YouTube kao izvor zarade

poruka: 366
|
čitano: 176.447
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: YouTube kao izvor zarade
Oldy kaže...

Dokazi da je tvoje ako ne mozes nista od unovcavanja tog videa.

Nije moje. Stari crtic :)

Našao sam na netu dva rješenja.

1. Skini svoj video s Youtubea, prekodiraj u AVI i ponovo uploadaj.

Ne radi :(

2. Postani Partner, njima se jako rijetko pregledavaju videi.

ovo ne namjeravam zbog nekoliko videa :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
protjeran

Nemojte slušati te priče, to je jako teško zaobiči jer čak i 1 glas u 1 sceni youtube hvata kršenje copyrighta, tako da neki izobliče glas, okrenu cijeli video s desne na lijevu stranu pa donekle radi, ali dobro zapamtite da se to kasnije sve naplati, a ta naplata je ban s adsensa što znači nema više uplate na isto ime/prezime/adresu, nemožete nikakve adsense reklame staviti na net (bilo youtube, stranica, blog itd). Tako da je bolje da stvorite sam neki video nego skidat s torrenta filmove/crtice ili krasti od drugih klipove i uplodati kao vaše.

13 godina
YouTube kao izvor zarade

pozz.prekoracio sam tih 10$ na adsense i kako da sad posaljem onaj pin kuci da verifikujem racun,nigdje ne mogu nac

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

PIN kod ti je već poslan. Morat ćeš pričekati da ti kuverta sa PIN-om stigne poštom. Kad ti stigne PIN , morat ćeš ga pažljivo upisati u adsense , jer ako ga 3 puta pogrešno upišeš , adsense će ti zauvijek ostati blokiran.

Naravno , kuverta će ti stići samo ako si prilikom registracije na adsense upisao svoje prave podatke , dakle državu , ime i prezime , adresu , grad i poštanski broj.

Primanje kuverte sa PIN kodom kao i primanje čekova na moraš plaćati , to sve plaća Google. Kad primiš ček , samo moraš otići u banku i unovčiti ga. U Zagrebačkoj banci ga odmah unovče.

Sony DSC-F828
10 godina
neaktivan
YouTube kao izvor zarade

OOOO. :D Pa ti si se vratio. :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Procitao sam da si napisao kako se moze izbeci copyright na crticima ali da li je nekako moguce na pravim filmovima ?

10 godina
neaktivan
YouTube kao izvor zarade

Mislim da nije moguće .. moj frend je stavljao neke serije online na istu foru, i odmah su prepoznali .. teško.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
YouTube kao izvor zarade

A dali ima mogucnosti nekako muziku bez copyright da se postavi npr ako se neki mali remix od pjesme odradi u nekim minimalnim dozama ili na bilo koji drugi nacin...

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
YouTube kao izvor zarade

Jel ima netko svoj kanal i da moze potvrditi da zaraduje i dovbiva isplate?

0 0 hvala 0
13 godina
Zin8 kaže...

Jel ima netko svoj kanal i da moze potvrditi da zaraduje i dovbiva isplate?

Odgovorio bi ti, al vidim da ne citas poruke pa nema smisla.

Sala mala.

U temi se javilo vec nekoliko ljudi.

Al ti netreba potvrda. Definitivno radi, savvrseno su fer, 100% provjereno.

Samo trebas imati videje koje gledaju deseci tisuce ljudi, i svaki dan stavljati minimalno jedan video.

To moze samo mali postotak ljudi.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
odjavljen
YouTube kao izvor zarade

A post sam objavio onako usput putem do doma,a vidio sam neke rasprave o copyrightu pa mi se nije dalo dalje...:D

Da i ocekivao sam takav odgovor,al vise sam ciljao na to imali kakvih problema posto smo u dragoj nam RH?

0 0 hvala 0
13 godina
Zin8 kaže...

A post sam objavio onako usput putem do doma,a vidio sam neke rasprave o copyrightu pa mi se nije dalo dalje...:D

Da i ocekivao sam takav odgovor,al vise sam ciljao na to imali kakvih problema posto smo u dragoj nam RH?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/youtube-kao-izvor-zarade/65668.aspx?page=6&jumpto=4666848&sort=asc&view=flat

13 godina
odjavljen
dream.fighters.90 kaže...

Također ne smiješ nikomu dopustiti da preko tvog Interneta (preko tvoje Wi-Fi mreže) gleda tvoje unovčene snimke jer to je opet auto-click prevara i tada gubiš svoj AdSense račun i svu zaradu.

Ne kuzim bas ovaj dio. Jel to znaci da nesmijem gledati svoje yt videe?

Sori nov sam u ovom, tek se upoznajem sa svim pa mi treba vremena 

13 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Također ne smiješ nikomu dopustiti da preko tvog Interneta (preko tvoje Wi-Fi mreže) gleda tvoje unovčene snimke jer to je opet auto-click prevara i tada gubiš svoj AdSense račun i svu zaradu.

Ne kuzim bas ovaj dio. Jel to znaci da nesmijem gledati svoje yt videe?

Sori nov sam u ovom, tek se upoznajem sa svim pa mi treba vremena 

Smijes gledati svoje videe, ali po pravilima ne smijes klikati na reklame koje se prikazuju uz tvoj video.

http://adf.ly/HFD9N
10 godina
neaktivan

Što se tiče zarade na filmovima , to je moguće samo ako glazba u filmu nije zaštićena na YouTubu. Što se tiče zaštićene glazbe , copyright bi se mogao izbjeći kad bi iz filma izbacio scene gdje se čuje ta glazba , ali tada bi dojam filma bio totalno narušen bez tih scena s glazbom.

Moguće je malo izmjeniti glazbu pomoću pitch opcije u nekom audio-editoru , ali to nije garancija da youtube neće prepoznati glazbu.

Sony DSC-F828
9 godina
neaktivan

Što se tiče zarade na filmovima , to je moguće samo ako glazba u filmu nije zaštićena na YouTubu. Što se tiče zaštićene glazbe , copyright bi se mogao izbjeći kad bi iz filma izbacio scene gdje se čuje ta glazba , ali tada bi dojam filma bio totalno narušen bez tih scena s glazbom.

Moguće je malo izmjeniti glazbu pomoću pitch opcije u nekom audio-editoru , ali to nije garancija da youtube neće prepoznati glazbu.

Da, ali njihova pravila su sve striktnija. Moze se poksuati ovo, ali takodje postoji rizik da pre ili kaanije te otkriju.

Secam se da pre nisu toliko bili striktni, sada nazalost sve sto vise prolazi vreme sve su ostrija pravila! :(

Pozdrav svima!

paid to click sites
13 godina
YouTube kao izvor zarade

ljudi koliki je kod vas CPC,kod mene nesto slabo samo 0,04

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
YouTube kao izvor zarade

Bok ljudi!

I tako sam ja napravio AdSense račun, unio podatke, i pošto su svi pisali da dobijaju čekove, baš me iznenadila opcija primanja love ravno na karticu.

I tako ja unesem svoj račun, sve prođe..

I danas sam bio u banci, i usput pitam tipa ako bi mi nešto iz vana bilo uplaćeno, koliko se čeka, kolika je njihova provizija, ako je ima.. i tako..

A lik meni, "Uplata iz vana? Pa vi nemate devizni račun"

Ja sam unio podatke od svog tekućeg (Reiffeisen banka).

Kao prvo, kako to da je uopće prošlo ako se ne može primati lova?

I drugo, kako onda PayPal može uplaćivati na tu karticu?

Da to odma maknem i odaberem isplatu čekom?

Ili da idem otvoriti devizni? Vidim da je kod Reffeisena bez troškova.. ali onda porezna ima dokaz o uplati.

Ili je lik bio u krivu i možda ovo može proći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Moraš imati devizni račun za primanje uplata s adsensa jer su sve uplate u eurima. Ne možeš primati devizne uplate na tekući ili neki drugi račun. To obavezno mora biti devizni račun. Postoji još brži način za primanje uplata , a to je Western Union , ali adsense dozvoljava njegovu upotrebu samo u Hrvatskoj , dok za BiH još nije podržan od strane adsensa.

Moj suradnik koristi Intesa Visa Electron debitnu karticu i besplatna je. Bez problema prima devizne uplate s adsensa.

Ja ne shvaćam kako PayPal i adsense mogu uplaćivati na tvoj tekući račun? Mora postojati neko objašnjenje.

Još nešto - nemoj misliti da porezna uprava ne može vidjeti uplate koje izravno ne dolaze na tvoj devizni račun i karticu , već preko čekova , jer oni sve bilježe. To sam vidio.

Banka bilježi sve uplate i ima kopije od svih transakcija i računa. Svaki put kad ja unovčavam ček u UniCredit banci , službenica napravi kopiju moje osobne iskaznice i kopiju transakcije , tako da nema skrivanja od porezne uprave.

Ali pošto je moja zarada manja od 200 eura , ne moram razmišljati o plaćanju poreza. Moja susjeda mjesečno zarađuje čak i preko 700 eura kao prevoditelj i prima uplate na devizni račun i banka od nje nikad nije tražila plaćanje poreza niti ju je uopće upozorila da mora plaćati bilo kakve poreze. Samo joj naplate 5 eura naknade za transakciju na račun i karticu i pretvaranje valute i to je sve. Nikad nije imala problema s poreznom upravom. Takvo je stanje kod nas u  BiH , ali kod vas u Hrvatskoj je totalno druga priča - kaznit će vas i za utaju najmanjeg poreza i pratit će vam i najsitniju zaradu. Ako vas ne kazne odmah , hoće kad-tad , čim izlistaju vaše transakcije.

https://www.youtube.com/channel/UCHaf8PiKODxAlDlvBjW61_g
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 11:44 (totally_spies).
9 godina
odjavljen

I mala napomena. Razlikujte primanje ulata i refund od paypala. Refund ide na bilo koju karticu sa kojom mozes placati na paypalu dok uplata ne ide...

13 godina
Torent kaže...

I mala napomena. Razlikujte primanje ulata i refund od paypala. Refund ide na bilo koju karticu sa kojom mozes placati na paypalu dok uplata ne ide...

Da, da, bas sam to htio i reci. Do sad sam samo primao povrat.

Ali:

1. Pošto radi povrat love na račun, znači postoje mehanizmi za uplatu deviza na tekući... al ok, možda je namjerno ograničeno na povrat. Ali...

2. imam mogućnost prebacivanja svote s PayPala na račun uz neku proviziju.

3. Probna uplata kod otvaranja PayPal računa je također prošla.

Al dobro, ako je zaposlenik banke tako rekao, onda je to valja to. Moguće da s PayPal-om imaju posebne dogovore.

Znači kad dođem do prvih 70Eura (ili koliko je minimum) i nisam sredio sve vezano uz porez spomenuto u ovoj temi, postat ću kriminalac? Doslovno? :/

P.S. Eh, da bar Google počne podržavati PayPal....

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 13:14 (CyberDemonVZ).
13 godina
YouTube kao izvor zarade

Kako radi western union?

Isto čekam pismo? Ili mi na email stignu svi podaci, pa onda moram na poštu, banku.. il gdje već imam mogućnost podizanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Paypal tako radi unazad barem 5 godina koliko ga ja koristim. Refund i uplata nisu iste stvari. Refund prolazi na bilo koju karticu sa koje mozes platiti pa i one prepaid dok za primanje novca od drugih ljudi ili od prodaje moras imati odgovarajucu karticu. Ja imam visu classic i mastercard. Obje kreditne i obje vezane za isti racun ali na visu mogu primati novac na mastercard ne

9 godina
neaktivan

Kod western uniona se ne pravi nikakav račun. Dovoljno je da u adsensu odabereš western union kao način isplate i da upišeš svoje podatke i to je to. Kad adsense izvrši uplatu , poslat će ti e-mail sa MTCN brojem za tu transakciju. Ti tada trebaš otići u poslovnicu western uniona i popuniti obrazac u kojem ćeš napisati MTCN broj kojeg ti je adsense poslao , zatim iznos koji ti je uplaćen , tvoje osobne podatke i to je to. Još samo pokažeš osobnu iskaznicu i to je sve. Tada će službenik provjeriti da li se svi podaci slažu i kad vidi da se slažu , predat će ti novac. Troškove slanja novca plaća pošiljatelj , dakle adsense.

Ovdje  ti sve piše o načinu funkcioniranja western uniona:    http://www.transfernovca.ba/cesta-pitanja.html

Ovo su upute za BiH , ali vrijede globalno jer način funkcioniranja je svugdje isti u svijetu.

https://www.youtube.com/channel/UCHaf8PiKODxAlDlvBjW61_g
10 godina
YouTube kao izvor zarade

Otvorio sam Youtube Channel sinoć i stavio prvi video (gaming channel btw). Sad sam naletio da pričate o AdSense pa me zanima jel se preko toga isto zarađuje? I kako to funkcionira točno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
YouTube kao izvor zarade

Kako misliš "isto"? Kako ti misliš zaraditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ma krivo sam skužio, mislio sam da čim monetize napraviš da već imaš neki prihod al vidim da se mora linkat s Adsense.  Treba mi devizni račun pošto sam stari zatvorio, pa ću to napravit.

13 godina
Magibagi kaže...

Ma krivo sam skužio, mislio sam da čim monetize napraviš da već imaš neki prihod al vidim da se mora linkat s Adsense.  Treba mi devizni račun pošto sam stari zatvorio, pa ću to napravit.

Aha! OK

Btw, samo da vam javim, u Raiffeisen banci se mogu primati YouTube uplate na standardni tekući račun!

Opći uvjeti :

8. Priljevi na račune Vlasnika

8.1. Banka će odobriti Račun Vlasnika kao primatelja plaćanja odmah nakon što je za taj iznos odobren račun Banke, odnosno u skladu sa zakonskim propisima, te nakon primitka svih potrebnih podataka za odobrenje Računa Vlasnika.

8.2. Banka će zaprimljeni priljev uplatiti na Račun Vlasnika koji je naveden u nalogu platitelja ukoliko je priljev u valuti u kojoj se vodi navedeni račun.

8.3. Iznimno, ako je zaprimljeni nalog platitelja u stranoj valuti u iznosu koji ne prelazi iznos kunske protuvrijednosti od 10.000 HRK, a u nalogu je naveden broj računa Vlasnika koji Banka vodi u HRK, Vlasnik je suglasan da Banka izvrši konverziju strane valute u HRK i odobri njegov kunski Račun naveden u zaprimljenom nalogu. Konverzija se provodi po kupovnom tečaju za devize važećem na dan odobrenja Računa Vlasnika, prema tečajnoj listi Banke.

I slika uplate. Poslikan ispis transakcija od lika koji tako prima:

10 godina
YouTube kao izvor zarade

Hvala na informaciji, jel moguće ikako provjeriti jel PBZ Viza tekući ima iste uvjete?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Magibagi kaže...

Hvala na informaciji, jel moguće ikako provjeriti jel PBZ Viza tekući ima iste uvjete?

Do sad sam svugdje na netu, ovdje i u pravilima YouTubea pronašao da se može uplaćivati SAMO na devizni, tako da ovo je fakat čudno, pa je možda ovo gore samo nekakav glitch da je nekome uspjelo tak da se nije za igrati s tim ako nisi 100% siguran.

Meni je čak i službenik u RBA banci rekao da to nije moguće!! Al izgleda da ipak je.

Kad sam ja saznao da je netko dobio na običan tekući, pisao sam mail u Raiffeisen banku, i tamo sam dobio ovaj gore navedeni odgovor.

Probaj i ti tako sa svojom bankom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice