Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 929.476
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Acquisitum Magnum - ADM
deckard kaže...
amd freak kaže...

Gle zaboli mene kifla iskreno za tvoj slučaj, rekli su ti unaprijed da je pola sata 60kn, sam si to prihvatio, na kraju je ispalo to sve dulje što zbog tehničkih problema što zbog tvoje zahtjevnosti (gašenje svjetla).

Možda nije ok od njih da ti naplate 1 sat ukoliko se to može u roku pola sata, pogotovo jer su imali tehničkih problema, no više me brine kako nemaš u hebenom servisu jedan pc sa hdmi-om da testiraš ekran a da ima winse bez lozinke. xD

Stoga budi muško, prebrodi 60kn i idemo dalje. Ako ti se ne sviđaju idi drugome i gotovo.

I NHF, nemam ništa protiv tebe i u neku ruku te razumijem, ali ti je stav pisanja kao da si klasicni umisljeni hrvatski poduzetnik koji misli da s lovom moze sve i vjeruj mi znam da ih je vecina takva, jer radim s njima svakog dana :D

Da, eto to je to, tehnički problemi, servis računala bez mogućnosti da mi digne kantu u dektop da bih pogledao par solid podloga, a novce im nije bilo problem dignuti. Izgleda sam previše tražio. Nisam poduzetnik, nije da mi pare padaju s neba, nisu tu pare čak ni bitne koliko glup osjećaj dok kupiš nešto i furaš se 100km doma frustriran umjesto da guštaš.

Deckard
17 godina
chutac kaže...
amd freak kaže...

Taj zakon ti vrijedi od 25.3.2014.

Evo i službeni dokument:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_03_41_723.html

Zbog ovoga mi je drago, koliko i nije.

U ADM-u sam naručio komponente i dobio sam ih 03.09.2014. . Odmah isti dan je sve sklopljeno i odmah sam primjetio da grafička cvrči u 3D aplikacijama i reklamirao.

Račun je napravljen 01.09.2014., roba dostavljena 03.09.2014., a reklamirana 15.09.2014., dakle unutar ta dva tjedna koja stoje u zakonu.

E sada, ja sam dobio obavijest iz servisa da je napajanje(koje je isto cvrčalo) zamijenjeno, a da je grafička u redu i da ju vraćaju. A grafička nije bila u redu niti je dan danas u redu.

Dakle, ja sam svoju grafičku tada platio 2299,00 kuna(da ne spominjem ostatak komponenti) i imao sam pravo dobiti novu očito, makar razlog bio bilo što. 
No čini se da su ADM-ovi pošteni djelatinici uvidjeli da ja nisam upoznat sa zakonima i odlučili to iskoristiti protiv mene, u svoju korist. 
I tako je jedan neinformirani chutac ostao sa grafičkom koja ne valja, a imao je potpuno pravo, ako ništa, dobiti novac nazad.

Dakle, ako reklamirate u ADM-u angažirajte odvjetnika, a ako kupujete u ADM-u, svratite u neku drugu trgovinu prije, a vama adm(malim slovom) svaka čast. Eto, svaka čast.

Imao si nesreću što si komponente reklamirao, a nisi si ih vratio uz obrazloženje ili bez njega.

Dakle kad reklamiraš proizvod u teoriji se on šalje u službeni servis i zakonski tamo može biti 3 mjeseca odnosno 90 dana, ukoliko kroz 90 dana ne poprave proizvod MORAJU ti dati isti ili bolji novi ili vratiti novce.

E sad adm je testirao komponente kod sebe, čime vjerovatno žele brže riješiti problem korisnika, no problem u ovom slučaju je što cvrčenje kartice u biti ne pokazuje neispravnost.

Grafička radi i stabilna je - dakle ispravna je. Na žalost kao da reklamiraš hladnjak jer ti je preglasa. U teoriji ne prolazi jer to radi aka funkcionira.

E sad, kažem može se dogoditi da će ti neka firma zamijeniti grafu ako cvrču bez problema, dok druga neće.

Puno je faktora u igru.

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Zar nije svejedno?
Unutar zakonskog roka sam vratio i trebalo je postupiti po tom zakonu, zar ne?

"Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana."

Sudeći po ovome, ja sam mogao doći, reći da ne želim grafičku jer mi se ne sviđa boja hladnjaka ili šutjeti, tražiti novu i oni bi bili dužni dati novu, zar ne?

Istu stvar sam napravio jer sam otišao i rekao da mi grafička cvrči i da želim novu. Da sam se pozvao na zakon, dobio bih ju, a budući da nisam, pazili su na svoje dupe i prešutili.

Zar nije tako?

Jer ako mogu samo doći i žaliti se, tako mogu doći i reći bilo što, potrošačko pravo je potrošačko pravo.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Nije svejedno...trebao si napraviti raskid ugovora a ne reklamirati.

A i ako grafa nevalja, imaš garanciju i ne kužim zašto ju onda ne reklamiraš?

Ono, ne kužim te...razvlačiš tu priču već mjesecima na forumu...umjesto da reklamiraš i gotovo. Ako cvrči u ovlaštenom servisu, dobiti ćeš novu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2016 23:00 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Ne u krivu si.

Dakle imaš pravo u roku 14 dana prekinuti ugovor odnosno vratiti robu (dio ili sve) koju si naručio preko weba ali pritom napisati na obični A4 svoje podatke tipa ima, prezime, adresa, današnji datum, navesti njih kao firmu i napisati tipa "S današnji danom xyz prekidam ovaj ugovor zbog xyz razloga i navodim se na pravo članak ovaj i ovaj (dao sam ti link).

Taj papir pošalješ pismenom i čekaš odgovor odobrenja ili jednostavno odneseš taj dokument kod njih.

Dakle to se mora zakonski ako si želiš teretiti na taj i taj zakon.

Ovo što si ti napravio je isto kao da si kupio nešto u shopu fizički i došao drugi dan da imaš problem. Dakle onda se ne veže to više za gore spomenuti način.

E sad, ljudi misli da ako su nešto kupili prije par sati i s time nešto ne valja da imaju pravu odmah dobiti povrat novaca ili novu stvar što je daleko od istine i to je jedino jako lijepa gesta shopa ako ti omogući.

Nadam se da sad shavačaš, i da su htjeli pomoći to nisu mogli izvesti, jer je suludo da ja tebe kao prodavač vučem i molim za rukav da mi pismenom prineseš poništenje ugovora. Logika ne :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Nije svejedno...trebao si napraviti raskid ugovora a ne reklamirati.

A i ako grafa nevalja, imaš garanciju i ne kužim zašto ju onda ne reklamiraš?

Ono, ne kužim te...razvlačiš tu priču već mjesecima na forumu...umjesto da reklamiraš i gotovo. Ako cvrči u ovlaštenom servisu, dobiti ćeš novu.

Jer cvrči isto kao i prvi dan, a taj put sam odbijen, ali ne od strane ovlaštenog, već od ADM-a.

amd freak kaže...

Ne u krivu si.

Dakle imaš pravo u roku 14 dana prekinuti ugovor odnosno vratiti robu (dio ili sve) koju si naručio preko weba ali pritom napisati na obični A4 svoje podatke tipa ima, prezime, adresa, današnji datum, navesti njih kao firmu i napisati tipa "S današnji danom xyz prekidam ovaj ugovor zbog xyz razloga i navodim se na pravo članak ovaj i ovaj (dao sam ti link).

Taj papir pošalješ pismenom i čekaš odgovor odobrenja ili jednostavno odneseš taj dokument kod njih.

Dakle to se mora zakonski ako si želiš teretiti na taj i taj zakon.

Ovo što si ti napravio je isto kao da si kupio nešto u shopu fizički i došao drugi dan da imaš problem. Dakle onda se ne veže to više za gore spomenuti način.

E sad, ljudi misli da ako su nešto kupili prije par sati i s time nešto ne valja da imaju pravu odmah dobiti povrat novaca ili novu stvar što je daleko od istine i to je jedino jako lijepa gesta shopa ako ti omogući.

Nadam se da sad shavačaš, i da su htjeli pomoći to nisu mogli izvesti, jer je suludo da ja tebe kao prodavač vučem i molim za rukav da mi pismenom prineseš poništenje ugovora. Logika ne :D

Kužim, ali to onda znači da se ne može za pojedini artikl, već samo za cjelinu?

17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

U teoriji se poništava sve, mada je i njima u interesu da nešto prodaju pa mislim da se možeš dogovoriti s njima da odbiju npr samo jedan artikl.

Gle reklamiraj im opet, reci iskreno da je već bila kod njih tad i tad ali da je stanje isto ili još gore i da te to iritira i da želiš da to riješe.

Navedi da želiš da ide u službeni servis ako oni tu ne vide problem.

Mada su i oni ljudi od krvi i mesa, i vjerujem ako im na lijep način obajsniš problem da će se sve riješiti.

HINT: Eto imaš priliku im čak poslati jedan PM sad kada su tu na forumu, vjerujem da ćete riješiti ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
chutac kaže...
A grafička nije bila u redu niti je dan danas u redu.

Pa ne razumijem ako nije u redu sto je ne saljes na servis i dalje? Ako je pod garancijom potpuno je nebitno. Koliko sam skuzio, ti si proizvod reklamirao na neispravnost i samim tim on ide na servis. Ono sto ti je citirano je odustajanje od kupovine u roku od 14 dana gdje ti vracas proizvode a dobijes novce natrag.

amd freak kaže...

Dakle kad reklamiraš proizvod u teoriji se on šalje u službeni servis i zakonski tamo može biti 3 mjeseca odnosno 90 dana, ukoliko kroz 90 dana ne poprave proizvod MORAJU ti dati isti ili bolji novi ili vratiti novce.

Reces ti i padnes u bunar. AHAH 90 dana? Gdje si ovu arbitraznu broku izvadio da mi je znat. Sta sve na forumima procitat necu.

chutac kaže...

Zar nije svejedno?
Unutar zakonskog roka sam vratio i trebalo je postupiti po tom zakonu, zar ne?

"Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana."

Sudeći po ovome, ja sam mogao doći, reći da ne želim grafičku jer mi se ne sviđa boja hladnjaka ili šutjeti, tražiti novu i oni bi bili dužni dati novu, zar ne?

To je problem s pravom i ljudima kojima je pravo logicko a ono je sve samo ne logicko. Dakle, ti ako se izricito ne zalis i napises sto zelis nema dalje "jasno je". Tako da, sudeci po tome, ti si tocno to mogao reci. Ne zelim ovu graficku vratite mi novce i onda kupit neku drugu. Ali ne, ti si je reklamirao da nesto s njom ne valja i oni su je slali u servis. Jednostavno ti je to tako s pravom i tako stvari idu i puno se ljudi zezne.

Adm Računala kaže...
poneki ovlašteni servisi imaju besplatan transport od korisnika do njih, te isto tako nazad, ali korisnici i dalje inzistiraju da dostavu u ovlašteni servis radimo mi.

Jasno vam je valjda da je po zakonu to procedura iz valjda xx razloga tako da ovo "i dalje inzistiraju" je potpuno nepotrebno vec bi vi trebali inzistirat da to ide preko vas i samo preko vas, a ako korisnik salje direktno servisu nek salje?

Adm Računala kaže...
Nadalje, troškove dostave plaća kupac, isto kao i u ovlaštenim servisima, u toj cijeni je uračunata i dijagnostika te manipulativni troškovi obrade uređaja (te u našem slučaju besplatna dostava do ovlaštenog servisa).

Ovo je naravno netocno. Troskove dijelite pola pola. Kupac je vama duzan dostavit uredjaj, vi ste duzni uredjaj dostavit kupcu. Neznam zasto naglasavate "besplatna dostava do ovastenog servisa" kad je to vasa zakonska duznost pa i da je hocete naplatit, ne mozete.

Adm Računala kaže...
pitanje računa na ime i prezime.. Novi program traži da svi kupci budu u bazi radi lakšeg pretraživanja te budućih reklamacija.

Vlasnik nemora biti taj koji reklamira proizvod, ali u današnje vrijeme njuškala i preprodaje, raznoraznih kurenja kartica te reklamacije i povrata novaca, dolazimo u problem u kojem ljudi iskorištavaju tuđe račune radi profita,

Ovo naravno nema veze s vezom. Jamstvo se veze uz uredjaj te njegov serijski broj itd. Kakve sad veze ima s tim tudji racun i ime i prezime za iskoristavanje i profit naravno nema smisla.

17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

"Trgovac je dužan u tijeku jamstvenog roka popraviti u razumnom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni list, a ako to nije moguće, predati mu proizvod koji je ispravan."

Što je razuman rok? 1 dan? 1 mjesec?

Imam kolegu suca koji je više puta istaknuo da je prekoračenje razumnog roka 3 mjeseca.

Zato sam i naveo 3 mjeseca.

Pa ti vidi tko je pao iz bunara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
amd freak kaže...

"Trgovac je dužan u tijeku jamstvenog roka popraviti u razumnom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni list, a ako to nije moguće, predati mu proizvod koji je ispravan."

Što je razuman rok? 1 dan? 1 mjesec?

Imam kolegu suca koji je više puta istaknuo da je prekoračenje razumnog roka 3 mjeseca.

Zato sam i naveo 3 mjeseca.

Pa ti vidi tko je pao iz bunara.

Razuman rok je tocno to, razuman rok. Razlicito je ako dijagnosticiras kvar graficke i ako ti se automobil gasi a neznas zasto.

Taj frend ili je izmisljen ili nije sudac, jer naravno to ti ne bi rekao.

17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Nije nikakav izmišljen lik nego je to osoba koja još uvijek radi svoj posao i koja kaže da je to tako.

Jer je očigledno imao slučajeva gdje su kupci tužili prodavača/servis/dobavljača upravo zbog "razumnog" roka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
amd freak kaže...

Nije nikakav izmišljen lik nego je to osoba koja još uvijek radi svoj posao i koja kaže da je to tako.

Jer je očigledno imao slučajeva gdje su kupci tužili prodavača/servis/dobavljača upravo zbog "razumnog" roka.

Oprostit ces mi ako ti naravno ne vjerujem jer ili on prica iz guzice il mu ti nisi dobro objasnio pitanje posto razumni rok nikako nije 3 mjeseca niti ima teorije da je on tako odlucio. Bas bi volio vidjet taj spis. Jel on uopce sudac trgovackog prava il kaznenog? Ocito nijedan inspektor u ministarstvu ne zna koliki je razumni rok a tvoj made up friend zna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 0:07 (sandokan111).
13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

90 dana ne moze nikako biti razumno, da mi je viditi nekog tko mi 90 dana tretira kao razumno... i 30 je previše kamo li 90 ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
amd freak kaže...

U teoriji se poništava sve, mada je i njima u interesu da nešto prodaju pa mislim da se možeš dogovoriti s njima da odbiju npr samo jedan artikl.

Gle reklamiraj im opet, reci iskreno da je već bila kod njih tad i tad ali da je stanje isto ili još gore i da te to iritira i da želiš da to riješe.

Navedi da želiš da ide u službeni servis ako oni tu ne vide problem.

Mada su i oni ljudi od krvi i mesa, i vjerujem ako im na lijep način obajsniš problem da će se sve riješiti.

HINT: Eto imaš priliku im čak poslati jedan PM sad kada su tu na forumu, vjerujem da ćete riješiti ;)

Sve objašnjeno u citatu,

ukoliko problem postoji, ili tvrdite da je nešto neispravnost, uvijek možete navesti da želite da se artikl izravno šalje u ovlašteni servis

9 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pitanje za ADM.

Kad vam kupac pošalje na reklamaciju robu i on plati dostavu do vas - da li vi plaćate dostavu do njega nazad što je uobičajena praksa u svim web shopovima ili šaljete na račun kupca?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...

Pitanje za ADM.

Kad vam kupac pošalje na reklamaciju robu i on plati dostavu do vas - da li vi plaćate dostavu do njega nazad što je uobičajena praksa u svim web shopovima ili šaljete na račun kupca?

Ako se uređaj pokaže neispravnim unutar 14 dana od datuma kupnje, troškove snosi ADM, ukoliko je uređaj stariji od 14 dana, troškove snosi kupac.

9 godina
Adm Računala kaže...
Alfa_R kaže...

Pitanje za ADM.

Ako se uređaj pokaže neispravnim unutar 14 dana od datuma kupnje, troškove snosi ADM, ukoliko je uređaj stariji od 14 dana, troškove snosi kupac.

Znači vi naplačujete troškove slanja do kupca i koliko znam jedini u hr to radite.

Kako tumačite ovaj članak zakona o obveznim odnosima?

Troškovi i rizik

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

9 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...
Adm Računala kaže...
Alfa_R kaže...

Pitanje za ADM.

Znači vi naplačujete troškove slanja do kupca i koliko znam jedini u hr to radite.

Kako tumačite ovaj članak zakona o obveznim odnosima?

Troškovi i rizik

Članak 427.

(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Mi i osiguravamo o svome trošku besplatan prijevoz uređaja do ovlaštenog servisa, te osigravamo i preuzimanje popravljenog/zamjenjenog uređaja do našeg servisa, dužnost kupca je doći po uređaj, te ukoliko nije u mogućnosti, dogovara se dostava kurirskom službom koja ide na račun kupca.

primjer, kupac kupi laptop, odseli se u Kinu, tko bi trebao snositi troškove dostave pri reklamaciji ?

I uspoređujete nas sa web shopovima, nije ista stvar

15 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Jel se vas može zaobići prilikom reklamacije?
Jel mogu osobno odnijeti artikl u ovlašteni s računom koji mi je izdao ADM?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Adm Računala kaže...
 Mi i osiguravamo o svome trošku besplatan prijevoz uređaja do ovlaštenog servisa, te osigravamo i preuzimanje popravljenog/zamjenjenog uređaja do našeg servisa, dužnost kupca je doći po uređaj, te ukoliko nije u mogućnosti, dogovara se dostava kurirskom službom koja ide na račun kupca.

primjer, kupac kupi laptop, odseli se u Kinu, tko bi trebao snositi troškove dostave pri reklamaciji ?

I uspoređujete nas sa web shopovima, nije ista stvar

Imate webshop i nudite takvu uslugu.

Volio bi vaše službeno očitovanje o tome. 

Bugovci - ima li netko ovdje koji je poslao uređaj na reklamaciju  ADM-u i morao platiti poštarinu kad su mu je vratili? 

Može na PM.

9 godina
chutac kaže...

Da naravno da možeš.

No, to komplicira stvar opcije i eventualni povrat novaca ukoliko se ne možeš usuglasiti sa servisom oko zamjene.

9 godina
neaktivan
chutac kaže...

Naravno da nas se može zaobići, to i preporučamo, biti će kraće trajanje reklamacije

tako je sa našim računom i po mogučnosti jamstvenim listom idete izravno u ovlašteni servis, i nebi trebalo biti problema.

15 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...

Imate webshop i nudite takvu uslugu.

Volio bi vaše službeno očitovanje o tome. 

Bugovci - ima li netko ovdje koji je poslao uređaj na reklamaciju  ADM-u i morao platiti poštarinu kad su mu je vratili? 

Može na PM.

Ja sam slao dva napajanja i svaki put sam plaćao poštarinu do njih, ali jednom nisam morao prilikom preuzimanja.

@ADM Računala, hvala na odgovoru :)

10 godina
Adm Računala kaže...

Naravno da ste u krivu i radite van zakona.

Za vas imaginarni slucaj da, ako je kupac iz kine uzeo vas proizvod pa vam ga poslao iz kine na reklamaciju vi o vasem trosku saljete njemu proizvod u kinu. Opet navodite "besplatan prijevoz do ovlastenog servisa" i "osiguravamo preuzimanje" :))))))))))))) Pa vi ste to po zakonu DUZNI. Volio bi vidjet pokusaj naplate ovako neceg.

Adm Računala kaže...

Naravno da nas se može zaobići, to i preporučamo, biti će kraće trajanje reklamacije

tako je sa našim računom i po mogučnosti jamstvenim listom idete izravno u ovlašteni servis, i nebi trebalo biti problema.

Lol i evo ga. Samo da se prenese rizik na kupca. I sto kad servis rece da je uredjaj dosao ostecen? Natezat se tko ga je ostetio, kurirska, poslan je takav, ili servis? Sto kad servis odobri zamjenu za neku xx verziju a kupac to ne zeli? Naravno, opet mora ic do vas pa vi do servisa. Iznimno se skratio rok te reklamacije no? Oh wait.

Sto kad kupac trazi povrat novca? Oh, pa opet mora ic to preko vas, a vi ni u ovom ni u proslom slucaju niste uopce upoznati o cemu se radi. Super se skratio taj proces reklamacije.

Jedino skracenje je sto ce se eventualno proizvod brze popraviti, a sve moguce komplikacije se znatno produzuju, a bog zna da njih ima.

Jasno vam je da je jamstveni list primarni nacin reklamacije i vas racun je pri tome nebitan?

chutac kaže...

Ja sam slao dva napajanja i svaki put sam plaćao poštarinu do njih, ali jednom nisam morao prilikom preuzimanja.

@ADM Računala, hvala na odgovoru :)

Ti si i duzan platit postarinu do njih, al su oni duzni popravljen proizvod donijet tebi isto tako.

13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Joj daj više ti i ta dostava...

Jesu tebe oštetili za 40 kn? Ako jesu prijavi ih inspektoratu ako misliš da si u pravu.

Jel se tebi ne sviđa nešto što oni rade? Ako ti se ne sviđa imaš 100 drugih trgovina.

Jel tebi ADM zabranjuje da doneseš artikl na reklamaciju kod njih??

Čovjek kaže da imaš opciju da možeš i sam nositi na servis, a ti tu bulazniš o zakonu.

Evo ja često odnesem direkt u servis, a ne u trgovinu, moj izbor i moje pravo.

Tema se pretvara u suhoparno natezanje o zakonu kad god se ovaj sandokan pojavi, naporan si čovječe.

Masu puta trgovina izlazi u susret kupcu i radi nešto što po zakonu ne mora, oćemo i o tome pričat?

Fala bogu pa je ovo pravna država i tko god smatra da je oštećen za nešto može podnijeti pritužbu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 12:12 (bill_jobs).

1 3 hvala 0
10 godina
bill_jobs kaže...

Joj daj više ti i ta dostava...

Jesu tebe oštetili za 40 kn? Ako jesu prijavi ih inspektoratu ako misliš da si u pravu.

Jel se tebi ne sviđa nešto što oni rade? Ako ti se ne sviđa imaš 100 drugih trgovina.

Jel tebi ADM zabranjuje da doneseš artikl na reklamaciju kod njih??

Čovjek kaže da imaš opciju da možeš i sam nositi na servis, a ti tu bulazniš o zakonu.

Evo ja često odnesem direkt u servis, a ne u trgovinu, moj izbor i moje pravo.

Tema se pretvara u suhoparno natezanje o zakonu kad god se ovaj sandokan pojavi, naporan si čovječe.

Masu puta trgovina izlazi u susret kupcu i radi nešto što po zakonu ne mora, oćemo i o tome pričat?

Fala bogu pa je ovo pravna država i tko god smatra da je oštećen za nešto može podnijeti pritužbu.

Rofl smjesan si. Forum je tu da se raspravlja sta ne? On je tu kao predstavnik ADM-a jer je htio neke stvari razjasnit u vezi onog slucaja. Poprati malo pa ces vidjet sto sam napisao u vezi tog slucaja. Kad je vec tu i iznosi neke stvari onda cemo valjda i raspravit. On kao predstavnik firme ne bi smio navodit ljude da salju direkt u servis. Isto tako nema zasto naglasavat konstantno da oni "besplatno salju u servis" jer je to po zakonu duzan.

40kn ili 4000kn je nebitno. Ako je njima tih 40kn bitno, onda je jos bitnije kupcu. Tebi je znaci oke da se tako nekog zajebe jer ne poznaje zakone po APP metodi jer eto, nisu tebe zajebali. Bravo, svaka pohvala za takav nacin razmisljanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 13:40 (sandokan111).
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Htio bih da se uključim u raspravu jer sam i ja posrednički trošio novce i kupovao u ADM-u komponente (procesor i grafička kartica). Pošto živim u BiH dao sam novac meni poznatoj osobi da kupi komponente u ADM-u u Zagrebu i to je učinila, te komponente nakon sedmicu dana donijela meni. Račun je izdan na ime te osobe i ako sam dobro razumio, u slučaju kvara, ADM neće priznati reklamaciju ako komponente ne donese osoba na koju je izdan račun?! Da li sam ja to dobro razumio ili je to tako?! 

Btw ne sjećam se više što je pisalo na računu ali me zanima koliko traje garancija na AMD Sapphire R9 280X 3 GB grafičku karticu. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 14:38 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
boxer kaže...

Htio bih da se uključim u raspravu jer sam i ja posrednički trošio novce i kupovao u ADM-u komponente (procesor i grafička kartica). Pošto živim u BiH dao sam novac meni poznatoj osobi da kupi komponente u ADM-u u Zagrebu i to je učinila, te komponente nakon sedmicu dana donijela meni. Račun je izdan na ime te osobe i ako sam dobro razumio, u slučaju kvara, ADM neće priznati reklamaciju ako komponente ne donese osoba na koju je izdan račun?! Da li sam ja to dobro razumio ili je to tako?! 

Btw ne sjećam se više što je pisalo na računu ali me zanima koliko traje garancija na AMD Sapphire R9 280X 3 GB grafičku karticu. 

Garancija na karticu je 2 godine, te nije istina da nemožete reklamirati nešto ako je račun na tuđe ime, reklamirati možete uz vaš račun, samo će te priložiti svoje podatke pri predaji uređaja na reklamaciju.

14 godina
Adm Računala kaže...

Garancija na karticu je 2 godine, te nije istina da nemožete reklamirati nešto ako je račun na tuđe ime, reklamirati možete uz vaš račun, samo će te priložiti svoje podatke pri predaji uređaja na reklamaciju.

Mislim da vi budete morali zaposliti nekoga samo da odgovara ovdje na pitanja, jebga, ljudi valjda nisu čuli za telefon ili email koji su dostupni cijelo vrijeme.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 15:57 (Valentin17).
9 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pohvalno je da odgovaraju na forumu. Rijetki to rade jer dobiju više negativne reklame nego pozitivne.

Osim ako ne misle raditi Evga style - a na taj način mogu ključ u bravu.

Uglavnom, još uvijek tražim nekog tko je morao platiti poštarinu od Adm-a do njega za stvar na reklamaciji, a da je robu kupio na daljinu i poslao robu poštom prema njima.

I da, ja pokrivam troškove slanja dopisa. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice