Žvačimo, žvačimo u tišini…

poruka: 15
|
čitano: 3.967
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Žvačimo, žvačimo u tišini…".
9 godina

Koliko treba žvakati? U West Pointu se uči da svaki zalogaj treba sažvakati točno šest puta, ni više ni manje. Neki je mdrac u 19. stoljeću rakao da treba žvakati 32 puta, svaki žvak za jedan zub. Drugi mu je odgovorio da treba žvakati dvaput manje, jer zubi rade u paru... Sve skupa komedija. Nije isto žvakati girs na mlijeku i krvavo pečeni beafsteak. 

5 0 hvala 0
3 godine
Re: Žvačimo, žvačimo u tišini…
danen kaže...

Nije isto žvakati girs na mlijeku i krvavo pečeni beafsteak. 

I ?

Koliko onda puta treba žvakati biftek, srednje pečen ?

合氣道
13 mjeseci
odjavljen

Ono što je navedeno oko dječijih vilica je masovna pojava na terenu.

Manje je bitno kako će žvakati odrasli. Žvakanje je poželjno radi namakanja enzimom iz sline koji će u spoju sa želučanom kiselinom omogućiti pravu apsorbciju nutrijenata.

Djeci se ne razvija čeljust.

Kašasto, mekano, tekuće.. i još kada ima nešto za žvakati, roditelj to usitni na mikro komadiće.

Uzrok je tu.. no, svima nebitan, već se rješenje traži sa aparatićima.. i povučenost donje vilice ostaje.

Nikom ništa, dajte kidu još jedan puding.

2 0 hvala 1
16 godina

A što nije na čovjeku evolucijski nazadovalo? Odnosno - što nije outsource-ano? Čitav imunosni sistem je razjeban, odnosno predan farmaceutskoj industriji. Sva osjetila su smanjena i sve manje osjetljiva. Sluh se pojačalima i slušnim aparatićima predaje tehnologiji, slično i vid (kratkoročno, naočale će pomoći da bolje vidiš, evolucijski, gubiš vid) i ostalo. Sad imamo i direktno spajanje tehnologije na mozak. Kratkoročno, tehnologija može pomoći čovjeku da vidi, čuje ili da upravlja stvarima bez korištenja udova i osjetila, evolucijski, sve to vodi do gubitka osjetila i udova. Sve na čovjeku je ili zatupljeno ili je postalo preosjetljivo (koža npr., ali i drugi organi). Kosa i nokti su postali regenerativni ali su time i oslabljeni. Šesto čulo - koje pomaže pri orijentaciji, detekciji opasnosti i komunikaciji na daljinu, je također nestalo odnosno zamijenjeno je tehnologijom (prisutno je možda još kod nekih izoliranih plemena). I inteligencija se predaje tehnologiji, a neki bi čak i svijest predali istoj. Sam čovjek se izolira od stvarnosti i predaje se virtualnoj stvarnosti. Pitanje je što će na kraju ostati od čovjeka u stvarnom svijetu. Možemo vježbati mišiće, pa tako i one žvačne, ali budimo realni, ima li smisla napraviti stroj koji će ti olakšati posao (tako da ne moraš koristiti mišiće) i onda otići u teretanu? Time si možda povećao efikasnost određenog posla ali si ukupno zapravo povećao trošak energije. Da li je to evolucijski napredak?

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2024 14:11 (PaleRider).

7 0 hvala 1
7 godina
Ovisi koliki si komad bifteka stavio u usta. Ako si stavio komadić 20 puta, ako si stavio komadinu žvači dok te mišići na čeljusti ne zabole 😜
9 godina
PaleRider kaže...

A što nije na čovjeku evolucijski nazadovalo? Odnosno - što nije outsource-ano? Čitav imunosni sistem je razjeban, odnosno predan farmaceutskoj industriji.

toliko je razjeban da je zivotni vijek covjeka kroz godine ovako izgledao
18st.     30-40g

19st.     35-40g

1900g    45-50g
1950g    cca 65g

2020g     72-79g

6 godina

Ne znam nijednog roditelja koji je bebu odvikao od dude sa 6 mjeseci. Dapače, većina ih siše to i sa preko godinu dana

Kako odviknuti bebu od dude, šta kažu "stručnjaci"? Papir trpi svašta, ali šta da napravim kad bebač kmeči po 20. put taj dan, meni duda u ruci, a nesmijem ju dati - doktore pomagaj

0 0 hvala 0
15 godina
encoding kaže...

Ne znam nijednog roditelja koji je bebu odvikao od dude sa 6 mjeseci. Dapače, većina ih siše to i sa preko godinu dana

Kako odviknuti bebu od dude, šta kažu "stručnjaci"? Papir trpi svašta, ali šta da napravim kad bebač kmeči po 20. put taj dan, meni duda u ruci, a nesmijem ju dati - doktore pomagaj

Trpi u tisini 

p.s. necak dude vidio nije... 

16 godina
sporttest kaže...
PaleRider kaže...

A što nije na čovjeku evolucijski nazadovalo? Odnosno - što nije outsource-ano? Čitav imunosni sistem je razjeban, odnosno predan farmaceutskoj industriji.

18st.     30-40g

19st.     35-40g

1900g    45-50g
1950g    cca 65g

2020g     72-79g

Pa jest razjeban, ti zapravo govoriš da je ovaj eksterni bolji jer njegov rast korelira sa povećanim životnim vijekom. No ako prosječnog čovjeka odjednom izoliraš od tog eksternog sistema i staviš ga u džunglu, hoće li doživjeti 80-u? Ne, vjerojatno će preživjeti kraće nego što bi preživio prije 10000 god. Povećanje životnog vijeka je dakle došlo nauštrb samoodrživosti čovjeka, a i kvalitete života (živiš duže a vremena sve manje), itd. A i to povećanje života ne mora biti dugoročno jer taj eksterni sistem ne proizvodi samo lijekove nego i bolesti - direktno ili indirektno, a u interakciji sistema postoje i histereze te feedback mehanizmi, tako da ono što se danas čini dobro, dugoročno može donijeti velike probleme. Na kraju bi budućnost mogla biti takva da ćeš živjeti i 120 godina, ali prikopčan na aparat, tj. ograničen na mozak koji će biti pod potpunom kontrolom vanjskog sistema koji će ga redoviti hraniti i održavati na životu koktelima farmaceutske i sl. industrije.

Amenoum
9 godina
PaleRider kaže...
sporttest kaže...
PaleRider kaže...

18st.     30-40g

19st.     35-40g

1900g    45-50g
1950g    cca 65g

2020g     72-79g

Pa jest razjeban, ti zapravo govoriš da je ovaj eksterni bolji jer njegov rast korelira sa povećanim životnim vijekom. No ako prosječnog čovjeka odjednom izoliraš od tog eksternog sistema i staviš ga u džunglu, hoće li doživjeti 80-u? Ne, vjerojatno će preživjeti kraće nego što bi preživio prije 10000 god. Povećanje životnog vijeka je dakle došlo nauštrb samoodrživosti čovjeka, a i kvalitete života (živiš duže a vremena sve manje), itd. A i to povećanje života ne mora biti dugoročno jer taj eksterni sistem ne proizvodi samo lijekove nego i bolesti - direktno ili indirektno, a u interakciji sistema postoje i histereze te feedback mehanizmi, tako da ono što se danas čini dobro, dugoročno može donijeti velike probleme. Na kraju bi budućnost mogla biti takva da ćeš živjeti i 120 godina, ali prikopčan na aparat, tj. ograničen na mozak koji će biti pod potpunom kontrolom vanjskog sistema koji će ga redoviti hraniti i održavati na životu koktelima farmaceutske i sl. industrije.

procitao sam sve ovo i ne znam sta da ti kazem.
niti kakve ovo ima veze sa icim

14 godina

Znaš kako evolucija funkcionira? Ja sa dioptrijom (i pol foruma, predmnijevam) krepam od gladi jer ne mogu uloviti živinu, a ni bobice baš ne vidim najbolje. Dijete alergično na bilo šta pustimo da se napuhne i uguši, koji će nam k...c takvo. Itd, itd.

marching up and down the squaaare
15 godina
ninotocka kaže...

Znaš kako evolucija funkcionira? Ja sa dioptrijom (i pol foruma, predmnijevam) krepam od gladi jer ne mogu uloviti živinu, a ni bobice baš ne vidim najbolje. Dijete alergično na bilo šta pustimo da se napuhne i uguši, koji će nam k...c takvo. Itd, itd.

Evolucija funkcionira tako sto sad imas naocale, lece, i operativni zahvat za ispravljanje dioptrije a loviti nemoras osim mozda akcije po ducanima . Ali zato imas mnoge druge obaveze kao sto je "loviti" novce .

Takoder evolucija funkcionira tako sto imas upozorenja na hrani za alergicare, medicinu da sprijeci najgore i ublazi ostalo, ogranicenja za alergene u vrticima, skolama itd. 

Sve je to evolucija. Glupo bi bilo zakljuciti da evolucija "zavrsava" u sumi.

11 godina
ninotocka kaže...

da ne spominjemo dijabetes, visoki tlak i druge boleščine s kojima danas ljudi žive desetljećima uz tableticu ujutro i navečer, a prije su bila smrtna presuda u vrlo kratkom roku, između ostalog jedan od razloga zašto su ljudovi živjeli tako kratko

možda priroda nije nit htjela da živimo duže od 35-40 godina, preporučam 'evolucionistima' da se vrate majci prirodi i granicama koje je postavila

slobodno neka uzmu gornju granicu kao svoj limit

13 mjeseci
odjavljen

Amiši umiru prirodnom smrću i nemaju nikakve bolesti.

Što uzgoje pojedu.

Što pomuzu prerade popiju i pojedu.

Žive po Božju.

Pozitivni su Umom.

Imaju iskorišten dan od jutra do mraka. Spojeni sa Prirodom.

Nisu u devoluciji koju mi zovemo evolucija.

Znači ljudi sudjeluju u prirodnom energetskom ciklusu i nisu zatrovani neprirodnim sadržajem.

Amišev mikrobiom je najsavršeniji probavni sustav.

Zatrpan dobrim bakterijama koje uživaju uz prirodne probiotike tj vlakna.

Sve bolesti dolaze iz crijeva.

0 0 hvala 0
14 godina

Je, i svijetle u mraku, to od duha svetoga. 🙄

Nešto statistika što sam prebrao zaista pokazuju bolje zdravlje od ostalih sugrađana. A sugrađani su im Amerikanci. Zanimljivo bi bilo usporediti sa, ne znam, Švicarcima ili Švedima a ne sa white trashom kojim su okruženi.

marching up and down the squaaare
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice