su cijene furyja da budu iste jednako jakoj konkurenciji nvidie?
Hajd, barem postoji izbor, pa to kroz koji mjesec malo smrda ravnotežu pa netko
nešto pojeftini. S obzirom kakav je tečaj dolara... dobro bi došlo.
@picajzla: FuryX je na 1050 50°C - overclock bi mogao ići do 1200-1250 uz volt mod do nekih 85°C.
Ko govori o bios-u, kazes 50% overclock, znaci base takt je 1500mhz i to sa stock hladnjakom?
Kako da ne...
kraljevi zracnog overclocka od 40+% i danas nisu skinuti! tahit cip(za neuke 7950/7970) kakva 980..to je na tahitiju bilo pod normalno!
Stock je oko 1/1,2Hz norm/boost
Air stock je na 1300/1450 norm/boost
Voda ide preko 1400 norm...
Dodatak: 2GHz na LN - http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-geforce-gtx-titan-x-hits-2ghz8-2ghz-with-liquid-nitrogen/
ja opet govorim o grafama kako ih kupiš iz trgovine, ne o mijenjanju biosa i ostalim kefefekama za izvlačit maksimum na benchevima - s tim se 99 posto kupaca neće zahebavati
980ti kupiš nereferentnu ocanu bijesno ili je sam ocneš 20 posto ili više i ostaviš je tako za gaming ili bilo što drugo
ova fury koliko vidim po testovima ide od 7-8 posto oca, a može li uopće više od toga stabilno tek ćemo vidjeti
Još ne znamo koliko se clocka FuryX bez volt moda i BIOS-a. Kupovne kartice nisu ništa drugačije nego kad ih sam overclockaš. I da, TitanX se ne računa jer je druga klasa, ali...
Svakako, ovdje vodu imaš po defaultu. :)
kraljevi zracnog overclocka od 40+% i danas nisu skinuti! tahit cip(za neuke 7950/7970) kakva 980..to je na tahitiju bilo pod normalno!
Kad je bazni clock 7950 bio pišljivih 800mhz. Ali da, mogla je ona dobro potegnut...
Još ne znamo koliko se clocka FuryX bez volt moda i BIOS-a. Kupovne kartice nisu ništa drugačije nego kad ih sam overclockaš. I da, TitanX se ne računa jer je druga klasa, ali...
Svakako, ovdje vodu imaš po defaultu. :)
mda, za vas nekoliko koji imate hrabrosti i strpljenja izvoditi čudesa da bi grafu natjerali još malo, nada još postoji
znam da su kupovne kartice iste kao kad ih i sam klokneš, baš toliki laik nisam
no koliko trenutno mogu asus, giga ili neka treća firma kloknuti fury, 5%? 6%, hoće li sve i jedna u seriji to održati? - ustvari, neće ih uopće dirati, to je valjda jasno
za ostale koji hoće grafu koja je već na stocku jača, koju mogu kupiti nabrijanu ili je mogu sami jednostavno kloknuti u dva poteza, izbor je jasan - za istu cijenu
* * * dok će AMD-ovi bit sve bolji i bolji..
24-ti je evo mene Penryne, kao što rekog nigdje nisam pobjegao a sve ostalo što sam rekao se obestinilo. Fury X (niti je mogao, da jeste bilo bi to na prezentaciji) ne može stići Titan X (žalosno je pogeldati minimalni FPS koji kod AMD-a ide do jedva 19.7 FPS a kod Titana čak 31 FPS-ova).
Teška vremena dolaze za AMD-e, a što se tiče ove teme komotno mogu zaključiti:
Envy, malo si pomiješao stvari i ne čitaš dobro. TitanX k tome košta najmanje 1100 eura, ovo je 650. Razlika je duplo u cijeni i apsolutno je neusporedivo i neisplativo za ono što TitanX nudi igračima. Kad je slabiji 980Ti u pitanju, kartice su podjednake, a AMD nudi manji format i tišinu. http://www.hardwareluxx.com/index.php/reviews/hardware/vgacards/35798-reviewed-amd-r9-fury-x-4gb.html?start=23
24-ti je evo mene Penryne, kao što rekog nigdje nisam pobjegao a sve ostalo što sam rekao se obestinilo. Fury X (niti je mogao, da jeste bilo bi to na prezentaciji) ne može stići Titan X (žalosno je pogeldati minimalni FPS koji kod AMD-a ide do jedva 19.7 FPS a kod Titana čak 31 FPS-ova).
Jbg nije ispao kako sam se nadao, al daleko od toga da je tako loš kako ga ti predstavljaš. Al ne znam zašto se veseliš monopolu, tj. zašto ti propast AMD-a predstavlja toliku satisfakciju..
a AMD nudi manji format i tišinu.
Jesi je uspio vidjeti u radu uživo? Kažu na Guru3D da je jako glasna pumpa vode i prema tablicama buka je i do 41-42dB što je stavlja u rang TitanX-a s referentnim hladnjakom (naravno po buci) i djeluje prilično više naspram 35-36 kod zračnih kartica Asusa i MSI-ja.
Jesi je uspio vidjeti u radu uživo? Kažu na Guru3D da je jako glasna pumpa vode i prema tablicama buka je i do 41-42dB što je stavlja u rang TitanX-a s referentnim hladnjakom (naravno po buci) i djeluje prilično više naspram 35-36 kod zračnih kartica Asusa i MSI-ja.
Naši na pce kažu da nikada tako tihu karticu u flagship klasi nisu testirali. Sumnjam da bi lagali. E sad, nekima je to i dimenzije kartice bitno, nekome je pak bitno što ipak puuno troši, ali realno, tu je negdje sa 980ti. Pa tko se odluči na investiciju od kod nas valjda 6000 kuna za grafiku, nek si bira. Objektivno, za normalnog gamera, vjerojatno će od ove serije zasad fury nano jedino biti interesantna opcija.

Naveli su da je to predserijska proizvodnja, to što su dobili recenzenti i da ove za kupce ne bi trebale imat buku ili cvrčanje pumpe.
Naveli su da je to predserijska proizvodnja, to što su dobili recenzenti i da ove za kupce ne bi trebale imat buku ili cvrčanje pumpe.
Šališ se, onda AMD nema gotov proizvod nego su nešto sklepali na brzinu po tome...
Šališ se, onda AMD nema gotov proizvod nego su nešto sklepali na brzinu po tome...
pa ostali proizvodaci ce to sve nabrojano napraviti bolje od referentnog dizajna...simple!lp
Na jednom od testova sam pročitao kao da je coolermaster rekao da će poradit na ležajevima na pumpi da se smanji to zujanje. A sad koji je točno review bio nema teorije da se sjetim kad ih je mali milijun po netu.
Grafa rastura
I rasprodana je odmah
http://wccftech.com/amds-radeon-r9-fury-sold-out-day-launch/
Cijena je će kod nas navodno biti ispod GTX 980 Ti...
* * *
Jbg nije ispao kako sam se nadao, al daleko od toga da je tako loš kako ga ti predstavljaš. Al ne znam zašto se veseliš monopolu, tj. zašto ti propast AMD-a predstavlja toliku satisfakciju..
Ispalo je tačno onako kako sam se nadao i kako sam govorio. A niti sam govorio da je AMD loš proizvod, i također sam govorio da AMD će pokušati držati korak sa Nvidiijom ali od nekih epohalnih rezultata kakvi ste, ne ja, nego vi drage moje kolege epohalno najavljivali. (opet ne mislim na tebe konkretno, znaju oni koji mi stišću TD i govore mi da se idem 'igrati' sa novim Windwosima). Čak sam negdje rekao da i ako i za 1 fps AMD bude bio bolji to će biti revolucija.. ail ništa se od toga nije desilo i da budem iskren ne veselim se ja tome, nega neka se malo ovi koji to ne žele priznati koprcaju.
Što se tiče monopola, ja ga iskreno ne priželjkujem, ali sam (ne znam ni gdje u kojem forumu) objasnio par primjera gdje bi to moglo biti dobro.
Što se tiče AMD-a imali su epic failova i epic ideja pa da krenem od današnjeg dana pa do prekambrijske ere.
+ trenutna APU rješnja koja stvarno mogu zadovoljavati čak i izvan prosječnog gamera na ne prevelikim rezama.
+ integracija memorijsko kontrolera bila je svojevrsna revolucija, takva da se i Intel našao u neobranom grožđu.
+ trenutna APU rješnja koja stvarno nemaju konkurencije.
- dozvoljavanje trećim stranama da im prave North Bridge i South Bridge (Via, Nvidia i ostali u početku SLI/Cross Fire rješenja) i ne posjedovanje vlastitog Chipseta omogućilo je Intelu da stekne ime kao sinonim za stabilnu konfiguraciju.
- loša image koji prati ATI-jeve drivere.
Dakle moja (trenutna) iskutva vezano za AMD CPU su za riječi pohvale, pa vjeruj ti meni da sam ja 150 ohma otprnik stavio (mada sam to umjesto žute žice na crvenu mogao komotno spojiti, ali nisam se sjetio) na ventilator od procesora. Hell yeah, i da ga skinem CPU se ne optereti (skoči doduše sa 50°C an 80°C ali radi i to pasivno hlađen).
Ali (tada još ATI) HD4670 mi je puno problema pravio.. najveće ogorčenje sam doživio da radi 10 MB koda izbace podršku za HD4xxx seriju grafičkih kartica i to za Windws 8.1 iako su za Windows 8 sasvim uredno izdavani driveri. (pričao sam o ovome i ne bi više).
Nisam gamer niti mjerim omjer uloženog kroz dobivenog, nego u nekim situacijama (Cisco, Intel, Nvidia) jednostavno platite više da biste dobili kvalitetu.
Bit će zanimljivo kad AMd izbaci dual Fury. Kartica će po dimenzijama biti ista ko titanica uz duple performanse po istoj ili manjoj cijeni .
Nvidija je već sad u panici
Lol, eno već prodaju dionice...