Da li je ispred ili miljama daleko.
Jedna stvar je sigurna.Postoje 2 vodece tvrtke.
INTEL/AMD i uvjek ce se samo oni gurati i imati
samo njih na raspolaganju.Tako da to me i ne
brine tko je bolji tko je losiji.
Da li je ispred ili miljama daleko.
Jedna stvar je sigurna.Postoje 2 vodece tvrtke.
INTEL/AMD i uvjek ce se samo oni gurati i imati
samo njih na raspolaganju.Tako da to me i ne
brine tko je bolji tko je losiji.
Naravno da je se našao netko tko ce spomenuti PS4 i procesor koji je u njemu koji nema veze niti sa ovom temom niti sa opcenito sa procesorima za PC Desktope niti sa APU-om, ovo je dobra vijest za AMD koji je u financiskim problemima i mora naci izlaz - za bilo kojeg Zahtjevnojeg korisnika nebitno koji je segment APU nije dugorocno rijesenje - barem ne trenutacno - ta tehnologija ima buducnost u integraciji u tablete u buducnosti, smartphone-ove a za konzole (slijedece generacije) se zna da ce imati odvojen cpu od gpu-a - o kvaliteti netreba raspravljati koliko o pouzdansoti izrade - intel ima ucinkovitije arhitekture dok amd mislim da kvantitetom (broj jezgri) nadoknađuje zaostatak u ovome prvom sto sam naveo.
Molim te ne komentiraj nešto o čemu nemaš ama baš nikakvog pojma.
Sjećam se kada sam prije nekoliko godina morao naširoko objašnjavati prijatelju zašto neću kupiti AMD nego samo Intel. I dan danas vrijedi isto. Uz jednu iznimku. Veliki podatkovni centri često koriste AMD između ostalog jer troši manje struje.... Što se tiče kvalitete i performansi Intelu nije ni do koljena.
Ni prije par godina nisi imao pojma kad daješ takve glupave komentare, a očito nemaš pojma ni danas .
Sjećam se kada sam prije nekoliko godina morao naširoko objašnjavati prijatelju zašto neću kupiti AMD nego samo Intel. I dan danas vrijedi isto. Uz jednu iznimku. Veliki podatkovni centri često koriste AMD između ostalog jer troši manje struje.... Što se tiče kvalitete i performansi Intelu nije ni do koljena.
Hoćeš li kupiti ovu igračku za okopavati vrt?
Nije poanta kupiti najbolje što se nudi na tržištu, već za određeni posao, te što manje novaca kupiti stroj koji će služiti svrsi određeni vremenski period, a biti zadovoljavajuće kvalitete, tzv. "best buy". Intel tu nema mjesta.
Meni su 3 crkla dosad :) a frendu je ''izgorio'' 8320 ;)
Sta te skidali cooler i stavljali ulje na njega i radili jaje na oko il koji klinac ?!?! Moj se prvi amd sempron gasio na 70 stupnjeva imao je svoj prag temperature di se automtski ugasi da ne izgori, a vi da ste ga sprzili i to ne jedan nego tri .. jedino ako ste isli raditi "extreme" overclock za 500 mhz i digli napon na 2 V da mu ne zafali
Crkla mu 3 procesora....decec ne baljezgaj.
Jel ih zakopao ?
Ma za nas stoku sitnog zuba i netreba i7.
komp najčešće koristim za surfing kada mu je cpu usage na 3% i kad igram igrice
da imam i7 usage bi mu bio na 2% pa nevidim razloga da ljudi poput mene bacaju 2300kn ili nedaj bože 4500kn za procesor koji će zapravo istrunut od nerada
Jel ih zakopao .
Pa vjerovatno je nesto u tom stilu i napravio ako mu je stvarno uspjelo skuriti 3 proca.
A sad najozbiljnije, ako je sa 14 godina zaista spalio 3 procesora a ja u 17+ godina cackanja po cacinim kompovima i hrpi svojih to nisam uspio napraviti, onda nek decko nadje jedan jako debeli zid.
Dobro ga odmjeri, po mogucnosti i nacrta metu, fokusira se, i u punom trku zaleti glavom.
Bitno je da oba obavljaju svoj posao..U svim kom i laptopima uvijek sam preferirao intel-ove procesore jer jednostavno imam u njih povjerenja iako ni amd nije loš dapače vidim da nas u budućnosti čekaju sve bolji APU-i nešto o čemu je nvidia govorila prije 3-4 o kombiniranju gpu-a i cpu i to je jednostavno budućnost koj će donjeti nama krajnjim korisnicim ja se nadam što bolje performance po što nižoj cijeni ....
Moj stari AMD X2 3800+ je preživio tjedan dana na 1.8V (tvornički mu je bila 1.3V) jer sam prilikom jednog OCa spustio takt ali zaboravio napon. Mene još čudilo kako mi se grije previše. To je bilo prije 5 godina. Danas kod susjeda sretno kuca na 2.6GHz na 1.45 bez ikakvog problema. A što si ti radio sa svojim AMDovima, to mi nikako nije jasno.
Prvi pametan post u ovoj temi!
Oba ste ebete i naopaki.
Sam naslov nema smisla,jer kako zamisliti da jedna firma koja zatvara proizvodne pogone,prodaje tvornice(dakle AMD) može zajašiti ispred firme koja je u zadnjih nekoliko godina investirala u POSTOJEĆE pogone preko 11 milijardi dolara..??
Sama projekcija ove hipoteze,jest bedasta,jer Intel svakako ne namjerava iduće godine provesti na lovorici..U praksi slušam već godinama ,kako će AMD napraviti ovo i ono Intelu,kako će ga pregaziti,kako će počev od K serije procesora nadmašiti Intela,kako frekvencije nisu bitne,ali kako Intel treba raditi na duplo većoj frekvenciji,da se dobije učikovitost AMD-a i slična preseravanja,Onog koji je osuđen da zauvijek bude Broj 2...
"eksperti" koji projekcije svojih teorija zamišljaju na vladavini mobilne platforme,tipa tableta i ostalih đinđi,moraju shvatiti,kako je jedan lik rekao:Ako je Rimac isprojektirao auto od 1000konja,ne znači da su Šleperi i kamioni osuđeni na staro željezo..dakle,dok god je svijeta i vijeka,bit će potrebno i mobilne platforme i one druge,dakle,tržište neće nestati,nego će se profilirati,a profiliranjje znači specijalizacija,nadaljer to znači,opet onu početnu..da najkvalitetniji rulaju..
Drugim riječima,opstat će oni koji su sposobni visdinom kvalitete i naprednošću tehnologije,održavati i vlastitu proizvodnju,koja znači snagu(vidimo i primjer Samsunga)
Tko nema vlastitu proizvodnju,stagnira,zaostaje,ne odaje povjerenje u svoje proizvode,jer nije financijski sposoban zaokružiti kompletni proizvodni proces i zaraditi još na njemu..
Gledam i vidim da ovdje odlučuje srce,dakle,Intel je strašni i bezosjećajni zmaj,koji prži i proždire sirote kupce,pa je cool i IN,da se u skladu sa ostatkom revolucionarne populacije usprotivi tom vragu crnom..
No naravno,problem je u nečemu drugom,što izdaje ovu grupu ljudi,a to je cijena..
Mislim hajmo,tko na svom stolu ne bi volio vidjeti u zagrljaju matične jednog i7 3930K??Budimo fer i pošteno recimo da to ne bi voljeli??
Istina je da košta kao poslovična kajgana od..dalje neću iz obzira prema vjernicima..,no taj isti odnos vidimo i u svim drugim segmentima konzumerizma..
Hoćeš bemburu,izvoli plati..u čemu je bed?? hoćeš Mečku,isto tako..izvoli plati..
Onaj tko ima love,će si to priuštiti,jer plaća kvalitetu izrade,tradiciju,koja je i izrodila kvalitetom,jer plaća najnoviju tehnologiju pretočenu u autoindustriji,plaća filling u korištenju istog proizvoda..
Naravno,onaj koji nema toliko love će odabrati recimo toyotu,koja je po meni jako kvalitetan auto,ali nastao kao nešto što se povodilo tvornicama i tehnologijom bmw-a i mercedesa..
Svoju nemogućnost da "servisira" troškove posjedovanja mečke,korisnik Toyote će opravdavati upravo svim razlozima koje ovdje navode korisnici AMD-a
"stvar je preskupa za ono što daje,nije best buy,loš je odnos plaćeno/dobiveno..
Ruku na srce,po meni,dobiveno određuje sam korisnik,ne neki analitičar,i ako ja platim proc 1000 dolara,a on me je oduševio u svakom segmentu,onda on nije preskup..i ja ću ga vrlo rado platiti..
To što smo mi većinom u zemlji Tunguziji,pa je većini naroda nešto vrhunsko uglavnom van dometa financija,nije krivica niti AMD-a ,a još manje Intela..
Odite si na neki zapadni IT forum,pa malo se raspitajte koja je prosječna konfiguracija.Ljudi rade za novac,od kojeg si mogu priuštiti najjače,najkvalitetnije i u skladu sa tim,i skupo,ali ne za njih,jer za njih je Intel u cjenovnom razredu kao AMD u našoj državi Tunguziji
I zato,na kraju,nemojte pljuvati po Intelu,jer ste vi na krivom mjestu u krivom trenu i sa krivom valutom u džepu...najlakše je okriviti strašnog Zmaja
Ruku na srce,po meni,dobiveno određuje sam korisnik,ne neki analitičar,i ako ja platim proc 1000 dolara,a on me je oduševio u svakom segmentu,onda on nije preskup..i ja ću ga vrlo rado platiti..
Da, jer logično je kupiti kamion za potrebe špeceraja...upgrade sistema je najveći posao za moj komp u zadnje vrijeme, da si kupim i7?
AMD-nabijen takt-niska cijena-loša kvaliteta
INTEL-osrednji takt-vrhunska kvaliteta-velika cijena
INTEL FTW!
Misao dana.
Sam naslov nema smisla,jer kako zamisliti da jedna firma koja zatvara proizvodne pogone,prodaje tvornice(dakle AMD)
Reče forumaš koji nije dobro pročitao naslov, a izgleda ni članak. Naslov je napisan kao upitna, a ne potvrdna rečenica(AMD ispred Intela?). Zaključak članka je, da bi AMD ako sve bude po planu, mogao postati vrlo nezgodan Intelu. Dakle nije nekim čudom postao superioran, več bi se mogao vratit u igru i učiniti tržišnu borbu neizvjesnijom.
Pročitao sam sve komentare i čini mi se da neki vlasnici intela "pljuju" po amd-u, ali da vlasnici amd-a to ne rade njima.
Ti sigurno imaš "strašnog zmaja" i zato se ponašaš superiorno, pa i uspoređuješ Hrvatsku državu sa nekom ruskom pokrajnom...
p.s. Intelov monopol nije dobar ni za kupce amd-a, ni intela, budi siguran. lp
Da, jer logično je kupiti kamion za potrebe špeceraja...upgrade sistema je najveći posao za moj komp u zadnje vrijeme, da si kupim i7?
ne čupaj iz konteksta,ne znaš nešto argumentirati,onda odskoči..
Što nije jasno u boldanoj rečenici,a što nisi onda kopipejstao i uporedbu segmenata tržišta,ilustrirani sportaćima i kamionima u smisli tableta i stolnih sustava..
Da imaš love ,ne bi ti trebao moj savjet što da kupiš,kupio bi najbolje što lova može kupiti..
Sam naslov nema smisla,jer kako zamisliti da jedna firma koja zatvara proizvodne pogone,prodaje tvornice(dakle AMD)
Reče forumaš koji nije dobro pročitao naslov, a izgleda ni članak. Naslov je napisan kao upitna, a ne potvrdna rečenica(AMD ispred Intela?). Zaključak članka je, da bi AMD ako sve bude po planu, mogao postati vrlo nezgodan Intelu. Dakle nije nekim čudom postao superioran, več bi se mogao vratit u igru i učiniti tržišnu borbu neizvjesnijom.
Pročitao sam sve komentare i čini mi se da neki vlasnici intela "pljuju" po amd-u, ali da vlasnici amd-a to ne rade njima.
Ti sigurno imaš "strašnog zmaja" i zato se ponašaš superiorno, pa i uspoređuješ Hrvatsku državu sa nekom ruskom pokrajnom...
p.s. Intelov monopol nije dobar ni za kupce amd-a, ni intela, budi siguran. lp
Članak u BUG-u po tebi pokazuje prednost AMD-a pred Intelom??
Neki link na relevantne financijske stranice,neki info..neki eniting???
Po tebi što dakle napišu u BUG-u a to ne potvrde vjerodostojnim činjenicama,nego paušalnom ocijenom,tebi je istina utisnuta u kamen??Dakle,svašta..
E da..financijske institucije Hrvatsku stavljaju u kategoriju Albanije,i nekih baltičkih bivših ruskih država..
dupli post-sorry
Sam naslov nema smisla,jer kako zamisliti da jedna firma koja zatvara proizvodne pogone,prodaje tvornice(dakle AMD) može zajašiti ispred firme koja je u zadnjih nekoliko godina investirala u POSTOJEĆE pogone preko 11 milijardi dolara..??
Sama projekcija ove hipoteze,jest bedasta,jer Intel svakako ne namjerava iduće godine provesti na lovorici..U praksi slušam već godinama ,kako će AMD napraviti ovo i ono Intelu,kako će ga pregaziti,kako će počev od K serije procesora nadmašiti Intela,kako frekvencije nisu bitne,ali kako Intel treba raditi na duplo većoj frekvenciji,da se dobije učikovitost AMD-a i slična preseravanja,Onog koji je osuđen da zauvijek bude Broj 2...
"eksperti" koji projekcije svojih teorija zamišljaju na vladavini mobilne platforme,tipa tableta i ostalih đinđi,moraju shvatiti,kako je jedan lik rekao:Ako je Rimac isprojektirao auto od 1000konja,ne znači da su Šleperi i kamioni osuđeni na staro željezo..dakle,dok god je svijeta i vijeka,bit će potrebno i mobilne platforme i one druge,dakle,tržište neće nestati,nego će se profilirati,a profiliranjje znači specijalizacija,nadaljer to znači,opet onu početnu..da najkvalitetniji rulaju..
Drugim riječima,opstat će oni koji su sposobni visdinom kvalitete i naprednošću tehnologije,održavati i vlastitu proizvodnju,koja znači snagu(vidimo i primjer Samsunga)
Tko nema vlastitu proizvodnju,stagnira,zaostaje,ne odaje povjerenje u svoje proizvode,jer nije financijski sposoban zaokružiti kompletni proizvodni proces i zaraditi još na njemu..
Gledam i vidim da ovdje odlučuje srce,dakle,Intel je strašni i bezosjećajni zmaj,koji prži i proždire sirote kupce,pa je cool i IN,da se u skladu sa ostatkom revolucionarne populacije usprotivi tom vragu crnom..
No naravno,problem je u nečemu drugom,što izdaje ovu grupu ljudi,a to je cijena..
Mislim hajmo,tko na svom stolu ne bi volio vidjeti u zagrljaju matične jednog i7 3930K??Budimo fer i pošteno recimo da to ne bi voljeli??
Istina je da košta kao poslovična kajgana od..dalje neću iz obzira prema vjernicima..,no taj isti odnos vidimo i u svim drugim segmentima konzumerizma..
Hoćeš bemburu,izvoli plati..u čemu je bed?? hoćeš Mečku,isto tako..izvoli plati..
Onaj tko ima love,će si to priuštiti,jer plaća kvalitetu izrade,tradiciju,koja je i izrodila kvalitetom,jer plaća najnoviju tehnologiju pretočenu u autoindustriji,plaća filling u korištenju istog proizvoda..
Naravno,onaj koji nema toliko love će odabrati recimo toyotu,koja je po meni jako kvalitetan auto,ali nastao kao nešto što se povodilo tvornicama i tehnologijom bmw-a i mercedesa..
Svoju nemogućnost da "servisira" troškove posjedovanja mečke,korisnik Toyote će opravdavati upravo svim razlozima koje ovdje navode korisnici AMD-a
"stvar je preskupa za ono što daje,nije best buy,loš je odnos plaćeno/dobiveno..
To što smo mi većinom u zemlji Tunguziji,pa je većini naroda nešto vrhunsko uglavnom van dometa financija,nije krivica niti AMD-a ,a još manje Intela..
Odite si na neki zapadni IT forum,pa malo se raspitajte koja je prosječna konfiguracija.Ljudi rade za novac,od kojeg si mogu priuštiti najjače,najkvalitetnije i u skladu sa tim,i skupo,ali ne za njih,jer za njih je Intel u cjenovnom razredu kao AMD u našoj državi Tunguziji
I zato,na kraju,nemojte pljuvati po Intelu,jer ste vi na krivom mjestu u krivom trenu i sa krivom valutom u džepu...najlakše je okriviti strašnog Zmaja
Jedini post koji vrijedi procitati, svaka cast.
EDIT: Mozete se svi nalupati TD do jutra, ali cinjenica ostaje, Intel je uvijek bio i bit ce ispred AMD-a. Tko nema novaca, kupi si jeftinije i uvjerava se da je zadovoljan, tko ima kupi skuplje i zadovoljan je a i svi mu zavide.
To sto si vi nezelite priznati nije stvar cinjenica nego prevelikog ega.
Ti nisi ništa argumentirao nego samo pokazao svoj intelekt, a moj savjet ti je bolje da "mučiš" a to vidiš i po TD koje skupljaš uredno. Bez uvrede, ali kad lupaš takve gluposti, bolje je da apstiniraš od komentiranja.
Puno si napisao a nisi nista rekao tako da ne kaki previse nego reci kratko i jasno,usporedbe ti ne idu nikako a price o procesorima neznam koliko ti drze vodu...
Nisam napisao ništa od onog što si spomenuo u zadnjoj poruci...
Naravno da ne mislim da je ovaj članak vječna istina, nadalje, nisam tu radi svađe i vrijeđanja neistomišljenika. Samo sam ti istaknuo da nisi skužio bit članka i komentara, to je sumnja u amd-ov napredak, a ne tvrdnja. Uostalom nadam se da ćemo kroz par godina sami vidjeti što će biti.
Briga me nije za financijske institucije, radije sam u HR nego tamo u čiji rang možda spadamo.
To nije točno. Zapadnjaci su razvili zdrav mentalitet recikliranja radne opreme i kupuju ono što premašuje njihove trenutne potrebe za oko 20%, i svake 2 godine rade upgrade.
EDIT: Samo lupajte, zanimljivo je znati koliko je ego zaista velik
Sto vise TD lupate, to vise dokazujete koliko vam je ego velik a dzep prazan
Zalosna je cinjenica sto ima manje ljudi koji se neboje priznati istinu, nego onih koji sami sebi lazu.
Zalosna je cinjenica sto ima manje ljudi koji se neboje priznati istinu, nego onih koji sami sebi lazu.
Haha ti si presmijesan,prije nego postavis neku sliku prvo pogledaj sto ta slika tocno prikazuje,o kojim i koliko starim procesorima se radi pa onda pametuj,a s ovim si pokazao tko tu ima veci ego a bome i "mozak"...
Jedini post koji vrijedi procitati, svaka cast.
EDIT: Mozete se svi nalupati TD do jutra, ali cinjenica ostaje, Intel je uvijek bio i bit ce ispred AMD-a. Tko nema novaca, kupi si jeftinije i uvjerava se da je zadovoljan, tko ima kupi skuplje i zadovoljan je a i svi mu zavide.
To sto si vi nezelite priznati nije stvar cinjenica nego prevelikog ega.
Ajde se malo bolje informiraj prije nego pišeš bedastoče. Amd sa fx procesorima je bio bolji od intela, isto u doba dok su vladili xp barton jezgre itd. ima primjera i dok sam imao k2 450mhz ali naravno ti nemaš pojma o tome. Svaki svoga konja hvali. Jeb.... vas više prepucavanje koje ne vodi ničemu, po tebi je bolje da intel nema nikakvu konkurenciju? Meni kao krajnjem korisniku jedino zanima krajnja cijene i nije me previše briga jer ču imati intel ili amd u kompu, boli me ona stvar za to.. Kada mi uleti neka dobra prilika uzmem ako mi paše cijena tako je bilo i sa ovim mojim procom i pločom. Nisam niti intel niti amd fanboy jer to je samo za one zatucane koji imaju vremena se po cijeli dan svađati i koji hvale svoga konja, masu puta sam to vidio na forumu gdje ekipa npr prije imala amd i sada uzme intela i sada ga diže u nebesa, isto i obrnuto imala amd i sada ima intela i opet ista priča. Nije sve crno bijelo da se može reći ovo je bolji proc zato šta više košta. Svatko tko se bavi profesionalno nekim stvarima i renderiranjem i želi ušparati uzet će sada 8320 ili 8350 jer je to sada best buy jer ima više jezgri i može bolje iskoristiti programe koji koriste više jezgri, isto sa igrama isti je k... sada i intel i amd par fps gore dolje kako u kojoj igri. A ta usporedba sa autima mi ide već na k... svaka jebe... tema suporedba sa autima. Ovo je informatički foru, i ako več argumentiraš onda se prije malo informiraj pa onda napiši nešto.
Haha ti si presmijesan,prije nego postavis neku sliku prvo pogledaj sto ta slika tocno prikazuje,o kojim i koliko starim procesorima se radi pa onda pametuj,a s ovim si pokazao tko tu ima veci ego a bome i "mozak"...
Kao sto sam i rekao, bio je jaci i bit ce
Još predator da si skužio da je to samo 1 graf i to sa starim procesorima i samo gaming graf, pa ne koriste svi procesore samo za gaming. Nema smisla objašnjavati djetetu koji nema osnovno znanje o informatici.
I pogledaj malo graf gdje ti je phenom x4 940 bolji od quad 9650 a koštao je onda najmanje 2 puta manje nego taj intel. Sam sebe potkopavaš
Još predator da si skužio da je to samo 1 graf i to sa starim procesorima i samo gaming graf, pa ne koriste svi procesore samo za gaming. Nema smisla objašnjavati djetetu koji nema osnovno znanje o informatici
Klinac, ti imas 20god, ja 30. Tko je tu dijete?
Žali Bože foruma. U šta se svaka druga rasprava pretvori, to je katastrofa. Trebali bi moderatori odvojiti neki forumić za balavce i uvesti IQ test da ovi sa inteligencijom sobne temperature ili manje nemaju pravo komentara, nego samo gledanja i čitanja. Onda bi forum imao nekog smsla, ovako je 80% tema otišlo u smeće.