Smart tv-ne moze se povezat na wireless

poruka: 18
|
čitano: 70.976
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav ....

imam problem sa wirelessom sa smart tv-om - kupio sam pojačivač signala (TP LINK TL-WA730RE) i sada po kuci imam svugdje signala....spajam se na laptop, mobitel , ali naravno dump smart tv ne kuzi

tv mi je SAMSUNG UE40F6400 i nikako nikako da se spoji na mrežu....
tv registrira mrežu i stavim ga da se spoji no ne može

može se tv spojit na mrežu mobitela , ali je ta mreza jako spora (i skupa naravno)

kako da rijesim problem ?!?!? moze neko pomoc sta treba napravit u postavkama... ??!?!? :/

zna li itko... :/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidiš li uopće tu mrežu sa TVom? Koju zaštitu (WEP, WPA, itd. ) imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Smart tv-ne moze se povezat na wireless

Na TV-u ja vidim tu svoju mrežu.

Kliknem "spoji se" i onda se on spaja no međutim ne uspije....imam wpa zaštitu...

15 godina
neaktivan

Pita li te za lozinku onda kad klikneš na spajanje?

Za probu prebaci na WEP i vidi da li se tad želi spojiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 13:09 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

gdje da se prebacim na wep i kako ? ne znam bas puno o tome....

14 godina
Koji router imas?
16 godina
Honcherous7 kaže...

gdje da se prebacim na wep i kako ? ne znam bas puno o tome....

Na TV-u kod spajanja odaberi svoju mrežu, odaberi WPA upiši lozinku i spoji. Postoji mogućnost i da se TV uopće neće spojiti na taj TP-link, imao sam sličan primjer, uređaji se jednostavno "ne vole".

11 godina
neaktivan

Dakle kad udjem u "postavke mreže" ... ponudi mi tv tu moju mrežu da se spojim /dalje mi je izbornik za ukucavanje šifre i onda se on spaja, a pri dnu ima ponudjeno "WPS(PBC), kada kliknem na to pojavi se ova poruka "pritisnite gumb PBC na bežićnom usmjerivaču" , ne znam sta je to niti bi li pomoglo....

zaštita mi je WEP ipak....

ne znam kako se prebacit na WPA.... :/

...kupio sam tv samo zbog interneta:/

router mi je THOMSON TWG850-4

11 godina
neaktivan

ovo je slika...

0 0 hvala 0
13 godina

wps   radi iskljucivo ako   je wpa   zastita postavljena   i   radi na nacin da   unutar 2 min   koje tv odbrojava   moras   pritisnut wps tipku   na   routeru i   drzat ju pritisnutom 2 sec i tv   ce   se automatski spojit bez   unosa   lozinke.   ali taj   pojacivac signala me   buni.   je on podesenn kao repeater ili   kako?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

sta znaci pritisnem wps tipku na ruteru i tv bi se trebao automatski spojit kazes ? nisam probao , probam pa javim.

Pojacivac signala jest repeater zapravo. Dakle on uzima signal od rutera koji je malo udaljeniji - nekih 4 metra i salje signal pojačan i stvarno ga pojaca sad ga doslovno ima svugdi u stanu....zasto te buni ?

13 godina
Honcherous7 kaže...

sta znaci pritisnem wps tipku na ruteru i tv bi se trebao automatski spojit kazes ? nisam probao , probam pa javim.

Pojacivac signala jest repeater zapravo. Dakle on uzima signal od rutera koji je malo udaljeniji - nekih 4 metra i salje signal pojačan i stvarno ga pojaca sad ga doslovno ima svugdi u stanu....zasto te buni ?

nikad nisam koristio repeatere, prije bi žicom spojio 2 routera i rako povećao domet

11 godina
neaktivan

Nemoguce mi je spojit repeatere sa 2 routera, ali interneta ima svugdi po stanu.

problem je samo sto moj tv ne kuzi ta repeater, dakle postoji li kakvi uredjaj , promjena u postavkama koji moze omoguciti da se tv i pojačivač "zavole"....

pa ne mogu virovat da nitko ne moze rjesit problem ?!?!?!?

14 godina
neaktivan

probaj ja koristim airlive WL-5460ap

podesi ga kao universal repeater

da mu pristupas moras zadat fiksnu IP 192.168.100.253 to napravis u postavkama na kompu

a nakon toga u browser kucaš 192.168.100.252 i prebacis universal repeater i odeš site survey i izaberes svoju mrezu i kucas lozinku

i onda se spoji preko tv na njega i nazovi mrezu drugacije od rutera

i napravi software update prije na TV-u  prije nego što budeš iso investirat u novi uredaj pa probaj sa ovim sto imas

moj savjet da ga radiš preko USB-a

i prebaci zastitu prije toga na wpa

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 23:04 (22ivan2).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

pozdrav.

kupila sam philips 42pfk6589 i imam problem povezem se na internet sve kako pise u upustvu i kaze mi da sam spojena na mrezu ali kada hocu da otvorim smart tv kaze da Philips server nije pronadjen. sta da radim???? helpppp

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pucanje wifi mreze na vivax android tv

HELP

Imam wifi preko b neta, uzmem led tv vivax android prije par dana i nemam stabilnu vezu wifi ..puca svake 3 sekunde mreza i nestigne ni ocitat str na webu iako sam stavila s kompa tp link pojacivac wifi(bez njega nije ni pronasao wifi)..ja sam laik za to pa ako mi moze netko reci da li je to do bnet rutera ili?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2018 11:21 (mooss).

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Pucanje wifi mreze na vivax android tv

Sa wifi  i nemožeš uvjek imati stabilnu vezu jer ona ovisi o wifi korisnicima u blizini tj. njihovom prometu.

Za desktop pc i TV uvjek je bolje koristiti žicu (lan-kabal do rutera).

Pronać problem je teško bez da znamo koji ruter , koji "wifi pojačivač" , koja udaljenost od rutera , da li je ruter u drugoj prostoriji ,  ima li smetnji na tom kanalu iz susjedstva i koliko ukućana sa smatrfonima, laptopima isto koriste wifi....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice