AMD ispred Intela?

poruka: 171
|
čitano: 33.470
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD ispred Intela?".
12 godina
protjeran
Re: AMD ispred Intela?
Tonči kaže...
redneck kaže...

Pa to je suština svega,suština ljudske prirode,ne ono što ja kao misle pušam Intela ..Naravno cijenima najbolje,najnaprednije i tehnološki superiorno kao i SVI drugi ljudi..E sad,bilo je vrijeme i kad sam ja bio loš sa lovom,ali

nikad nisam pljuvao,"mrzio" ili obezvrijeđivao ono što mi je nedostupno..Jebi ga brale..protegni se koliko možeš,a nije Intel kriv ako je nekome nešto preskupo..uzmeš lijepo ono što ti je dostupno i Bog te veselio{#}..

Svi smo mi u suštini isti po prirodi,i ako možemo,naravno da ćemo si nešto i priuštiti..Jedino nezrele i iskompleksirane osobe napadaju ono što je van dometa..Radite lipi moji,zaradite,pa nećete imati potreba upošljavati žlijezde

slinavke{#}

Redneck, nisi jedini (dobar dio je off-topic), ali molio bih te da prestaneš temu povlačiti po blatu paušalnih ocjena i posve tematski promašenih lamentiranja. Tema nije kupovna moć korisnika foruma, kao ni tvoja, a nije ni nadmoć Intela u video igrama ili obradi videa pa nema smisla da rasprava bude poligon za tvoje vrijeđanje ("nezrele i iskompleksirane osobe") ostalih sudionika. Shvatili su svi da ti imaš puno novca, da kupuješ samo Intel i da je AMD za sirotinju. Ako već nemaš što komentirati u području kojim se bavi članak, radije nemoj ništa ni pisati. Tvoja stručna mišljenja o AMD-u ću prenijeti kolegama koji uskoro na to smeće od tehnologije planiraju potrošiti par desetaka tisuća eura.

Zahvaljujem.

Dakako da je nezreo i iskompleksiran onaj koji pljue po nekoj firmi,jer su mu preskupi njegovi produkti..Što tu nije jasno..?

Tema je postavljena tako da ne pruža NIKAKVU potvrdu svoje teze,postavljena je tako da potpuno neutemeljeno puša neke vrlo nelogične stvari,firme koja je po svim pokazateljima u padu,hoće se po nekoj valjda logici simpatija,nametnuti nekoj firmi koja se eksponencijalno širi u svakom smislu,pa i financijskom..

Emocionalno objašnjavati i opravdavati "pozitivnost" odnosno "negativnost" neke fime,opet,po pitanju "skupoće" njenih proizvoda,daleko je od ikakvog objektivnog rezoniranja,hajmo reći onik koji su involvirani u IT,kao potrošači..

Milijun puta sam pročitao frazu"Mrzim Intel jer se ponaša odvratno,nabija cijene svojim procesorima..Zato sam protiv njega(Intela)..pffff..eto,to je glavni argument onih koji emocionalno ,daju sebi za pravo popljuvati nešto,čija im cijena,iz bilo kojeg razloga ne paše..

Jedno je sigurno,nitko ne može reći da su Intelovi procesori loši,naprotiv,vrhunski su,i u svojim pravim zadaćama dugoročno,tek se vidi da doista vrijede svakog svoj Ojra..

To što sam malo podbadao u vezi kupovne moći,je baš ono što je suština problema..Kako rekoh,svi kupuju najbolje,ako si mogu priuštiti.To nije hvaljenje,nego životna reala.

Hoćeš kupiti Yaris,ako možeš kupiti Passata ili nešto u toj klasi??hoćeš vraga..To što nekog pere po egu ta logika,njegov problem..

Kako nitko po BMW-u ne pljuje???

netko je spomenuo iskorištavanje Intelova šestaka..Pa,više volim posjedovati nešto što možda neću iskoristiti niti 60%,nego posjedovati nešto što ću vječito modati,e ne bi li još izvukao koji postotak učinkovitosti

P.S.ni ti baš ne pucaš od argumenata

13 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Zna li netko sta npr. Intel i7 moze a da FX 8320 nemoze ili suprotno? Mislim u software-u...

Pretrazivao sam po webu ali nemogu nista naci osim toga da Intel bolje podrzava hackintosh.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 15:33 (fade).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
logik kaže...

Upravo završio renderiranje animacije. 6GB za minutu, drago mi je da imam Xeon/Quadro.

Ali eto znam neke koji igraju igre - na AMDu. I ne žale se.

Joj daj molim te, hvališ se sa "rendanjem animacije" na xeonu hardverske klase 4 jezgrenog i7 920.
Pa što ti to treba na ovom threadu. 4 jezgrene procesore za tu namjenu smo i u firmi i ja osobno

frknuo prije nekakvih 3 godine, a posebno mi nije jasna priča o gigabajtima po minuti?!

Koja je to mjera animacije i snage procesora? Ako je montaža, gleda se valjda koliko layera, efekata,
kompozita, kolor korekcija, denoisa, trackinga, nestinga i zvučnih kompozicija je u projektu na

kojoj izlaznoj rezoluciji i kojem codecu, ako je 3D/2D valjda Antialiasing, reza,
GI solucija, refrakcije, raytracing, motion blur i da ne duljim...
Dakle, ono, kad se već hvališ superiornom upotrebom hardvera, ona koristi adekvatni, u koraku s vremenom.
Taj tvoj Xeon u randanju ti bez napora ima stari Phenom X6, kao i naravno Zambezi, Vishera 8c.
Znam jer sam imao 4+GHZ i7 965 Extreme edition i još imam AMD Phenom X6...
Pa ti provjeri koja je cijena nekog prosječnog FX8000.
.......
Dakle da se vratim na temu; HSA je u biti primjenjen sada na novoj SOnyjevoj konzoli jel?
Još kad tome pribrojimo i ostale dvije konzole, priče o ponovom uzletu AMD-a nisu šuplje.
Pri tome otpuštanja ili odvajanje od G foundryja nebi smjeli biti u direktnoj korelaciji.
Ako su dobri u mikroarhitekturi, nebi smjelo biti problema u izradi, bio to GF, TSSMC ili čak i IBM/Intel.
Kao da je nužno da arhitekt procesora ima sve, od nacrta do pogona.

14 godina
neaktivan
fade kaže...

Zna li netko sta npr. Intel i7 moze a da FX 8320 nemoze ili suprotno? Mislim u software-u...

Pretrazivao sam po webu ali nemogu nista naci osim toga da Intel bolje podrzava hackintosh.

Ajmo malo preformulirati pitanje. Sta npr i7 moze a da i3 ili athlon x2 ne mogu?

Svi mogu sve samo je pitanje koliko brzo ce to izvrsiti.

14 godina
neaktivan
logik kaže...

Tocno. Ali zato ne treba pljuvati ni po jednom. A pogotovo po Intelu da ne valja.

Upravo završio renderiranje animacije. 6GB za minutu, drago mi je da imam Xeon/Quadro.

Opet se hvalis otpadom od hardwarea? Svaki novi FX gazi tog Xeona.

I daj molim te okaci negdje tu animaciju koju si izrenderirao za minutu da se mogu smijati.

12 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

AMD FX 8320/8350 je bolji u Blenderu i 3D modeliranju kao i video editiranju, streamanju dok igraš, opčeniti multitasking...

AMD je bio od samog početka konkurirao Intel-u itekako, uvijek su imali jeftinije i brže procesore od Intel-a. Prićao mi moj ujak kako mu je išlo na živce što bilo samo Intel, onda je došao AMD 1996 i bilo mu je super. Za upola manje para dvostruko veće performanse...

Sada AMD baš neide dobro jer je napravio grešku prije par godina sa AMD64 i zato što je potrošio toliko novaca na kupnju ATI a zapravo su mogli potrošiti četvrtinu manje ali htjeli su brzo kupiti tu tvrtku i to je bio posao stoljeća u procesorskoj industriji. AMD je planirao HSA godinama, od 2005 tako da sada uspijevaju i čitam po forumima kako neki Intelovci se boje HSA arhitekture i kako su zabrinuti oko Kaveri-a koji ima potencijal razbiti i3 i biti uz bok i5 procesorima.

Previše je glupih ljudi ovdje, svi se deru Intel. AMD ljudi bi razbio Intel da imaju isto toliko novaca kao oni. Bulldozer je bio katastrofa jer su se previše nadali, sa Piledriverom su popravili sve kako treba i super je proizvod za pare a Steamroller će pregaziti sa svojim poboljšanjima a Excavator će biti finalizacija Bulldozer arhitekture... HSA je budućnost, samo ovi negiraju. Jedva čekam kada dožive srčani :P

"moj komp je kanta"
Moj PC  
7 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
fade kaže...

Ajmo malo preformulirati pitanje. Sta npr i7 moze a da i3 ili athlon x2 ne mogu?

Mozda sa krivo pitao. Recimo da uzmemo jedan Intelov i jedan AMD-ov CPU istih performansi...da li postoji ijedan software koji bi radio samo na Intelovoj platformi? (ili barem radio bolje)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 15:58 (fade).
17 godina
BlueMax kaže...
fade kaže...

E sad ja neznam, recimo dakle što netko prosječan želi? Recimo žensko, da izbacimo
najnoviji crysis3 na 3 monitora. Za hackintosh eto šteka zbog kompatibilnosti AMD.
Dakle
-gledanje HD filma sa 7+1 audiom
-html5/flash prezentacije, youtube..

-obrada fotke i videa iz web kamere, fotića ili mobitela
-surfanje, mailanje i tipkanje, čitanje pdf-a, i slično u rangu worda

-kartanje pasijansa i angry birdsi sa farmwilleom :P
koliko mi je poznato, to danas može i dobar dio smartphoneova,
kućni entertainment playeri, tableti, konzole i dakako netbookovi, laptopi ?
Zato tržište kućnih PC-eva nezaustavljivo stagnira, čak i unatoč novim Microsoft Winsima(8) što je

u prošlosti uvijek bio okidač za kupovanje nove generacije računala a sada je izostalo.
Dali zato jer ljudi nemaju para? Ne baš, nimalo jefiniji smartphoneovi i tableti prodaju se sumaanuto.

Prosječni ljudi su jednostavno zaključili da im netreba kanta i pola sobe da bi radili ono što inače rade.

16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Dali zato jer ljudi nemaju para? Ne baš, nimalo jefiniji smartphoneovi i tableti prodaju se sumaanuto.

Prosječni ljudi su jednostavno zaključili da im netreba kanta i pola sobe da bi radili ono što inače rade.

ali ima jedna kvaka (pošto sam radio neko vrijeme u servisu elektronike). kad se to počne kvarit. cifre popravka ispadaju kao trećina uređaja. dok se kod desktop "kanti" puno lakše uoči i zamjeni (ili popravi) kvar. tako da ta all-in-one riješenja i nisu uvijek najbolje riješenje.

13 godina
AMD ispred Intela?

hm koliko ja znam pojam "brzina" je fizikalna jedinica za prijeđeni put u nekom vremenu...herci u procesora označavaju broj izvršenih radnji u sekundi.

M
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

hm koliko ja znam pojam "brzina" je fizikalna jedinica za prijeđeni put u nekom vremenu...herci u procesora označavaju broj izvršenih radnji u sekundi.

slabo znas

13 godina

ti uređaji all in one su "kante" upravo zato što se sve više u njih gura paralelno s time životni vijek je kraći i popravak skuplji. A to se nemože tu dokazat.

M
13 godina

jel tvoj procesor trči 20 kilometara na sat kad je brz? Brzina je jedno obrada informacija je drugo.

M
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 16:18 (Igor150).
14 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

a herci trece

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Kada sam napisao brže mislio sam na Hz/Mhz/Ghz... Onda uvrtanja... Ako ne kužite poantu.

Više mhz je znaćilo da je brži u igricama, programima, tada u 90-ima. Sada je važna arhitektura a HSA je ono što trebamo.

"moj komp je kanta"
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

a šta treće? svako pametan će se složiti samnom da su herci u procesora broj radnji u sekundi.

M
14 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

a šta treće? svako pametan će se složiti samnom da su herci u procesora broj radnji u sekundi.

A sta su onda IOPS-i?

Po tvojoj logici jedan procesor iz 1990 na 2.0GHz izvrsi isto radnji kao procesor iz 2013 na 2.0GHz.

12 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Ranko091... Onu sliku koju si postavio u ovom threadu je glupost, tamo je stari Bulldozer a ne Piledriver koji je riješio sve probleme koje je Bulldozer imao tako da nemaš argument da je Intel tako jako bolji. AMD FX 8320/8350 Piledriver - Vishera(Bulldozer 2.0 2nd Gen) razbija i5 3570k i i7 3770k u multitasking-u kao i streamnju...

"moj komp je kanta"
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Dakle da se vratim na temu; HSA je u biti primjenjen sada na novoj SOnyjevoj konzoli jel?
Još kad tome pribrojimo i ostale dvije konzole, priče o ponovom uzletu AMD-a nisu šuplje.
Pri tome otpuštanja ili odvajanje od G foundryja nebi smjeli biti u direktnoj korelaciji.
Ako su dobri u mikroarhitekturi, nebi smjelo biti problema u izradi, bio to GF, TSSMC ili čak i IBM/Intel.

Ja sam bio totalni skeptik za ovu njihovu viziju buduće PC arhitekture zbog sto razloga, među kojima mi je najbitniji izgledao taj da su u podređenoj poziciji ispod trojca MS(Windows), Intel i Nvdia i da su spali na najniži financijski rating sa velikim gubicima par kvartala zaredom, bez obzira na pristupačniju cijenu.

No, snašli su se, tj. napravili su obruč raznih utjecajnih IT, tehnoloških i entertainment kompanija i odskočna daska će im biti nove konzole. PlayStation4, čije specifikacije manje-više znamo i sljedeći Xbox sa dosta sličnim specifikacijama, no nešto drukčijim/slabijim(ekvivalent HD 7770 i 8GB DDR3(a ne GDDR5 kao u PS4).

Ali radi se praktički o super-efikasnom i prilagođenom sistemu na čipu(SoC)(tako kako su ga prilagodili za potrebe PS4 kao gaming mašine, tako će moći prilagoditi i za druge namjene) tu su još uvijek izuzeti (V)RAM i south bridge kao vanjske komponente(to je cilj za budućnost) kao i prelazak na 2.5D stackani ujedinjeni RAM niske latencije, a sa šta-ti-ja-znam 1024bit BUSom koji bi davao visoki bandwidth na niskim frekvencijama uz naravno low-power zahtjeve.

Cijeli sistem već sad(po leakanim specsima) vuče iznimno malo struje - 7W u idle, 20W kod Blu-ray playbacka i kao takav će se najvjerojatnije biti pogodan za ultrabookove, tablete itd. Glavna odlika, je po mom mišljenju, prirodni nastavak uklanjanja prepreka/kontrolera/portova u klasičnoj PC arhitekturi, a sa zadržavanjem prednosti.

Sad, ostaje pitanje koliko će se ta potencijalna efikasnost moći prenijeti na Windows platformu, tj. sve one platforme i proizvođače hardwarea koje Windows ujedinjuje pod standardnom PC arhitekturom sa velikom ne-efikasnošću (dakle ne-efikasna zbrka sačinjena od OS-DX-CPU-RAM-MBO-VRAM-GPU) i ostaje da se vidi što Intel i Nvidia imaju/mogu reći na sve to. 

Drugo pitanje je koliko se sami zahtjevi tržišta/softwareski zahtjevi mogu ispuniti hardwareon srednje snage, a velike efikasnosti, a bez uklanjanja prepreka OS/DXa, jer nije daleko vrijeme kad če se udariti u "plafon/dno" smanjivanja proizvodnog procesa tranzistora, a aplikacije na kućnim PC su sve zahtjevnije.

Rezolucije videa su sve veće, gaming software je sve kompleksniji i teži, i nije mi jasno baš kako će uspjeti natjerati ovaj gore spomenuti trojac(a prvenstveno MS) da napravi platformsku revoluciju na windowsima i DXu, jer nemojmo se zavaravati, većina zarade od prodaje hardwarea malom korisniku je na nekin način vezana ili sa gaming industrijom ili sa filmskom/glazbenom industrijom, a svi su vezani na još jedini nepokoreni i rigidni Windows OS što se tiče samih kućnih računala i izrade aplikacija na njima/za njih.

Mobilni uređaji i specijalizirani uređaji/radne stanice su potpuno druga stvar i tu AMD ima veće šanse ako ponude super efikasna rješenja.

Uz njih, MS također ima jedinu donekle realnu šansu uvaliti Windows na neku drugu platformu(novi xbox će imati inačicu win8) jer svi ostali pokušaji izlaska/širenja sa PCa su neslavno propali(Windows phone/mobile i instantno zaboravljeni MS tablet) 

Uskoro će se vidjeti kako će tržište reagirati na sve ovo. Najranije kod predstavljanja novih konzola sa tom AMD tehnologijom.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 16:33 (sharxtreme).
16 godina
neaktivan
iamaloner95 kaže...

Ranko091... Onu sliku koju si postavio u ovom threadu je glupost, tamo je stari Bulldozer a ne Piledriver koji je riješio sve probleme koje je Bulldozer imao tako da nemaš argument da je Intel tako jako bolji. AMD FX 8320/8350 Piledriver - Vishera(Bulldozer 2.0 2nd Gen) razbija i5 3570k i i7 3770k u multitasking-u kao i streamnju...

vidim da ne razumiješ sliku uopće. pa ti mogu pojasnit. amd proc koji košta recimo 800 kn, slabiji je od trenutno najjačeg i7 proc za 4 sličice u sekundi. to te ispada da svaku extra sličicu plaćaš oko 800 kuna.

ugl to je bila poanta slike. nadam se da je sad jasnije. ali to ionako nije tema.

13 godina
AMD ispred Intela?

kažem da se brzina neizražava u MhZ već u kilometrima na sat. 1MhZ je 1 milion prerađenih informacija u sekundi

M
Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Zašto se ovdje dopušta ovoliki off-topic i trolanje? nema na 5 stranica ukupno 5 postova on-topic. A tema je jako zanimljiva, tj. trebala bi biti.

Tonči, to ti je jedna od mana stavljanja senzacionalističkog naslova-nitko ne pročita članak.

Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina

herci su za radni takt ne za prijeđeni put. 1 MhZ je milion radnji u sekundi a ne prijeđen 1000 kilometara po satu.

M
17 godina
overhaul kaže...

.......

Kaj se tiče buduče PS4 konzole, da HSA je tamo prilično dobro iskorišten no nije potpuno ali to u praksi nije nikakav problem.Prvi pravi potpuni HSA APU je buduči Kaveri APU, a ostalo piše na dolnjem linku vezano oko izbora PS4 hardwera.Cool

Kaj se tiče proizvodnje novih AMD APU procesora Globalfoundries još uvjek ima problema sa svojim 28nm procesom. No na drugoj strani TSMC nema nikakvh problema, sa svojim 28nm procesom to kod njih ide ko podmazano a to je za AMD i najbitnije.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?page=7&jumpto=3505682&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
odjavljen

Redneck, točno je da nema smisla taj fanboy pristup, ali možeš li objasniti koja pozadina stoji iza tvoje tvrdnje da HSA nema smisla, da neće uspjeti i da nema potvrdu, što god ti to značilo? Koliko si projekata ili posla odradio na sustavima s paralelnim procesorima i kakvog tipa pa možeš reći da mi koji se bavimo time ne bismo profitirali i da naše tržište nema koristi od te tehnologije?

Da pojasnim: tema je HSA, kompaktne arhitekture, stagnacija i pad klasičnog PC tržišta, ubrzani rast tržišta za mobilna i efikasna rješenja itd. Omjer "uloženo - dobiveno" nije ekskluziva pijanim milijarderima, već je put izbora u gotovo svakoj profesionalnoj primjeni. HSA će upravo omogućiti znatno lakše iskorištavanje CPU/GPU kombinacija u sve bitnijem segmentu paralelne obrade, uz manje overheada, manje bačenih resursa i manje potrošnje.

:)
13 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
logik kaže...

Tocno. Ali zato ne treba pljuvati ni po jednom. A pogotovo po Intelu da ne valja.

Opet se hvalis otpadom od hardwarea? Svaki novi FX gazi tog Xeona.

I daj molim te okaci negdje tu animaciju koju si izrenderirao za minutu da se mogu smijati.

Otpad? Xeon? Šta je onda AMD? Daj ajde... Nisi vidio one slike maloprije? Gdje prva mjesta zauzimaju - Xeoni, a prvi AMD je na....... Gdje je ono?

Ne mogu nigdje "okačit"{#} svoju animaciju, ali ti možeš svoj komentar mačku za vrat. I ne bi se mogo smijat jer ne bi imao zašto - najnormalnija animacija iz After Effectsa CS4. Najnormalniji efekti na malo jačim postavkama. Ima dosta svjetlosnih i 3D efekata koji su najzahtjevniji.

A ti plavoje moj ako išta takvog napraviš, javi mi se.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 19:26 (logik).
14 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Decko, imas Xeona kojeg je odavno pregazilo vrijeme. Pomiri se s tim. 2 generacije stari Phenom je bolji od tvog procesora za sve moguce namjene.

A to sto ne znas okacit video na netu i stavit link tu, to samo govori o tvojoj pismenosti.

19 1 hvala 0
15 godina
AMD ispred Intela?

Imam AMD Phenom x4 vec jedno 3,5 godine i jos uvijek savrseno radi , cak i sa blagim overcockom od 0.3 GHz  stock hladnjak se odlicno drzi.

Prije sam imao Pentiuma koji je bio prava nocna mora, pogotovo zbog lošeg hladnjaka koji je krepao nakon jedno 10mj.

AMD {#}

Do not feed the trolls!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Čitajuči postove neki bi prije bacili nuklearnu nego popustili drugom taboru...

Oba dvije firme imaju svoje prednosti i mane i kineske tvornice di je nebidno jeli procesor AMD i INTELOV kad oni na 1 procesoru zarade 80% od sume koje ti platiš...Tako ja hoću što bolje za što manje para a bio to intel amd ibm ili neko 4 nije me briga samo je bitno da radi svoj posao kako treba...Dakako i7 su neosporno najbolji i najskuplji ali se postavlja pitanje ko to kupuje jer ruku na srce 90% iskorištavaju njegov potencijal kao što ljudi iskorištavaju potencijal svog mozga.I ova rasprava je prežalosna 2 tabora svako hvali svoje...Sad bi ja trebao hvalit svoj stari pentium 4 2.8GHz koji je bio nepoderiv ali jeli to stvarno potrebno tako raznišljat?

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

Jedan pametan ovdje. Ma 98% populacije ovdje su vidili i7 procesor samo u izlogu trgovine a koriste računalo da bih visili na Facebuku i brisali mailove. Jednostavnije rečeno i ja govorim da i Intel i AMD imaju svatko svoje mane i prednosti.

Jedan od pametnijih komentara.Iako nerazumijem to međusobno pljuvanje,s kojim razlogom?Ja smatram da AMD i Intel rade vrlo kvalitetne proizvode,to što je Intel malo prije startao pa je dobio tu nadmoć,ali svejedno smatram da oboje trebaju opstati radi konkuriencije i samih cijena.Mislim da nitko neće podržavat monopol da se dogodi...{#} 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 23:23 (badwolf500).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice