Lobiranje je način da ljudi s više novca imaju veći utjecaj na vlast nego ljudi s manje novca. Direktno se protivi demokraciji. Zato bi trebalo ukinuti svako lobiranje. Podmićivanje treba kažnjavati zatvorom. Ne da bogataš naruči zakon, plati i dobije ga.
Amazonovim lobistima zabranjen pristup Europskom p
- poruka: 6
- |
- čitano: 5.971
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lobiranje bi trebalo zakonom zabraniti. Ako to nije politička korupcija par excellence, onda ne znam što jest.
e-da.. 'ali', kao za legalizaciju marice, .. 'misi se' da će legalni način, lobiranje-lobisti (oni koji su za to registrirani, javni-znani, kao svaka struka, ovjetnik, liječnik.. ne tajno-kriminal..) ipak biti pod kontrolom, npr darovi koje se mogu darivati, do nekog iznosa-limita, nakon kojeg idu u riznicu države, ne osobi koja obnaša funkciju.. i pošto je sve javno, registrirano, tad je ipak bolje nego klasična tajna korupcija, barem teoretski, odnosno, kao da policja-carina uvede čekpoint za dilere-drogu, pa je tad lakše kontrolirati, kazniti... da, teorija i praksa, korupcija-interesi, teško je odlučiti što je bolje, tj teoretski je dovoljno zakonom zabraniti npr kriminal ili korupciju no to samo za sebe ne pomaže ni promil..
Bitno da se deda Soros grli sa Ursulom Von Dem Lajem.
Po toj logici mogli bi legalizirati oružane pljačke. Da svatko nakon pljačke mora dati 5% i nema sudskog progona ni izdržavanja kazne jer je legalno. To ne da ne bi smanjilo broj oružanih pljački, nego bi bio pravi "bum". Isto je s legalizacijom korupcije. Doživljava procvat. Tvrtke s puno love mogu skoro sve, dobiti zakon po narudžbi, a mali čovjek skoro da nema nikakav utjecaj na odluke u vrhu.
Po toj logici mogli bi legalizirati oružane pljačke. ..
-po kojoj to 'toj logici'? nešto kao moja logika? -ne, nije moja, nego naprosto postoji kao legalizacija marice, legalizacija ostalih kriminalnih stvari kao kocka, prostitucija.. koje su recimo zakonom zabranjene pa su kriminal, dok kad se legaliziraju postanu legalna djelatnost.. i to nije moja logika, nego pragmatizam, politike-biza.. i stanje.
-zamisli da se legalizira klasičan kriminal, kao što pitaš, oružana pljačka.. i pazi moguć (ali ipak karikiran) scenarij.. na prvu svi razdragano pohrliše otvoriti obrt, doo, nešto, i biti legalni, bez brige, straha, strepnje... no otrežnjenje dođe brzo, tj računi, porez, jesi li dovoljno opljačkao, profitabilnost, troškovi, inflacija, sindikati i prava radnika.. ono, strašno, x-puta gore nego kad si stvar riješio šestopucom u par minuta nakon čega uživaš u plodovima rada, dok u legalnom poslu tad počinje ono strašno, obveze, propisi, kazne.. nelikvidnost, koja se u doba divljeg zapada i klasičnog kriminala riješavala likvidacijom :)) .. no tad mali alcapone skuži kako je svaki posao težak, odgovoran i da postane tlaka, ne gušt, jer je posao.. čak i ginekolozima je tako, zar ne? :)