300 (otkaza)

poruka: 114
|
čitano: 61.108
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "300 (otkaza)".
16 godina
neaktivan
RE: 300 (otkaza)
Sinatra kaže...

Tih 300 je hladilo muda na poslu osam sati dnevno, jer ih je štitio sindikat godinama. Sad kad su otpušteni, dobili su ogromne otpremnine.

Pala je njima sjekira u med. Svatko bi želio biti tako otpušten.

donekle se slažem s tobom, koliko im je pala sjekira u med o tome neću jer je otkaz sam po sebi strašna stvar no da ih je sindikat čuval ko bubrege u loju, to bome je

CROifer kaže...
Sinatra kaže...

Tih 300 je hladilo muda na poslu osam sati dnevno, jer ih je štitio sindikat godinama. Sad kad su otpušteni, dobili su ogromne otpremnine.

Ta otpreminina je zlo,taj novac potrošiš na gluposti u kratkom vremenu...

ovisi od čovjeka do čovjeka, al sumnjam da će netko sa 55 godina (dvoje djece, dva kredita i slično) ić kupovat SLK

Sinatra kaže...

Njima je posao gotovo osiguran. Poslodavci gledaju na Telekom kao na sveti gral. Ako si radio tamo, makar i nosio kavu, u drugoj primitivnoj balkanskoj firmi ciljaj na mjesto IT direktora.

ja ili nisam u primitivnoj firmi ili nisam dobro kavu nosio :D :D :D

kod mene normalno radi.....
15 godina
protjeran
alankish kaže...

Trebao bi,svi nesto kukaju...Gledam na dnevniku prica covijek na burzi (pravnik) ne moze naci posao...Ajme sramote

Ja mislim na ono gore.Snalažljivost je gadna stvar, ako se pokažeš kao Man with can do atitude, onda najebeš jer moraš raditi sve.

Mislim da nije tako,bar ne u mom poslu!Ali i da je tako bolje malo više raditi i uživati nego da si nezaposlen...

16 godina
odjavljen
CROifer kaže...
alankish kaže...

Trebao bi,svi nesto kukaju...Gledam na dnevniku prica covijek na burzi (pravnik) ne moze naci posao...Ajme sramote

Ja mislim na ono gore.Snalažljivost je gadna stvar, ako se pokažeš kao Man with can do atitude, onda najebeš jer moraš raditi sve.

Mislim da nije tako,bar ne u mom poslu!Ali i da je tako bolje malo više raditi i uživati nego da si nezaposlen...

Mene konkretno zanima TVOJ posao ako si ga već naveo ovdje, može i na P.M.

15 godina
protjeran
alankish kaže...

Mene konkretno zanima TVOJ posao ako si ga već naveo ovdje, može i na P.M.

Zapravo uopce nije bitno,ide na PM.

17 godina
neaktivan
300 (otkaza)

Djelatnik čistoće?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
macak kaže...

Djelatnik čistoće?

Hehehe nije,naveo sam negdje da sjedim u uredu ko gospodin.

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...
macak kaže...

Djelatnik čistoće?

Pa više od pola djelatnika čistoće to zapravo i rade :)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
neaktivan
300 (otkaza)

Znači neka državna uprava ili jedna od beskrajnih općina, možda Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena? {#}

Čemu mistifikacija, pa reci ljudima kako je to kad si snalažljiv.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...

Pa više od pola djelatnika čistoće to zapravo i rade :)

Ma ne ne,daleko sam ja od čistoće ali iskreno mislim da ni njima nije loše!

Upali PM pa ces saznati...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 12:21 (CROifer).
17 godina
neaktivan
Ti nisi shvatio moju zafrkanciju :P
17 godina
neaktivan
300 (otkaza)

oprostite na off-u, al neki dan čitam novine, rastu cijene goriva, rastu cijene mliječnih proizvoda, raste nezaposlenost... ukratko, sve propada... naravno, razmišljanja sam kad će tome doć kraj...

i onda mi došlo do glave... samo nek povisuju cijene, nek i dalje smanjuju radna mjesta, nek rastu otkazi, cijene... kad si ljudi ne budu mogli priuštiti kruh, sendvič i neke osnovne stvari, onda će im valjda doć iz guzice u glavu da dignu glas i stanu na noge...

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Ti nisi shvatio moju zafrkanciju :P

Ma nije bitno uopce,ja mislim da je super raditi u čistoći...

17 godina
neaktivan
HBomb kaže...

oprostite na off-u, al neki dan čitam novine, rastu cijene goriva, rastu cijene mliječnih proizvoda, raste nezaposlenost... ukratko, sve propada... naravno, razmišljanja sam kad će tome doć kraj...

i onda mi došlo do glave... samo nek povisuju cijene, nek i dalje smanjuju radna mjesta, nek rastu otkazi, cijene... kad si ljudi ne budu mogli priuštiti kruh, sendvič i neke osnovne stvari, onda će im valjda doć iz guzice u glavu da dignu glas i stanu na noge...

NOPE...

dok ljudi u HRV ne izgube sve... nema ti šanse da se išta pokrene...

A izgubiti sve neće... uvijek će se imati komadić zemlje na kojem će uzgajati nesto za pojesti...

15 godina
neaktivan
300 (otkaza)

Podrška plus lolčina !

To će im netko bajat kako da nađu put koji vodi na put za izlazak iz krize ?

(jesam spomenuo "put" ?)

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 12:49 (magicmist).

0 0 hvala 0
16 godina
mirdaVG kaže...

intel,hp,dell,apple,google,yahoo,coca cola....................................................itd

ima li koja poznata hrvatska firma ? ili sveučilište u svijetu ?

Kraš, Podravka, Zvečevo, Gavrilović, Dalekovod... Iznenadio bi se koliko ih ima, uglavnom su to firme u koje politika nije uspjela uči (Podravka je izuzetak).

hahahaha dobra šala...sve ove firme su ti itekako pod patronatom politike. A osobito je veselo kad spominješ Kraš (Vidošević) ili Dalekovod (Luka Milčić - Sanader) ili Gavrilović (Kerum...) :-)

No to nije ništa čudno jer kod velikih poslova je to svugdje u svijetu normalno, pa kako neće biti u maloj nam domovini. Jedino što je različito je što se mi tome čudimo pura dre.u, a i način na koji se to kod nas radi je da se sve pokušava sakriti i odigrati zakulisna igra sa mitom i korupcijom i jahtom i ...

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
neaktivan

Kakve mrtve veze ima Gavrilović s Kerumom? Odakle si tu komediju izvukao?

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Hahaha... To je i mene nasmijalo...
Ali ovo je drzava u kojoj svi sve znaju i koji su upuceni u sve od ekonomije do molekularne biologije pa taman imali samo srednju skolu.

A i nick mu je u skladu sa 'znanjem'.
Tako da se ne treba cuditi pojedinim komentarima na raznoraznim mjestima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.1.2011 3:16 (Mrgud Veliki).
16 godina
Mrgud Veliki kaže...
naxeem kaže...

Hahaha... To je i mene nasmijalo...
Ali ovo je drzava u kojoj svi sve znaju i koji su upuceni u sve od ekonomije do molekularne biologije pa taman imali samo srednju skolu.

A i nick mu je u skladu sa 'znanjem'.
Tako da se ne treba cuditi pojedinim komentarima na raznoraznim mjestima.

da....rugala se sova sjenici (ajde mrgude veliki i mudri da te malo izmudrujemo):

- tko je Hajduku donio sponzorske pare ove godine nego Kerum koji je pozvao Gavrilovića?

- tko je osnovao NTL?

- tko je slučajno dobio odlične prostore u Splitu oslobođene nekih "bezveznih" lokalnih poreza?

- tko je spasio CBA od sigurne propasti (ulaganjima i oprostima bezveznih državnih/gradskih daća), a zauzvrat dobio ekstra uvjete za robu u njihovim dućanima?

- tko je pomogao kada je zataškana ekološka katastrofa zbog Gavrilovićeve tvornice?

....

U stvari mi je žao što sam Gavrilovića naveo jer je u ovoj kombinaciji Kerum taj koji je izuzetno dobar primjer balkanskog "poduzetnika". Gavrilović ima putra na glavi no u konačnici zaista se samo bori za svoju tvrtku u okruženju u kakvome posluje.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
Sinatra kaže...

Totalna glupost i neinformiranost.

Prema podacima Republičkog sindikata "... na listi je više od polovice radnika starijih od 55 godina, odnosno dvije trećine starijih od 45 godina...". Također, "U predviđenom tehnološkom višku prevladavaju žene koje nemaju uvjete za mirovinu, a na tržištu rada za njih nema posla. Isto tako puno je radnika tehničke struke koji su cijeli život radili na usko specijaliziranim poslovima u telekomunikacijama za kojima nema potražnje. Njihove poslove preuzet će preko 1300 studenata na poslovima direktne prodaje, tele prodaje i brige o korisnicima."

Ukratko, T-HT je "otpilio" ekipu od 45 i 55 godina, koji su premladi za mirovinu, a ne mogu naći drugi posao, i ove otpremnine su mizerne za nekoga tko će morati izdržati s time do mirovine, a onda 20 i više godina morati živjeti od 1500 kuna mirovine (ako i toliko). 

Kažu sindikalisti da T-TH može slobodno na vrata firme staviti natpis "zabranjeno starijima od 40".

Ukratko, tko traži posao u T-HT-u ne treba baš računati da će tamo dočekati punu mirovinu. A najzgodnije je kad te napucaju s 50.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 13:54 (Drago).
17 godina

Inače, prosječna NETO otpremnina je 180.000 kuna, a onih 350.000 je BRUTO otpremnina. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Sinatra kaže...

Totalna glupost i neinformiranost.

Prema podacima Republičkog sindikata "... na listi je više od polovice radnika starijih od 55 godina, odnosno dvije trećine starijih od 45 godina...". Također, "U predviđenom tehnološkom višku prevladavaju žene koje nemaju uvjete za mirovinu, a na tržištu rada za njih nema posla. Isto tako puno je radnika tehničke struke koji su cijeli život radili na usko specijaliziranim poslovima u telekomunikacijama za kojima nema potražnje. Njihove poslove preuzet će preko 1300 studenata na poslovima direktne prodaje, tele prodaje i brige o korisnicima."

Ukratko, T-HT je "otpilio" ekipu od 45 i 55 godina, koji su premladi za mirovinu, a ne mogu naći drugi posao, i ove otpremnine su mizerne za nekoga tko će morati izdržati s time do mirovine, a onda 20 i više godina morati živjeti od 1500 kuna mirovine (ako i toliko). 

Kažu sindikalisti da T-TH može slobodno na vrata firme staviti natpis "zabranjeno starijima od 40".

Ukratko, tko traži posao u T-HT-u ne treba baš računati da će tamo dočekati punu mirovinu. A najzgodnije je kad te napucaju s 50.

Posve je suludo nadati se mirovini s mirovinskim sustavom kakav imamo. Novac treba skupljati koliko maksimalno možeš dok ide, a odvajati privatno. Po mogućnosti dobro je ne trošiti zarađeni novac na poreze i slične gluposti, jer umjesto osiguravanja budućnosti osiguravaš samo guzice debelokožaca koji ionako imaju dovoljne plaće i mirovine. Od države za svoj rad ionako ne dobivaš ništa niti ćeš išta dobiti. Dostatnoj mirovini mogu se nadati tek rijetki.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
300 (otkaza)

Mirovini se ne nadam niti sam se ikada nadao. Tocnije, ne planiram nikada zivjeti od nje. Nadam se jednoga dana kada budem u mirovini ako budem davati ju cijelu unucima, a od svojih zaradjenih novaca zivjeti.

Osim sto hranimo debele guzice s njima, dobivamo mirovinu koliku, neki po 800 kuna? I onda kako da ne pogledam cudno ljude kada toliko brinu o mirovini a ljudi okolo nemaju sta jesti istodobno primajuci mirovinu.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
300 (otkaza)

Sa ovim tempom života tesko da cu docekati mirovinu!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: 300 (otkaza)

duže se živi sa sidom nego sa hr mirovinom

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice