IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 540.774
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Mislim, stvarno, ima se za dati stotine eura megalomanskoj kompaniji s milijunskim profitima, ali onda se nema po euro-dva za podržati male developere kojima stvarno kruh u životu ovisi o tome hoće li ili neće imati par tisuća downloada svog appa. Sram vas može biti.

Moj PC  
7 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
David87 kaže...
tLeon kaže...
David87 kaže...

Uskoro mi stiže novi iPhone 7 128 GB pa me zanima da li je netko isprobao instalirat aplikacije koje se plaćaju, ali bez Jailbrejka, npr. https://appdb.cc ili ako postoji još nšto bolje od toga, da mi pošalje link. Tnx

Postoji nesto sta se zove podrzavanje developera i placanje aplikacija. Nitko nece propast za max 10 USD.

Navigacija i takve skuplje stvari? Sve 5 ako ti to plaćaš. Ja ako postoji mogućnost to ću zaobić i ostavit novce na svom računu. Također puno aplikacija i igara koje se plaćaju isprobljavam pa brišem, a za tak nešto sigurno neću trošit pare. Naravno to radim na androidu...

Kao prvo uopce ne vidim aplikacije za navigaciju kao valjani argument posto postoje besplatne kao sto su Apple maps i Google maps, ali dobro ajmo reci da si ti poseban i da tebi treba nesto vise. Sta mislis zasto takve aplikacije puno kostaju? Mozda zato jer puno ljudi (koji su skupa radna snaga) radi na njima i dugo, a i da ne kazem da moraju kupovati podatke za karte. 

Sta se tice samog isprobavanja, zanima me jel isto tako ides u ducan pa ukrades cokoladu da je doma isprobas?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 11:32 (tLeon).
Moj PC  
7 1 hvala 0
9 godina
Upravo to bolje da je kupil od 32gb pa mu ostane za aplikacije, ili android pa ce vecina app biti besplatna :D
9 godina
odjavljen

Hoces reci puno ih je lakse ukrasti ;)

15 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Kao prvo uopce ne vidim aplikacije za navigaciju kao valjani argument posto postoje besplatne kao sto su Apple maps i Google maps, ali dobro ajmo reci da si ti poseban i da tebi treba nesto vise. Sta mislis zasto takve aplikacije puno kostaju? Mozda zato jer puno ljudi (koji su skupa radna snaga) radi na njima i dugo, a i da ne kazem da moraju kupovati podatke za karte. 

Sta se tice samog isprobavanja, zanima me jel isto tako ides u ducan pa ukrades cokoladu da je doma isprobas?

Ma ima i Here maps i nekoliko drugih koje su potpuno besplatne, a nude standardne stvari poput downloadanja cijelih država za offline korištenje. A ako baš nekom ne odgovaju ni Google Maps ni to, kupiš šta ti odgovara. 8000+ kn za mob i onda je neka aplikacija kao skupa. Whatever.

A za isprobavanje, većina appova nudi trial ili demo verziju, a ako nema toga, kupiš, probaš i u roku od dva sata možeš tražiti refund bez problema. Returns and refunds on Google Play - Google Play Help

edit: zaboravih da pričamo o Appleu :D Evo Here na app storeu.

edit2: lol, baš gledam i kod Applea nema ovako automatski refund u nekom roku kao na Play Storeu, nego se mora prijaviti kao problem itd. Svašta...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 12:50 (Mirko935).
12 godina
neaktivan
David87 kaže...
tLeon kaže...
David87 kaže...

Uskoro mi stiže novi iPhone 7 128 GB pa me zanima da li je netko isprobao instalirat aplikacije koje se plaćaju, ali bez Jailbrejka, npr. https://appdb.cc ili ako postoji još nšto bolje od toga, da mi pošalje link. Tnx

Postoji nesto sta se zove podrzavanje developera i placanje aplikacija. Nitko nece propast za max 10 USD.

Navigacija i takve skuplje stvari? Sve 5 ako ti to plaćaš. Ja ako postoji mogućnost to ću zaobić i ostavit novce na svom računu. Također puno aplikacija i igara koje se plaćaju isprobljavam pa brišem, a za tak nešto sigurno neću trošit pare. Naravno to radim na androidu...

Deadbeat, ima za iPhone nema za app. Tipični Hrvat. Plati pa se rugaj ili odi na thread za deadbeate pa se tamo raspituj, a pusti pošten svijet koji želi nagraditi developere za uloženi trud na miru.

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
IPhone 7, rasprava!

Jeste iznapadali decka, nije on znao da mu ovo nije bas pametno mjesto za pohvaliti se na taj nacin.

Btw.. nije on platio taj mobitel 1000 eura, ako ga je uzeo negdje na njuskalu mogao je proci za 650-700 eura.. ili nekim triper kombinacijama jos jeftinije ili ga dobio na poklon od roditelja ili nekog drugog. Iako sta je sad nasao uzimati iP7 kad izlazi uskoro S8 (i mozda jos nesto, nisam bas u toku), iP7 stvarno nije vrijedan kupovine za te novce koje moras dati za njega.. nije ni iP7 Plus ali ako ga mozes dobit jeftinije/jeftino, onda moze proci. U ovoj cijeloj prici imate pravo svi, ali da uzdizete taj iPhone do te mjere da imati takav uredaj znaci imati novaca.. to stvarno nije istina i nikada nece biti. Imati iPhone ne znaci da imas novaca niti da si bogat, imati iPhone mogu svi. Dosta ljudi su uzeli te iPhonove na raznorazne nacine kako bi ih izasao jeftinije, rijetko tko ga ode kupit u trgovinu i kešira za njega 1000 eura, takvih ljudi nema puno u ovoj zemlji. Vjerojatno ima dosta onih sto uzmu na ugovor i na rate, pa ih na kraju i izade dosta (osim ovi sto imaju velike firme ili rade u njima pa dobiju jeftino uredaje ili ih cak ne plate nista), ali to je najgori moguci nacin za uzet takve uredaje, jer su operateri tolike lopovcine. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 14:56 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LOL koji fail , uzet iphone i onda htjet piratizirat appove 😂
Kolko znam jedini nacin je jailbreak al to mi gubi totalni smisao ajfona, onda se uzme android u startu.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LOL koji fail , uzet iphone i onda htjet piratizirat appove 😂
Kolko znam jedini nacin je jailbreak al to mi gubi totalni smisao ajfona, onda se uzme android u startu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
IPhone 7, rasprava!

Sve jedno je, je li iPhone, Android budget ili flagship uređaj, ljudi bi aplikacije trebali kupovat i tako podržat developere. 

To su iznosi nikakvi, a ako ćeš tu aplikaciju koristiti, pa što ti je dat 5-10-20 kuna za nju?? Meni tu opravdanja nema,.

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Postoji način skidanja aplikacija koje se plaćaju bez jailbreak-a i to vrlo jednostavno. 

15 godina
neaktivan
Croshadow1234 kaže...

Jeste iznapadali decka, nije on znao da mu ovo nije bas pametno mjesto za pohvaliti se na taj nacin.

Btw.. nije on platio taj mobitel 1000 eura, ako ga je uzeo negdje na njuskalu mogao je proci za 650-700 eura.. ili nekim triper kombinacijama jos jeftinije ili ga dobio na poklon od roditelja ili nekog drugog. Iako sta je sad nasao uzimati iP7 kad izlazi uskoro S8 (i mozda jos nesto, nisam bas u toku), iP7 stvarno nije vrijedan kupovine za te novce koje moras dati za njega.. nije ni iP7 Plus ali ako ga mozes dobit jeftinije/jeftino, onda moze proci. U ovoj cijeloj prici imate pravo svi, ali da uzdizete taj iPhone do te mjere da imati takav uredaj znaci imati novaca.. to stvarno nije istina i nikada nece biti. Imati iPhone ne znaci da imas novaca niti da si bogat, imati iPhone mogu svi. Dosta ljudi su uzeli te iPhonove na raznorazne nacine kako bi ih izasao jeftinije, rijetko tko ga ode kupit u trgovinu i kešira za njega 1000 eura, takvih ljudi nema puno u ovoj zemlji. Vjerojatno ima dosta onih sto uzmu na ugovor i na rate, pa ih na kraju i izade dosta (osim ovi sto imaju velike firme ili rade u njima pa dobiju jeftino uredaje ili ih cak ne plate nista), ali to je najgori moguci nacin za uzet takve uredaje, jer su operateri tolike lopovcine. 

Svejedno, 650 ili 1000 €, ja sam imao mobitel od manje od 300 € i na njemu launcher od 15-ak €, audio player od 6 ili tako nešto, big deal. Jbt, odem u grad na cugu i pojesti nešto i ode 100 kn, a tu ću se jebavati s traženjem apk-ova po piratskim sajtovima umjesto da ukucam ime i stisnem buy.

Čak i da je na tarifu, tarifa je parsto kn mjesečno i onda je problem par desetaka kn za aplikacije. To je k'o ovi šta kupe BMW za 50 hiljada eura da se vidi da se ima i onda ga voze na kamenju od kineskih guma jer su škrti dati koju kunu više za poštene s kojima neće poginuti ako padne kiša. 

10 godina
Mirko935 kaže...
Croshadow1234 kaže...

Svejedno, 650 ili 1000 €, ja sam imao mobitel od manje od 300 € i na njemu launcher od 15-ak €, audio player od 6 ili tako nešto, big deal. Jbt, odem u grad na cugu i pojesti nešto i ode 100 kn, a tu ću se jebavati s traženjem apk-ova po piratskim sajtovima umjesto da ukucam ime i stisnem buy.

Čak i da je na tarifu, tarifa je parsto kn mjesečno i onda je problem par desetaka kn za aplikacije. To je k'o ovi šta kupe BMW za 50 hiljada eura da se vidi da se ima i onda ga voze na kamenju od kineskih guma jer su škrti dati koju kunu više za poštene s kojima neće poginuti ako padne kiša. 

Sve stoji sto si rekao.. u tome se slazem s tobom skroz, kao sto napisao u svom postu gore.. 10-20-50 kuna za aplikaciju koja ce ti posluziti ili ti treba stvarno nebi trebao biti problem dati (jer se i sami bavimo prodajom softvera/aplikacija u firmi) jedino zbog cega sam napisao gornju poruku je to sto ljudi vamo misle (neki bar) da imati iPhone znaci imati novaca/biti bogat.. sto nije istina niti moze biti istina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 16:36 (Croshadow1234).
9 godina
Kinesko ne znaci lose ;) kolega mi je skoro poginul kad mu je sava guma, made in slovenia pukla na 110-120 po autoputu prije par god, dok se ja vozam, trenutno s kumho zimskim i nijednom nisam proklizal ni po kisi ni snijegu(jednom jedino pri kocenju ko budala kad mi je pas izletjel), prije sa mentor-trayal, nema kud nisam doso s tim gumama, po snijegu do jednog mjesta gdje neki dugogodisnji vozaci po suhom ne uspiju jer ne znaju u pravo vrijeme promijenit brzinu... Naravno nisu to gume na bmwu al opet kuzi se bit.. Na drugom autu su firestone(naravno da na jacem autu necu najjeftinije uzimat) i kolko sam vozil, dobre su.

Govore nije ajfon statusni simbol a na nekom postu na net.hr vele da se ajfon povezuje najcesce s upravo statusnim simbolom, i da su korisnici androida posteniji nego korisnici ajfona :D
14 godina
neaktivan
sardax kaže...

Sve jedno je, je li iPhone, Android budget ili flagship uređaj, ljudi bi aplikacije trebali kupovat i tako podržat developere. 

To su iznosi nikakvi, a ako ćeš tu aplikaciju koristiti, pa što ti je dat 5-10-20 kuna za nju?? Meni tu opravdanja nema,.

pa meni je sasvim normalno kupit aplikaciju ako je dobra i treba mi, no kolko sam primjetio svima oko mene ocito i nije. vidim da me gledaju ko ludjaka kad kazem da sam kupio neki app

no u slucaju da nisam takav sigurno nebi isao kupit iphone i onda proucavat satima po internetu kako skinut app a ne platit ga.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 17:57 (brada09).
16 godina
Pa valjda svaka aplikacija koja je Free ima Pro verziju.

Isprobaš free i kupiš pro ako želiš unlock. Ovo tvoje ne razumijem.

Nitko ne "isprobava" pro verzije lol.

2 0 hvala 0
14 godina
Mitch kaže...

Uzmem Free verziju koja nema 60% onog što nudi Pro, e pa zbog toga baš, a reklame i koje kakve popup pizdarije su mi inače odlične i obožavam dok mi skače pred nos stalno...

11 godina
neaktivan
David87 kaže...
Mitch kaže...

Uzmem Free verziju koja nema 60% onog što nudi Pro, e pa zbog toga baš, a reklame i koje kakve popup pizdarije su mi inače odlične i obožavam dok mi skače pred nos stalno...

Ok maknut cemo reklame iz free verzija i krasti pro verzije, jer zasto bi developeri trebali zaradjivati uopce...  

16 godina
odjavljen
tLeon kaže...

Ok maknut cemo reklame iz free verzija i krasti pro verzije, jer zasto bi developeri trebali zaradjivati uopce...  

naravno, ipak smo mi developeri sh00pci koji nakucaju aplikaciju u 10 minuta i natovarimo ju sranjima koje nam donose basnoslovne zarade ili u drugom slučaju, napišemo malo složeniju aplikaciju (ERP?) u jedno popodne i onda naplatimo licencu 10k EUR a održavanje 500€ po satu.

Živo me zanima zašto štovani kolega nije ukrao taj mobitel kad već nema problema sa krađom intelektualnog vlasništva...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Super da mi moderator briše poruke, gdje je sve lijepo obrazloženo

Druga stvar, svaka čast svima vama poštenjacima koji nikad niste skinuli nešto s torrent, warez itd.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
David87 kaže...

Druga stvar, svaka čast svima vama poštenjacima koji nikad niste skinuli nešto s torrent, warez itd.

E hebiga stari....u HR nigdje osim doma ne možeš skidat torrente.

A u US općenito nigdje ne možeš skidat. Čak i kad skineš jedva da možeš koristit taj content ako imaš original softver na Xboxu, TVu itd. zbog HDCP.

Njemačka, Švica...sve kazne po 600€ odmah.

I kao netko tko je jednom nogom u programiranju, apsolutno se slažem s time. Stotine sati truda ne mogu biti besplatne. A i općenito ja sam protiv toga da uopće ima free appova na Storeu, nego da proizvođač mora jednostavno uključivati neke bazične funkcionalnosti u softver tako da ni nemaš potrebu skidati 3rd party.

10 godina
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav svima,

imam iPhone 7 Plus oko mjesec dana i pojavile su mi se na ekranu 3-4 crtice od 2-3cm, a ne znam zašto jer

mobitel nije nikad bio u džepu ili sa ključevima i kovanicama. Nije mi jasno kako se mogao već tako izgrebati,

ne znam od čega. Moje pitanje: jel je to normalno habanje pa ja previše očekujem od telefona ili da ga nosim na 

servis? Mislim da sam čitao da se ljudi znaju žaliti na Apple forumima da to zna biti kod telefona koji su sa greškom

ili lošije proizvedeni.

Možete li mi reći svoja iskustva, što da činim? Kome da se obratim?

Hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
David87 kaže...

Probaj radit a da te evo tjedan dana ne plati gazda. Vidjet ćeš razliku... E tako je i s tim dečkima i curama, to je posao, oni RADE, ne zajebavaju se i kradu bogu dane nego svoje ideje i zamisli pokušaju realizirat u najboljem mogućem obliku. Zato ih treba potaknut i kupit njihov proizvod. 

14 godina
Johanan kaže...

Pozdrav svima,

imam iPhone 7 Plus oko mjesec dana i pojavile su mi se na ekranu 3-4 crtice od 2-3cm, a ne znam zašto jer

mobitel nije nikad bio u džepu ili sa ključevima i kovanicama. Nije mi jasno kako se mogao već tako izgrebati,

ne znam od čega. Moje pitanje: jel je to normalno habanje pa ja previše očekujem od telefona ili da ga nosim na 

servis? Mislim da sam čitao da se ljudi znaju žaliti na Apple forumima da to zna biti kod telefona koji su sa greškom

ili lošije proizvedeni.

Ako možeš uradi koji SS, čisto ako se može što primjetiti, obzirom ja svoj 6 Plus imam preko dvije godine, i nikada niti točkice, a samo imam Apple onaj silikonski case okolo njega!? 

ATJ Lučko
16 godina
ATJLučko kaže...
Johanan kaže...

Pozdrav svima,

ili lošije proizvedeni.

Ako možeš uradi koji SS, čisto ako se može što primjetiti, obzirom ja svoj 6 Plus imam preko dvije godine, i nikada niti točkice, a samo imam Apple onaj silikonski case okolo njega!? 

Vjerojatno misliš na sliku mobitela, teško da će se screenshotom vidjeti hardverska greška na ekranu 

9 godina
odjavljen

Hahahhahaha ATJ strikes again ;)

14 godina
Torent kaže...

A što bi ti IKADA NEŠTO PAMETNOG NAPISAO?????? 

ATJ Lučko
14 godina
Mitch kaže...
ATJLučko kaže...
Johanan kaže...

Pozdrav svima,

ili lošije proizvedeni.

Vjerojatno misliš na sliku mobitela, teško da će se screenshotom vidjeti hardverska greška na ekranu 

Pa ako je kolega spomenuo "crtice na ekranu", nekako mi to "ne zvuči" kao HW greška, no ako i je HW greška, pa tek bi se sa SS to vrlo dobro moralo primjetiti, zar ne?! 

ATJ Lučko
9 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

A što bi ti IKADA NEŠTO PAMETNOG NAPISAO?????? 

ATJLučko kaže.......

Pa ako je kolega spomenuo "crtice na ekranu", nekako mi to "ne zvuči" kao HW greška, no ako i je HW greška, pa tek bi se sa SS to vrlo dobro moralo primjetiti, zar ne?! 

Barem se nisam prosipao ovako kao ti veliki strucnjace ;) SS iliti screen shoot je slika koja se formira od signala koji se salje na ekran i neam ni teoretske sanse da vidis ogrebotine na ekranu niti bilo koji drugi kvar ekrana uzimanjem screenshoot-a ;) To je motoda da saznas je li u kvaru grafika ili ekran ;)

Sjedi jedan ;)

16 godina
ATJLučko kaže...

Pa ne. Screenshot je ono što softver vidi. To je kao print screen na Windowsu.

Ako ti razbiješ ekran, pa screenshot neće imat pukotinu preko sebe zar ne? Logično je. To je samo jpg od onoga što softver šalje na display. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice