Pozdrav ....
imam problem sa wirelessom sa smart tv-om - kupio sam pojačivač signala (TP LINK TL-WA730RE) i sada po kuci imam svugdje signala....spajam se na laptop, mobitel , ali naravno dump smart tv ne kuzi
tv mi je SAMSUNG UE40F6400 i nikako nikako da se spoji na mrežu....
tv registrira mrežu i stavim ga da se spoji no ne može
može se tv spojit na mrežu mobitela , ali je ta mreza jako spora (i skupa naravno)
kako da rijesim problem ?!?!? moze neko pomoc sta treba napravit u postavkama... ??!?!? :/
zna li itko... :/
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidiš li uopće tu mrežu sa TVom? Koju zaštitu (WEP, WPA, itd. ) imaš?
Na TV-u ja vidim tu svoju mrežu.
Kliknem "spoji se" i onda se on spaja no međutim ne uspije....imam wpa zaštitu...
Pita li te za lozinku onda kad klikneš na spajanje?
Za probu prebaci na WEP i vidi da li se tad želi spojiti.
gdje da se prebacim na wep i kako ? ne znam bas puno o tome....
gdje da se prebacim na wep i kako ? ne znam bas puno o tome....
Na TV-u kod spajanja odaberi svoju mrežu, odaberi WPA upiši lozinku i spoji. Postoji mogućnost i da se TV uopće neće spojiti na taj TP-link, imao sam sličan primjer, uređaji se jednostavno "ne vole".
Dakle kad udjem u "postavke mreže" ... ponudi mi tv tu moju mrežu da se spojim /dalje mi je izbornik za ukucavanje šifre i onda se on spaja, a pri dnu ima ponudjeno "WPS(PBC), kada kliknem na to pojavi se ova poruka "pritisnite gumb PBC na bežićnom usmjerivaču" , ne znam sta je to niti bi li pomoglo....
zaštita mi je WEP ipak....
ne znam kako se prebacit na WPA.... :/
...kupio sam tv samo zbog interneta:/
router mi je THOMSON TWG850-4
wps radi iskljucivo ako je wpa zastita postavljena i radi na nacin da unutar 2 min koje tv odbrojava moras pritisnut wps tipku na routeru i drzat ju pritisnutom 2 sec i tv ce se automatski spojit bez unosa lozinke. ali taj pojacivac signala me buni. je on podesenn kao repeater ili kako?
sta znaci pritisnem wps tipku na ruteru i tv bi se trebao automatski spojit kazes ? nisam probao , probam pa javim.
Pojacivac signala jest repeater zapravo. Dakle on uzima signal od rutera koji je malo udaljeniji - nekih 4 metra i salje signal pojačan i stvarno ga pojaca sad ga doslovno ima svugdi u stanu....zasto te buni ?
sta znaci pritisnem wps tipku na ruteru i tv bi se trebao automatski spojit kazes ? nisam probao , probam pa javim.
Pojacivac signala jest repeater zapravo. Dakle on uzima signal od rutera koji je malo udaljeniji - nekih 4 metra i salje signal pojačan i stvarno ga pojaca sad ga doslovno ima svugdi u stanu....zasto te buni ?
nikad nisam koristio repeatere, prije bi žicom spojio 2 routera i rako povećao domet
Nemoguce mi je spojit repeatere sa 2 routera, ali interneta ima svugdi po stanu.
problem je samo sto moj tv ne kuzi ta repeater, dakle postoji li kakvi uredjaj , promjena u postavkama koji moze omoguciti da se tv i pojačivač "zavole"....
pa ne mogu virovat da nitko ne moze rjesit problem ?!?!?!?
probaj ja koristim airlive WL-5460ap
podesi ga kao universal repeater
da mu pristupas moras zadat fiksnu IP 192.168.100.253 to napravis u postavkama na kompu
a nakon toga u browser kucaš 192.168.100.252 i prebacis universal repeater i odeš site survey i izaberes svoju mrezu i kucas lozinku
i onda se spoji preko tv na njega i nazovi mrezu drugacije od rutera
i napravi software update prije na TV-u prije nego što budeš iso investirat u novi uredaj pa probaj sa ovim sto imas
moj savjet da ga radiš preko USB-a
i prebaci zastitu prije toga na wpa
pozdrav
pozdrav.
kupila sam philips 42pfk6589 i imam problem povezem se na internet sve kako pise u upustvu i kaze mi da sam spojena na mrezu ali kada hocu da otvorim smart tv kaze da Philips server nije pronadjen. sta da radim???? helpppp
HELP
Imam wifi preko b neta, uzmem led tv vivax android prije par dana i nemam stabilnu vezu wifi ..puca svake 3 sekunde mreza i nestigne ni ocitat str na webu iako sam stavila s kompa tp link pojacivac wifi(bez njega nije ni pronasao wifi)..ja sam laik za to pa ako mi moze netko reci da li je to do bnet rutera ili?
Sa wifi i nemožeš uvjek imati stabilnu vezu jer ona ovisi o wifi korisnicima u blizini tj. njihovom prometu.
Za desktop pc i TV uvjek je bolje koristiti žicu (lan-kabal do rutera).
Pronać problem je teško bez da znamo koji ruter , koji "wifi pojačivač" , koja udaljenost od rutera , da li je ruter u drugoj prostoriji , ima li smetnji na tom kanalu iz susjedstva i koliko ukućana sa smatrfonima, laptopima isto koriste wifi....