mogu samo sanjati
kod mene prije par godina tek dosla kanalizacija,a ko zna onda di su opticki kablovi
mogu samo sanjati
kod mene prije par godina tek dosla kanalizacija,a ko zna onda di su opticki kablovi
mogu samo sanjati
Kod mene su.
mogu samo sanjati
U kanalizaciji....
Kod mene u selu Telekom nezeli ni da uvede adsl a koamoli optiku!!!
T-com je krenuo s pilot projektom prije par godina, a prije cca 2-3 godine se krenulo uvođenje optike u zgrade u svim većim gradovima, ali je to obustavljeno zbog nebulozne odluke HACOM-a da T-com mora u svaki stan dovesti ako se ne varam 6 niti tako da korisnik može imati svaku uslugu kod drugog operatera - kao da se alternativni operateri ne stavljaju u gori položaj, a stavilo se cijelo tržište u gori položaj.
Zar nisu rekli nedavno da ce do 2015 biti 500.000 tisuca optickih prikljucaka u HR?
20 HD filmova u sekundi..Ljepo ljepo
Zar nisu rekli nedavno da ce do 2015 biti 500.000 tisuca optickih prikljucaka u HR?
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/ht-odustao-izgradnje-opticke-mreze/68499.aspx
BT Net ima optiku u dosta zagrebackih kvartova
BT Net ima optiku u dosta zagrebackih kvartova
Sopnica lol, u onim socijalnim stanovima samo njih 10% ima internet, a kamoli btnet, u onim najamnim stanovima tamo ih ima nesto vise oko njih 60% ali opet samo pola njih ima internet.
Kad zbrojis svu povrsinu ispadne te negdje 2km2 na grubo po mojoj procjeni i to je 0.3% cijele površine Grada Zagreba, kad dodaš ono od t-coma to ti je na ukupno 1%.
Zapanjujuće, zar ne ?
Nevjerovatni su komentari na forumu, tipa, inžinjeri progurali 448Gb/s a ja sam tek dobio ADSL. WTF? Who cares?
Ovo vjerojatno će se definirati u nekim standardima OM5 ili više, zbilja su brzine ogromne.
Kad smo kod standarda, šta mislite, dokle će bakar ići? 10Mibits najviše?
500 milijuna?
rekord oboren!
OT: po pitanju interneta, optika mi je najveća želja. napokon bi mogao držat normalan ratio na torrentima.
Kod mene su instalirali fiberoptic kabel ima nekih 6 mjeseci. Sad imam 100 Mbits vezu s 4ms pingom. Lose je stvar sto nemas niti jedan server da iskoristis tu punu brzinu download-a. Svi su internet serveri, limitirani pa onda ova brzina i ne predstavlja neki napredak. Online gaming je fantastcan, a i dobro dodje kad gledam online HD TV na vise uredaja istovremeno bez problema. Ovaj kabal prenosi Digitalnu Televiziju, Digitalni Radio, Telefon i naravno Internet. U svakom slucaju thumb up optici...
Ljudi ja imam instaliran optički kabel(prva zgrada u hrvatskoj-Rijeka) ali nisam zadovoljen s njim.ISP mi je T-COM i brzina je 4/04Mbps .Kad sam tehničara kod instalacije pitao za brzine on mi je rekao da se vjerojatno nikad neče kupit infrastruktura u samoj centrali za ogromanne brzine i da je to neostvariv potencijal.Međutim nije samo brzina bitna ako se gleda baš internet jako je bitan i broj "paketa" koji se šalju tako da tih 448Gb/s ne mora bit ništa spektakularno!
Kod mene su instalirali fiberoptic kabel ima nekih 6 mjeseci. Sad imam 100 Mbits vezu s 4ms pingom. Lose je stvar sto nemas niti jedan server da iskoristis tu punu brzinu download-a. Svi su internet serveri, limitirani pa onda ova brzina i ne predstavlja neki napredak. Online gaming je fantastcan, a i dobro dodje kad gledam online HD TV na vise uredaja istovremeno bez problema. Ovaj kabal prenosi Digitalnu Televiziju, Digitalni Radio, Telefon i naravno Internet. U svakom slucaju thumb up optici...
a preko koga imas optiku?
i btw jel kod optike uvijek staticki ip ili kao kod adsl?
ja bi si sastavio kucni web server da imam takav link na net..
Slovenci su šta se tiče interneta, svjetlosnim godinama ispred nas, a s ovakvim političarima nikad im ni nebumo blizu.
Slovenci su šta se tiče interneta, svjetlosnim godinama ispred nas, a s ovakvim političarima nikad im ni nebumo blizu.
Da samo internet :)
Sto se tice napretka puno su dalje od nas jer ne daju sra*i po sebi i ne prodaju se kao sto smo se mi između ostaloga prodali T-scumu.
Nevjerovatni su komentari na forumu, tipa, inžinjeri progurali 448Gb/s a ja sam tek dobio ADSL. WTF? Who cares?
Ovo vjerojatno će se definirati u nekim standardima OM5 ili više, zbilja su brzine ogromne.
Kad smo kod standarda, šta mislite, dokle će bakar ići? 10Mibits najviše?
kaj se čudiš, tipično za nas
a prošle godine je izašla 40gb i 100gb standardizacija koja se na kratkim udaljenostima (7m) bazira na bakru (nešto kao infinibend)
(kad smo kod novih tehnika imao sam prilike isprobat flash storage - 180 000 iopsa)
a preko koga imas optiku?
i btw jel kod optike uvijek staticki ip ili kao kod adsl?
ja bi si sastavio kucni web server da imam takav link na net..
Nije u hrvatskoj, pa ti je nebitno. Ja nisam nadoplatio za staticki IP, jer imam DynDns. Instalirao sam Kucnu Gigabitnu mrezu na 4 kraja kuce a imam i wireless N za nezahtjevnije zadace. Web Server jos nisam posigao jer trenuto radim na izgradnji kucog NAS servera, ali je u planu.
a prošle godine je izašla 40gb i 100gb standardizacija koja se na kratkim udaljenostima (7m) bazira na bakru (nešto kao infinibend)
(kad smo kod novih tehnika imao sam prilike isprobat flash storage - 180 000 iopsa)
Zapravo, ne. Ovo jest i bila tema jako žustre rasprave mene i kolege koji je savjetovao da idem na cat7 kablo za korisnike, ali ja sam rekao 6a maximalno.
Furthermore, the IEEE has chosen not to include Cat7a for 40 Gbit/s or 100 Gbit/s in the new 802.3ba standard ratified in June 2010. It may in the future, but there is absolutely no guarantee that such applications will ever exist.
Zapravo, ne. Ovo jest i bila tema jako žustre rasprave mene i kolege koji je savjetovao da idem na cat7 kablo za korisnike, ali ja sam rekao 6a maximalno.
Furthermore, the IEEE has chosen not to include Cat7a for 40 Gbit/s or 100 Gbit/s in the new 802.3ba standard ratified in June 2010. It may in the future, but there is absolutely no guarantee that such applications will ever exist.
Koji ce ti ku*ac cat7 za korisnike? Realno gledajuci i cat6 je overkill za stefice. 100Mbps im je i vise nego dovoljno
Koji ce ti ku*ac cat7 za korisnike? Realno gledajuci i cat6 je overkill za stefice. 100Mbps im je i vise nego dovoljno
Ah, projektanti/trgovci su ti takvi... Ja stvarno nisam popuštao oko tog... Čak sam i rekao za 15% skuplje kable mogu kompenzirati za 6a module i imati završenu 10Gbit mrežu za iste pare.
zapravo da i ne...........ako misliš na upotrebu standardnog RJ45 konktora onda ne, no rekao sam kao infiniband tj korištenje qsfp konektora onda da(s obzirom da je tvoje probitno pitanje bilo o bakru i brzinama)
inače cat6 je čist dobar za korisnike (mi razvukli pred tri mj po firmi)
kod mene metronetova optika. nedavno prešao na 10/10 i super zadovoljan...
nažalost, isto samo u par kvartova po zg