U tekstu je napisano da se rezultat cold brew kave tretira kao koncetrat sto nije u potpunosti tocno. Kada se radi cold brew, pogotovo u kucnoj radinosti, moguce je koristiti vrlo standardan omjer od 1:15 (omjer tezine kave prema tezini vode) gdje se onda dobije kava koja nije koncetrat. Obicno se za koncetrat koristi omjer 1:6 i koncetrati su generalno bolji kada ce se u kavu ici mlijeko ili naknadno voda jer cold brew kava nema toliko izrazajan okus kao kad se priprema ostalim tehnikama gdje se koristi vruca voda.
Inovativni postupak izrade cold drip kave, slabije
- poruka: 5
- |
- čitano: 6.494
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da zbog brzine pripreme ce ovaj postupak ostati kao egzotika. Cak i da skuhas kavu nakon 30 min. se ona ohladi i onda je mozes piti, a ovdje trebaju sati... Eventualno zbog okusa netko ce zeljeti ovo probati.
Mislim da zbog brzine pripreme ce ovaj postupak ostati kao egzotika. Cak i da skuhas kavu nakon 30 min. se ona ohladi i onda je mozes piti, a ovdje trebaju sati... Eventualno zbog okusa netko ce zeljeti ovo probati.
Napravis popodne, stavis u frizider i ujutro imas hladnu hladnu kavu.
Bit ce zanimljivo i vidjeti reakcije organizma (npr kako zeludac podnosi)
U klasi onog (koji je to doslovno) kad mačka pojede pa potom posere zrnevlje kave, nakon čega se isto pokupi i napravi najnajnajbolji usrani espresso (eh, da mi je upoznati debila kojem je prvom to palo napamet - jamačno neki škot il' bračanin).
Kavofili me sve više podsjećaju na audiofile. Ludilo se multiplicira ;)