Extreme Digital - iskustva

poruka: 2.398
|
čitano: 1.074.687
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Extreme Digital - iskustva
Markić7 kaže...
FakeDeath kaže...

mozes ako je servis u hrvatskoj...ali vecina njihovih stvari je servis u mađi pa ne znam bas koliko ti se isplati da ti šalješ van države

taj dio mi je nejasan, 

Nikon bi trebao imati europsku garanciju, dakle mozes ga bilogdje u europi kod ovlastenog nikon servisa donjeti, no sad sam zbunjen dobivam li ja granciju od tog dučana ili je dobivam od proizvođača?

Opazio sam da je od ED piše 3godine garancije, a na drugim stranicama piše 2 god ili 1 god

Dobivaš garanciju od uvoznika/distributera, što je u ovom slučaju i prodajno mjesto- ED.  U službeni servis možeš nositi samo ako taj servis ima ugovoreno sa distributerom. A oni ne prihvaćaju garanciju od ED.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
11 godina
neaktivan

Gledam neki proizvod piše cijena sa popustom i cijena bez popusta. U kojim uvjetima se ostvaruje popust ?

Može li se ostvariti popust ako ga plačam prilikom dostave tj kurirske službe ? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 7:52 (Markić7).
17 godina
odjavljen
Markić7 kaže...

Gledam neki proizvod piše cijena sa popustom i cijena bez popusta. U kojim uvjetima se ostvaruje popust ?

Može li se ostvariti popust ako ga plačam prilikom dostave tj kurirske službe ? 

Najniza cijena se ostvaruje placanjem gotovinom , bilo to dostavom ( tada placas troskove dostave ako je racun manji od 3000 kn ) ili osobnim preuzimanjem . Cijena s popustom kod placanja karticom je za jednokratno placanje debitnom karticom . Sva ostala placanja  , na rate , potrosacki krediti = cijena bez popusta 

Head.Fi-er
15 godina
neaktivan

Imaju brzu dostavu putem Overseas Expressa. Naručio sam matičnu u četvrtak popodne stigla drugi dan, u petak, u 10 sati ujutro. Paket je bio sigurno zapakiran.
Mislim da su jedni od webshopova s najnižim cijenama. Većinom sve komponente koje sam mislio kupiti u drugim shopovima u ED-u imaju nižu cijenu za bar 150-250Kn.
Jedini "problem" je to što u ponudi nekih bitnih komponenti, npr. napajanja (nema Seasonic), imaju "jeftinjake" tj. ne baš kvalitetna napajanja, koja se većinom stavljaju u slabija računala. Tražio sam recenzije takvih napajanja što imaju u ponudi po internetu i većina ih nije niti imala recenziju ili je dobilo jako niske ocjene po pitanju kvalitete. Od optičkih pogona imaju samo 2 modela, tipkovnica samo jedan proizvod u ponudi, samo 2-3 modela grafičkih kartica iz pojedine serije od istog proizvođača (većinom Asus i MSI) itd. . Vjerojatno ću u ED kupovati "glavne" komponente (proc, memorija itd.) u budućnosti ali bilo bi im poželjno da stave malo više proizvoda u ponudu, kod nekih kategorija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam jako loše iskustvo sa Extreme digital. Naručio sam kod njih komponente za komp koji su mi stigli za jedno 8dana što i nije puno.Kada sam došao doma i upalio komp nije radilo nazvo sam ih i rekli su mi da odem do njihovog ovlaštenog servisa koji se nalazi u rugvici M-san tamo sam došo i ostavio na popravku da bi mi nakon 4 dana javili i rekli da nisu njihov ovlašten servis.Ovi se cude kako to pa su onda oni poslali to jest  extreme, u mađarsku njihov servis di sam ceko 45dana da bi mi rekli da sam ja potrgao matičnu ploči i ja sada nemogu dobit ni matičnu natrag neznaju di jea ni novac u vrijednosti od 570kn.Ovo može bit izoliran slučaj ali sumnjam svaki put kad bi došo tamo neko je prigovaro u vezi nečega.

5 0 hvala 0
16 godina
izbjeglica kaže...

Imam jako loše iskustvo sa Extreme digital. Naručio sam kod njih komponente za komp koji su mi stigli za jedno 8dana što i nije puno.Kada sam došao doma i upalio komp nije radilo nazvo sam ih i rekli su mi da odem do njihovog ovlaštenog servisa koji se nalazi u rugvici M-san tamo sam došo i ostavio na popravku da bi mi nakon 4 dana javili i rekli da nisu njihov ovlašten servis.Ovi se cude kako to pa su onda oni poslali to jest  extreme, u mađarsku njihov servis di sam ceko 45dana da bi mi rekli da sam ja potrgao matičnu ploči i ja sada nemogu dobit ni matičnu natrag neznaju di jea ni novac u vrijednosti od 570kn.Ovo može bit izoliran slučaj ali sumnjam svaki put kad bi došo tamo neko je prigovaro u vezi nečega.

cistim lopovluk, mene su razapinjali na ovom forumu kad sam govorio kako rade garanciju... nek ima jos netko. Zao mi je zbog tvog slucaja ali svejedno drago mi je da na vidjelo oizlaze pomalo njihova poslovanja. Ako nekoga zanima imate na forum.hr "zadovoljne" kupce Extreme Digitala pa procitajte malo sta s eljudima događa.

Fool for a day, King for a lifetime...
13 godina
odjavljen
izbjeglica kaže...

imam i ja 

Narucio sam cijelu konfiguraciju i rekli su da ce doc 4 dana
Cekao sam 2 tjedna i nitko se nista ne javlja i kad ono nakon tih 2 tjedna mail stigo ... narudžba resetirana
znaci poslali mi prvi put mail da potvrdim naruđžbu i to sam napravio ,za 2 tjedna su isto napravili i ja sam opet potvrdio ...
cekal sam jos tjedan dana i nisu se nista javljali

Na kraju sam kupio komponente drugdje  

15 godina

Pametno si i napravio !

Ja se nebih usudio kupovat KOMPLETNU KONFU kod njih !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
7 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Pametno si i napravio !

Ja se nebih usudio kupovat KOMPLETNU KONFU kod njih !{#}

ja bi kupio sve zasebno ali opet glupo je tako kupovati jer nekih dijelova nema tj treba ćekati a neke odma dobis. 

Inače ja sam odustao od kupovine Dslr (pentaxa ) kod ED jer sam kupio isti taj za skoro istu cijenu kod uvoznika (neo orbisa) uvjeti su daleko bolji i naravno servis je u hrvatskoj. 

14 godina

Malo vas sada čitam, ja kakav sam specijalan ((a jesam)) nisam imao nikakvih problema kod njih.. Naručivao sam: Monitor, HDD, grafiččku i slušalice i sve od navedenog je dolazilo unutar 7 dana i sve je bilo u odličnom stanju.. Stoga-ako tko naručuje neka naruči preko mene jer očito imam he3ene sreče {#}

Strm
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nikon ima europsko jamstvo , koje vrijedi 12 mjeseci ukoliko je proizvod kupljen na Nikon ovlaštenom prodajnom mjestu, tj . ako kupite aparat u Njemačkoj ili u Mađarskoj kod istog Extreme Digitala, ovlašteni servis u Hrvatskoj Vam priznaje jamstvo u trajanju od 12 mjeseci. Svaki distributer za svoj teritorij, daje dodatne pogodnosti ili dodatno jamstvo, u HR je 2 godine , u Mađarskoj je 3 godine , ali samo za aparate koji su uvezeni i distribuirani za taj teritorij. Ako ED nije ovlašten od Hrvatskog predstavnika , odnosno ako sam uvozi negdje izvana onda on sam  nalazi svoju servisnu mrežu, što čisto sumnjam, pa mislim da se to vrača u Mađarsku na servis , pa zato i te tri godine jamstva. U svakom slučaju mislim da tu svatko odlučuje sam, a ako takav distributer negdje zaglavi , tj ne daj bože propadne , ostajete sami bez ovlaštenog jamstva :(

14 godina

Zakonski je dužan osigurati servis do kraja garancije, pa propao on ili ne :)

16 godina
odjavljen

Eto meni danas procesora, hladnjaka i ssd-a. Sve zajedno parkirano u najlonsku vrećicu na kojoj se ne vide oštećenja. Hladnjak i ssd bez oštećenja, kao i njihova pakiranja, ali procesor izgleda kao da je pao s par metara visine. Na box hladnjaku jedan heatpipe zdrobljen, a na procesoru par pinova iskrivljeno. Poslao sam im mail, pa javim što je bilo.

UPDATE: Kažu da im pošaljem, pa će zamijeniti.

UPDATE 13.02.2014. 
Poslao im 11.02.2014. Danas im poslao mail i kažu da nisu zaprimili. Zovem Overseas i oni kažu da je isporučeno 12.02.2014. i dali mi prezime onoga tko je preuzeo. Nakon toga sam edigital-u poslao mail s tim informacijama i napisao im ukoliko ta osoba ne postoj ili nije preuzela pošiljku da prijave policiji krađu.

Imam osjećaj da se prave blasavi, jer ako nije to, onda su krajnje neorganizirani. Javim dalje šta je bilo.

UPDATE 17.02.2014.

Danas mi javili da je artikal zaprimljen u poslovnici. Jedino još nije jasno da li su tek sad našli moj oštećeni procesor ili je nastala zabuna, pa su oni čitavo vrijeme govorili da novi procesor još nije došao sa centralnog skladišta.

UPDATE 26.02.2014.

19.02. je procesor stigao u prodavaonicu, sutradan sam vidio da je kriva adresa za dostavu (bile su različite za račun i dostavu, pa su slali na adresu koja je na računu na kojoj u vrijeme dostave nikako ne mogu biti), javljaju da su riješili.

24.02. šaljem ponovno mail, da li je poslano ili ne, kažu danas će biti. 25.02. ujutro zove dostavljač (mail nisam dobio) i traži me na krivoj adresi. Objašnjavam dostavljaču, kaže da će promijeniti adresu i da ću sutra dobiti paket. Javljam edigitalu što se dogodilo da budu upućeno, oni šalju da su primjetili grešku i zatražili ispravak, te mi kao dokaz šalju pdf s podatcima o ticketu koji je prijavljen 2 sata nakon što je mene dostavljač zvao.
Jutros gledam po ticketu koji je broj paketa, skužim da iz onog kompletnog broja trebam izbaciti zadnje dvije znamenke (valjda kontrolni brojevi) i piše da je paket preuzet. Kontaktiram overseas, kažu da je vraćen pošiljatelju. Šaljem upit edigitalu, kažu da će biti ponovno poslan danas.
U svakom slučaju, izgleda da je edigital + overseas ubojita kombinacija. Nadam se da ću sutra konačno javiti što je bilo s novog kompa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.2.2014 19:29 (MrBlc).

3 0 hvala 1
12 godina

evo danas sam isao u njihovu poslovnicu i od 5 komponenata sta sam mislio kupiti imali su samo jednu..a na njihovoj stranici pise da su sve te dostupne..nije da je neki velik problem ali dodem tamo ko budala i jos sam im 2 dana prije poslao mail da vidim da li imaju to sve u poslovnici i sta mislite da li su mi odgovorili?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

jel mi može netko reći (ako zna) koliko njima treba da nabave jednu jedinu stvar koju sam naručio prije 2 dana preko njihovog webshopa? točnije, kolko dugo se čeka da ti jave da možeš doći po naručeno?

ok,možda jesam malo nestrpljiv,ali nije da sam naručio 25 artikala..

tnx

Ayee!

0 0 hvala 0
12 godina
McBrain kaže...

jel mi može netko reći (ako zna) koliko njima treba da nabave jednu jedinu stvar koju sam naručio prije 2 dana preko njihovog webshopa? točnije, kolko dugo se čeka da ti jave da možeš doći po naručeno?

ok,možda jesam malo nestrpljiv,ali nije da sam naručio 25 artikala..

tnx

Trebalo bi stići unutar tjedan dana, s obzirom da izvana nabavljaju robu, ne iz RH.

16 godina

Uzeo sam kod njih printer canon mg5350 i sad nedavno FX 8320 po cijeni 100 kn nizoj nego u najjeftinijoj sljedecoj trgovini. Nikakvih problema,ali predlazem da se uzimaju stvari samo koje imaju odmah dostupno. Cak i ako se ceka par dana za ustedu od 100+ kn ako se mene pita se isplati. Eto ja nisam imo problema ali mnogi jesu. Npr kada sam ja dosao po procesor neka zenska je donijela Galaxy S4 i rekla da se neda upaliti.Oni su joj rekli da ce ga poslati na servis i da ce to trajati par tjedana.Toliko o tome da se brinu za svoje kupce.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 12:22 (yox).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran

Nemožeš ti znati što je dostupno, a što ne. Ono što nije piše crvenim slovima i nemožeš kupiti. Oni rade na principu ti naručiš oni odu u tu trgovinu, uzmu i pošalju. Ja sam sestri nešto naručio, a prošlo je evo skoro 3 mjeseca, sad sam ih dobio na live chatu (nisam mogao vjerovati da sam ih dobio) i ja kažem da nisam dobio 1 paket, a ona odgovara da odem na neki link i da prijavim da dugo cekam, a ja kazem da sam ja to vec ucinio i pitam koliko treba cekati da se odgovori kaze 1-5 dana (jes qurac!), onda joj spomenem 2 ticketa koje sam otvorio 1 ticket mjesec dana, 2 ticket 2 mjeseca i nista ne govori, ja se mislim mrs u onu stvar.

15 godina
neaktivan

Kupio kod njih grafičku karticu. Vidio sam da je dostupna na njihovoj stranici i napravio narudžu preko neta. Za tri dana otišao tamo, reko broj narudžbe, otišli u skladište i donjeli mi karticu. Prodavač je bio jako ljubazan, otvrorio je kutiju i sve izvadio da vidimo dal je sve na broju, izvadio karticu predamnom i pogledao da nije oštećena. Reko mi sam da moram pobrisat stare drajvere od grafičke itd., 5+. Isto je tak bilo sa drugim prodavačem dok sam zvučnu karticu kupovao. I cijene su im među najnižima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 23:47 (FLes).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
MrBlc kaže...

Eto meni danas procesora, hladnjaka i ssd-a. Sve zajedno parkirano u najlonsku vrećicu na kojoj se ne vide oštećenja. Hladnjak i ssd bez oštećenja, kao i njihova pakiranja, ali procesor izgleda kao da je pao s par metara visine. Na box hladnjaku jedan heatpipe zdrobljen, a na procesoru par pinova iskrivljeno. Poslao sam im mail, pa javim što je bilo.

UPDATE 26.02.2014.

...

Šaljem upit edigitalu, kažu da će biti ponovno poslan danas.

U svakom slučaju, izgleda da je edigital + overseas ubojita kombinacija. Nadam se da ću sutra konačno javiti što je bilo s novog kompa.

Eto, napokon je stigao, kutija opet oštećena, ali ovaj put sadržaj nije oštećen.

UPDATE: zašto jednostavno kad može komlicirano - zaboravili su poslati garantni list od procesora. Poslao im mail, pa čekam, ali bar mogu komp sastaviti. Kažu da će poslati.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 18:05 (MrBlc).
12 godina
MrBlc kaže...

Eto, napokon je stigao, kutija opet oštećena, ali ovaj put sadržaj nije oštećen.

znači dva tjedna zahebancije što je za izludit kad čekaš upgrade nasušni, no barem je sve na kraju prošlo ok

14 godina
neaktivan

Baš čitam ove komentare i sad sam u dvojbi dali da uzmem kod njih mobiitel ili u protisu. E.Digital je jeftiniji za 380kn i čeka se 10dana, dok u protisu najviše 3 dana. Što Vi mislite? 

0 0 hvala 0
13 godina

Ako si u Zg svejedno ti je...radje onda ED ako je tolika razlika...takodjer mislim da mobiteli iz ED imaju isto jamstvo kod nas tj u Agramu...pitaj Ed to,ako je tako, zažto ne ;=)

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Ako si u Zg svejedno ti je...radje onda ED ako je tolika razlika...takodjer mislim da mobiteli iz ED imaju isto jamstvo kod nas tj u Agramu...pitaj Ed to,ako je tako, zažto ne ;=)

Da, iz ZG-a sam. Čitao sam ovo sa garancijom da su drugi imali problema i pre dugo čekali, pa najviš zbog toga pitam.

13 godina

Vidi di im je servis za mobitele, u hrvatskoj preko agrama ili u mađi...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bolje da je u Mađarskoj servis nego kod lopova u Agramu.

Ja sam kupio Lumiu 920 u ED-u i na garanciji ne piše ništa za Agram. 

Evo da i ja napišem nekaj za ED, kupio mob kod njih prije 3 mjeseca, sve ok, frend kupio ploču, proc, kućište i napajanje i isto sve ok, nikakvih problema nismo imali.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.3.2014 9:42 (veki22).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
FakeDeath kaže...

Vidi di im je servis za mobitele, u hrvatskoj preko agrama ili u mađi...

U madi sto je mozda i bolje. Ako si u Zg i razlika je poveca (ne znam koja je ukupna cijena) ja bi uzeo u Edigitalu. 2-3 puta sam kupovao kod njih, svaki put prvo pitao dali imaju u trgovini, napravio narudzbu i oni mi rezervirali i ja pokupio bez problema. Cak kad sam uzimao Lumiu 820 sam imao problem da gumb za glasnocu kao da nije pobojan do kraja, ali nisam odmah skuzio no kad sam isao za nekih 2-3 dana zamijenit, zamijenili mi za drugu bez ikakvih problema tako da sam ja zasad zadovoljan.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
odjavljen
gamer34 kaže...

U madi sto je mozda i bolje. Ako si u Zg i razlika je poveca (ne znam koja je ukupna cijena) ja bi uzeo u Edigitalu. 2-3 puta sam kupovao kod njih, svaki put prvo pitao dali imaju u trgovini, napravio narudzbu i oni mi rezervirali i ja pokupio bez problema. Cak kad sam uzimao Lumiu 820 sam imao problem da gumb za glasnocu kao da nije pobojan do kraja, ali nisam odmah skuzio no kad sam isao za nekih 2-3 dana zamijenit, zamijenili mi za drugu bez ikakvih problema tako da sam ja zasad zadovoljan.

Haha ne mogu vjerovati, mom bratu sličan problem, samo tipka za kameru... lol {#}

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
Jakovp kaže...
gamer34 kaže...

Haha ne mogu vjerovati, mom bratu sličan problem, samo tipka za kameru... lol {#}

Sta je isto uzimao u ED-u ili? 

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
odjavljen

Da, isto ED i nokia 820.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice